F Tři tipy na vánoční dárky & Můj wishlist - Another Dominika

Tři tipy na vánoční dárky & Můj wishlist

Já jsem přesně ten typ člověka, co vánoční dárky nakupuje na poslední chvíli. A každý rok si za to nadávám, protože bych si chtěla užít bezstarostný advent a místo toho vždycky řeším testy ve škole, první zkoušky, seminárky a pak nakupuju dárky se strachem, abych vůbec něco sehnala. Jsem z toho akorát ve stresu a pak ani se samotnými dárky nejsem spokojená.
A proto jsem se letos tomu stresu rozhodla vyhnout a překvapivě v půlce listopadu už mám první dárky a další už jsou na cestě.
Sama tomu nevěřím.
Ale letos cítím, že chci a potřebuju mít víc klidu a chtěla bych mít dárky pro ostatní i pro sebe vyřešené do konce listopadu. Nebo je mít alespoň promyšlené natolik, abych je jednoduše v prosinci bez dalšího vybírání mohla objednat.
A dneska jsem se s Vámi rozhodla sdílet moje tipy, abyste se mohli nechat inspirovat.
Myslím si ale, že vůbec není důležité, kolik za dárky utratíte a kolik jich bude, mnohem důležitěšjí je, aby z nich měl obdarovaný radost a abyste i vy měli radost z toho, že právě tento dárek dáváte.
Proto moje tipy jsou buď na knížky, jejichž koupí podpoříte milé slečny, které si plní svoje sny, nebo na věci, které ulehčí naší planetě.

Knížky
Knížka je klasickým vánočním dárkem. Určitě není problém zajít do knihkupectví a nějakou koupit. Ale teď mám na mysli knížky od influencerů, které třeba Vaše kamarádka sleduje na Instagramu. Já jsem nedávno dávala kamarádce k narozeninám kuchařku od My Cooking Diary a vůbec jsem nečekala, že bych ji tím mohla udělat až tak obrovskou radost.
Mým první tipem jsou tedy knížky, které já sama doma mám a ručím za ně, že jsou skvělý a že si v nich obdarovaný určitě něco najde.


Martina Bechyňová (Inkoustová tečka) - Minimalismus & Slovní hříšky | Kateřina Lustigová - My Cooking Diary | Anie Songe - Továrna na sny | Kate Rezková - Pocitáty & Sama sobě majákem

Eko hrnky a lahve
Dalším tipem jsou věci, které já sama mám, téměř denně je využívám a pokaždé, když je vezmu do ruky, tak mám zas a znovu radost.
Znovupoužitelné hrnky na kávu/čaj mám už pár let a jsou skvělými pomocníky. Já mám jeden od Joco Cups a jeden od Keep Cup. Oba dva jsou skvělý a asi úplně nedokážu říct, který z nich by byl lepší, spíš zálěží na tom, jaký design se líbí víc vám. Jediné drobné mínus je, že ani jeden z hrníčků nemůžete dát plný jen tak do kabelky, protože by se vám tam vylil, ale vzhledem k tomu, že hrníček stejně povětšinou plný držíte v ruce, abyste z něj mohli upíjet, tak to nebude problémem.
Eko lahev od Retap je jedna z nejlepších koupí, co jsem kdy udělala. Je to skleněná lahev, kterou si můžete opakovaně doplňovat a je na ni dokonce doživotní záruka. Jediné, z čeho jsem měla strach bylo, aby lahev nebyla moc těžká a upřímně mi přijde tak lehká, že se mi ani nechce věřit, že je ze skla. Zatím mám jen tu půl litrovou, ale k Vánocům jsem si objednala i tu třetinkovou.



Plátěnky
Já jsem naprostou milovnicí plátěnek a myslím si, že by ji měl mít u sebe každý a to neustále. Skvělé je, že mají tolik různých designů, že určtiě najdete tu, která bude obdarovaného vystihovat.


Můj wishlist

Můj wishlist by zároveň mohl být i ukázkou toho, co jsem k Vánocům dostala, protože letos v mých přáních jsem hodně specifická, protože vím, co mi udělá radost a v duchu toho, že chci, aby i moje rodina měla Vánoce víc v klidu, tak nechci, aby se stresovali s tím, aby mi vymysleli nějaké překvapení.
Třeba z mých přáních načerpáte nějakou inspiraci i vy.



