F O práci, budoucnosti, toxických lidech a o chuti zase začít něco tvořit. - Another Dominika

O práci, budoucnosti, toxických lidech a o chuti zase začít něco tvořit.

 V posledních dnech a týdnech mám pocit, že se pořád něco děje. Že je pořád něco, s čím se musím vypořádat, zařídit, udělat, rozhodnout. Bylo toho na mě moc a já jen potřebovala klid, kterého se mi nedostávalo. A tak jsem upadávala do špatných nálad, ze kterých jsem se dlouho nedokázala plně dostat.
Tak nějak jsem asi celou dobu věděla, co potřebuji. Klid, vrátit se k tomu, co mě baví, začít chodit dřív spát, přestat jíst nezdravé věci a naopak zařadit do svého jídelníčku ty zdravější. Ale i když jsem tohle všechno věděla, nechtělo se mi. A to je asi ten problém. Stalo se spoustu věcí, které ze mě vysávaly energii a pak jsem ji neměla na nic jiného.
Nevím, jak se mi podařilo se do toho všeho zase zamotat.


Asi začnu prací, ve které jsem se nakonec rozhodla zůstat. Bohužel neustále svádím vnitřní boj s tím, jak to tam funguje a jaké jsou vztahy. Došlo to tak daleko, že jsem se jednoho dne v práci rozplakala a věci se daly do pohybu. Tento týden si mě zavolali vedoucí, absolvovala jsem více než hodinový rozhovor, ze kterého doteď nemám nejlepší pocit, nicméně výsledek je takový, že jsem se přestěhovala do jiné kanceláře a mimo té práce, co už teď dělám, budu mít na starost ještě jinou agendu. Pro mě to je vítězství, jinak bych odešla, což vedoucí nechtějí. Upřímně můžu říct, že mi tam z toho jde často hlava kolem a nejspíš to ani nikdy pořádně nepochopím, ale nejlepší řešení je asi ty věci vypouštět, dělat to, co mám a zbytek času se tím netrápit. Což je něco, co se budu muset naučit.
Do tohoto pracovního chaosu jsem řešila ještě chaos osobní. Přítel bohužel neudělal dost důležitou zkoušku, a tak místo státnic řešíme, co teď. Nic moc situace, která mě štve a mrzí zároveň. Ničí mě ta nejistota, kdy fakt nevím, co s ním a s námi bude. Jestli to nějak zvládneme finančně, když by ještě rok studoval, nebo co bude, když mu neschválí jeho žádost o prodloužení studia a ze školy ho vyhodí. Hodně jsem z celé této situace špatná, protože vím, že na to má, jen těch nešťastných okolností bylo až moc.
A do třetice všeho špatného už několik měsíců řeším spor s jednou mojí -teď už naštěstí- bývalou kamarádkou. Nikdy jsem plně nechápala pojem toxické přátelství, měla jsem pocit, že přeci by se člověk nepřátelil s někým, kdo by ho jen vysával a nic mu nepřinášel. A pak mi pomalu začalo docházet, že jednoho takového toxického člověka ve svém nejbližším okolí mám. Všechno to, co se stalo a co mi napsala, mi ublížilo mnohem víc, než jsem komukoliv přiznala. Pak už ale překročila hranu, snažila se mě urazit čímkoliv, čím jsem se jí kdy svěřila a nevím, jestli mi někdy někdo tak moc ublížil. Je to fakt zvláštní, jak se lidé dokáží změnit. Máte pocit, že toho člověka znáte a čas vás zas a znovu přesvědčí, že tomu tak není a že si nikdy nemůže tím druhým člověkem být jistí. 
Tento týden jsem už ale cítila, jak se ve mně opět probouzí moje vnitřní síla. Ta, co mi říká, abych více poslouchala sama sebe, více odpočívala a trávila čas tak, jak chci já, trávila více času o samotě a našla si čas na to, co mě baví. Abych si dělala radosti a abych si zas začala tvořit ten svůj svět. Zároveň potřebuji, aby se některé věci změnily a potřebuji to tak moc, že si je klidně vydupu. 

Ale hlavně vím, že se nechci zas zamotat do myšlenek ve svojí hlavě. 
Všechno je pro teď v pořádku a všechno je tak, jak má pro teď být.

Co děláte pro to, abyste se nezamotávali do svých myšlenek?

