F The Liebster Award 2017 - Another Dominika

The Liebster Award 2017

Nedávno jsem byla od Lenn z blogu lenn.cz nominována do The Liebster Award 2017, což je vlastně tag spočívající v odpovědějích na otázky, vymyšlení vlastních otázek a nominování dalších blogerů. Myslím si, že je to fajn způsob, jak se dozvědět o autorkách blogu něco nového a jak objevit další nové blogy. Lenka vymyslela krásné a smysluplné otázky, za což jsem moc ráda a musím se přiznat, že jsem musela nad některými odpovědmi i dost popřemýšlet.

  1. Jaký byl důvod založení vašeho blogu?
    Důvodů bylo víc, ale asi nejvíc mě poháněla touha něco vytvářet, psát, být kreativní. Asi jsem potřebovala místo, kdy bych mohla sdílet svoje myšlenky, pocity a zážitky. Místo, kde můžu být sama sebou.
  2. Co vás nejčastěji zaujme na jiných blozích?
    Samotné články a design. Hodně dám na pocit, jaký z blogu mám, jaká na mě z něj dýchá atmosféra a jak mi je celkově sympatický.
  3. Co vám dokáže spolehlivě zlepšit náladu?
    Písnička Can´t Stop the Feeling od Justina Timberlaka. Mimoni. Nekonečné si povídání o blbostech s mojí spolubydlící. Ponoření se do blogového světa. Dělání ksichtů do zrcadla. Dort. Objevení skvěle padnoucího kousku v sekáči. Objetí.
  4. Jak bojujete se spisovatelským blokem?
    Teď už nijak. Dřív jsem to hodně řešila a byla jsem přešlá z toho, když jsem najednou nevěděla o čem a jak psát. Snažila jsem se psát na sílu, jednoduše něco, cokoliv napsat, jen aby na blogu něco vyšlo. Teď už vím, že tohle je nesmysl a když se u mě podobný blok objeví, dám tomu čas, odpočinu si a v kldiu počkám, až ke mně inspirace zase přijde.
  5. Jaké jsou vaše slabé a silné stránky?
    Je zvláštní, že zrovna u týhle otázky jsem se zasekla nejvíc, já celkově nerada popisuju samu sebe, protože mi přijde, že si mě tím lidi zaškatulkují a škatulky já nerada. Ale když už mám odpovědět, tak moje slabá stránka je určitě to, že jsem se stále úplně nepřenesla přes myšlenku, co by tomu řeklo okolí. Pořád nad vším přemýšlím a zbytečně se trápím a stresuju kvůli maličkostem.  A silná stránka je určitě ta, že tady pro druhé vždycky jsem, že se snažím vždycky každému pomoc, jsem empatická, klidná, nedělám ukvapené závěry a nikdy neztrácím naději, že to nakonec všechno dá smysl.
  6. Co se vám vybaví, když se řekne „kouzlo Vánoc“?
    Klid, pohoda a sníh za oknem. Ozdobený stromeček, pohádka v televizi. Deka, teplý čaj a knížka. Rodina. Láska. Mír. Vůně vánočního cukroví. Rozzářené oči.

  7. Jak si představujete ideální den?
    Mám takové dvě verze ideálního dne. V té první jsem někde na cestách, objevuje a poznávám nová místa, hodně se směju, občas se ztratím, málo fotím a hodně vnímám krásu kolem sebe. V té druhé verzi jsem nejlínější Domča na světě, která stráví celý den v pyžamu, s čajem v jedné ruce a s knížkou v té druhé.
  8. Čeho si nejvíce ceníte na svých čtenářích?
    Toho, že jsou.

