F Co jsem přečetla | březen - duben 2021 - Another Dominika

Co jsem přečetla | březen - duben 2021

Dva měsíce uplynuly neuvěřitelnou rychlostí a já jsem moc ráda, že jsem přečetla spoustu knížek, o kterých se s Vámi může teď podělit. 

 Ta přede mnou | J. P. Delaney
Thriller, který jsem zhltla za tři dny. Nikdy by mě nenapadlo, že by thriller mohl být žánr, který by mi až tak moc sedl. Od příběhu knihy Ta přede mnou jsem se nemohla odtrhnout. Líbil se mi vývoj hlavních postav i (pro mě) překvapivé zvraty. Vůbec bych se nezlobila, kdyby kniha byla delší. Skvělý čtenářský zážitek.


Surinam | Surinam kolektiv
Sbírka kratších zápisků z prostředí Twitteru. Některé příběhy byly vtipné, knížka se rychle četla, ale celkově jsem z knihy spíše zklamaná. Jelikož nemám Twitter, jednotlivé autory jsem neznala a ztrácela jsem se v tom, kdo je vlastně kdo. Jako oddychovka na jarní večery je to ale fajn. 


Královna a já | Sue Townsend
Knížka, kterou jsem našla u přítele doma. Anotace zněla fajn, ve VB vyhraje volby "progresivní" strana a královská rodina se musí přestěhovat do Předpeklí, kde jsou nuceni se téměř bez prostředků přizpůsobit tamějšímu prostředí. Ale knížka se mi zas až tak moc nelíbila. Vadila mi hrubost, ztrácela jsem se v postavách a celé mi to přišlo až moc. 


Eleanor se má vážně skvěle | Gail Honeyman
Knížka, po které jsem už několik měsíců pokukovala a přemýšlela jsem, zda si ji koupit. Jen mě její anotace vždycky odradila. Nakonec se ke mně knížka dostala a já ji přečetla jedním dechem. Naprosto jsem se do Eleanor zamilovala.
Tahle knížka za přečtení určitě stojí.



King | T. M. Frazier
O této knížce jsem psala samostatný článek, který si můžete přečíst tady.

 

Věčnoplamen (Strážce ztracených měst 3) Shannon Messenger
I o této knížce jsem psala samostatný článek, který najdete tady.


Za zavřenými dveřmi | B. A. Paris
Další z thrillerů, ve kterém se prolíná přítomnost s minulostí. Zápletka zní celkem prostě, Grace si vezme na první pohled dokonalého muže, který po svatbě ukáže svou pravou tvář a odhalí své skryté úmysly. Příběh jsem přečetla jedním dechem za jeden den, ale upřímně si myslím, že autorka mohla do knihy vnést více napětí a neuspěchat tak moc konec. I tak ale kniha za přečtení stojí.



A co jste za poslední dva měsíce stihli přečíst vy? Zaujala Vás některé z knih, nebo jste ji dokonce už četli?

CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Popravdě neznám ani jednu, ale mám v plánu taky takovýto článek napsat. Strašně ráda čtu o knihách a ráda hledám nové :) Děkuji, za tyto články. Dost mě láká ten tyran, ale myslím, že to už jsem ti psala u samotného článku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těším na tvůj článek, inspirace není nikdy dost :)

      Vymazat
  2. Já jsem četla Za zavřenými dveřmi. A zanechala ve mně hodně.. Moc se mi líbila..

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko zdravím. Já jsem nečetla ani jednu z knížek,o kterých píšeš. Naposledy jsem přečetla knížku Mnich,který prodal své Ferrari (Robin S. Sharma). Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuto knížku jsem také četla, je zajímavá a inspirující :)

      Vymazat
  4. Skvělé knihy jsi přečetla. Některé bych si taky chtěla přečíst. Plánuji podobný článek, ale trochu později.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tolik knih! Já tento měsíc nestihla ani jednu, hanba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není žádná hanba, třeba já za poslední cca tři týdny nepřečetla ani stránku ;)

      Vymazat
  6. Nečetla jsem ani jednu, zaujaly oba thrillery. Knížku Ta před tebou mám v hledáčku, až půjdu do knihovny, ale Za zavřenými dveřmi neznám ani podle jména. Díky za tip

    OdpovědětVymazat
  7. Ta před tebou mě hodně zaujala, thrillery mám ráda. Za zavřenými dveřmi jsem četla a byla to pecka, byla jsem z děje celkem zhnusená, konec mi přišel trochu zvláštní, urychlený, což je škoda, protože to byla jinak super kniha.

