F Blog & Blogový svět - Another Dominika

Blog & Blogový svět

 Poslední dobou jsem zažívala blogovou krizi a docela dlouhou dobu jsem si byla jistá, že můj blogovací čas vypršel. Najednou jsem měla pocit, že už nemám co předat a vlastně stále mám pocit, že nejsem a nikdy nebudu takovou tou typickou blogerkou. Přišlo mi, že z blogu se stalo něco, co mě determinovalo, určovalo, kým jsem bez toho, abych tím člověkem skutečně byla.
Ale kdybych s blogem skončila, zabila bych tím velký kus sebe.
A tak mi nezbývá nic jiného, než se s tím vším smířit.

Že můj blog nikdy nebude dokonalý.
Že moje fotky nikdy nebudou perfektní.
Že s mým designem nikdy nebudu tak úplně spokojená.
Že každý vydaný článek bych dřív nebo později nejradši smazala.
Že můj blog netvoří ucelený celek.
Že nemám nejmenší tušení, kam s tímhle blogem směřuju.


Ale vím, že jsem už unavená proti tomu bojovat.
Že to možná nesměřuje vůbec nikam neznamená, že nemám právo na tenhle svůj kousek světa. Protože to právo stejně jako kdokoliv jiný mám.

Akorát mě trošku mrzí, kam se celý blogový svět posouvá. Že tak trošku začíná jít o kvantitu musí o kvalitu, že články jsou jako přes kopírák, protože je to zřejmě teď populární téma, články opravdu o ničem, ze kterých si vezmu jen to, že ani autorka neví, proč ho píše, ale prostě chce něco napsat - viz. kvantita. A ta neustálá otázka spoluprací. Jak někdo může napsat článek typu: Jak získat spolupráci, kdy už přijde první spolupráce a proč stále ještě nemáte spolupráci. Vždyť o to tady přeci vůbec nejde, ne? Spolupráce jsou fajn, jsou úžasný, je to jakási forma odměny za naši snahu, ale nikdy by se z nich neměl stát jediný obsah blogu, to jediné, kvůli čemu blog někdo má. A za tím si budu stát vždycky.

A co jsem tímhle vším chtěla vlastně říct?
Nenechte se zastrašit podzimními depkami, špatnou náladou, tím, že nejste spokojené s výslednou podobou článku, fotkama, designem, tím, že třeba stále nemáte tolik čtenářů, komentářů. Nevymlouvejte se, že nemáte čas. Pokud Vás blog nebo cokoliv jiného baví a naplňuje, věnujte se tomu. Ale nehledejte za tím nic víc kromě lásky k té činnosti.
Protože to za ten pocit stojí.

A já? Já se momentálně snažím najít nějaké vlákno, nějakou nit, která se proplete všemi články.
Nějakou představu už mám a začíná právě v tomhle článku.
Schválně, kdo tu skrytou message najde.
 A upřímně jsem hrozně zvědavá, kam tohle povede. A i kdyby to nevedlo nikam, tak ta cesta mi za to stojí.

P.S. Neskonale obrovské díky patří vám všem za všechny ty nádherné komentáře, co mi tu necháváte. Občas jste to jediné, co mě v tomhle blogovém světě ještě drží.
P.P.S. Je něco, o čem byste si tady na blogu rádi přečetli?
S láskou, D.

CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Občas mám podobné pocity, ale pak si říkám, že to nedělám proto abych se nějak zviditelnila. Neříkám, že je by to nebylo špatné, ale nechci o to usilovat za každou cenu :) Je to můj koníček a nechci se ho vzdát :) Moc dobře vím, jak blogový svět funguje...a těch x let se to nezměnilo a žebříčky oblíbených blogerek se neustále mění :) Nezapomeň na to, že lidi, kteří čtou tvé články tě mají rádi a jen tak nepřestanou <3

    OdpovědětVymazat
  2. No a čo, že tvoj blog nespriada jednotná myšlienka článkov a nie je ucelený? No a čo, že nemáš dokonalé fotky? O tom blogovanie nie je... aspoň podľa mňa. Je to niečo, čo chceš robiť, ak máš čas, priestor sa vypísať, dať niečo zo seba, dokonca občas sa zdôveriť s osobnými vecami, ktoré sa ľuďom, čo poznáš hovoria ťažko (uff, snáď má táto dlhá veta zmysel). Chcem tým povedať, že bloguj len vtedy, ak to tak cítiš...