CONVERSATION

56 komentářů:

  1. Milá Dominiko, dosud jsem u Tebe nic nekomentovala. Jsem totiž o hoooodně starší. opravdu o moc :). A k Tvému psaní, mmch. vážím si Tvé upřímnosti, s jakou jsi vše napsala. -- vítej v dospělém světě. Prostě jsi narazila najednou na všech frontách na problémy, které budeš řešit celý život. Tím je rozhodně nebagatelizuji, naopak. Časem zjistíš, že tohle všechno Tě zocelí a posílí. Poučí co je důležité a co důležitější. K té kamarádce, ano i takoví lidé jsou mezi námi. Mě to naučilo ostražitosti, nepouštět si některé lidi k tělu. Někdy mě mrzí, že s kamarádkami jen tak tlachám a to, co mě opravdu mrzí, si nechám pro sebe. Většinou má důvěra byla zneužita. Zdraví Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuju za komentář ♥
      Trošku mě děsí, že tohle je ten dospělácký svět a něco budu řešit už pořád.. Ale věřím tomu, že je to hodně i o přístupu a na tom se teď snažím zapracovat :) Třeba o tom zas po nějaké době napíšu článek :)

      Vymazat
  2. Domčo, svojí dceři vždycky říkám, že všechno je tak jak má být. Vím, že se to může v konkrétní chvilce zdát jako kravina, ale po čase si člověk uvědomí, že je to tak.
    Drž se....nejsi v tom sama, to mi věř.

    OdpovědětVymazat
  3. Dominko, bohužel ne na každém pracovišti jsou vztahy ideální. Třeba se to zlomí. A třeba ne a půjdeš časem dál. První zaměstnání málokdy bývá poslední (já budu v tomhle dost výjimak ;-)). Příteli držím palce, ať problémy se studiem vyřeší. A s kamarádkou jsi udělala dobře - kamarádi jsou potřeba, ale ti, kteří jen vysávají,fakt ne.
    Tak ať najdeš sílu změnit, co změnit jde, a smířit se s tím, co změnit nejde.

    OdpovědětVymazat
  4. Jej, to je hodně špatných věcí v jeden čas na jednu osobu. Držím ti pěsti, aby to v nové kanceláři bylo už lepší. Dej tomu šanci a jestli tě to bude vnitřně takhle vysávat, možná bych se zamyslela nad změnou, když to okolnosti dovolí. Nic nestojí za to kazit si jednu třetinu každého dne zlými lidmi okolo sebe.
    Doufám taky, že přítelovi studium prodlouží a že nakonec všechno spolu zvládnete a akorát vás to posílí a jsem ráda, že jsi se kamarádky zbavila. Teď ti bude líp. Ale začni tím pořádným odpočinkem a dobrou stravou, abys měla dost síly na práci a ještě být oporou svému klukovi. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš, ale chtěla bych to ještě chvilku vydržet a třeba za rok se uvidí :)
      Děkuju :)

      Vymazat
  5. Tohle mi přijde jako článek plný několika dost intimních myšlenek, a díky ti, žes je svěřila! O toxickém přátelství bych mohla mluvit dlouho, taky mi trvalo, než jsem si uvědomila, že některá přátelství by prostě neměla být tak silná, protože to obě strany neskutečně vysává a ten přínos, který přátelství obvykle má, je tam minimální.

    Co se práce týče - jsi dobrá, že zůstáváš! A věřím, že po dalších pár měsících se to zlepší, že si zvykneš, naučíš se všechno a nebude to tak stresující. Ti lidé jsou hodně důležití, tak snad už tam jsi teď v trochu lepším prostředí.

    A co se týče přítele - taky mě to mrzí. Ten můj zase kdysi vyletěl ze školy, protože si zapomněl zapsat asi tři zkoušky (prostě zapomněl, že je tam nějaký deadline asi dva týdny předem). Takže vysokou nemá. Někdy mě to trochu mrzí a štve, na druhou stranu má dobrou práci a nejspíš je i spokojený, takže ono to nakonec dopadne vždycky nějak. Určitě to společně zvládnete! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ty svoje myšlenky dala do článku, je zajímavé si číst, že spousta lidí si prochází či procházela něčím podobným.. Máš pravdu, že to vždycky nějak dopadne, snažím se s tím moc netrápit a spíš se soustředit na sebe :)

      Vymazat
  6. Posielam ti veľa veľa sily! Snáď ti tento pocit zostane a všetko sa postupne dá do poriadku. Je super, že sa k tomu práci postavili tak a že ťa preložili, a verím, že sa to zlepší a budeš spokojná. A držím palce aj priateľovi, nech všetko dobre dopadne 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Jednoduché tipy, ako začať žiť udržateľne už dnes