  9. Ví vaše okolí, že máte blog a jak na něj reaguje?
    Asi jak kdo. O blogu ví víc lidí, než bych chtěla a než mi je příjemné. Když se lidi o blogu začali dozvídat, bylo to zvláštní, chvilku jsem měla chuť blog smazat a začít znovu, aspoň na chvilku zas anonymně. Naštěstí jsem to neudělala. Reakce jsou kladné, ještě se ke mně nedostala snad žádná negativní zpětná vazba. Jsem moc ráda, když mi někdo z okolí blog pochválí, vždycky mě to nakopne a dodá motivaci pokračovat.
  10. Jaký sen si chcete splnit v roce 2018?
    Dokončit bakaláře. Podívat se znovu do Norska, cestovat. Potkat lásku a bláznivě se zamilovat. Potetovat se. Najít si práci/brigádu. Ale kdybych si měla vybrat jen jeden, tak být konečně šťastná, protože ve štěstí se všechno ukrývá.

    Nakonec jsem se rozhodla, že nikoho dalšího nominovat nebudu, ale kdyby se kdokoliv chtěl do tagu zapojit, budu jedině moc ráda, když na otázky odpovíte a dáte mně nebo Lenn vědět.

    P.S. A jaké sny byste si chtěli splnit vy v příštím roce?


CONVERSATION

23 komentářů:

  1. Krásně zpracovaý tag! :) Též jsem do něj od Lenn byla nominovaná. Líbí se mi tvoje sny, pousmála jsem se nad tím pyžamem a líným dnem, občas bych ho potřebovala :D!

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc děkuju! :) A moc se těším na tvůj článek :)

      Vymazat
  2. Tie slabé stránky sú mi známe - tiež sa zvyknem stresovať nad maličkosťami alebo nad tým, čo si myslia ostatní, hoci na tom by nám malo záležať asi najmenej. Tvoje odpovede sa čítali veľmi príjemne, ako celkový blog. Držím ti palce v súťaži! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež nerada opisujem moje slabé či silné stránky :), ja by som sa inak v novom roku chcela naučiť anglicky, teda tak poriadne, je to môj veľký sen vedieť konečne aspoň jeden jazyk....len keby mi ho niekto do tej hlávky nalial, to by bolo najlepšie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo svoje slabé a silné stránky nerada popisuje :) Tak to je krásný sen naučit se pořádně anglicky, držím palce, ať se ti to podaří :)

      Vymazat
  4. Super článek, hezky jsem si početla :)). V některých věcech i souhlasím. Tenhle tag mi přijde super.


    Můj malý sen

    OdpovědětVymazat
  5. To je moc krásný tag! s těmi předsevzetími to máme stejné! taky si chci dodělat bakaláře, najít si práci a hlavně to štěstí je nejdůležitější! tak ať se daří a tag možná taky zpracuju :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se daří i tobě a všechno se ti podaří splnit :) Budu moc ráda, když tag taky zpracuješ :)

      Vymazat
  6. Jé super tag. :) Jsem pro takové věci, opravdu to autora zase o kousek přiblíží čtenářům :). Mně by nejvíce dělaly problém ty silné a slabé stránky, většinou když se někdo na to ptá, napadá mě více slabých než silných.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám podobné články moc ráda :) Tak to je nás už víc, co by s touhle otázkou mělo problém, není úplně nejjednodušší, ale stojí za to se nad ní zamyslet :)

      Vymazat
  7. Přesně s tím štěstím naprosto souhlasím! :)) Zrovna nedávno jsme to řešili na jedné přednášce :)). Jinak s těma slabými a silnými stránky, jak píšeš ty škatulky a že nerada popisuješ sama sebe, tak to mám fakt stejně! :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že je nás tolik, vždycky si připadám divně, když nevím, jak se popsat :D

      Vymazat
  8. Krásný TAG :) taky jsem byla nominovaná a už to konečně budu muset dát také dohromady :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé odpovědi :) je skvělé, když tě lidé podporují a motivují v psaní :)

    OdpovědětVymazat
  10. Very nice post!
    I follow your blog, please follow me back! ❤
    Dreaming of fashion and beauty

    OdpovědětVymazat
  11. Tu myšlenku "co by tomu řeklo okolí" v sobě taky nemůžu zadusit a hrozně mě to štve. Jinak máme stejný pohled na kouzlo Vánoc a držím palce s uděláním bakaláře! :) já mám nějaké ty sny na příští rok, ale raději je neříkám z obavy, že se nevyplní. :D

    http://www.lenn.cz

    OdpovědětVymazat