    PS: Mám tvoj blog rada, chýbala by si mi.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to dost podobě, asi nikdy nebudu s blogem na 100% spokojená, ale nechat toho? To by zmizel kus mě, navíc kde bych se takhle mohla vykecávat? :D
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  4. Máš vždy skvelé texty a fotky takisto. Práve to, že tvoj blog nie je zameraný len na jednu ale na viac vecí je úplne skvelé! Milujem tvoje články, pretože v nich nechávaš kúsky seba a nie je to niečo povrchné, čo len tak vydáš, aby tu bolo. Radšej chvíľková pauza, akoby si mala vydávať nejaké články plné prázdnych slov a viet. Takisto ma mrzí, že blogový svet speje niekam do záhub práve kvôli spoluprácam...
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký a upřímný článek, mrzí mě, že máš pocit, že tvůj blog za moc nestojí nebo někam nevede, protože patří k mým oblíbeným, a tak by byla škoda, kdybych o něj takhle přišla. Určitě si víc věř, ale naprosto tě chápu. Taky nad tím dost přemýšlím. Je těžké nebýt demotivovaný, když vidíme, kam se některé blogerky dostaly skrz tebou zmiňované články přes kopírák. Je těžké vidět, že se už nikomu moc nechce číst a největší čtenost mají články typu random a new in. Jde ale o to (jak jsi říkala) najít si tu svoji cestičku a tu si prostě razit. Uvidíš, že nejsi sama. Já bych třeba nikdy neřekla, že jsou lidi, co by byli ochotní číst o tom, jak moc miluju podzim, co jsou moje sny, co miluju na New Yorku nebo o mém věčném žvatlání o kávě. Ale pár se jich našlo a díky tomu vím, že to má smysl. A i kdyby ne, hlavní je, že to baví tebe a něco ti to dává. :) Takže se těším na další články!!!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  6. tento článok je úžasný a je vidieť že je písaní od srdca, ja milujem tvoje články a takisto aj fotky, ktoré pridávaš. Veľmi rada čítam čo píšeš a baví ma to.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že kvalitný blog nemusí byť len o tom, že blogger/ka má ustálenú niť a tej sa venuje. Mňa u Teba baví práve ta rozmanitosť!
    Inak, veľmi pekná šablóna (mám tu istú!) :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já už těhle krizí měla také spousty. Vždycky na mě prostě padlo takové to období, kdy jsem nevěděla o čem pořádně psát, mé články mi přišly hloupé nebo jsem ani neměla tu správnou náladu. Ale zatím jsem vždy došla k tomu, že psaní mě prostě stále baví. A věřím, že je to taky jen takové "období" a brzy se přes to přeneseš, protože jak píšeš, blog není jenom o tom získat co nejvíc komentářů, ale hlavně jde taky o tu radost! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím říci ze souhlasím s tím co slečny předemnou napsaly , blog je super a ty taky :)

