F Ketofit: stojí to za vyzkoušení? - Another Dominika

Ketofit: stojí to za vyzkoušení?

 Nad přijetím nabídky vyzkoušet produkty od Ketofit, českého výrobce proteinových potravin, jsem chvilku váhala. Nejsem ten typ člověka, který by držel diety nebo věřil na zázračné produkty, díky kterým zhubnete. Na druhou stranu jsem si říkala, že bych ráda vyzkoušela zdravější varianty produktů, které jsou snadné na přípravu. Přeci jen věřím tomu, že je zdravější si dát polévku např. právě od Ketofit, než si narychlo zalít čínskou polévku. Byla jsem zvědavá, jak by mi produkty chutnaly a jestli by to bylo něco, co bych chtěla doma mít právě pro případ toho, že bych byla líná nebo si nestíhala sama něco nachystat. 
Nebrala jsem tedy produkty jako něco, díky čemu zhubnu, ale právě jako potraviny, které jsou jednoduché na přípravu a které by mi mohly ozvláštnit jídelníček. 


Na vyzkoušení jsem si vybrala zkušební balíček proteinové diety, který obsahuje: proteinový koktejl, chléb, croissant se vzorkem marmelády, těstoviny a proteinovou tyčinku, k balíčku jsem si vybrala jako dárek shaker. Dále jsem si vzala na vyzkoušení omelety (žampionovou a sýrovou s pórkem), polévky (česnekovou, sýrovou s pórkem a žampionovou) a mix příchutí proteinových tyčinek, které se líbily především příteli.

Polévky
Začala jsem s ochutnáním polévky a pro mě to bylo velké zklamání. Do polévek se přilévá mléko, což už samo o sobě bylo pro mě nemilým překvapením. Já jsem si dala houbovou polévku a ani jsem ji nedokázala dojíst, přišla mi bez chuti a prášek ze sáčku se mi ani dokonale nerozpustil. Přítel tu svoji ale bez problémů snědl.


Proteinové tyčinky
Tyčinky byly věcí, na kterou jsem se těšila nejvíc. V balíčku mi přišla vanilková, cappuccinová a mléčná podlitá tmavou čokoládou a právě do té poslední jmenované jsem se zamilovala nejvíc. Něco tak dobrého jsem už dlouho nejedla. I zbylé dvě příchutě byly moc dobré.


Mléčná podlitá tmavou čokoládou, neskutečná dobrota!


Omelety
Po mém zklamání z polévek jsem se omelet celkem bála. Překvapilo mě ale, že mi vlastně chutnaly. Jejich příprava byla jednoduchá (jen pozor, abyste je nepřipálili) a i zasytily.


Pečivo
Chléb a croissant byly součástí zkušebního balíčku a obojí byla neskutečná dobrota. Croissant s marmeládou bylo spolu s proteinovou tyčinkou podlitou čokoládu to nejlepší z celého balíčku. Marmeláda byla příjemně sladká, croissant zas obsahoval vysoký podíl bílkovin a vlákniny, a i přesto, že má téměř nulový podíl cukru, byl příjemně nasládlý.


Proteinový koktejl
Na koktejl jsem byla celkem dost zvědavá. A bohužel se stejně jako u polévek objevilo velké zklamání. Proteinový koktejl vytvoříte tak, že rozpustíte tabletku s příchutí ve vodě, zalejete to mlékem a přidáte směs, ta bohužel nápoji dodala prazvláštní chuť. Kousek jsem vypila poměrně snadno, dokonce jsem si i říkala, že je to dobré, po chvilce se mi ale začal zvedat žaludek a nebyla jsem schopná to dopít. Bohužel.


Celkově jsem z produktů od Ketofit rozpačitá. Něco bylo dobré, něco naopak vůbec ne. Věřím tomu, ale že by si každý v rámci široké škály produktů dokázal najít ty svoje oblíbené. Výhodou je rychlá příprava pokrmů, které zasytí. Bohužel některé produkty ale měly prazvláštní chuť, po které se mi po chvíli začal zvedat žaludek (polévka a koktejl). Naopak pečivo a proteinové tyčinky mi chutnaly moc.

Znáte Ketofit? Lákalo by Vás něco od této značky vyzkoušet? 

CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Ufff o KetoFit si upřímně myslím svoje, postupně na to měním názor, ale myslím, že by to mohlo jít i jinak než těmi koktejly... znám pár lidí, kteří pili JEN KOKTEJLY A NIC NEJEDLI a dostavil se poměrně velký JOJO efekt. Každopádně moc krásný článek DOMI! :) Jsem ráda, že jsi to vyzkoušela a také předala svou zkušenost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to si nedovedu představit, že někdo pije jen koktejly a nic nejí, to už mi přijde opravdu až moc :/

      Vymazat
  2. Já musím říct, že jsem k těmto “dietám” nebo způsobu stravování také velice skeptická. Z pohledu toho, že bych měla takovou dietu držet, bych se brzy zbláznila a moc dlouho bych to nevydržela, protože mě prostě věci z prášku vadí a většinou mi chybí pocit, že jsem něco snědla. I proteinové shaky si dávám vyjímečně, i když cvičím skoro každý den, jsem prostě spíš zastánce co nejvíce čerstvého.
    Pokud se na to kouknu ale z druhé strany- že člověk prostě někdy nestíhá a souhlasím, že to složením asi bude lepší než čínská polévka, tak to si asi představit umím.
    Díky za tvou upřímnou zkušenost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně, také bych takovouto dietu nezvládla držet... Také jsem spíše zastánkyní čerstvého domácího jídla, ale doufala jsem, že bych třeba produkty zařadila do svého jídelníčku právě na dny, kdy si něco nestíhám připravit, bohužel moje zkušenost nebyla moc dobrá ;)

      Vymazat
  3. Ja som ho mala možnosť v minulosti vyskúšať a pripadalo mi to celkom fajn. Akurát ja milujem "normálne" jedlo, haha 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  4. Já tedy s ketofit nemám zkušenosti, ale vidím to všude okolo sebe. Mám ráda produkty jako proteinové tyčinky a takhle, takže sem tam přemýšlím, jestli koupit. :) Článek se ti povedl kočko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Myslím, že právě proteinové tyčinky se vyplatí koupit :)

      Vymazat
  5. Popravdě jsem přemýšlel o tom, že bych si zakoupil nějaký dietní balíček od Ketofit. Potřebuji zhubnout a zároveň nemám čas na to, abych si připravoval náročná jídla a kromě toho to v kuchyni moc neumím. Díval jsem se na jejich webové stránky a byla chvíle, kdy jsem chtěl kliknout na tlačítko "objednat". Ani nevím, proč jsem to neudělal. Po přečtení tohoto článku mám však smíšené pocity.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za zkoušku "kromě" peněz nic nedáš, třeba ti bude tento způsob stravování vyhovovat ;) Ale možná bych si alespoň přečetla ještě nějaké recenze :)

      Vymazat
  6. Já tohle popravdě moc neuznávám. Proteinové tyčinky, ty mám obecně ráda. Ale vše ostatní, co má nahradit normální jídlo, ne.. Koukala jsem na složení například těch omelet, to je masakr.. Myslím, že když si připravíme vlastní omeletu, co se týče zdraví, uděláme líp. Finančně nás to také vyjde lépe. A časově asi podobně. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš vlastně asi i pravdu ;) Ale aspoň ty proteinové tyčinky jsou fajn :)

      Vymazat
  7. Jé, tak ty tyčinky i pečivo bych si dala! :) Škoda, že polévky nestály za nic :/

    OdpovědětVymazat
  8. Já se přiznám, že produkty KetoDiet mi přijdou předražené. Ale kdyby mi někdo nabídl spolupráci, tak bych asi taky vyzkoušela. Zajímavě znějí tyčinky, chleba a ten džem, proteinové nápoje mi nikdy nejely moc žádné a polévku, do které se dává mléko, by asi nezvládl můj žaludek. Já tu teď mám čokoládový krém s oříšky od KetoDiet (byl v Brandnooz boxu), tak uvidím, jaký bude ten
    Obecně si myslím, že je lepší pestrá strava ze základních surovin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vyzkoušení je to fajn :) Třeba ti ten čokoládový krém bude chutnat a budeš chtít vyzkoušet i něco dalšího :)

      Vymazat
  9. Souhlasím s předchozími komentáři, taky jsem velmi skeptická, co se podobných náhražek jídla týká. Třeba polévku si raději udělám z čerstvé zeleniny a myslím, že je to daleko lepší.. Ty koktejly mám nesmírně spojené s Herbalife a toho zastánce teda vůbec nejsem. Jsem ale ráda, že sis věci vyzkoušela a dala nám vědět, jestli jsou dobré nebo ne.. Třeba ta proteinová tyčinka zase naopak vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem k těmto produktům spíše skeptická, ale chtěla jsem je vyzkoušet a udělat si vlastní názor :)

      Vymazat
  10. Znám a já nejsem příznivec takovýchto diet a jídel z prášků. Radši si doma udělám svoji omeletu z vajíček, kam přidám žampiony a vím, že si pochutnám :) Ale nic proti nikomu...