    OdpovědětVymazat
  7. Dominiko, moc Tě zdravím. Upřímný článek...Někdy se toho na člověka sesype, že už neví,kudy kam. Ale zase bude líp, to mi věř. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. To je mi líto, že si zrovna tímto musíš teď procházet, ale asi takové situace hold musíme zažívat každý, abychom byli zase o kus silnější :). Držím ti moc palce a jsem ráda, že už zase začínáš nabírat sílu začít s těmi pocity a myšlenkami něco dělat. To je vždy ten nejtěžší krok, protože člověk moc dobře ví, co o baví, co mu dodá energii, ale prostě se mu nechce... Taky jsem teď toto období během státnic měla a stále se ještě trochu vzpamatovávám, ale už je to lepší :). Každopádně ty to máš z mnohem horších důvodů, je dobře, že tě v práci přeložili, že se z toxického kamarádství odsouváš a s přítelem to určitě vyřešíte a vše dopadne přesně tak, jak má :).

    OdpovědětVymazat
  9. Domčo, moc mě mrzí čím zase procházíš, ale neboj, ono to zase zmizí. Práce je důležitá a jsem ráda, že tohle vedení udělalo, jde vidět, že se tě váží a chtějí tě tam. Na to mysli.

    Co se týče problém s přítelem, určitě to v zvládnete, je to zkouška vašeho vztahu. Věř mi, až se jednou poohlédnete a vzpomenete si na tuhle situaci, řeknete si, co jste spolu dokázali překonat.

    Toxický lidi jsou všude i u těch, u kterých to nejméně čekáš, já se spálila kolikrát a ještě spálím. A je na tobě, zda sním chceš dále udržovat kontakt či ne. Mysli především na sebe, člověka jako takového mít ráda můžeš ale jestli ti nedělá dobře, je jediná možnost ho nechat jít. :)

    Měj se krásně a přeji ti hodně sil. Ono bude zase líp!

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  10. Chápu, že si nesvá z toho, co bude, kdyby... tyhle situace nemám ráda a jsem z nich vždy zoufalá. Mimo jiné taky jsem měla jeden toxický vztah s kamarádkou. To, co mi udělala je ve mně pořád a to už je několik let, co se to stalo. No prostě to bylo šílené, ale zase na druhou stranu mi to hodně dalo do života! :-) A jsem ráda, že se v tobě probouzí ta vnitřní síla! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tyhle situace přímo nesnáším, nejradši bych měla vše naplánované, ale to bohužel nebudu mít asi nikdy ;)

      Vymazat
  11. Přeji hodně síly. Jako tenhle rok i mě přijde hrozně divný a dost často mě doprovázeli blbé nálady. Naštěstí já se snažím z problémů nedělat vědu. Mě pomáhá začít něco nového, vyjít z komfortní zóny, takže letos se budu stěhovat, takže se nakonec život trochu hýbe a něco se děje.

    TerezahStyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Máš pravdu, že tento rok je takový zvláštní, snad ta druhá půlka bude lepší :)

      Vymazat
  12. Domi mluvíš mi z duše. Chaos v práci nastane časem snad všude, taky jsem teď neměla nejlepší období, ale věřím, že to prostě nakonec nějak dopadne a bude to dobrý. A s toxickými lidmi v životě to je těžký. Já sama zjistila, kolik mám kolem sebe lidí, kterým jsem vlastně úplně ukradná, zatímco já je brala jako blízké přátele. Pomohlo mi odjet na delší dobu do Anglie a až tam jsem poznala, kdo při mě stál jenom tehdy, kdy se to hodilo. A ačkoliv kolem sebe nemám zrovna největší okruh přátel, jsem ráda za těhc pár, na které se můžu stopro spolehnout. Věřím, že to bude jen a jen lepší a přeji mnoho sil! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Také kolem sebe nemám zrovna největší okruh přátel, možná že o to více mě mrzí, že jsem se v některém z nich tak moc zklamala..

