F Ekologická Equa skleněná lahev - Another Dominika

Ekologická Equa skleněná lahev

 V oblasti ekologických lahví nejsem žádným nováčkem. Už v příspěvku ze začátku roku 2019 jsem Vám ukazovala Retap lahev. Článek najdete tady
Retap lahve jsem si chválila, jen mi pak začalo protékat víčko a při jejich mytí mi jedna z nich začala popraskávat, až se rozbila úplně. Jasně, je to sklo a díky doživotní záruce mi byla zaslána nová, ale já v tu chvíli k nim pozbyla veškerou důvěru. 
Na dlouhé měsíce jsem přešla zpět k plastovým lahvím a neustále jsem měla v hlavě výstražný majáček, že si chci opět pořídit nějakou udržitelnější variantu. 
A díky Econea.cz se mi moje přání vyplnilo. K vyzkoušení jsem dostala Equa skleněnou lahev s objemem 0,55 l, konkrétně jsem si vybrala její jemnou varianta Magnolia
Výběr ze všech lahví najdete tady.




Už když jsem si lahev vybalila, okamžitě jsem se do ní zamilovala. Překvapilo mě, že i přes to, že se jedná o lahev ze skla, je lahev sama o sobě lehká. Příjemně se drží a má pro mě akorát tak široké hrdlo. Za co jsem i ráda je to, že lahev má víčko na šroubování, což ve mně vzbuzuje větší důvěru, že mi nebude protékat. Stejně tak je pro mě ideální i velikost lahve. Není ani malá, ani velká, ideální do kabelky nebo i jen tak do ruky.
O krásném a něžném designu se snad ani nemusím zmiňovat. 


Zatím si svoji novou lahev beru ven, když jdu na delší procházku s pejskem, což je pro mě příjemná změna, jelikož jsem vždy chodila bez pití a najednou zjišťuji, že nemám problém během procházky ji vypít celou. Určitě si ji ale budu nosit i do práce, až se mi snad podaří nějakou najít. 



 


Upřímně bych z ní nejradši pila i jen tak doma. Vyhovuje mi, že díky objemu lahve člověk ví, kolik toho vypil a navíc mi přijde, že z těch hezkých nádob/skleniček se pije tak nějak samo.
Máte to taky tak?

Máte doma také nějakou eko verzi lahve? Jak se Vám líbí tato?

CONVERSATION

50 komentářů:

  1. Vybrala si si moc peknú variantu. Páči sa mi ako nežne a žensky pôsobí. Inak mám to úplne rovnako, že keď pijem z pekného pohára, tak pijem viac a aj to chutí lepšie :D hah. Ja mám doma len nerezovú fľašu, ktorá je super cez zimu na čaj či kávu, ale takáto mi chýba a rada by som si aj ja jednu pozrela

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mně zase chybí nějaká nerezavá lahev :)

      Vymazat
  2. vypadá velice zajímavě taky přemýšlím do budoucna ze si ji pořídím ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ja používam fľašu od sodastreamu, pretože po skúškach iných produktov je to jediná fľaša, ktorá nepreteká. Fľaša, ktorú si si vybrala ty je neskutočne nádherná, tiež by som takú chcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Podívám se, jak flaška od Sodastreamu vypadá :)

      Vymazat
  4. Krásná lahev je určitě velká motivace k lepšímu pitnému režimu! Tahle je moc hezká, vybrala jsi dobře, snad bude dlouho sloužit!
    Já jich mám také několik, ať plastové nebo skleněné, doma pak ráda používám i skleničky na víno třeba i jen na vodu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Tak to je skvělý tip, možná to taky vyzkouším :D

      Vymazat
  5. Já "picí" lahev tahám většinou v batohu na výlety a jsem zvyklá ji mít v postranní kapse zvenku, abych po ní mohla kdykoliv sáhnout. Takže o skleněnou bych se bála. Řeším to pragmaticky tím, že si jednou za čas koupím balenou vodu o obsahu 0,5 nebo 0,75 l a pak ji používám opakovaně, dokud ji zcela nezlikviduju (nebo někde neztratím).
    Ale ta tvoje má fakt nádherný design.

