F #speakup - Another Dominika

#speakup

Mám pocit, že poslední týdny si se mnou moje mysl zahrává víc, než bych chtěla. A víc než kdy jindy jsem měla pocit, že se mi tento blogový svět vzdaluje. Vždycky jsem ho milovala a byla jsem šťastná, že můžu být jeho součástí, ale za poslední týdny jsem tu trávila čím dál tím míň času, až jsem zjistila, že mi vlastně vůbec nechybí. Je zvláštní, že něco, co mě několik let naplňovalo, zmizelo kamsi do ztracena. Pořád si nejsem jistá, čím to je. Vždycky jsem milovala, že mám to svoje místo, kam si můžu vylít srdíčko, ale i když jsem tady na blogu vždycky upřímná, přistihla jsem se, že tu svojí pravdu dost selektuju. Pořád mi v hlavě straší ten hlásek, co by tomu řekli lidi v mém okolí, kdyby si to přečetli. Nesnáším ten hlas, ale bohužel mu přikládám čím dál tím větší váhu.



Vím, že nejsem sama, kdo se v tom všem ztrácí. Čím dál tím víc vnímám, jak ten uspěchaný svět lidi ničí. A vím, že já se takhle cítit nechci. Nedávno jsem se po strašně dlouhé době viděla s jedním kamarádem a přišla jsem domu totálně vyřízená s pocitem, že můj život stojí totálně za houby. Upřímně mám za sebou šíleně náročný roky a když se zpětně dívám na to, co jsem prožila, tak je vlastně zázrak, že jsem to všechno přežila. Jsem si jistá, že kdybych to měla zažít celý znovu, už bych to znovu přežít nedokázala. Zní to šíleně, ale taková je holt ta moje realita. Vím, že ani teď nejsem zdravá, tak po sobě nemůžu chtít žádný extra výkony, ale přesto se nemůžu zbavit pocit, že  mi ujíždí vlak. Že mi je 24 a jsem totálně v háji.

A proto jsem tady s touto novou sérií článků s hashtagem #speakup.

Protože si myslím, že nejsem jediná, jejíchž život není zrovna ideální. A vždycky je lepší, když se v té dané situaci neplácáte sami. Mám v hlavě pár témat, které si myslím, že by bylo fajn přetvořit do písmenek na vašich monitorech. A vím, že ani pro mě nebude některé z nich jednoduché napsat, ale cítím, že to potřebuju dostat ze sebe ven.

Doufám, že se u těchto mým #speakup článků budeme setkávat pravidelně, ale ještě o něco víc doufám, že aspoň jednomu z Vás pomůžou. A upřímně se začínám těšit na to, co mě v tomto blogovém světě ještě čeká.

A jak ten svět kolem sebe vnímáte vy?

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Naprosto ti rozumím. Ono je strašně těžké mít blog "o sobě", když ne všechno o sobě chceš nebo můžeš sdílet. Ať už kvůli sobě nebo kvůli čtenářům. Nejhorší je ale právě ta iluze, kterou člověk nechtěně vytvoří tím, že selektuje události (a neudálosti) svého života. Kdybych měla říct, jak tě vnímám na základě tvých dejme tomu posledních dvaceti článků, tak asi nejvíc převáží to, že jsi strašně sympatická, hledáš sebe samu a ráda nakupuješ oblečení v sekáči. Ale určitě tam bude i spousta jiných věcí, které vidět nejsou, a které bych se ráda dozvěděla, ale protože nevím, na co se ptát a jestli vůbec, tak se prostě smiřuju s věděním toho, o čem napíšeš. A já to mám taky tak - přijde mi, že si lidi na základě mého blogu myslí, že jsem super produktivní, optimistická a ambiciózní osoba. Hehe, to mě nikdo neviděl s tou skleničkou burákového másla, pyžamem a gamepadem ve dvě hodiny odpoledne. :D

    Měj se hezky a určitě se otevři, když budeš cítit potřebu. Já taky už teď na blogu nelpím tolik jako dřív, rozhodně nesdílím všechno, co se kolem mě děje, ale možná právě proto, že si dávám takovou volnost, jsem spokojená. Můžu psát, ale nemusím. A když nemusím, tak často tím spíš chci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Mně úplně došla slova, ale moc děkuju za krásný komentář, vážím si toho! ♥

      Vymazat
  2. myslím si, že si teraz prehovorila z duše viacerých z nás :D teším sa na články

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Jsem moc ráda, že se těšíš na další články :)

      Vymazat
  3. Za tenhle formát tě obdivuju a jsem moc ráda, že něco takového na blog zařadíš! :) Určitě není od věci se podělit s ostatními a navzájem se podporovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já doufám, že tyto články na blog zařadím pravidelně :)

      Vymazat
  4. Musim s tebou naprosto souhlasit. Taky bych někdy chtěla napsat něco osobního, ale nadruhou stranu o sobě nechci všechno veřejně prozradit.. Každopádně na články se moc těšim! :)

    GrünHauz

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápad, těším se na tento formát článků!