      Vymazat
  13. Mrzí mě, že to v práci vygradovalo tak, že tě to dohnalo až k slzám..., ale je zase dobré, že se k tomu vedoucí nějakým způsoben postavili, vyslechli tě a dle toho něco udělali. Je vidět, že o tebe nechtějí přijít a chtějí si tě udržet 🙂. S přítelem mě mrzí, že zkoušku nezvládl, ale věřím v to, že nic by se nemělo vzdávat a mělo by se bojovat, přeci jen je to pro vás taková další zkouška, zda v ní obstojíte 🙂. A s tím přátelstvím.. bohužel i takový "kamarádi" mezi námi jsou.. co jen z nás vysávají a nic nám naoplatáku nedávají.. od takových je lepší dát ruce pryč, než se dál nechat vysávat 😉. Drž se, věřím, že brzy bude lépe ❤🍀.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jsem ráda, že se to nějak vyřešilo :) Děkuju za komentář, je uklidňující :)

      Vymazat
  14. Koukám, že u tebe proběhlo dost změn. Určitě to ale zvládnete. I já na první pokus neuspěla u státnic. I když osm zkoušek těsně předtím jsem zvládla na první dobrou. Ale ono se to nějak usadí. Uvidíš.

    OdpovědětVymazat
  15. Uf zní to teda jako parádní dávka stresu a nejistoty. To mě mrzí. Ale všichni to známe, že když se se*e, tak už komplet na všech frontách. Držím palce přítelovi, abyste to nějak zvládli, škola je vždycky velký stres, pokud se nedaří a boří to pak celé na plány na budoucnost. Ale zase v nejhorším .. na tom titulu taky svět nestojí. :) A držím palce i tobě, aby se to v práci trochu usadilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu :D Mám pocit, že se to fakt s*alo komplet :D Moc děkuju :)

      Vymazat
  16. Držím palce, určitě všechno zvládnete, toxické kamarádství už mám také za sebou a bohužel ne jedno, vždy to bylo těžké, ale teď jsem ráda že ty zkušenosti mám a tím víc si vážím těch, které mám okolo sebe :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Máš pravdu, že si pak člověk více váží těch, které kolem sebe má :)

      Vymazat
  17. Mrzí mě, že se takhle trápíš :(. Bohužel mám teď taky špatné období, zklamal mě jeden velmi blízký člověk :(. Takže úplně chápu, jak se cítíš. Posílám ti spoustu síly, myslím na tebe <3! Snažím se chodit na procházky, ke koníkům, na tenis, učím se na zkoušky. Prostě se nějak odreagovat, abych na ty špatné věci nemusela myslet. Bude zase lépe. Po každé bouřce jednou vyjde slunce. Drž se <3!
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Mrzí mě, že máš taky teďka horší období, ale moc doufám, že se to u obou opět zlepší :)

      Vymazat
  18. Domi, víš jak se to říká, že po noci přijde vždycky den? Holt se toho na tebe teď sešlo hodně, ale určitě bude brzy lépe. Držím palce s přítelem i v práci, třeba se to po přesunu zlepší.

    OdpovědětVymazat
  19. Jako bys mi mluvila z duše, poslední dobou mám úplně stejné období a přijde mi, že nestíhám vše, tak jak bych chtěla. Jak rodinu, práci, ale i blog. Snad se vše opět uklidní a v létě se dočkáme zaslouženého klidu, drž se! :))

    OdpovědětVymazat
  20. Většinou si to včas uvědomím a snažím se to už dál neřešit.. :) Držím palečky, aby vše dopadlo dobře. S přítelem to spolu určitě nějak zvládnete!! Neboj, to nějak dopadne :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  21. Páni, trochu jako bych to psala já. V poslední době se cítím podobně, že je toho nějak moc a pořád je něco, co se musí udělat. Vždycky si řeknu, že už si odpočinu, ale vždy se zase něco objeví a tak pořád hledám ten správný balanc. A když není, tak pak též sklouzávám k nezdravému jídlu a to zas roztáčí kolotoč toho, že se člověk cítí ještě víc unavený a prd.
    Mrzí mě, co se vám teď děje, musí to být náročné, ale nikdy není zataženo navždy, jistě se vše vyřeší, tak jak má. A mezitím se člověk poučí nebo díky zkušenostem i vyroste :) Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přijde mi, jako kdybych tento komentář psala já, někdy najít ten balanc je těžký, ale doufám, že ho obě dvě najdeme :)

