F Maybe it's time to let the old ways die - Another Dominika

Maybe it's time to let the old ways die

Původně jsem tento článek pojala úplně jinak. A úplně prapůvodně žádný takovýto článek v plánu nebyl. V prosinci jsem chtěla každou adventní neděli vydat článek s vánoční tematikou, ale pak se něco stalo, co vedlo k napsání článku, který nikdy nevydám, ale který mi vnukl myšlenku na tento článek.

Zdroj
Vždycky jsem měla adventní čas spojení s potkáváním se. Pro mě jsou Vánoce mimo jiné i o tom, aby lidé trávili čas spolu. Aby byli spolu. Aby si na sebe našli ten čas. A proto mi přijde paradoxní myšlenka, ke které jsem se v tom původním článku dostala. 

A možná je ten správný čas začít nechávat to všechno negativní v tomto roce. Protřídit si vztahy a vkročit do nového roku s čistým štítem. Neříkám, že to nebude těžký a že to nebude bolet, ale věřím, že ten nádech, až se tím vším prokoušete, bude stát za to.



Já jsem docela nedávno někoho poznala. Někoho, o kom jsem si myslela, že v mém životě bude mít místo na mnohem delší čas, než jak tomu bylo ve skutečnosti. Ale kord poslední měsíc jsem měla pocit neustálého déjá vu, celou dobu jsem věděla, že je něco špatně a já nejsem  vůbec šťastná. A tak jsem udělala něco, co bych nikdy dříve neudělala. Postavila jsem se sama za sebe, dala jsem samu sebe na první místo a prostě jsem to ukončila. Přestala jsem čekat, doufat a jednoduše jsem chtěla vědět, na čem jsem. 
Asi hned vteřinu poté jsem litovala. Vlastně jsem si asi ani neuvědomovala, jak moc mi na něm záleží. Nejhorší je ten pocit vědět, že o mě vůbec nebojoval. Ani trošku. Že mě nechal tak lehce odejít jako kdybych pro něj nic neznamenala. Ale ve skrytu duše vím, že to jsou jen další důvody, proč je dobře, že jsem ho nechala jít. Nikdy nic dobrého nemůže vzniknout na základě výmluv a lží. A já si těch výmluv přečetla tolik, že už to stačilo.


A tak se vracím zpátky k myšlence z úvodu. Možná je teď ten správný čas, abyste zpomalili a v myšlenkách se vrátili ke všem lidem, kteří tento rok prošli Vaším životem. K těm, kteří v něm zůstali, ale i k těm, se kterými kontakt ustal. Abyste se přestali bát nechat lidi z Vašeho života odejít. Je to v pořádku. Nemá smysl si všechny lidi silou držet ve svém životě. Někdy je prostě lepší je nechat jít bez toho, aniž byste řešili čí je to vina a kdo co udělal špatně. Já vím, že to bude alespoň ze začátku hodně bolet, ale věřte tomu, že všechno se děje z nějakého důvodu.
A tak si (nejen) během adventu nechte ten čas sami pro sebe. Buďte sami se sebou. A nebojte se toho, na co během toho času, který si pro sebe dáte, přijdete.
Možná Vám to ulehčí vstup do příštího roku.
Ale stejně tak důležité je, udělat si pořádek i v tom online světě. Koho sledujete, kdo Vás inspiruje a kým se necháváte ovlivňovat.

Ale možná je v tomto adventním čase nejdůležitější to, abyste se uvelebili do křesla s šálkem čaje, pustili si vánoční film či písničky, dali jste si ten čas sami pro sebe a nechali aspoň na chvilku všechno plynout.
A buďte k sobě hodnější.
Dejte si ten čas, který potřebujete.
Nechte to staré v minulosti, kam patří.
Protože nejde o to, čí je to vina a kdo co udělal špatně, ale o to, kým jste se díky tomu stali.
Tak se zkuste mít o trochu víc rádi.
Všechno bude v pořádku.

CONVERSATION

16 komentářů:

  1. Máš můj obdiv. Určitě to nebylo lehké, ale časem to přebolí a budeš za to ráda. Přeji pěkné adventní dny.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je moc pěkný článek, ty začátky nejsou někdy jednoduché, co si budem ... Ale jsi dobrá, že jsi to takhle utla, člověk si zachová nějakou tu důstojnost a hned ví, na čem je ... Také přeji pěkný advent :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) S tou důstojností máš naprostou pravdu :)

      Vymazat
  3. Jsi hodně odvážná a hodně silná. Já ze svého života odstřihla spoustu lidí spíše nedobrovolně, ale ve výsledku to asi nikdy nebylo nesprávné...
    Co se týče vztahu, několikrát jsem už přemýšlela, jestli je to to, co chci, i Modrý se ptal sám sebe. Nejhorší to bylo, když nás čekaly všechny ty možné změny - práce, škola, stěhování do cizí země. Bylo to takové stresující a ne vždycky harmonické a tak jsme se ptali, jestli do toho opravdu chceme jít společně, jestli by nebylo lepší se rozdělit. Ale chtěli jsme, odvážili jsme se, skočili jsme a i když je to náročné (psychicky), právě díky tomu, že jsme tu spolu, to celé ještě nějak dávám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych úplně neřekla, že jsem odvážná a silná, ale poslední dobou to slýchávám docela často :)
      Je úžasný a inspirující, že jste se do toho rozhodli jít spolu, ne vždy je všechno harmonické, ale o to víc si potom člověk váží toho, co má :)

      Vymazat
  4. Držím ti palce, abys brzy přišla na jiné myšlenky a Vánoce si užila na maximum a v pohodě! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Být sama sebou je správná myšlenka. Byť to někdy nemusí být úplně jednoduché
    Hezký zbytek Adventu

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám v tomhle podobnou zkušenost, která nedávno skončila, ale člověk musí zažívat i to negativní, aby se stal silnější a mohl se radovat i z maličkostí :)
    Já se těším na Vánoce až si budu dělat co chci a budu se věnovat jen sobě (a taky občas učení no :D)
    V práci si už všichni lezeme na nervy, ale včera jsme měli vánoční večírek a bylo to perfektní, příjemná atmosféra, zasmáli jsme se, popovídali a ten poslední týden už dáme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, aby jste ten poslední týden zvládli :) Na Vánoce se taky hrozně moc těším, ale už teď vím, že to nebude taková pohoda, jak jsem doufala :)

      Vymazat
  7. Je v pořádku nechat lidi ze života odejít a stejně tak je v pořádku ozvat se starým známým a obnovit kontakt, i když to může otevřít staré rány a nevíme, jak na to protistrana zareaguje - toto jsem si přesně dala za úkol na letošní Vánoce já.

    Jsi silná holka. Časem to bolet přestane, ač to teď zní jako klišé. Zkus si užít klidné a pěkné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprostou pravdu :) Držím palce, ať to obnovování vztahů vyjde :)

      Vymazat
  8. Se stejným rozhodnutím taky občas bojuji, ale nemám sílu na to to rozseknout. Proto mě tenhle článek zasáhl a posílám ti plno síly!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Já tobě taky posílám plno síly a věřím, že bude všechno dobrý :)

      Vymazat