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Stejně jako ty na podobné diety a zázračné produkty nevěřím, ale myslím si, že kdybych měla možnost jako ty, něco takové vyzkoušet, tak bych do toho také šla. :) Nejméně mě zaujla asi ten protein, protože mně zkrátka kupodivu z proteinů (teď mám na mysli i ty klasické) nechutná prakticky žádný, pokud ho mám konzumovat jen tak s mlékem nebo vodou. To by mi tedy pravděpodobně také nejelo. :D

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že alespoň za vyzkoušení to stojí, aby si člověk na to udělal vlastní názor.. Já s proteinem zas až tak zkušeností nemám a nejspíš to ani nebude něco, co bych chtěla běžně zařadit do jídelníčku :)

      Vymazat
  12. Já jsem taky možnost dostala. A odmítla. Protože nejsem zastáncem diet a už vůbec ne diet tohoto typu. Nejen, že to poměrně dost leze do rozpočtu, když už se člověk rozhodne tomu opravdu dát všechno, ale jakmile poleví, kila se mu vrátí v dvojitém množství. Navíc to není vhodná dieta pro všechny lidi, lidé s různými nemocemi (štítná žláza, diabetes) by se měli Keto dietě vyvarovat. Samozřejmě někomu to vyhovovat může a je to jeho rozhodnutí, ale já bych do toho nešla :) Další věc je fakt, že se do spousty jejich jídel přidává mléko. Zkrátka mám pocit, že účinná, levnější, chutnější a bezpečnější dieta se dá držet i jinak. Každopádně článek je skvělý a věřím, že jsi tím pomohla lidem, kteří se v tom neorientují vůbec ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, ale jak píšu, nebrala jsem to jako dietu, ale spíše jako možnost vyzkoušet tyto produkty a zjistit, jestli by mi vůbec něco z toho chutnalo :)

      Vymazat
  13. Taky mi tahle nabídka přišla, dokonce dvakrát. A nesouhlasila jsem. Kromě toho, že mě to neláká nechci něco takového propagovat. Co se týče tyčinek, zkušenosti flapjack. :) Prodávají se v různých příchutích. V dm, Albertu atd. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy jsem nebyla na diety a nikdy jsem naštěstí žádnou držet nemusela 🙂. Myslím si, že je vždy lepší si doma něco ukuchtit a pak si na tom pochutnat, jak zmiňuje Miška výše 🙂. Výhodou je, že jsou sice tato jídla asi rychlá, ale né všechny tak dobrá, jako kdyby si je člověk ukuchtil sám. Dieta Ketofit je teď zmíněná snad opravdu všude, i v TV v reklamách.., ale není to nic, co by mě zlákalo, abych si to koupila. Věřím, že se dá hubnout lépe a efektivněji než tímto způsobem 🙂. Ale alespoň jsi zase vyzkoušela/ochutnala něco nového a udělala si o tom vlastní názor 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář :) O to mi vlastně i šlo, udělat si vlastní názor na něco, co je momentálně tak hojně propagované :)

      Vymazat
  15. Já jsem dostala také nabídku na spolupráci, už jsem měla vybrané věci a brala jsem to stejně jako ty, že to spíše vyzkouším než zhubnu, navíc jsem to vnímala tak, že při cvičení a mým stravování si třeba něco zamiluji a obměním něco z toho, co jím ještě nezdravě... nakonec spolupráci nepotvrdili a sama jsem zatím nic nezkoušela. Každopádně také mě zajímaly ty omelety a hodně třeba i těstoviny... U jedné blogerky jsem četla, že nic moc, ale asi fakt jde o to zkusit a zjistit, co je dobré :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že spolupráce nakonec nevyšla, třeba by ti něco ze sortimentu zachutnalo :)

      Vymazat
  16. Mně nabídky také přišla a nejvíce mě zaujaly tyčinky a džemy :)

    OdpovědětVymazat