    OdpovědětVymazat
  8. Hned jsem musela kliknout, protože Ta přede mnou patří k mým veeelice oblíbeným knihám. Thrillery jsou moje nejoblíbenější!
    Za poslední dva měsíce jsem přečetla všechny knížky k maturitě :D A už se NEMŮŽU DOČKAT, až si v půlce června konečně lehnu s nějakým napínavým thrillerem, do postele nebo do trávy, to už je jedno. Aaaaach, už si to úplně představuju <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) Držím ti palce a věřím, že tuhle svoji představu brzy zrealizuješ :)

      Vymazat
  9. Za zavřenými dveřmi byla úžasná kniha, četla jsem ji jedním dechem. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  10. Žádnou z knížek jsem nečetla, většinu ani neznám. Já teď dočítám Alchymistu. Jinak se blíží zkouškové a to nikdy nečtu. Stačí mi, že musím číst skripta :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To úplně chápu :D Alchymistu jsem četla před několika lety a moc se mi kniha tenkrát líbila :)

      Vymazat
  11. Já se zatím těm thrillerům vyhývám, protože to není zrovna lákavý žánr, ale tento rok bych nějaký ráda už přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně, ale není se čeho bát, naopak je to skvělý čtenářský zážitek :)

      Vymazat
  12. Moc děkuji za tipy
    rozimyworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Z těchto knih mě zaujala právě ta Eleanor. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Přečetla jsi toho opravdu hodně :) Já přečetla Mapu kostí, Přežila jsem Osvětim a Mlčící fontány. Teď bohužel nemohu moc číst, jelikož mě čekají zkoušky, ale těším se, až bude po a zase se začtu :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Domi. Pěkný článek, ale bohužel jsem doposud nečetla ani jednu z knih. Nejvíc mě dle názvu oslovil Tyran. Myslím, že by to byla vhodná četba i pro mou sestru.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyran je skvělý - psala jsem o něm i samostatný článek :)

      Vymazat
  16. Z tvé četby jsem četla akorát Ta přede mnou, což se přiznám není vůbec můj typický literární žánr, který běžně vyhledávám, ale kniha je to opravdu zajímavá. Co bych si ráda přečetla, tak Tyrana. Nečetla jsem teda ani Kinga, ale chystám se oba díly objednat, jen zatím tam pořád hraje roli to slůvko "chystám" :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, také mám celkem dost knížek na seznamu "Chystám se přečíst" ;) Ale doufám, že se brzy slůvko chystám změní na objednáno :)

      Vymazat
  17. Tak na Tu přede mnou jsi mě docela nalákala..:) já jsem v poslední době četla jen Tokyo Story, o kterém jsem psala na blogu, ale bojuji poslední dobou s tím, že rozečtu plno knížek a pak je nedočtu, protože nemám čas..:D musím se v tom zlepšit! :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se musím zlepšit, od té doby, co jsem začala pracovat, jsem nepřečetla vůbec nic :/

      Vymazat
  18. Já prostě obdivuju, jak někdo toho může tolik knižně a rychle zkonzumovat. :D Já jsem se minulý měsíc dokopávala k tomu, abych přečetla aspoň půlku knihy... :D No, v květnu to určitě dotáhnu. :D

    Anna | Bílé plátno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že to není o počtu, je fajn i jen pár stránek přečíst :)

      Vymazat
  19. Zaujal mě Tyran a poslední knížka Za zavřenými dveřmi - přidávám si je na seznam četby. :)

    OdpovědětVymazat