F Jak si dávám pleť do pořádku po zkouškovém - Another Dominika

Jak si dávám pleť do pořádku po zkouškovém

Moje pleť nikdy nebyla dokonalá, ale v minulých měsících dostala pořádně zabrat a snad nikdy jsem neměla pleť horší. A kromě takových těch klasických rad typu nestresovat se, pít dostatek vody, odličovat se atd., jsem vylepšila svoji péči o pleť a dneska jsem se rozhodla, že se s Vámi o ni podělím.

Ranní a večerní péče
Pro mě je důležitý, abych si pleť každé ráno a večer vyčistila, jakmile jednou vynechám, na mojí pleti je to bohužel hned poznat. Momentálně střídám tyto tři produkty, dva z nich jsou pleťové pěny, které jsem si moc oblíbila. Tu přírodní od Alverde mám nejradši, ale jakmile dlouhou dobu používám jenom ji, pleť mi začně hodně vysušovat, proto tuto pěnu střídám s tou druhou od Baley.
A třetím produktem je přírodní veganský peeling, který jsem kupovala v německém DM a je úplně skvělý, na pleti vytvoří příjemný bílý jakoby krém se zrníčky a docela lituju, že jsem si od této značky nekoupila ještě něco dalšího.



Masky
Jednou až dvakrát týdně si dávám na obličej masku. Masky od Freemana používám už dlouhou dobu, zkusila jsem snad už většinu druhů a tahle bílá mi vyhovuje úplně nejvíc. Je úžasná, pleť vyčistí a osvěží opravdu na jedničku.  Na jíly od Saloosu jsem se dívala už dlouhou dobu a strašně moc se mi líbí, že to je čistý jíl, který si doma jen smícháte s vodou a masku máte hotovou. Mám z toho pocit, že výsledná maska je "čerstvější" a pro moji pleť lepší. Jen chvilku trvá, než vyladíte poměr vody a jílu, za mě doporučuju dávat vody opravdu jen maličko.

Krémy
Já miluju bambucké máslo od Purity Vision, které mi doma už došlo a jelikož mám doma jiný krémy, které bych chtěla nejdříve dopotřebovat, tak jsem si zatím žádné další balení nekoupila. Momentálně nejvíc a nejčastěji používám Skin Food od Weledy, který je krásně hustý, pleť vyživý, zbaví ji suchých míst, ale zároveň pleť nepřemastí.



Zelený ječmen & další vitamíny
O zelených potravinách jste už určitě slyšeli, mezi ty "nejpopulárnější" určitě patří Chlorella a právě zelený ječmen, pro který jsem se nakonec rozhodla já. Neměla jsem pro to žádný speciální důvod, jednoduše jsem zašla do DM, porovnala jednotlivé produkty, jejich cenu/množství a tento zelený ječmen mi z toho vyšel nejlíp. Je to sypký prášek, který si rozmícháte s vodou, popř. přidáte do smoothie a vypijete ho. Když jsem si k němu poprvé čichla, tak mi neskutečně smrděl. Voní úplně přesně jako když sušíte slámu, která vám zmokne a následně začně znovu usychat. Ale musím přiznat, že po těch pár týdnech, jsem si už úplně zvykla a tu charakteristickou vůni už vůbec nevnímám. Plus teď beru docela i dost vitaminů, který doufám, že mi tak celkově pomáhají, mezi nimi i Biotion a B-komplex, které se doporučují právě i na zlepšení pleti.



A co pravidelně na svoji pleť používáte vy?

CONVERSATION

21 komentářů:

  1. Tyjo, o pleťový pěně jsem ještě neslyšela a to jsem celkem, co se týče pleťové kosmetiky, zkušená :D Masky od Freemana mám raky ráda a jílovou masku naprosto miluju! Sice je mi na pleti někdy nepříjemná, ale dala by pleť do pořádku - měla jsem strašné fleky po akné. S tím poměrem vody a jílu to znám :D Vždycky jsem dala vody moc (i když jí bylo celkem málo).. Teď už to mám vychytaný a vody stačí opravdu malinko :) Já žádné doplňky stravy nejím, ale ten zelený ječmen vypadá dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa aspoň cez leto snažím o moju pleť lepšie starať. Väčšinou si ju čistím s nejakým odličovákom alebo micelárkou ale ako vidím tak to veľmi nepomáha. Ďakujem za typy! ;)