A hlavně nezapomeňte, že Vánoce nejsou jen o dárcích a že by dárky měly přinášet radost těm, co je dávají i těm, co je dostávají.
Tak to letos nenechávejte na poslední chvíli a nevystavujte se zbytečně ještě většímu stresu.

A jak jste na tom s nakupováním dárků vy?

CONVERSATION

43 komentářů:

  1. Great post dear ! You have a nice blog.
    I follow you can you follow me ?
    I will be happy.
    www.guzelvekulturlu.com
    Kisses

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, takové tipy jsou super :) Ty knížky znám a určitě by se také mohly líbit. Jinak svůj wishlist už mám a moc ráda bych vymyslela něco, co se bude hodit lidem, kterým to kupuji. Dárky na tělo jsou nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Souhlasím, že dárky na tělo jsou nejlepší, jen to občas dá zabrat je vymyslet :)

      Vymazat
  3. Jeee tak plátenku bych docela uvitala :) pěkné tipy.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja už som začala s nákupmi tiež a presne som vzala aj plátenku a knižky z Martinusu :) všetko pre zatiaľ pre sestru :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna teď v pátek jsem si kupovala jednu pláštěnku :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jelikož se sama zajímám o ekologii, tak jsem si právě říkala, že letos budu rozdávat "nakopávací eko dárky" - láhve na vodu, plátěnky...a budu doufat, že to mé okolí také chytne :)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super! :) Doufám, že obdarovaní budou mít radost a budou dárky využívat :)

      Vymazat
  7. Já už nakupování dárků taky nenechávám na poslední chvíli. Nakupuji už teď a potom budu mít klid. Jo a plátěné tašky mám taky ráda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám podobnou strategii, tak doufám, že ten klid budu mít :D

      Vymazat
  8. Továrnu na sny a Sama sobě majákem mám taky! Knížku od Kate jsem ještě nečetla, protože nebyl čas, ale ráda bych si časem pořídila i Pocitáty. A knížky fakt udělají radost vždycky! <3
    A eko hrnky a plátěný tašky jsou taky skvělý! Já mám dvě tašky (nejsou vysloveně plátený, spíš z takovýho chladivýho materiálu, ale kolik toho unesou! Neuvěřitelný :D). U eko hrnků jsem měla hrozně dlouho problém s tím, najít nějakej, kterej mi bude vyhovovat velikostí, bude nerozbitnej, nepoteče a bude se mi líbit :D Nakonec jsem fakt po hrozně dlouhým hledání a rozmýšlení vybrala hrnek od rCup, kterej je fakt peckovej a doporučuju se na něj mrknout! :)
    Jinak ty Re-Sacky jsou naprosto perfektní! Mám dvoje "balení" (takže 4x síťku a 2x pevnej) a jsem fakt mega spokojená. Tahám je sebou všude a i prodavačky v Albertě mi je chválí a ptají se, odkud jsou :D
    Já už mám dárky tak z 80% nakoupený, zrovna teď čekám na dva balíky, kde je tak čtvrtka dárků :D To, co mi chybí jsou už jen maličkosti, který musím koupit v kamenným obchodě (paštiky a konzervy pro kocoura :D, knížka bráchovi, tužky a gumy pro babi a tak :D). Každej rok mám hrozný nervy, že nebudu vědět, co ostatním koupit, ale jako letos jsem na sebe fakt hrdá, protože jsem měla už všechno vymyšlený v říjnu a pomalu jsem začala nakupovat :D To hlavně z toho důvodu, že se pak nechci mačkat v obchoďácích nebo se nervit, že se někde zasekne balík a nestihne dojít :D

    Kája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pocitáty jsou skvělý, jestli se ti bude líbit Sama sobě majákem, taky bych neváhala a pořídila si i je :)
      Děkuju moc za tip na rCup! :) U těch, co mám, mě docela mrzí, že si je nemůžu jen tak dát do kabelky, tak by se mi hodil i nějaký, který úplně nepoteče :)
      Tak to máš můj obdiv, že si stihla vše vymyslet už v říjnu :) Já mám dárky už celkem dost promyšlený, některý i nakoupený, ale úplně u všech ještě nevím, co jim dám :) Ale fakt doufám, že do konce listopadu to budu mít vyřešený, mraky lidí v obchoďácích bych nedala a pošta už nestíhá teď :D

      Vymazat
  9. Skleněná lahev nebo plátěnka by mi taky udělala obrovskou radost :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  10. Plátěnku u sebe nosím snad pokaždé. Už je to takový můj zvyk, co kdybych se náhodou po cestě domů chtěla pro něco stavit v obchodě :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, je to taky takovej můj zvyk :) I kdybych neměla v plánu jít nikam nakupovat, tak ji prostě u sebe pořád mám :)

      Vymazat
  11. Super tipy! Kuchařku od Kačí má ségra a je fakt super, ještě je hezká i kuchařka od Cat and Cook a dále bych doporučila i knihu Bez filtru :) Pláťenky a hrnek jsou super nápad, sama je taky používám :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tipy :) Na knížku Bez filtru jsem úplně pozapomněla, tak si ji ještě možná přidám na můj wishlist :)

      Vymazat
  12. Tak tady se určitě inspiruji...Já vždy kupuju vše na poslední chvíli i když tentokrát už pár dárků mám :)

    OdpovědětVymazat
  13. Super tipy, já mám nejradši, když se s kamarádkami domluvíme, že si dárky vyrobíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyráběný dárky jsou super, udělají dvojnásobnou radsot :) Sama jsem dřív nějaké dárky vyráběla, ale teď mi nějak chybí inspirace a čas :)

      Vymazat
  14. Eko hrnky a lahve využívám už půl roku a neměnila bych :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) Já od té doby, co jsem si koupila eko lahev, tak bych ji nevyměnila už za nic, je úplně skvělá :)

      Vymazat
  15. Já začínám vymýšlet dárky a nakupovat od začátku v listopadu a většinou do půlky prosince mám vše nakoupeno :) Už teď mám několik dárků a zbytek skoro vymyšlený :) Super tipy! O Továrně na sny a Sama sobě majákem jsem toho spoustu slyšela, asi si je taky budu muset obstarat :)


    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, aby si i letos zvládla všechny dárky do půlky prosince nakoupit :)

      Vymazat
  16. Já už jsem měla pár dárků nakoupených o prázdninách v létě 😀😂

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělé tipy na dárky! :)
    já už mám hodně dárků koupených a během příštího týdne chci sehnat i zbytek :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to jsi rychlík :) Já mám zatím dárky promyšlené, nakoupených jich mám zhruba třetinu :)

      Vymazat
  18. Na vosku se shodneme, také bych chtěla. Jinak kniha je určitě dobrý nápad, každý rok chci knihu a nebo alespoň diář... tento rok to na knihu nevypadá, jsou věci, které chci, nebo potřebuji daleko více na základě různých složitých životních situací a které si běžně mimo Vánoce koupit nemůžu, či investuji jinam:)
    Mimochodem jsem si všimla na instagramu, že má Annie novou knihu (pokud se pletu, tak se omlouvám).

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  19. Všechny dárečky jsou moc super! Já teda ještě stále nevím, co nakoupím - kromě taťky, u něho vím, že potřebuje čepici a nové chytré hodinky, tak u něj mám rovnou dvě věci, ale ty další ještě stále nějak vymýšlím. :D
    Super článek!

    OdpovědětVymazat
  20. Skvělé tipy na dárečky, já už je letos mám téměř všechny nakoupené, ale ještě musím pořídit pár drobností :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že už je máš téměř všechny nakoupené, aspoň si budeš moc užít předvánoční čas víc v klidu :)

      Vymazat
  21. Bílý jíl od Saloos mám už také dlouho v hlavě, že ho chci vyzkoušet :) i ten zelený.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už doma zelený i bílý mám a oba dva jsou skvělý, určitě nebudeš litovat, když si je pořídíš :)

      Vymazat
  22. Ahoj, znáš ráda bych se tě zeptala, jestli máš nějaké zkušenosti se značkou hook and alebert - uvažuju, že bych si nechala od ježíška donést trochu draží dárek. našla jsem i českou distribuci https://www.hookandalbert.cz/damske-cestovni-tasky/ a přijde mi to celkem fajn. Co si o tom myslíš? Děkuji Linda

    OdpovědětVymazat