    OdpovědětVymazat
  6. Design je povedený a láhev se díky šikovnému tvaru jistě i dobře drží. Musí být radost z ní pít. Já jsem už před lety dostala dvě reklamní lahve z tvrzeného "bezpečného" plastu, jednu menší a jednu větší, tak na výlety nosím hlavně je. Otázkou však zůstávalo, co dělat na dovolených, kde je, zejm. mimo Evropu, zvykem kupovat balenou vodu. Sama jsem si proto koupila ještě jednu láhev s uhlíkovým filtrem, díky kterému můžu pít kohoutkovou vodu kdekoliv (technicky by měla zvládnout přefiltrovat i vodu z potoka nebo louže, ale tak daleko jsem to zatím netestovala :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se zatím do takovýchto zemích nevydala, ale je to super tip, že něco takového je dostupné :)

      Vymazat
  7. Musím říct, že láhev je fakt krásná. Poslední týdny se dívám po nové, kterou bych si sebou brala na delší procházky, přesně jako ty s pejskem, takže by se mi určitě hodila. Krásná recenze. :)

    Měj se krásně 🐰 🌿

    Shades of Silvie

    OdpovědětVymazat
  8. Já teda upřímně žádnou zkušenost nemám, ale tohle vypadá jako dobrý nápad a lahev je moc hezká :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, Dominiko uplně tu samou lahev od stejné značky s obrázkem magnolie jsem dostala od prostředního syna k Vánocům. A jsem s ní moc spokojená. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je náhoda :) Jsem ráda, že jsi s lahví spokojená :)

      Vymazat
  10. Já nevím, já se těch sklěněných prostě bojím. Ale používám doma ekologickou plastovou, kterou mám už asi 3 roky a nikdy me nezklamala :) Ale design sis vybrala krásný!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Chápu, také před sklem mám trochu respekt, ale myslím, že není čeho se přehnaně bát :)

      Vymazat
  11. Je moc hezká :) Já jsem v tomhle ohledu zaostalá, ještě nemám ani plastovou ekologickou, natož skleněnou, budu se muset polepšit :D

    OdpovědětVymazat
  12. Láhev je moc krásná :). Já bohužel nemám doma žádnou eko verzi, měla bych to napravit :D. A souhlasím, že z hezkých láhví nebo nádobí se pije mnohem lépe :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak má :D

      Vymazat
  13. Velikostně je tak akorát a ten její design je naprosto dokonalý! Také bych jí okamžitě brala! :))

    OdpovědětVymazat
  14. Přemýšlím dlouho, že si už nějakou takovou lahev pořídím je jich všedu teď opravdu spousty a myslím, že je to skvělá a praktická věc. ♥ Určitě bych ji využila jako ty na procházky, výlety apod. Navíc máš moc krásnou barvu je hezká ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Jestli nad ní přemýšlíš, tak si ji určitě pořiď, nebudeš litovat :)

      Vymazat
  15. Líbí se mi hlavně ten design :) Skleněné lahve jsou super!

    OdpovědětVymazat
  16. Zatím žádnou nemám, ale na léto a na výlety/procházky plánuju nějakou pořídit. Láhev má krásný design, jen já bych zvolila jinou barevnou variantu 🙂.

    OdpovědětVymazat
  17. Vybrala sis krásnou láhev. Taky jednu mám a jsem s ní velmi spokojená. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  18. Taky ji mám, jen v trochu jiném designu a s koženým pouzdrem. :) Je dobře velká, takže jsem ji brala v létě na cesty a do posilovny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nevěděla, že existuje i pouzdro :) Jsem ráda, že jsi s ní spokojená :)

      Vymazat
  19. Taky mám od nich jednu láhev a ta tvoje teda vypadá roztomile. :) Dobře se mi z ní pije, umyla jsem ji i v myčce a super.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  20. No tak ten design je úžasný! Já mám teda obyč láhev z Decathlonu, ale jak tak koukám, brzy se podívám po něčem víc fancy :DD

    OdpovědětVymazat
  21. Ta je opravdu krásná! <3 Strašně se mi líbí. Já mám se sklem pořád trochu problém v tom, že je prostě těžké. Ale používám třeba takové ty silné plastové láhve od SodaStream a říkám si, že ono nevadí, že jsou z plastu. Důležité je, že je používám znovu a znovu, tuhle už máme přes rok a určitě ještě dlouho vydrží.

    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně skleněné lahve nepřijdou zas až o tolik těžší, upřímně jsem spíš byla překvapená, jak je lehká :)

      Vymazat
  22. Ta je krásná, moc by se mi líbila..zatím žádnou Eko nemám

    OdpovědětVymazat
  23. Už jsem o těchto lahvích slyšela a dokonce je u nějaké blogerky viděla. Vypadají naprosto fantasticky, taky zrovna jednu sháním :)

    OdpovědětVymazat
  24. Je moc hezká!:) Také mám díky spolupráci s eshopem econea svojí Equa lahev:)

    OdpovědětVymazat