    OdpovědětVymazat
  10. To já jsem taky měla špatnou náladu, to jsi četla u mě na blogu a teď se z toho dostávám ven a cítím se líp. Jak je toho prostě hodně na mě, občas mám i pocit, že z některých lidí se na mě valí to, že musím být snad nejdokonalejší, že jak udělám chybu je mi hned vyčtena. No a tak občas mluvím sama se sebou, abych si uvědomila, že to co dělám a nebo s kým se stýkám je pro mě přínosný :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem svůj předešlý blog celý smazala a začala znovu od 0, protože jsem potřebovala změnu. Absolutně to nehrotím, tak jako předtím. Napíši článek když chci a nenutím se do psaní. Článek tedy nevyjde třeba týden a mně je to jedno. Líbí se mi mít svůj blog a tvořit něco svého, hlavně pro svůj pocit a ne hlavně kvůli sledovanosti a pravidelným čtenářům i když to k tomu také patří. Každý má svůj žebříček priorit jiný :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mluvíš mi z duše, ale to asi víš:)
    Nějak už třeba youtube nesleduju a blogy nečtu tolik, co dřív. Nemám čas a vlastně mi ani nechybí. Co článek, to jedno téma. Nebo dvě.
    Halvně, že je tuna odběratelů a komentářů.
    Domi, zůstaň svá. Tvůj blog je perfektní a nikdy nic nebude dokonalé. Kašli na dokonalost. V tom, co děláš je kouzlo a krása, která tebe i tvůj blog dělá jedinečnými! Jen tak dál!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Podobné pocity mám velmi často.. Přesto mi vždy dojde, že je to součást mě a už jsem si na to zvykla. Někdy mě opravdu mrzí, že si někdo vybere článek a nakonec má nejméně návštěv a komentářů. Už několikrát jsem chtěla skončit, ale chybělo by mi to. Tebe jsem si oblíbila hrozně moc, jsi mi neskutečně sympatická a a na tvém blogu vždy najdu něco, co se mi hodí, co se mi líbí. Tvé články jsou v pozitivním slova smyslu jiné, než na ostatních stránkách ♥ Také nemám dokonalé fotky, články, design. Ale to je také jedna ze složek, která nás posouvá dál. Že jsme si vědomi svých nedostatků a chceme na nich pracovat :) Zastávám názor, že vzít spolupráci za každou cenu je blbost. Vzít si produkt, který je mi k ničemu jen abych měla větší návštěvnost, nechat si diktovat podmínky není to, pro co tu jsme. Píšeme blogy, abychom byli šťastní a udělali radost lidem kolem :) A když vydám článek a během pár dní je tam několik desítek milých komentářů, ten pocit je neskutečnej :) Tobě děkuji, protože tvé komentáře bývají jedny z nejhezčích vůbec ♥ A svého štěstí se nevzdávej! ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  14. Krásne a úprimné. Úplne chápem tvoje myšlienky.Som na tom dosť podobne. Keď sa pozriem na blog vážne úžasných báb ktoré sa týmto živia a vidím tie fotky a všetky tie možnosti, ach a potom si poviem že aj oni s museli týmto prejsť a depka je trošku preč.

    SASHA´S LIFE

    OdpovědětVymazat
  15. Mne sa tvoj web veľmi páči a poviem ti, že dokonalé veci sú nudné :)

    OdpovědětVymazat
  16. Máš pravdu, že niektoré články sú presne o tom istom a navyše aj rovnako podané. Hoci niekedy nie je zlé sa inšpirovať. Tvoj blog ma za poslednú dobu naozaj zaujal a pri čítaní tvojich článkov si aspoň na chvíľu oddýchnem. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Skvelý článok. Presne aj mňa chytajú občas takéto depky, že môj blog neni taký ako by som chcela a neustále ho s niekym porovnávam. Lenže tvoj blog ako každý blog je niečím originálnym a si to ty a nikto iný. A to ma baví najviac. Hore hlavu a plň si svoje sny a rob čo ťa baví. Páči sa mi tvoj blog a držím ti palce :) Určite to nevzdávaj :)

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  18. Very nice post, thanks for sharing. :)

    Do you want to follow each other on GFC? If yes, let me know on my blog and I’ll follow you back.

    Have a nice day!

    Best regards, Anna <3

    annax1303.blogspot.de

    OdpovědětVymazat
  19. ja mám rada tvoj blog a tvoje články, práve také aké sú, od srdca :) keď ta to takto baví, tak to proste takto rob :) <3

    OdpovědětVymazat
  20. Co blázníš zlato? Máš super blog, články i fotky! Žádná z nás nebude dokonalá a ta která si to myslí, ať se chytí za hlavu. Každý z nás se vždycky má v čom zlepšovat, ať už je to blog, práce nebo třeba sport. Vyprdni se na depky a piš blog dál s láskou a dělej to, co tě baví ,-) pusu ♥
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  21. vidíš, a napriek tomu, čo všetko píšeš v článku, pre mňa je tvoj blog taký zapamätateľný a sympatický, že mi je jedno aký má vzhľad, kvalita fotiek alebo niečo podobné...proste ak má blogerka niečo v sebe, tak potom stačí jednoduchosť a zapamätám si ju :) ak by som mala vymenovať blogerky, ktoré sledujem a bavia ma, tak tam budeš :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  22. Takéto pocity mávam ja poslednú dobu stále .. :( ale neboj , to všetko prejde, ja si myslím, že tvoj blog má veľký zmysel. Páči sa mi na ňom práve to, že sa nesnažím za každú cenu niekoho kopírovať, cítim v tvojich článkoch, že si sama sebou nech to stojí čo to stojí. Neprestávaj! ♥
    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  23. Domi, mluvíš mi z duše. Mám stejné pocity, stejnou depku a taky jsem dost dlouho uvažovala, že s tí vším seknu, protože nikdy nebudu patřit k takové te elitě, která se dostává do podvědomí. Elitě ve značkových hadrech, která chodí jenom po významných večírcích, fitkách, většinu věcí získává spoluprácemi, chodí ke známým kadeřníkům, do salónů a po kavárnách. Kdo toto nedělá, nemá šanci prorazit. Já se snažím blog vést podle svého, což se v dnešní době příliš nenosí, ale co naděláme..je to tak. Ale byla by škoda všechno toto opustit a přijít tak o zálibu, která člověku pomůže se vypovídat a přijít na jiné myšlenky:) A myslím, že toto platí i o tobě - nepřestávej! Je to tvůj koníček! Byla by škoda to zahodit!

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  24. Domčo, tvůj blog MI-LU-JU a nevím, co bych bez tvých článků u snídaně nebo večer u telky dělala :-P

    OdpovědětVymazat
  25. Mám úplně stejné pocity :) často mi připadá, že blog píšu jen pro sebe a nikomu jinému tím nic nepředávám :) pořád doufám, že mě jednoho dne políbí nějaká opravdu veká múza, nějaký nápad, čím by byl můj blog trochu jiný a zajímavý, aby se lidi rádi vraceli sami od sebe. Ale stejně toho nikdy nemůžu nechat, připadala bych si hrozně stísněná, prostě se potřebuju dělit se světem o myšlenky:) třeba, že mám někdy pocit, že to čte jen můj táta a přítel :D:D:D ale co bych pak dělala se všema těma fotkama, které nafotím? :))

    určitě toho nikdy nenechávej, podle mě nám to může jen prospět, i kdyby naše blogy opravdu nikoho jiného nezajímaly.. naví se nemusíš bát, více než pár lidí tvůj blog opravdu baví :)

    OdpovědětVymazat
  26. Mluvíš mi z duše. Také jsem s tím nedávno chtěla seknout, ale říkala jsem si, že by mi to chybělo.