    Krásny pondelok. :)
    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
  3. Super produkty, ta pěna od Baley mě zaujala :). Zelený ječmen mám taky doma a plánuji ho vyzkoušet :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  4. Já pravidelně čistím mýdlem od Soaphorie na ekzematickou pokožku...Odličuji olejem od Saloosu a hydratuji olejem taky od Soaphorie a pleťovým krémem se zeleným čajem :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám vždy po zkouškovém hroznou pleť, ten stres dělá hold svoje :/ taky je pro mě nejdůležitější čištění pleti ... skvělý článek :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. Lovely products dear! I didn't try any of those but I know that Balea and Alverde cosmetics are awesome! Pretty cool :)

    I follow your blog, can you follow back? Thanks! :)
    xoxo

    Inspiring beach outfits

    OdpovědětVymazat
  7. Já chlorellu a zelený ječmen zobu v tabletách, v nápoji bych na něj asi neměla odvahu a nevypila ho :-) tablety jsou jednodušší. Teď jsem objevila tabletky moringy, protože mají hodně bílkovin a jelikož jsem vegetarián, potřebuji doplnit živiny, aby nestrádalo tělo ani pleť :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! :) Já taky nejím maso, takže tabletky moringy by se mi hodily :)

      Vymazat
  8. Na masky jsem nikdy nebyla, ale možná bych měla začít je používat :) stres dělá hodně a věřím, že pak je potřeba dát pleť do pořádku :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. Ten krém od weledy som mala a musím povedať, že je skvelý :)
    ja prípravky často krát striedam momentálne používam značky ako gosh, garnier, niveu ale aj cremorlab, takže totálny mix :D

    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  10. Úprimne nepoznám ani jeden výrobok, ale vyzerajú skvelo! :) rada vyskúšam :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Kozmetiku Alverde by som pomaly chcela do mojej pleťovej rutiny zaradiť aj ja, už od nej mám niekoľko favoritov, ktorých by som chcela vyskúšať, no momentálne mám doma zatiaľ iba ružovú vodu v spreji :) Ílovú masku od Saloos mám doma aj ja a presne som ju spomínala v článku na blogu. Som s ňou veľmi spokojná a patrí medzi najlepšie masky, ktoré som zatiaľ vyskúšala :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  12. Freeman masky jsou pro mě nejlepší masky na trhu. A ještě zelený jíl od Saloosu. :)
    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám teď rozdělaný gel od Dermacolu, masku od Freemana a krém z rossmanu :D o pleť se starat teď s mimčem nestíhám :)
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  14. Alverde používám moc ráda, já hledala všemožně přírodní, jenže kromě internetu skoro nikde nic nemají a když jsem zašla do dm, divila jsem se, jaký mají od alverde výběr. Spíš se snažím všechno směřovat do přírodní, netestovaný, takže nemám skoro nic, protože než něco koupím, ale nechci už používat běžné blbinky, spíš jsem to dala nějak pryč.

    OdpovědětVymazat
  15. Snažím se teď si čistit pleť ráno i večer a jde to poznat. :) Jinak používám masky na pleť i peelingy :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  16. Pekný článok! :) Ja po skúškovom tiež venujem svojej pleti väčšiu pozornosť a poriadne sa o ňu starám, snáď zatiaľ najviac v mojom živote. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  17. hello dear! really great entry :)
    very inspiring, interestingly written - read very nicely.
    I like your post very much, just like the whole blog!
    I greet warmly from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Super tipy a moc pěkný článek :) Já nemám problematickou pleť. Mám jenom docela suchou, ale na to mi stačí kremik a dobre. Čistim si pleť micelarkou a gelem, sem tam si dám masku (teď zrovna píšu komentář s maskou na obličeji :D) no a to je tak všechno z moji péče o pleť :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj! Opäť rozbieham môj starý blog. Tentoraz je na novej adrese - b4edl.blogspot.sk.. Choď sa prosím pozrieť a nezabudni sa tam opäť vrátiť. ♥ Ďakujem za každého nového čitateľa.

    www.b4edl.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat