F Oblíbenci | Podzim - Zima - Another Dominika

Oblíbenci | Podzim - Zima

Poslední dobou mi čas utíká neuvěřitelnou rychlostí. Celý podzim jsem se tak moc těšila na Vánoce, až mi proklouzly mezi prsty a najednou tu máme za dveřmi březen s příslibem prvních jarních paprsků. Konečně. Ale tím, jak mi všechno rychle utíká, ztrácím pojem o tom, co se vlastně dělo, co se mi líbilo a co jsem si oblíbila. Proto bych ráda nějakou, jak se znám tak nejspíš i nepravidelnou formou, zavedla na svém blogu moje oblíbenosti.

Kosmetika
K Vánocům jsem nečekaně dostala od mamky koupené a bráchou darované oční stíny od Catrice, které jsem si od prvního použití zamilovala a v podstatě už ani žádné jiné nepoužívám. Nejvíc mě překvapila výdrž, kdy se mnou bez větší újmy zvládnou celý den. A dalším oblíbencem je taky můj vánoční dárek, a to vlasová péče od Inecto Naturals, která mi naprosto vyhovuje a mohli jste si o ní přečíst samostatný článek tady.



Filmy & Seriály
Co si pamatuju, tak jsem za poslední měsíce ze seriálů viděla jen The End of the F***ing World, který má hodně dobrý hodnocení, ale já z něj mám rozporuplný pocity. Na jednu stranu jsem se od něj nemohla odtrhnout, na druhou stranu vím, že si ho už nikdy nepustím. Ale kdyby ho náhodou ještě někdo nezaregistroval, chtěla jsem ho zmínit.
Filmů jsem stihla zkouknout o poznání mnohem víc, takže to shrnu v jednom delším seznamu a je na vás, jestli si o nich najdete něco víc, já sama můžu doporučit každý z nich.
Psí poslání, You, Me and Him, Matky na tahi o Vánocích, Call Me by You Name, Coco, Který je ten pravý, Chvíe před rokem (Before I Fall), Já, padouch 3, Jedna za všechny, Lady Bird, Srdečně vás vítáme, Volba (The Choice), Vánoce s Holly, Láska nezná hranic a určitě jsem na spoustu dalších filmů zapomněla.

Hudba
Já mám vždycky období, kdy měsíc v kuse poslouchám jen jednoho interpeta a během února to byli Mandrage, jejichž nová deska si mě na první poslech nezískala, ale při dalších jsem si ji zamilovala a nejvíc z nich písničku Endorfiny. Před érou Mandrage mi v uších zněla třeba Selena Gomez, Ed Sheeran, Mikolas Josef, Debbie (její nová deska je pecka) a díky koncertu Mandrage jsem si zamilovala Light & Love.


 

Youtube & Blogy
Největším objevem ve světě Youtubu je pro mě Lavendaire, jejíchž videa jsou prostě perfektní. Jsou neskutečně dobře zpracovaný, plný pozitivní energie a inspirace. Já jenom lituju, že jsem ji neobjevila už mnohem dřív.
A z blogový scény je za poslední dobu mojí největší oblíbenkyní Anie Songe, jejíchž blog jsem nikdy nečetla a teprve nedávno jsem si k němu našla cestu a opět lituju, že jsem ho nezačala číst už dřív.

Knížka
První knížka, která mě napadne, je Neradost a hned v zápětí Mnich, který prodal své ferrari. Každá knížka je jiná a o něčem jiném, ale obě dvě mi uvízly v paměti, vzala jsem si z nich spoustu myšlenek a budu se k nim moc ráda vracet. A mezi nimi knížka od Nicholase Sparkse, jehož knížky mám moc ráda a jsem ráda, že jsem si na tuhle našla čas.



A co jste si oblíbili vy?



CONVERSATION

45 komentářů:

  1. Tohle je krásný článek. Já nové album od Mandrage ještě neslyšela, takže to jdu napravit :) Jinak knihy od Nicholase Sparkse miluju i ve filmovém podání :)
    Krásný den!

    lifeordreamidiots.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já taky! :) Ale radši mám knížky, vždycky jsem fascinovaná, jak dokáže popsat city a celkově atmosféru, lásku.. miluju se začíst do jeho knih :)

      Vymazat
  2. paletu od Catrice mám doma aj ja a som s ňou veľmi spokojná ;) teraz som začala dosť čítať takže mám aj veľa obľúbených knižiek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :) Já jsem si tu paletku opravdu zamilovala :)

      Vymazat
  3. Moc hezký článek! Jsem překvapená kolik filmů jsi stihla zkouknout! Poslední dobou nemám na filmy vůbec náladu. ale Coco jsem vážně chtěla vidět. Tu youtuberku taky sleduju a mám jí moc ráda :) a tu knihu Mnich, který prodal své ferrari mám už delší dobu v tabletu a chystám se na ní. určitě je skvělá!

    Simply Living

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem určitě minimálně na další půlku filmů zapomněla :D Já jsem spíš neměla náladu na nic jiného, tak mě filmy vždycky zachránily :)

      Vymazat
  4. Paletka od Catrice má nádherné odstíny :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný oblíbenci. Matky na tahu dvě byly skvělý, ale jednička byla lepší pro mě. Edíka poslouchám hodně teď.:) Jinak jsem si oblíbila stíny od Nyxu, kvůli jejich pigmentaci, bundu ze Second handu a válenky, v kterých je naprostý teplo a jsou skvělý do těchto mrazů.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně jednička a dvojka přišla srovnatelná, ale asi jednička byla lepší, každopádně jsem se zasmála u obou :)

      Vymazat
  6. Ta paletka od catrice je krásná. Já psí poslání viděla, myšlenka je to pěkná, ale prislo mi to hrozně smutné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smutný to bylo hodně, docela dost jsem si poplakala, ale film to byl nádherný :)

      Vymazat
  7. Ta paletka je nádherná! Jinak Mnich, který prodal své ferrari si chci už dlouho přečíst:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad si na knížku najdeš čas, za přečtení určitě stojí :)

      Vymazat
  8. mních ktorý predal svoje Ferari, je pre mňa už veľká klasika, a na neradost sa tiež chystám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek! Paletka vypadá moc hezky, ještě jsem žádné stíny od catrice nezkoušela...