      Vymazat
  22. Domčo, moc mě mrzí, že si tím procházíš. Ne vždy jsou vztahy na pracovišti ideální. Sama to z vlastní zkušenosti znám ( já až ve 3. práci má super kolektiv ). Dej tomu čas a jestli tě to bude pořád takhle vysávat jako doposud přemýšlela bych na změno. Je fakt , že já před cca 10 lety ukončila spoustu mých toxických přátelství. Nejdříve jsem z toho byla smutná, ale s postupem času jsem zjistila, že jsem udělala jedině dobře. Musí to být hrozně náročné, ale jistě se vše vyřeš pro klid všech. Mezitím si člověk poučí nasbírá zkušenosti. Držím palce.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Práci chci dát čas, pořád jsem ráda a vděčná za to, že nějakou práci mám a uvidím, co bude do budoucna :)
      Jsem ráda, že to zpětně hodnotíš jako dobré rozhodnutí, já jsem se s něčím podobným setkala poprvé a právě moc nevím, jak se s tím popasovat :)

      Vymazat
  23. Domí moc ráda bych ti předala trochu své energie, kterou běžně mám a moc ráda bych pomohla, ale já se momentálně motám v něčem obdobném, jak toxické přátelství, tak problém financí tak i práce :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc mrzí, že se motáš v něčem podobném.. snad se z toho brzy vymotáme :)

      Vymazat
  24. Naprosto s tebou soucítím. Bohužel taky teď v práci nemám úplně dobré období, na co sáhnu to pos... Nicméně ti držím palce! Ve všem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Také ti držím palce a doufám, že se to zas zlepší :)

      Vymazat
  25. Nojo, vztahy na pracovišti, to kolikrát bývá tak šílená motanice, že i argentinské telenovely by se vedle toho musely červenat. Ale je moc dobré, že se to začalo řešit a snad to dopadne tak, aby ses tam cítila alespoň normálně a mohla jsi uspokojivě fungovat. A co se toho ostatního týče, tak tam přeju hodně vnitřní síly a držím palce. Je sice trochu klišé, že co tě nezabije, to tě posílí, ale ono na těch klišé dost často bývá pořádný kus pravdy. Věřím, že to tak bude i u tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥
      Taky si čím dál tím víc u klišé říkám, že jsou pravdivá :)

      Vymazat
  26. Je mi líto, že neudělal zkoušky, ale kdyby opakoval, tak ten rok jistě zvládnete. Bude to těžké, ale určitě to zvládnete.
    Také jsem měla problém v práci, kolektiv a celkový stres. Doma jsem často brečela. Momentálně jsem někde jinde a tam jsem spokojená. Kolektiv je super, dokonce chodím s kolegyněmi na oběd, v předešlé práci jsem ani nejedla u stolu. A líbí se ti ta práce, kterou děláš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, budeme muset :)
      Tak to je fajn, že sis našla něco jiného, kde jsi spokojená :) Já bych chtěla zatím zůstat, to, co dělám, nakonec není tak špatné a dá se to zvládnout :) Uvidím, co bude třeba za rok :)

      Vymazat
  27. Na to asi radu nemám, jak začnou v hlavě hlodat, většinou už není návratu. Je dobré umět se s tím srovnat a ovládat je

    OdpovědětVymazat
  28. Tak toto je opravdu náročný měíc...my jsme teď s přítelem státnicovali a mám pocit, že já jsem nebyla ani tolik vynervovaná z těhc státnic samotných jako z toho, jak byl nervózní on :DD Ono sdílení okamžiků hezkých i špatných je v páru několikanásobně intenzivnější...
    Hodně mi pomáhá se prostě sbalit a jít se projít. Mám pocit, že s každým krokem se myšlenkový chaos uklidňuje a já mám víc jasno v tom, co můžu a nemůžu ovlivnit. Protože jsou věci, které prostě ovlivnit nemůžu. Třeba počasí. Nebo to, jestli se povede zkouška někomu jinému nebo ne. A potom se snažím najít řešení bez toho, aniž bych o tom uvažovala jako o dobrém nebo špatném...je tu situace, kterou můžu vyřešit a tam se o to snažím. A když ani to nepomůže - snažím se uvědomit si jaké mám štěstí, že mám kolem sebe ty lidi, co mám. Není samozřejmostí mít laskavého přítele, není samozřejmsotí mít milující rodinu...a to uvědomění si mi hodně pomáhá ujistit se v tom, že bude dobře a pomáhá mi věřit v lepší zítřky :)
    A věř, že bude líp. Ačkoliv teď to není situace optimální, nejspíš se to děje proto, aby vás to příprivilo na něco dobrého a hezkého :D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Líbí se mi tvůj přístup přemýšlení, taky bych si ho ráda osvojila :)

      Vymazat