    OdpovědětVymazat
  27. Dúfam, že čoskoro nájdeš motiváciu na písanie, pretože veľmi rada čítam tvoj blog. :)
    Colorful blog

    OdpovědětVymazat
  28. Domi krásne napísané, ako keby si mi rozprávala z duše! Tiež teraz prežívam podobné obdobie. Prajem ti veľa sily a energie, a hlavne, aby si sa cítila lepšie a spokojnejšie! Blog máš moc pekný a vieš písať skvelé články :)

    OdpovědětVymazat
  29. Doufám, že tyto pocity za nějaký čas odplynou a budeš se cítit OK s blogem navzdory všemu, co jsi napsala. A napsala jsi to dobře. Je dobrý si uvědomit celkově v životě, že nic a ani my nejsou dokonalí a tak je to prostě v pořádku. Spolupráce jsou fajn, ale podle mě je blog primárně k tomu, abychom se dělili o něco, co nás baví a zajímá. A když někdo má blog kvůli pár produktům zadarmo, kam to asi vede.. Já si vždycky vybavím okamžiky, proč jsme z blogem a saním začala, ty světlé střípky a ono to jde, ať jde o cokoliv :)

    OdpovědětVymazat
  30. Doufám, že tuhle fázi brzy překonáš a já se zatím budu těšit na další články:)
    Myslím, že každý kdo už bloguje nějakou chvíli měl někdy chuť hodit flintu do života. Tak hlavu vzhůru!:)

    OdpovědětVymazat
  31. krásny článok :) s mnohými vecami sa zhodujem, fotky, dizajn blogu.. a tiež ma to deprimuje, že mi po technickej stránke hento a tamto nefunguje, lebo mi to už bolo pár krát vytknuté a asi sa vďaka dizajnu nečíta môj blog úplne pohodlne :(
    Každopádne, držím palce!! Blog je osobná záležitosť, podľa mňa, ak človek nemá múzu, nemal by nútene pridávať články, načo?
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  32. Tyhle pocity jsem snad ještě ani neměla. Baví mě to a vím, že se tomu prostě chci věnovat. Čas na to sice občas hledám složitě, právě ted bych se měla učit pružnost a pevnost, ale prostě mám chut psát, tak píšu. Určitě to vlákno najdeš a nepochybuj o sobě, tvůj blog je skvělý :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  33. Každé z Vás strašně moc děkuju, vůbec nemám slov, nečekala jsem takovouhle odezvu a tolik úžasných komentářů, pomohly jste mi si to všechno uvědomit zase z trošku jiné perspektivy a jsem vám za tohle všechno moc vděčná, děkuju. ♥

    OdpovědětVymazat
  34. Myslím, že takhle to občas cítíme všichni, ale jak píšeš, blog má být hlavně o tom, moct se vypsat z toho, co cítíš nebo chceš sdělit světu, ne o tom být perfektní, mít milion spoluprácí a dva miliony čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
  35. Ja som si na každom svojom blogu prešla takouto krízou a potom som si dala takú 2-ročnú pauzu od blogu a cítila som sa fajn. Občas mi to chýbalo, ale nabrala som znova sily a asi som aj trochu dozrela a začala sa zaoberať inými vecami ako predtým.
    Mňa mrzí, keď je teraz veľa blogov založených práve len na spoluprácach a okrem toho autori blogu nevedia čo pridávať, resp. nepridávajú už nič iné, príde mi to neosobné a zámerne také blogy ani nevyhľadávam, ale aj veľa mojich obľúbených blogeriek spred 2 rokoch sa stali práve takýmito blogerkami a mne je to ľúto. Všetko sa akosi presunulo do sféry recenzovania kozmetiky a na youtube a tu zostalo akosi prázdno, pretože to neprináša toľko výhod ako vyššie zmienené oblasti. Mňa samu nemrzí, že k ním nepatrím, aj tak si hovorím, že to nie je pre mňa a radšej budem so svojim skromným blogom spríjemňovať pár ľuďom dni článkami, ktoré vychádzajú zo mňa a nenájdu sa na každom blogu :)

    Máš príjemne vyzerajúci blog, otázku dizajnu riešim aj ja niekedy až príliš často a často mám pocit, že sa mi až tak úplne nepáči a potom mám obdobia, kedy na to úplne zabudnem a som spokojná s tým, čo mám :D

    Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsi úplně přesně moje pocity, mám pocit, že celý můj článek nedokázal vystihnout tvůj jeden odstavec, díky za tenhle komentář! ♥

      Vymazat
  36. no čakala som iný článok a nie takýto, to vážne ? šak más pekný dizajn na urovni pekný blog super články čo ti vadí ? na jednej strane ta chapem ja som mala od blogovania tiež pauzu musela som si poriadne premysliet co chcem pisat ako chcem a tak, no potom s novymi myslienkami napadami som sa vratila cize vsetko yle je na niečo dobre ako sa vraci no s blogovanim neprestavaj azda nechces byt ty ta ovca co bude mat vsetko tip top? kazdý píse o niecom inom kazdemu sa paci nieco ine, tak rob to co tyy chces ukaz co v tebe je, ja verim ze prides na to a budes vediet na com si
    drz sa <3

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  37. Božeeeee, tak moc mi mluvíš z duše, že to snad ani není možné! Mám pořád rozepsaný článek na "blogerský svět", ale je v něm asi až moc nenávisti :D , kterou by si čtenáři mohli akorát špatně vyložit... Když jsem začala blogovat, absolutně jsem netušila, jakou obrovskou komunitu tato "společenská skupina" má... opravdu dnes píše každý a je strašně těžké být alespoň trochu originální, tak, aby si ho čtenáři našli a četli jeho blog rádi! Když vidím kvalitu blogů, skoro až nechci do blogerského světa patřit... a zrovna procházím obdobím "neřešto", kdy Tvoje vypsané body naprosto korespondují s mými, ale jsem s tím smířená a jak mi řeklo spoustu známích, dělám to pro sebe! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  38. Achjo, naprosto jsi to vystihla. Opět.

    Taky mám pocit, že nevím, jaký by měl muj blog být, jestli má nějakou hlavní myšlenku. A i kdyby měl, asi bych se jí stejně nedržela, takže se s tím asi budu muset taky smířit jako ty.. :)

    Každopádně se mi tvůj blog v tomhle rázu líbí. Obecně mám ráda takové články jako je právě tenhle. Kde si vybereš téma a dáváš k tomu nějaký názor. Přijde mi, že to má mnohem víc do sebe než recenze, outfity a podobné věci. Jasně, může to blog osvěžit, udělat určitý kontrast, ale když pak vidím blogy, které jsou jen a jen o tom, jak vyzkoušeli holky ten a ten produkt a jeden tutorial na líčení za druhým, už mě to prostě nebaví.

    Přiznám se, že tu linku, kterou bys chtěla držet zatím stále nevidím, ale já jsem vždy byla na tyhle nápovědy tupější, takže mi to dojde tak deset článků později. .:)

    OdpovědětVymazat
  39. Každý bloger raz za čas prejde "krízou". Je to kreatívna činnosť a ako pri každej podobnej činnosti sa občas stane, že inšpirácia sa vytratí. Možno si treba nechať chvíľku odstup, vyčistiť si hlavu a všetko prehodnotiť a ona sa vráti.
    Ja už blogujem celkovo asi okolo 10 rokov a "blogový svet" sa odvtedy dosť zmenil. Nemôžem povedať či k lepšiemu, či horšiemu. Nájde sa tam veľa pozitívnych vecí, ktoré sú úplne úžasne. Ale ako aj ty píšeš, sú s tým spojené aj negatíva. V poslednej dobe sa mi zdá, že všetky tie svetové blogy sú rovnaké. Príde nejaký trend a všetci ho nasledujú a snažia sa ho napodobiť. Ale asi sa tomu nedá zabrániť. Žijeme v dobe, ktorá nám ponúka strašne veľa možností a chceme mať to, čo majú ostatní.
    Ja mám terajší blog už viac ako 6 rokov, komentárov mám pomenej, skoro žiadne spolupráce nemám, taktiež nie je veľká sledovanosť, ale ja som spokojná. Robím to pre radosť, baví ma to, robí ma to šťastnou a budem to dovtedy robiť, dokým mi to bude prinášať tento pocit.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat