F Life Update - Another Dominika

Life Update

Jsem docela hodně překvapená, že už uběhla poměrně dlouhá doba od toho, kdy jsem naposledy vydala článek. Ale musím říct, že jsem se už neskutečně těšila na to, až si budu moc v klidu sednout k notebooku, otevřít si blogger a začít psát. V uplynulých týdnech jsem toho klidu moc neměla a k tomu, abych se dostala ke psaní článku, moc nepřispělo ani to, že těsně před zkouškovém mi křuplo v notebooku a teprve tento týden se mi vrátil opravený. Teda skoro opravený, ale hlavní je, že funguje.

 Zdroj
Už je to víc než týden od okamžiku, kdy jsem udělala poslední zkoušku tohoto semestru. Upřímně tohle zkouškové pro mě bylo jedno z nejtěžších. Ne kvůli množství zkoušek, ale kvůli tomu, že mi to učení absolutně vůbec nešlo. Téměř celé jaro mi bylo hodně mizerně. Až tak moc, že jsem v druhé půlce semestru byla ve škole jen jednou, ostatní dny jsem nebyla schopná do školy fyzicky dojít. Jen když jsem si teď vybavila, co jsem prožívala, tak mě z toho až mrazí. Ale navýšily se mi dávky léků, začala jsem ještě s další léčbou a cítím se už naštěstí o něco líp.
Ale zpátky ke zkouškovému. Poprvé za celou mojí vysokoškolskou kariéru se mi stávalo, že jsem chodila na zkoušky nepřipravená. Veškeré informace, co jsem si přečetla, mě úplně míjely a holt jsem měla trošku jiné starosti než zkoušky. Nějakým zázrakem jsem prolezla s odřenýma ušima a vlastně jsem za tuhle zkušenost vděčná. Ukázala mi, že když člověk chce, tak to jde. Každý den jsem měla s to chutí to vzdát, ale sebrala jsem zbytky sil a zvládla jsem to. Upřímně jsem ale jeden předmět vzdát musela. Bohužel to byl jeden z těch klíčových a už teď to pro mě znamená, že budu muset prodlužovat. Já vím, není to žádná tragédie, ale je to pro mě zvláštní pocit, protože nejsem jedna z těch, co něco vzdává bez boje.
Hodně přemýšlím nad tím, jací jste vlastně šťastlivci, aniž byste si to plně uvědomovali. Absolutně nic není samozřejmostí. A pokud máte tu možnost a nemáte k tomu úplný odpor, tak to studium nevzdávejte předem. A pokud Vám první volba vysoké zrovna nesedla, tak se nebojte zkusit nějakou jinou. Já jsem neskutečně šťastná, že jsem se před rokem rozhodla pro změnu.
Bude líp.
Už ani nespočítám, kolikrát jsem si tuhle větu za poslední týdny řekla. Ale cítím, že jsem na správné cestě a doufám, že se v září do školy budu moc vrátit v plné síle. 
A tak, ať si teď procházíte čímkoliv, věřte, že bude líp. Že to zvládnete. Já Vám věřím.

 Uf, mám pocit, že tenhle článek nemá hlavu ani patu, ale zároveň vím, že kdo bude chtít, tak si v něm ten smysl najde. A možná jsem si jen potřebovala zachytit pár svých myšlenek. Ty mnou totiž poslední dobou prolétávají sem a tam a já jen doufám, že to zvládnu. Mám před sebou ještě dlouhou cestu.


CONVERSATION

12 komentářů:

  1. Ahoj, věřím, že to teď nemáš jednoduché a nejspíš si to ani nedokážu představit, protože jsem stále jen ve třeťáku na gymplu, kde sice píšeme dva testy denně, ale furt to asi není ono. Často se ale také cítím úplně vyšťavená, bez motivace se něco učit a navíc třeba úplně blbá. Ale jak píšeš, všechno chce čas, přejde to a bude líp! <3

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nemůžeš takto srovnávat - sama mám za sebou gympl a vím, že kolikrát jsem se "hroutila" z učení i tam.. Držím palce, aby ses během čtvrťáku cítila vyšťavená a bez motivace co nejmíň :)

      Vymazat
  2. Gratuluji ke zvládnutým zkouškám (prodloužení kvůli jedné není až takový problém) a držím palce, ať je ti líp a líp a užiješ si prázdniny.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji ke zkouškám, hele to se nedá nic dělat, tak jedna zkouška bude jindy, měla bych taky blbý pocit, ale zdravý a psychická pohoda je daleko důležitější. :) Drž se Domi i nadále.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Love the quote.
    www.rsrue.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. já vidím aj hlavu aj patu :)) neboj nič, svet za neruti kvoli roku navyše, ja som tiež robila oba stupne o rok dlhšie, lebo ma to proste nebavilo, zaujímavejšia bola pre mňa práca..a čo som tu :) netráp sa už, a teraz šup robiť niečo príjemné a radostihojné :))

    OdpovědětVymazat
  6. Zkouškové je vždy náročné, o to víc, když se k tomu přidají zdravotní problémy. Přesně, jak píšeš, je důležité se nevzdávat. :) Držím palce a přeji ať během léta nabereš spoustu síly. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Neviem aké ťažké sú skúšky na vysokej lebo som na žiadnu nechodila ale verím že to dáš a držím prsty aby si do nového roka skočila z úsmevom a plná sil :)


    AKO NAKOMBINOVAŤ ŠATY 5X INAK

    OdpovědětVymazat
  8. Někdy je důležité jen se vypovídat. I kdyby jsi tomuto článku rozumněla jen ty, je dobře, že s enebojíš napsat o tom, jaké máš pocity a jak to s tebou je.

    Drž se ♥.

    OdpovědětVymazat
  9. Také prodlužuji, popravdě pokud můžu poradit a půjde to i na Tvojí škole, tak bych zkusila obhajobu jeden semestr a dokončení předmětů + státnice druhý semestr :) Já to teda mám tak, že státnice jsem měla a obhajobu budu teprve mít, ale myslím, že díky tomu rozdělení mě učení a všechny povinnosti nějak víc psychicky nezasáhly :) Ať je Ti už dobře a měj hezké léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to bohužel takto rozložit nemůžu - bohužel jsem musela vzdát právě předmět týkající se diplomové práce, takže tu budu muset určitě obhajovat na konec + se u nás na fakultě bude měnit podoba státnic, takže to pak budu muset zvládnout najednou a jen doufám, že mi do toho semestru navíc nezbyde moc předmětů :)

      Vymazat
  10. Všem moc děkuju za krásné komentáře! ♥

    OdpovědětVymazat