    OdpovědětVymazat
  6. Jak já ti rozumím :) Můj blog sice není osobní, spíš se věnuji naprostému miš maši všeho, co je mi zrovna blízké, ale o to víc právě takové blogy obdivuji. Jsem na tvé #speakup články moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já právě zjišťuju, že i když si různé "miš maš" články moc ráda čtu, tak je ale úplně moc ráda nepíšu, respektive teď spíš cítím, že chci více psát :)

      Vymazat
  7. Tak to je úžasný nápad na články... Upřímně jsem se na blogu chtěla také více rozepsat, a tom co mě zrovna trápí a co není ideální, ale pak jsem tak nakonec neudělala... A když tak nad tím přemýšlím, asi tam i hraje roli myšlenka nějak se prezentovat. Opravdu se těším a takové upřímné články, řekne mi to stokrát víc než kdejaká recenze kosmetiky... Jinak krásná barva vlasů, podzimní barvička jak vyšitá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já s tím pořád bojuju, jak moc osobní na blogu být, ale cítím, že už nechci, aby mě to svazovalo :)

      Vymazat
  8. Docela tě obdivuji, já bych tento typ článků asi neuměla psát... Jsem zvědavá, co pod novým hashtagem najdu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já sama jsem zvědavá, jaká všechny články se tady objeví :)

      Vymazat
  9. Absolútne rozumiem, ako sa cítiš. A hlavne, keď sa máš potrebu "porovnávať" s niekym iným, z čoho vyplýva pocit, že tvoj život nestojí za veľa a nechápeš, ako to robia ostatní, že sa im darí. Je to hrozný pocit, ale myslím, že ho má veľa ľudí, záleží len na tom, ako sa k nemu postavíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ♥ Já si kolikrát ani neuvědomuju, jak moc často se porovnávám s ostatními, ale mám pocit, že snad vždycky z toho srovnání vyjdu jako totální looser :/ A vím, že tento postoj není dobrý, ale snažím se na tom pracovat :)

      Vymazat
  10. Já tohle obdivuji. Sama jsem vlastnila blog, na kterém jsem byla anonymní a psala opravdu o všech bolestech ze svého života. Nějak jsem nedokázala přijmout to, že bych měla vystupovat pod pravým jménem a už vůbec bych neskousla to, kdyby o tom blogu věděli lidé z mého okolí. Také jsem neměla hezké životní období a rozhodně bych ho prožít znovu nechtěla. Ovšem poté jsem zjistila, že už se s blogem nestotožňuji a ukončila to. Začala jinou kapitolu života - veselejší. A nyní mám tento blog. :-) A opravdu mi pomohli lidé z blogového světa. Psali své názory, pomáhali mi. Bylo to úžasný. :-) Jsme tu pro tebe! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Mě právě taky trošku děsí, že tady na blogu vlastně už nejsem tak úplně anonymní, ale na druhou stranu si říkám, proč by mě to mělo v něčem limitovat ;)

      Vymazat
  11. Ani si nevieš predstaviť, ako sa na tieto nové články teším – lebo úplne zdieľam tvoje pocity. Mám 22 a rozhodla som sa predčasne ukončiť školu presne z toho dôvodu, že som mala pocit, že mi život uniká medzi prsty. Ale je fajn vidieť, že nie som sama ❤
    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "DECLUTTER YOUR WARDROBE"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nejsi sama! ♥ Držím ti moc palce, aby se ti dařilo ♥

      Vymazat
  12. Velmi ocenuji takovou upřímnost, sama velmi často přemýšlím, co bych měla a co neměla sdílet a to nejen na blogu. Ale říkám si, že jednou stejně skončíme všichni v zemi, tak není to třeba hrotit a zbytečně se trápit a někdy napsat odvážně něco zajímavého na nějaké téma může pomoci mnoha lidem.
    A ten pocit, že mi ujíždí vlak také velmi dobře znám. Kolikrát se to ještě násobí vším tím tlakem sociálních sítí. Je to hektická doba a podle mě si člověk prostě musí najít to, co má od srdce rád a co ho dělá šťastným a toho se držet, nehledě na to, co říká nebo si myslí okolí, ale chápu, je to těžké a i já s tím hodně bojuju.
    Moc se těším na další články <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když je to trošku morbidní, tak se mi tvůj přístup líbí :D
      Je pravda, že tlak sociálních sítích ujíždijící vlak ještě zrychluje.. Ale přesně jak píšeš, chce se to soustředit sám na sebe a věnovat se tomu, co dělá radost nám :)

      Vymazat
  13. Domi, rozumím, co chceě tímto článkem říct. Mám taky několik desítek témat na články, která zůstávají pouze v hlavě, protože mám strach je pustit ven. Nicméně třeba mi dodáš odvahu :)! Jsem zvědavá a budu se těšit :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Vím, že to je těžký, ale doufám, že i ty někdy vydáš nějaký podobný článek, třeba už jen proto, aby si ulevila svojí hlavě :)

      Vymazat
  14. Já myslím, že každý někdy zažil nebo ještě i zažije dost nelehké období ve svém životě. Každý to jen snášíme jinak podle svých povah a osobnosti. Rozhodně tyto články mohou i několika lidem pomoci, mohou se spojit lidi se stejným problémem a vzájemně se vyslechnout, což je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  15. Uspěchaný svět štve i mě, ale na jednu stranu si říkám, že kdybych se nudila, tak ty dny budou nekonečné. Jsem zvědavá, co za články vymyslíš, moc se těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ ..ale občas i ta vyloženě nuda je fajn ;)

      Vymazat
  16. Velmi ráda budu číst tyhle typy článků. Sociální sítě jsou teď takové, že většina ukazuje jen ten dokonalý svět.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Právě.. Mně ten dokonalý svět zas až tak moc nesedí ;)

      Vymazat
  17. Neboj se, děláš něco co tě baví a jde ti. Pokud by to okolí zjistilo, alespoň by se vyselektovalo, kdo do tvého života patřit má a kdo ne.
    A někteří lidé mají potřebu tvrdit každému jak skvělý mají život, aby se cítili lépe a ti, s kterými mluví hůře, ale ve výsledku to potom vůbec není pravda. :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to jsem opravdu zvědavá, jaké články máš v téhle sérii připravené. Už z téhle ukázky je jasné, že by to mohlo pomoci lidem, co si prožívají nebo prožili něco podobného a upřímně si pojďme říct, že nikdo nemá růžový a jednoduchý život, takže se vážně těším, na jaká témata budeš narážet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Sama jsem ještě zvědavá, o čem všem psát budu, ale už teď mám pár článků připravených :)

      Vymazat
  19. Když už jsme u toho povídání a máš pocit, že ti ve 24 ujíždí vlak, tak se musím přidat a mě v mých 26 ujíždí také. Sice jsem školu úspěšně dodělala a mám práci, kterou miluji, nechci se chlubit, ale mám i spoustu fajn přátel, je kolem mě spousta věcí co nejsou zrovna v pořádku...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že máš taky takový pocit, ale je důležité, že máš kolem sebe fajn lidi, kteří tu pro tebe jsou, když je potřebuješ :)

      Vymazat
  20. Na novou rubriku jsem zvědavá. Ráda čtu články ze života u ostatních, ale sama je psát neumím. Své soukromé věci si řeším sama, případně si postěžuji kamarádkám, ale dále se v tom nešťourám. O to více obdivuji každého, kdo s tím dokáže vyjít ven, nabídnout se všanc ostatním. Držím palce, ať jsou Speak up články plné pozitivna a ať je důvodů k ventilování negativních emocí co nejméně.

    OdpovědětVymazat
  21. Domi, úplně vím a chápu to, jak se cítíš. Občas se cítíme špatně, sami. Je to vlastně součástí našeho života.
    V poslední době jsem se cítila stejně jako ty. Ale pak přišla situace, která vše změnila a je vše tak, jak bych si přála.
    Do špatných myšlenek se nesmíme ponořit a pod dát se. Věř si, že to vládneš a skutečně to zvládneš.
    Držím ti palce, ať ti je brzy lépe♥

    Vee♥

    OdpovědětVymazat