F First Week - Another Dominika

First Week

Myslím, že jsem se na vysokou docela i těšila.
Myslím, že tenhle pocit mě už rozhodně přešel.
Ikdyž vlastně ani nevím, co jsem čekala. Každopádně můj první týden začal v neděli.

Neděle
Po dlouhém přemlouvání jsem přesvědčila rodiče, aby mě ke kolejím dovezli autem a pomohli mi s věcmi. Protože opravdu nevím, jak bych peřinu, polštář, kabelku, tašku, polici a dva obrovské kufry táhla autobusem, metrem a pro změnu ještě jedním autobusem. O stavu kolejích raději pomlčím, protože pro to snad ani neexistují slova. Každopádně odpoledne jsme vyrazili na vinobraní na Pražském hradě a když už nic jiného, burčák vždycky zlepší náladu.

Pondělí
Pondělí mám ráda. Škola mi začíná v jedenáct. Sice mi cesta zabere hoďku a čekají mě 4 hodiny práva, ale pořád začínám v jedenáct, takže tak :D. A odpoledne mě ještě čekal management, čili předmět/obor, kterému jsem se chtěla věnovat. Už nechci. Za hodinu a půl jsem se dozvěděla jen to, že manager musí umět komunikovat s lidmi a mít osobní vztah se zaměstanci. Jako kdybych to nevěděla ;).

Úterý
Odpadla mi němčina! Radostnější zprávu jsem snad ani dostat nemohla, celý den volna byl přede mnou! 

Středa
Přednášky a cvičení v kuse. A řeknu vám, že cvičení z matematiky pro ekonomy bude stát opravdu za to, kord když máte profesora, který učil snad ještě za první republiku. Ve středu mám i marketing, čili obor, který jsem ještě před rokem chtěla studovat  a pořád si s tou myšlenkou pohrávám. Po prvním hodině s "profesorem", který vlastně ani není profesor, vlastně jsem ani nepochopila, co tam dělá, jsem děkovala Bohu, že marketing nestuduju. Potkat tam takovýhle lidi, tak asi umřu.

Čtvrtek
Poslední den! Pojedu z koleje hrůzy domů! ..ale ještě před tím mě čeká přednáška z ekologie, ne, nepochopila jsem, proč tam tento předmět mám. Každopádně jsem se dozvěděla, že k tomuto předmětu žádný skripta neexistují, že je sice měli napsat, ale ještě se k tomu nedostali, ale kdyby náhodou je psát začali, tak to co napíšou, nám pošlou.. ale moc s tím počítat nemáme..
Pak následovala ájina. Konečně se objevil někdo, kdo mi je sympatický a konečně cvičení, kam se budu snad i těšit.. ale o tom třeba zase někdy příště.

Abych to shrnula, získala jsem pocit, že si na vysoké škole může učit prakticky kdokoliv (a že to nikdy nedělá pro peníze, protože by je to ani náhodou neuživilo), že to rozhodně není žádné léhárko (kord, když už mám naplánováno bezpočet testů) a že to musím zvládnout, když to zvládli i jiní.

P.S. Berte to trošku s nadhledem, přeci jenom si myslím, že studuju na jedné z nejlepších škol v ČR a první týden je víceméně jen o rozkoukání, kdy vám někdo na první pohled sedne, nebo ne..
P.P.S. Nejlepší pocit (alespoň na vysoký) je, když se s někym rozloučíte s tím, že se uvidíte příští týden.
P.P.P.S. A taky si musím začít hledat byt, kolej life není nic pro mě.
P.P.P.P.S. A jestli tady mám nějaké pražačky, které by měly čas a chuť třeba zajít na kafčo, můžete se mi ozvat do komentářů, nebo rovnou na e-mail (anotherdominika@gmail.com), budu jedině ráda! :)

CONVERSATION

22 komentářů:

  1. No, dost si mě vystrašila!:D já se chystám na vysokou 5.10. až, ale už teď z toho mám strach :/
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem nechtěla! ..každý to vnímá jinak a uvidíš, že to nakonec bude v pohodě :))

      Vymazat
  2. Časem to bude určitě lepší uvidíš! :-) Držím palce. Joo a jsem z Prahy a na kafčo klidně zajdu ráda :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Fúha, teraz sa bojím výšky..aj keď idem len na strednú :D Prajem ti aby si sa tam nejak zorientovala a zvykla si, snáď to nebude také zlé ♥
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Prvý týždeň je vždy okukávačka napriek tomu, že všetci docenti atď to berú vážne. Aj ja som si tak pripadala pred 3 rokmi. Neboj sa zvládneš to ! :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, s tím souhlasím.. Vím, že třeba už příští týden mi to bude připadat úplně jinak, ale teď se cítím z toho všeho úplně zmateně a nejradši bych se tam už nevrátila, ale zároveň vím, že to dělám pro sebe a že to nějak musím zvládnout :).

      Vymazat
  5. Mňa vysoká ešte len čaká, ale som rada, že aj tam by mohli odpadávať hodiny :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelý nápad na článok! :) Tiež ma vysoká ešte len čaká a celkom sa na to teším, i keď teraz si tým nie som veľmi istá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Určitě se těš i dál, tímhle článek jsem nechtěla nikoho odradit, spíš se vypsat ze svých smíšených pocitů, třeba příští týden bych už podobný článek napsala úplně jinak :).

      Vymazat
  7. Ještě že mě vysoká čeká až za dlouhou dobu! :D
    Pěkný článek!
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si vždycky říkala taky a uteklo to šílenou rychlostí :D Děkuju :)

      Vymazat
  8. Škoda, že jsi až v Praze, Domi, protože zrovna s tebou bych na to kafe ráda šla! :D A jinak super článek, pobavil mě, hlavně ten obrázek :D Já jsem na intru a celkem jsem si zvykla. I když minulý rok se mi tam fakt nelíbilo, ale byt by mi nikdo neplatil. Každopádně doma na mě padaly sázky, jak dlouho tam vydržím a jsem na intru pořád :D

    September Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že nejsi z Prahy :( ..kdybys tam někdy byla a měla čas, určitě se ozvi! :) Děkuju, ten obrázek je skvělý, jen doufám, že tak opravdu nedopadnu :D Já doufám, že si na kolej také zvyknu, byt by mi momentálně taky nikdo neplatil a nechci, aby mi ve škole utel začátek, takže ani brigádu nehledám :)

      Vymazat
  9. Mám zatiaľ ešte dva roky čas na vysokú, ale už teraz mám trochu stresy z maturity a potom prijímačiek :D poriadne zatiaľ ešte neviem kam, ale niečo už mám napplánované. Neboj, podľa mňa, keď sa to rozhýbe bude to super ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, maturita je nakonec úplně v pohodě, když nepodceníš přípravu ;). Na rozmýšlení máš ještě dost času, určitě si vybereš tu správnou vysokou pro sebe :)

      Vymazat
  10. Šla jsem na vysokou s nadějí, že se zbavím praštěných puberťaček ze střední a konečně budu v okruhu inteligentních rozumných lidí..Rychle jsem vystřízlivěla. Blbější slepice jsem v životě neviděla!
    Barevný svět v hrsti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, občas jsem měla taky takový pocit, ale pořád doufám, že tam ty inteligentní lidi převažují :)

      Vymazat
  11. Ja som síce už 2 roky po vysokej, ale ešte stále sa viem vcítiť do tvojich pocitov :)
    Na druhú stranu, intrák mi dosť chýba. Ale skôr tí ľudia, ako tá budova (to bol des) :D

    OdpovědětVymazat