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já před touhle paletkou taky a asi by mě ani nenapadlo si nějaké stíny od Catrice koupit, ale jsem z nich mile překvapená :)

      Vymazat
  10. Hmm tiene od Catrice by mi vôbec nenapadlo kúpiť, raz som mala nejakú paletku od nich a bola to teda katastrofa. Tak sa snáď už vylepšili :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemůžu posoudit, ale tahle mi přijde fakt skvělá :)

      Vymazat
  11. Stíny vypadjaí moc pěkně! :) Ale bohužel nepoužívám stíny na denní nošení :/, ale mrknu se na ní, až bude příežitost :). Selena má super písničky:)).

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Selenu nikdy neposlouchala, ale její poslední písničky jsou naprosto skvělý :)

      Vymazat
  12. Kozmetiku od Cartrise mám veľmi rada hlavne jej paletky očných tieňov :)) A Selena to je moja srdcovka! :) Za mňa suoer článok! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já poslední dobou používám z dekorativky převážně snad už jenom Catrice, fakt mi takhle značka sedla :)

      Vymazat
  13. parádní inspirace! :) až teď jsem si uvědomila, že Já, padouch 3 mi uplně uteklo, to budu muset o víkendu napravit :)
    Moje top teď jsou oční linky Catrice, cvičení podle programu Fit Fab strong a pro zlepšení všeobecného přehledu hraju Dobyvatele :)

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi myšlenka hrát Dobyvatele pro všeobecný přehled, je pravda, že když jsem ho dřív hrávala, vždycky jsem se dozvěděla spoustu nových věcích :)

      Vymazat
  14. Lavendaire je jednou z mojich obrovských obľúbenkyní. Jej videá sú vždy plné inšpirácie. A knižka Mních, ktorý predal svoje ferrari čaká na čítanie na mojej poličke, ale teraz už aspoň mám zase o niečo väčšiu istotu, že to čítanie bude stáť za to. :)
    Veľmi pekný, príjemný článok, nehovoriac o tom, že mám teraz množstvo nových tipov na filmy. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, její videa jsou plné inspirace a vždycky mě nabyjí pozitivní energií :)

      Vymazat
  15. Z filmů co píšeš, jsem viděla skoro všechny a líbil se mi film "Který je ten pravý", taková oddechovka, ale i ostatní byly dobré :) Stíny moc nepoužívám, ale když už, tak ty od NYXu. Anie Songe už čtu nějakou dobu a mám jí také moc ráda, hlavně její instagram a popisky jsou super. Já si z youtuberek oblíbila AlishaMarie :) Má i denní vlogy a je taková prdlá, jako já :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od filmu "Který je ten pravý" čekala něco víc, ale oddychovka to byla příjemná :) Díky za tip na youtuberku, určitě se na ni podívám :)

      Vymazat
  16. Super tipy! Já bych se chtěla podívat na Psí poslání, už mám ten film delší dobu v počítači, ale bojím se na něj podívat, že bude moc smutný :D Tak snad někdy mrknu :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smutný je, ale krásný.. určitě se neboj si ho někdy pustit :)

      Vymazat
  17. Call me by your name i Lady Bird jsem viděla taky, ten první film jsem si zamilovala, ten druhý jsem ocenila, ale znovu už ho vidět nemusím. A k End of the f***ing world mám asi tak stejný vztah. Doporučila bych ti seriál Here and Now, je poměrně nový, takže je venku jen pár dílů, ale je naprosto skvělý, trochu mi připomíná třeba Sense8, jestli znáš. A pak taky Handmaid's Tale, to je pecka! A držím palce na vysokou. :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě z těchto dvou filmů více zaujal ten první :) Děkuju za tipy na seriály :)
      Děkuju, sama jsem hodně zvědavá, jak to nakonec se mnou dopadne :)

      Vymazat
  18. Já si teď z kosmetiky oblíbila jednu paletku od Too faced, kterou jsem našla vloni pod stromečkem :)) Jinak z knížek se teď snažím přelouskat Sofiinu volbu, jsem asi na straně 350, takže v nějaké lehké půlce a zatím super :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ta paletka vypadá moc krásně a jinak knihu Volba jsem také četla, miluju Nicholase Sparkse :)

    OdpovědětVymazat
  20. Z tvých zmíněných filmů jsem neviděla ani jeden, ale alespoň vím, kam se příště kouknout, když nebudu vědět, na co se podívat :) Písničky od Mandrage se mi vždycky líbily, ale ty z nové desky, jsou vážně pecka! ♥

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ty z nové desky líbí asi nejvíc, snad poprvné se mi z alba líbí všechny songy :)

      Vymazat
  21. Ty oční stíny Catrice jsou úžasné - sama mám tuto kosmetiku moc ráda a stíny "nude style" jsou od nich úžasný :).A tyto vypadají taky skvěle!
    Páni, každý měsíc jiného interpreta? To je náhodou úplně super, já Mandrage můžu, byla jsem na nich hodněkrát, ale i tak je nemám určitě naposlouchané jako Ty :D!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám kosmetiku od Catrice momentálně asi nejradši, moc mi vyhovuje :)

      Vymazat
  22. Super post a tipy! Psí poslání je krásný film! :)

    OdpovědětVymazat