F Wreck this... diary! - Another Dominika

Wreck this... diary!

Když jsem poprvé zaregistrovala Wreck This Journal, měla jsem pocit, že ho hned musím mít. Jenže v té době byl dostupný jen na zahraničních e-shopech a mně se do něj nechtělo moc investovat. A taky se znám až moc dobře, abych věděla, že bych ho otevřela párkrát, a pak by mě začalo štvát, že mám vlastně předepsáno, jak danou stránku mám "zničit". Sice samotná tvůrčí práce by byla na mě, ale bylo mi jasné, že bych s tím moc daleko nepokročila.
A tak jsem hledala nějakou alternativní cestu, něco, co bych si mohla tvořit podle svého a co by i nějakým způsobem zachycovalo to, co jsem zažila, prožila, aby to zachycovalo mě. A jelikož si schovávám všechny možné vstupenky, jízdenky, fotky, citátky, pohledy, přáníčka, které jsem mívala tak různě po šuplících, rozhodla jsem si je všechny dát dohromady.
A vzniká z toho tohle.


 Do "knížek" si zapisuju citáty, někdy i celé odstavce a dokonce tam mám přepsán i jeden článek z ELLE, který mě naprosto vystihuje.


A nemůže chybět hmotná vzpomínka na můj maturák.


Nejkrásnější pohled přímo z Californie od Natálky


Fotky a vstupenky.. tak vypadá většina stránek :).


Vzpomínka na ples a mojí první návštěvu Lucerny.


Fotky, fotky, fotky.. tyhle ze svého maturáku mám asi nejradši!


Momentálně mám druhý sešit ještě z půlky prázdný, jsem zvědavá, jak ji zaplním.
Taky si něco takového vytváříte? :)

CONVERSATION

62 komentářů:

  1. Tak to je naozaj skvelý nápad :) Keď budem mať viac času, možno sa aj ja do toho pustím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som mala na wreck this journal rovnaký názor, avšak ja som sa nejak neudržala a hneď ako som ho uvidela aj na našich slovenských stránkach, musela som si ho objednať. A trochu to ľutujem, pretože mi len tak stojí v poličke a dávno som v ňom nič nerobila. Nejak na to nikdy nemám náladu a keď sa aj do niečoho pustím tak s tým nie som vôbec spokojná. A príde mi maximálne čudné vytrhávať z neho stránky, keď na druhej strane je nejaké iné zadanie.
    Je super nápad spraviť si takýto denník, ja si takéto veci skladujem v sáčkoch v takej krabici, ale to len preto, lebo som vskutku lenivá všetko ponalepovať do nejakého diára :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě chápu, jsem si jistá, že kdybych si wreck this journal pořídila já, dopadnulo by to úplně stejně.. ale na druhou stranu třeba někdy přijde ta pravá nálada na to do něj něco tvořit a budeš ráda, že ho máš :)
      Já jsem si dříve všechny tyhle věci skladovala všude možně, až pak jsem si jednou řekla, že to chce nějak protřídit a vznikají z toho tyhle mé "deníky" :) Je to vážně skvělý si je prohlížet :)

      Vymazat
  3. To je moc krásný nápad, jak být kreativní a je pravda, že já Wreck this journal mám a taky občas váhám, jak mám některé věci udělat nebo že se mi ani nechce. A takhle si zachovat vzpomínky, to je vážně krásné :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé tak tohle je naprosto super nápad Domčo! :) Vypadá do skvěle a věřím, že to pro tebe i hodně znamená, vážně super! ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, moc děkuji! :) Ano, znamenají pro mě hodně, je skvělý mít všechny svoje vzpomínky na jednom místě :)

      Vymazat
  5. Tohle nemá chybu. Takové deníčky jsem dřív vedla a pak přestala, protože se mi začaly doma hromadit. Také jsem se hodně stěhovala a nechtělo se mi je pořád převážet sebou, jsem lenoch :-) Nicméně mám v plánu vést přesně takovýto deníček o letních prázdninách. Hrozně moc se na to těším
    krásné Velikonoce
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti přeju, aby plán vyšel a na konci prázdniny ses nám se svým deníčkem třeba i pochlubila :)

      Vymazat
  6. Nápad je parádní :) já bych třeba něco takového chtěla jednou vést dítěti a udělat si pak i takovou knihu třeba ze svatby

    OdpovědětVymazat
  7. skvělý! Wreck This Journal mám, ale musím říct, že je mi líto ho ničit :D zatím ho mám asi rok a ještě jsem se neodhodlala :D :(
    Tenhle nápad se mi líbí:) před pár měsíci jsem narazila na něco podobného a chystám se si to také vytvořit:) ale, trochu víc jinak:) - určitě to bude super až se na tuhle knihu podíváš za pár let:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se brzy odhodláš :) ..hodně štěstí s vytvářením tvého "deníčku" :)..jen jsem strašně zvědavá, jak by jsi ho chtěla pojmout ty :D

      Vymazat
  8. Tohle je úplně skvělá věc! :-) O prázdninách jsem se účastnila jednoho projektu a tam jsme si na památku takový podobný scratch book vytvářeli. A musím říct, že si ho zpětně strašně ráda prohlížím. :-D Takže tenhle tvůj deník bude mít jednou cenu zlata! :-)

    zrzisvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už pro mě má teď :D Je to fakt úžasný se koukat třeba na útržky z dob před třemi/čtyřmi lety.. :)

      Vymazat
  9. Tohle už jsem u někoho na blogu viděla a hrozně mě to zaujalo a chtěla jsem si to taky udělat, protože přesně jako ty sbírám různé vstupenky a tak :D ale znáš to, co si nezapíšu, to zapomenu :D takže díky, díky, díky za připomenutí!! Jinak ten tvůj je skvělý, úplně z něj mám inspirační náladu :D:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! :) Co se do něčeho podobného pustit už teď o Velikonocích? ;)

      Vymazat
  10. Ja som niekedy v lete vyhrala v jednej giveaway Pointless Book od Alfieho, čo je vlastne niečo podobné a fakt zaujímavé. Aj tak to vezmem do ruky len párkrát, no niekedy sa mi to určite podarí zaplniť. :)
    Vstupenky, fotky a podobné veci si tiež nechávam a lepím do jedného zošita, aby som to mala tak pokope. K tomu si píšem niekedy aj také krátke poznámky, aspoň dátum. Alebo aj keď sa tam udialo niečo špeciálnejšie...
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě! Já si myslím, že podobné "knížky ke zničení/dotvoření" jsou něco, do čeho se člověk nemůže nutit.. až přijde ta správná nálada, uvidíš, že ho hned zaplníš :)

      Vymazat
  11. parádny nápad, ja mám krabicu na takéto drobné spomienky :) ..Lucernu tíško závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..a já ti zase tiše závidím, že máš celou krabici se vzpomínkami :) Musí být skvělé se tím probírat :)

      Vymazat
  12. Wreck this journal mám doma a je to fakt super na odreagovanie sa ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem si takovýhle deník plný zážitků a fotek dělala, ale postupně jsem s tím přestala. Ale musím se přiznat, že mám hroznou chuť se k tomu vrátit - přijde mi super si to třeba rok potom prohlížet :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úžasný mít svoje vzpomínky takhle v hmotný podobě :) Miluju si je prohlížet, takže na tvém místě bych neváhala a pustila se do tvoření :)

      Vymazat
  14. Ty jo, tak tohle je naprosto skvělý nápad :O skoro až teď lituji, že mne to nikdy nenapadlo -.-" takových vzpomínek jsem už zapomněla :D
    eL

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, to je super! :) Já mám svoji skleničku na každý rok a potom si zakládám fotoalba, kam nedávám jenom fotky, ale i třeba lístky z plesů a tak :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já si místo do sešit lepím všechno na zeď. Ale teď jsem si koupila Travel Journal od Moleskine a už se nemůžu dočkat, až poletíme do Říma a já ho budu konečně moct poprvé použít:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, na zeď? Tak to bych chtěla vidět! :) Tak to doufám, že nám ho pak někdy taky ukážeš na blogu :)

      Vymazat
  17. We can be heroes <3 Pěkný nápad, dokážu se představit, že bych si vyrobila nějaký travel journal, zatím mám vstupenky a pohledy z cest jen tak v šuplíku.
    Dazzlicious | GIVEAWAY o čistící kartáček Braun

    OdpovědětVymazat
  18. Tvoje verze WTJ se mi líbí daleko více než ta co je k dostání teď už snad všude! Je maximálně originální a to se mi moc líbí:)

    NATYSPACE

    OdpovědětVymazat
  19. Páni, to vypadá skvěle! Já mám svoj vlastní deniček, kam si ted tradičně píšu vše zajimavé co se stalo, svoje trápení i radosti. A mezi stránky si vkládám maličkosti jako dopisy a pohledy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dřív měla takovéhle deníčky, jak ty popisuješ, ale všechny jsem je vyhodila a začala právě s tímto :)

      Vymazat
  20. Jsi můj člověk! Přesně takovýchto deníků mám několik a vždycky, když se mi na jednom přestane něco líbit, dekoruju ten další :D :)
    www.andie-chambers.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Wau :) je to strašne super :) niečo takéto by som si mohla aj ja kúpiť a lepiť tam všetko čo mám, pretože si tiež rada odkladám všelijaké somarinky na spomienku :)
    www.beautyporadca.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý nápad, kniha plná vzpomínek. :) Já si to jeden rok lepila přímo do diáře, různý vstupenky, fotky, pásky, všechno, ale potom mě to přestalo bavit..:)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Máš velmi pekný blog :) rada si ťa pridám do GFC :) som tu nová takže budem hrozne rada ak to opätujes <3 :)

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný nápad Domčo! To bude krásná vzpomínka!
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  25. Já jsem taky hroznej sběratel tadytěch kravinek, proto by se mi něco takovýho hrozně moc šiklo! Boží!
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  26. Skvělý nápad!:-) Přemýšlím o tom, že bych si něco takového udělala. Oproti Wreck this Journal mi to přijde dost osobní a to je dobře.
    - Friday tastes

    OdpovědětVymazat
  27. Super nápad:) Taky jsem plánovala něco podobného, ale nebyl čas. Jednou se do toho ale pustím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, aby jsi ten čas našla co nejdříve :)

      Vymazat
  28. Skvělej nápad! Hned mám chuť si něco takového vyrobit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak snad se do něčeho takového pustíš :)

      Vymazat
  29. Jéé, to je skvělý nápad. :)) Mnohem lepší než si všechno nechávat v obálkách v šuplatech, jako to mám já. :D Moc se mi to líbí! :)

    OdpovědětVymazat