F Jak mít co nosit na podzim a zimu - Another Dominika

Jak mít co nosit na podzim a zimu

Už se stalo tak nějak normální stát před plnou skříní se slovy, že nemáte co na sebe.
Znám to.
Taky jsem tak stávala.
Ale už si ani nepamatuju, kdy to bylo naposledy.
A jak se mi to podařilo?

  • Klasickou reakcí na to, že "nemáte" co na sebe, je nejspíše to, že si musíte něco nového koupit. Což sice je pravda a vlastně je o tom i tento článek, ale přesto si myslím, že je důležité nejdřív začít u toho, co už ve své skříni máte. Zkusit si objektivě prohlédnout svoje oblečení a zjistit, co si kupujete, co často nosíte, co nosíte rádi, co si pravidelně kupujete, ale pak následně vytřizujete, protože vám to tak úplně nesedí, jaké barvy nosíte rádi, jaké střihy a materiály vám vyhovují nejvíce a určitě si najdete ještě spoustu kategorií, jak si protřídit svoje oblečení. Vím, že to zabere spoustu času, ale stojí to za to.
  • Potom, co si skříň protřídíte, přichází na řadu možná trošku zábavnější část. Můžete ji pojmout třeba jako takovou svojí vision board, na kterou si můžete dát obrázky outfitů, které vás zaujali (já se například úplně zamilovala do outfitů Lian Galliard, jejíž outfity jsou přesně takový, jaký bych chtěla nosit já sama). Zároveň vám pomůže si urovnat i myšlenky na to, co se vám líbí, co vám v šatníku chybí,co byste vlastně chtěli nosit.. Slibuju, že budete svojí vision board překvapení. 
  • Nákupy. Asi ta nejzábavnější část. Co já za sebe můžu doporučit je, aby jste si svojí vision board stáhli/vyfotili do mobilu a při nákupech se na ni sem tam podívali, aby se vám opět nestalo, že nakoupíte přesně to, co jste nesháněli. A co se samotných nákupů týče, tak já se řídím tím, abych nakupovala s rozmyslem, nedělala kompromisy, měla na nákupy dostatek času a byla najedená. 
A pokud na vás s podzimem padla i podzimní únava a úplně se vám nechce trávit čas v obchodech, není nic jednoduššího, než klepnout na ty online.
A jak by vypadala ideální vision borad pro mě?

Svetry & mikiny
Já i když nejsem zastánkyní úplnýho hromadění věcí, tak podle mě svetrů nemůžete mít nikdy dost. Upřímně nechápu, jak jsem celou minulou zimu mohla přežít jen se třemi. Letos jsem si jich nakoupila už spoustu a ze všech mám velkou radost. Neomezujte se jen na jeden střih, materiál a barvu, naopak zkuste najít i nějaké originálnější kousky, ať se vám monotónnost svetrů neokouká. A dobrou volbou jsou i mikiny, kterým jsem se poslední roky sice vyhýbala, ale poslední dobou jsem je vzala na milost, stačí si vybrat jen tu správnou.


Otto Shop | C&A | C&A | Otto Shop | Zoot | Dewii


Dobře padnoucí rifle, trenčkot & bunda
Já vím, že dobře padnoucí rifle můžou znít jako něco nemožného, ale věřte mi, že jejich hledání stojí za to. A kord v zimě je oceníte, ke svetrům jsou nejlepší volbou. A stejně tak oceníte, pokud seženete pro sebe ten perfektně padnoucí trenčkot či bundu.


 
| Vše Otto Shop |

Doplňky
Nejlepší koupí, jakou jsem (nejen) tento rok udělala, je bezesporu batoh od značky Fjallraven. Já tento batoh naprosto miluju a věřte mi, že jeho praktičnost oceníte. A další věcí, do které se určitě vypaltí investovat, jsou kvalitní boty. Chápu, že je rozdíl, jestli za boty dáte pár stovek, nebo jestli pár tisíc, ale věřte mi, že tahle investice se vyplatí. Do čeho ale tolik peněz třeba dávat nemusíte, jsou šály. Vím, že ještě před pár lety jsem vůbec nenosila takové ty velké šály, do kterých se celý zabalíte a upřímně nevím, co jsem místo nich nosila, protože teď zastávám teorii, že čím větší a chundelatější šála, tím lepší. Navíc je můžete různě střídat a tím pádem i vaše outfity budou vypadat pokaždé jinak, i když třeba celou zimu budete nosit jeden batoh a jedny boty.


Zoot | Otto shop | Fjallraven | Zoot | Zoot

Bez čeho se na podzim a v zimě neobejdete vy?

CONVERSATION

30 komentářů:

  1. Máte pravdu, svetrů není nikdy dost. Taky se teď poohlížím po nějakých podzimních, aby měly krásné barvičky - nějaký tmavě zelený, hnědý, vínově červený ale spíše nějaké oversize jako třeba na aboutyou.cz. Nechtěla byste zkusit udělat článek s inspirací odtud? Třeba na zimní kolekce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím, ale asi úplně nechci mít víc podobných článků za sebou :)

      Vymazat
  2. Rozhodně bez svetrů, miluji svetry, hlavně kvůli teploučku. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Já třeba teď vůbec nechápu, jak jsem celou minulou zimu mohla přežít se třema svetry, letos jsem si jich už nakoupila zásobu a úplně miluju, že si můžu každý den, jaký si vezmu :)

      Vymazat
  3. Jestli je něco, co nesnáším, tak je to nakupování :D Přinutím se k tomu zhruba jednou za čtvrt roku, když si řeknu, že už je to fakt potřeba, že nějakou tu zimní bundu potřebuju atd....

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už vlastně taky docela nemám moc ráda nakupování, vždycky už nakupuju jen tak náhodou a obchoďákům se už spíš vyhýbám :D

      Vymazat
  4. Svetry teď úplně miluju :D a taky jsem zjistila, že jich mám málo :D, jenže jsem líná někam jít a mrknout se po nových, protože už jsem takový menší průzkum udělala a nikde se mi nic nelíbilo :(

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to je vždycky o náhodě, jestli se ti nějaký zalíbí :) Já si teď většinu svetrů nakoupila v sekáči a jsem úplně nejspokojenější :)

      Vymazat
  5. SOuhlasím s odstavcem "nemám co na sebe". Protože skříně praskají ve švech ale já NEMÁM CO NA SEBE :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Klasický problém :D Ale je fakt, že já jsem si už dlouho tuhle větu neřekla :D

      Vymazat
  6. Nemám co na sebe je přesné (přestože toho moje skříň už víc nepojme) :D Podzim si neumím představit bez svetrů a šál ♥

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svetry k podzimu prostě patří, úplně miluju, že se do nich každý den můžu zachumlat :)

      Vymazat
  7. Já občas spíš nevím co na sebe, i když mám oblečení dost, abych furt nenosila to samé :D ale uvedla jsi super tipy, myslím že teď nad skříní přemýšlí každý :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky fakt, že někdy člověk vůbec netuší, co na sebe :D Stává se mi to docela často, hlavně ráno, když nestíhám :D

      Vymazat
  8. Vision board ma veľmi zaujala a nikdy ma niečo také nenapadlo :) Svoj šatník som pretriedila niekoľkokrát no stále som skončila v polovici, pretože mi niektoré kúsky bolo veľmi ľúto vyhodiť :/ snáď sa k tomu dokopem a konečne si vo všetkom spravím poriadok :)
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já svůj šatník taky třídím postupně, protože vždycky se tam najde něco, co mi je ještě líto vyhodit, ale když vidím, že jsem tu věc ani do dalšího třídění nenosila, tak jde pryč :)

      Vymazat
  9. Já mám nejraději asi ty svetry, na které se těším přes rok :D A je pravda, že těch není nikdy dost! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se na světry už těšila neskutečně a teď si to moc užívám, že je můžu konečně nosit :)

      Vymazat
  10. Taky si chci ještě nějaký svetr dokoupit, zatím mám jen cardigan. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad už si nějaký skvěle padnoucí svetr sehnala :)

      Vymazat
  11. Jo, svetry k zimě a podzimu prostě patří! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  12. Já už si svůj styl našla a nákupy jsou tak o mnoho snadnější a skříň mi až tolik nepřekypuje :D :) Super článek!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! :) Já ten svůj styl ještě tak úplně nenašla, ale úplně mě to tak moc nevadí, spíš je zajímavý sledovat, jak se pořád měním :)

      Vymazat
  13. Ta mikina od Dewii mě taky zaujala, už dlouho totiž tuto slečnu sleduji. Jinak se v tomto období určitě neobejdu bez teplých svetříků a mikin, jak jsi psala. To je prostě nutností! A taky šály, zrovna jsem si pořídila jednu novou do žluté barvy, což je na mě relativně neobvyklé, mívám vše v neutrálních tmavých odstínech. :D A s tou vision board souhlasím, může to být dosti nápomocné. Sama takové mám třeba na pinterestu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem si mikini od Dewii koupila a je naprosto neskutečně pohodlná a nádherná ♥ Jestli nad ní uvažuješ, tak hned, jak znovu otevře eshop, neváhej a kupuj :)

      Vymazat
  14. Svetre milujem už ich nemám kam dávať, ale stále ich potrebujem aj keď ich nepotrebujem tak ich potrebujem , krásny príspevok <3 :DDD
    Môjblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si teď na podzim nakoupila spoustu svetrů a už vůbec nevím, kam je mám dávat :D Ale jsou tak úžasný, že mi vůbec nevadí, že nevím, kam s nimi :D

      Vymazat
  15. Super inspirace :) moc hezky zpracovaný článek. Už se chci konečně naučit nosit svetry. Obdivuji všechny slečny, co je umí krásně nosit.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Myslím, že na nošení svetrů není nic těžkého, spíš to chce trpělivost při hledání toho pravého :)

      Vymazat