F Black Friday & DM giving box - Another Dominika

Black Friday & DM giving box

Včera proběhl black friday, den, kdy obchody zlevní své zboží, vymýšlejí super akce a lákají lidi na slovíčko „SLEVA“.
Na jednu stranu chápu, že pokud potřebujete/chcete si koupit něco drahého např. do domácnosti, tak se vyplatí na tuto akci počkat. Na druhou stranu mám ale pocit, že češi opět další věc dovedli do extrému. Z black friday se stává black weekend, v případě některých obchodů black week a mě jen děsí, kolik zbytečných věcí bylo koupeno jen kvůli tomu, že byly ve slevě. Ještě o něco víc mě ale děsí, kolik stojí samotná výroba produktů, když je obchody mohou dát do tak velkých slev a stále na tom vydělávat. Zamysleli jste se někdy nad tím, jak je možné, že obchody mohou dát věci třeba až o 70 % levněji a stále na tom mít zisk? Jak je možné, že se jim vyplatí tak velká výroba i za předpokladu, že tuny nového oblečení končí na skládkách?
Já si u sebe všímám, že vůči slevám a akcím začínám být imunní. Ze všech těch úžasných black friday slev jsem si nekoupila vůbec nic. Ale nejsem dokonalá a využít sem tam nějakou slevu není hřích. Přesto si ale stojím za tím, že i nakupování ve slevách by se mělo brát s rozmyslem a nekupovat věci jen kvůli tomu, že je na nich červená nálepka se slovem „sleva“.


Co oceňuji je ale iniciativa Giving Friday drogerie DM, která z celkového obratu uskutečněného na black friday darovala 5 % domovům pro seniory. Líbí se mi, že myšlenku black friday přeměnili v něco víc, co má smysl. Zároveň včera byla k prodeji i limitovaná edice dm giving boxů za 199 Kč.
DM giving box jsem si koupila a jsem moc ráda, že se mi podařilo pořídit si ten asi s tím nejlepším obsahem. Obsah boxů se totiž lišil, ve fóru na Vinted jsem viděla hned několik variant obsahu a upřímně jsem ráda, že jsem si nekoupila třeba ten s aviváží, pracím práškem či čističem na koupelny. Ale byla bych ráda i za ty, jelikož dm boxy mám jednoduše ráda. Přijde mi super, že máme sem tam možnost si koupit box plný produktů, jehož cena v porovnání s cenou produktů je několikanásobně nižší.
Když jsem si box kupovala, tak mě ani nenapadlo zkoumat jeho hmotnost či si jednotlivé boxy otevírat a vybrat si box podle obsahu. Vlastně jsem ani nevěděla, že by se obsah boxů mohl až tak moc lišit a vzala jsem si ten první, co mi padnul do ruky. A co jsem v něm našla?


Za něj jsem moc ráda, žádný denní krém totiž nepoužívám už několik let. V posledních týdnech se snažím svoji pleti věnovat větší pozornost a starostlivost, tak jsem ráda, že do mojí rutiny můžu zařadit další produkt. Doufám, že mi napomůže dát pleť opět do pořádku.

Z ní jsme nadšená. Vůbec jsem netušila, že je Dermacol ve svém sortimentu má a jsem moc zvědavá, jaká bude. Různé masky na obličej mám moc ráda. Dívala jsem se, že mají i noční masku, takže pokud mi bude tato ranní maska vyhovovat, určitě si pořídím i tu noční.

Na ni jsem obzvlášť zvědavá. Sama bych si ji nekoupila, zubní pasty nejsou zrovna produktem, u kterého bych experimentovala a zkoušela stále nové. Proto jsem ráda, že díky boxu můžu vyzkoušet tuto a jsem moc zvědavá, jestli z ní ucítím i můj oblíbený kokos.

Jediný produkt, který bych v boxu opravdu mít nemusela. Krémů na ruce mám zásobu, a navíc Indulonu zrovna moc nemusím. Doma se ale určitě neztratí.


Voní nádherně a krásně provoněla celý box. Ocenila bych ji ale spíše v menší verzi, protože tyto velké svíčky na pálení moc ráda nemám, aspoň ale déle vydrží.

Univerzální hadřík, 39,90 Kč (? - nenašla jsem na e-shopu úplně ten stejný)
Doma už jeden takový máme a je skvělý, takže jsem i za tento hadřík ráda. Celkově můžu produkty z DM na úklid jen doporučit.

Neurazí ani nenadchne. Upřímně jsem maličko záviděla holkám, co v jiných boxech měly sójové mlíčko, čaj či bambus tyčinku. Ale i tuto moc ráda ochutnám.


Celkově mám z boxu radost. Za tu cenu je super a nenašla jsem v něm nic, co by u mě nenašlo využití. A co vy? Taky jste si koupili svůj DM box? Co jste v něm našli?

CONVERSATION

16 komentářů:

  1. Mně včera přišel Brandnooz box, tak jsem dneska v DM odolala (a teď trochu lituji ;-)).
    Kokosová pasta od Signalu je skvělá (měla jsem ji kdysi v Glanz boxu a příjmeně mne překvapila)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba tam ještě příště na tebe box v DM bude čekat :) Teď se na pastu těším ještě víc! :)

      Vymazat
  2. Osobně jsem koupila z těch slev jen 2 věci a to vánoční dárky, které jsem měla napsané již delší dobu, ale jinak jsem neutrácela a to ani z toho důvodu, jak to teď podělali.. že z normální ceny udělají zlevněnou je šílené. (třeba věc stojí 3000 normálně a na tyto slevy dají "zlevněná ze 6000 na 3000").

    Jinak nápad věnovat 5% seniorům je opravdu krásný a je hezké, jak se teď více pomáhá lidem, co to opravdu potřebují..

    A moc hezký box, ta pasta mě zaujala, slyšela jsem na ni dobré ohlasy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi přijde taky šílené, že cenu před slevou uměle navyšují.. Ale jak jsem psala, češi holt na slovo "sleva" slyší až moc dobře :/

      Vymazat
  3. Já jsem ani nevěděla, že v DM tyto boxy prodávají, ale stejně bych si je asi nekoupila :)

    Co se týče Black Friday tak včera jsem viděla šílenství v obchodech na vlastní oči. Obecně se mi ta myšlenka líbí, jen pokud nejsou ceny uměle navýšené, nebo když je opravdu nutné něco koupit a tímto ušetříme. Včera jsem ale neodolala a koupila si produkty od Jeffreeho Stara právě při Black Friday. Na druhou stranu jsem je chtěla už hrozně moc dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se obchodům vyhla obloukem, takže jsem to šílenství naštěstí neviděla.. Ale je super, že sis udělala radost něčím, co si už dlouho chtěla :)

      Vymazat
  4. Ahojky Domi, obsah máš super, já jsem teď dotočila video, kdy jsem box rozbalovala poprvé na kameru a mám teda obsah úplně jiný než ty a mně udělal radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru :) Na video jsem se už koukla a měla si taky super obsah! :)

      Vymazat
  5. Není to specialita jen Čechů, i v Německu všechny obchody doslova šílí. Je to děsivé, třeba kolik obchodů s dárkovým (vánočním) zbožím je v centru města, ve všech drogeriích a supermarketech si můžeš koupit něco vánočního - tj. něco, co možná vypadá pěkně, ale kromě lapače prachu v jednom měsíci v roce to nemá žádné využití a smysl. Jsem trošku zahořklá možná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme trošku zahořklý spolu :D ..já sice vánoční dekorace miluju a strašně ráda si je prohlížím, ale opravdu jen málokdy si něco koupím, taky doma nechci mít lapače prachu, co využiju jednou za rok ;)

      Vymazat
  6. To vypadá skvěle! Líbí se mi výběr produktů, je jich tam několik, které bych chtěla vyzkoušet v dohledné době. A pak samozřejmě osvědčená klasika :-) Já se jinak tomu šílenství s BF vyhýbám teď obloukem, možná taky z části z důvodu těch falešných slev apod. No, někdy se stane, že zaspím i takové balíčky. :D
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S výběrem produktů jsem moc spokojená, jen mi tam možná chybělo něco z dekorativky :)

      Vymazat
  7. Ty jo, to je fakt super nápad. Jak boxíky, tak darování peněz seniorům.
    Já jsem black friday využila a koupila v akci nějaké dárky, spíše ty dražší a koupila jsem si něco i pro sebe, ale jsou to všechno věci, na které jsem koukala již několik měsíců a vím, že jsou opravdu ve slevě. Jinak to nijak neřeším a zbytečnosti nekupuju jen kvůli slevě nikdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi ten nápad moc líbil :)
      Přesně takovýhle přístup se mi líbí :)

      Vymazat
  8. Tak tu masku od Dermacolu bych ráda vyzkoušela a asi se po ní i podívám, vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat