F Sekáčové úlovky XVIII. - Another Dominika

Sekáčové úlovky XVIII.

Když přijedu za rodiči, nikdy nevynechám návštěvu místních sekáčů. Upřímně si myslím, že tam máme jedny z nejlepších, jaké jsem kdy objevila. Ráda se do nich vracím a málokdy se stane, že bych si z nich neodnesla ani jeden kousek. 
Při mojí poslední návštěvě to bylo kousků rovnou šest z hrabáku (dohromady za 290 Kč) a jeden kousek ze second handu Esco. A vzhledem k tomu, jaké klenoty jsem našla, je skoro až k neuvěření, jakou částku jsem dohromady zaplatila. Jen doplním, že v tomto konkrétním hrabáku cena za kilo závisí na tom, v jaký den tam jste. Já v něm byla v sobotu, kdy cena byla 125 Kč/kg. 

Hnědý kabát
Jako první jsem se vrhla na prohlížení svrchních oděvů. Měla jsem v hlavě, že by se mi hodil jednobarevný kabátek jiný než černý. Nakonec jsem našla dva, ale tento byl jasným favoritem. 

Mark&Spencer, 100 Kč


Košile a svetr
Košile se mi líbila hnedka, zaujala mě barva i materiál. Při zkoušení mi bylo jasné, že půjde se mnou domu. Cítila jsem se v ní skvěle, sedla mi a překvapivě mi přijde i dost variabilní.
Svetr mi sedl, jako kdyby byl šitý přímo na mě. Cítím se v něm elegantně, vysoce a hubeně.

Dorothy Perkins, 30 Kč; Hobbs London, 36 Kč

Topy
Oblíbené kousky, které si v hrabáku kupuju, jsou topy. Mám jich odsud už několik, vyhovuje mi, že je tady koupím za pár korun a mám více kousků na střídání do práce.
Tentokrát jsem našla černý, který materiálem připomíná tenčí svetřík. Nejvíc mě na něm ale zaujaly jeho rukávy a záda, mám moc ráda takové neobvyklé kousky.
Druhým je spíše taková halenka, má 3/4 rukáv a myslím, že bude ideální na dny, kdy nebudu vědět, co na sebe.

Next, 29 Kč; Papaya, 37 Kč


Spodní oděvy
Poslední dobou jsem si zamilovala delší sukně, v podstatě už ani jiné nenosím. U této mě odrazovalo, že je celkem dost zmačkaná, ale hledala jsem si, že by koženka měla jít narovnat. Kousek jsem koupila jako úplně nový - měl ještě visačku.
Druhým kouskem na spodní část těla jsou kalhoty ve stylu paper bag. Já tento střih u podobných lehkých kalhot miluju, vypadá na postavě skvěle a na jaro a léto je to must have záležitost. 


Primark, 58 Kč; H&M, 135 Kč (Second Hand Esco)

Kdy jste se naposled v sekáči byli podívat vy? Koupili jste si už něco na sebe v tomto roce?


CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Super! A já jsem ta Bára, co tu někdy v listopadu psala, že i když je to se sekáči stále těžší, snad zas brzy něco skvělého z druhé ruky ulovíš, takže mám velkou radost, že se to takhle krásně povedlo. :) Všechno to jsou pěkné věci a ceny z mého omezeného (v hrabáku jsem ještě nikdy nebyla, ale když tak teď vidím ty výsledky....) pohledu naprosto neuvěřitelné. V poměru cena / výkon mi asi nejlepší připadá ta koženková sukně, protože takovýhle NOVÝ kousek a za 58 Kč?? A to zmačkání určitě půjde pořešit. :) Jinak se mi taky moc líbí ten modročerný svetr, vypadá velmi slušivě a určitě bude kvalitní, protože Hobbs je dobrá značka, a ta košile půjde krásně ladit do různých stylů.

    Ale vůbec nejvíc na mě zapůsobil ten kabátek, jednak protože je krásný :) a jednak protože jsem sama v lednu ulovila podobný, jen o něco delší. Říkala jsem si, že velbloudí kabát je fakt must have, sice mám podezření, že víc sluší takovým barevným typům, jako jsi Ty, ale našla jsem odstín, který snad projde i u mě. A taky ho mám z druhé ruky, zn. Marc Cain, za necelých 600 Kč, což je tedy proti tomu Tvému kaufu trapné, ale nelituju, je napůl z alpaky, heboučký a fakt úžasně hřeje. Z podobných důvodů (zima :) ) jsem si taky koupila tmavomodrý vlněný oversize svetr s norským vzorem, ne že bych svetrů už neměla nadbytek, ale znáš to, norským vzorům nelze odolat.... A " z první ruky" jsem si koupila delší béžový trenčkot, protože jsem žádný klasický neměla a na jaro se přece jen už těším.

    Díky za super příspěvek a ať se Ti i nadále daří ve všem konání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za komentář :) Když jsem článek připravovala, tak jsem si na tebe a na tvůj předchozí komentář vzpomněla a říkala jsem si, jestli se k tobě dostane i tento článek :)

      Vymazat
  2. Ahoj Dominiko, moc Tě zdravím. Nakoupila jsi hezké kousky za úžasné ceny ! Líbí se mi, jak u všeho přemýšlíš. Dnes bych si u Tebe vybrala kabátek ve velbloudí barvě, takové ráda nosím. V sekáči jsem už nebyla hodně dlouho a na sebe jsem si letos ještě nic nekoupila. Měj se dobře, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Snažím se nad koupí věcí víc přemýšlet, nechci už doma hromadit oblečení, které pak nenosím :)

      Vymazat
  3. Krásné kousky a ta cena! Já jsem jednu dobu chodila do sekáčů v našem městě, ale nic moc... ze sekáče mám jen pár věcí. A teď jsou mi stejně malé... :-/
    Četla jsem několikrát tvůj minulý článek a chtěla bych nějak reagovat, ale nenapadají mě slova... Zaujalo mě to o poznání odpovědí. Jsem dospělá a neznám je, i když jsem si dříve myslela, že jako dospělá je znát budu... A nikdy se nezavděčíme všem. A věřím a četla jsem to někde už kdysi, ale s Bohem (i když věřící nejsem).. že Bůh nám naloží přesně tolik, kolik ví, že uneseme. Napsala jsi to prostě hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Jsem moc ráda, že v tobě můj článek něco zanechal, udělalo mi to velkou radost :)

      Vymazat
  4. Dominiko, to jsi tedy nakoupila fakt hodně dobře. Svěle vypadá ten kabátek, hezká je i košile a modročerný svetřík. Já v sekáčích nikdy nakupovat neuměla, byť pár kousků jsem si tam kdysi taky koupila. Teď ve svém okolí ani o žádném nevím, takže už jsem si hóóódně dlouho žádný sekáčový úlovek nepořídila.

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní nákupy, Dominiko! Do sekáče jsem zašla nedávno, potřebovala jsem dotvořit synovi kostým na večírek, tak vždycky najdu něco, co se hodí. Kousky od Dorothy Perkins mám moc ráda.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Také mám tuto značku ráda, i když už moc kousků od ní v šatníku nemám :)

      Vymazat
  6. Krásné kousky za tak skvělé ceny! :) tento týden jsem se byla podívat na svetr, který se mi ve výloze líbil, ale bohužel mi byl hodně dlouhý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je škoda, příště se na tebe štěstí usměje více :)

      Vymazat
  7. Ulovila jsi krásné kousky a za super ceny!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi líbí ten kabátek a sukně :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ty najdeš vždycky tak krásné skvělé kousky! :-) Všechno se mi líbí! Teď jsem dokonce koukala na shopech na hnědý kabát, ale nakonec jsem si jej nekoupila. Za to jsem si koupila jeden zimní kabát, jednu zimní bundu, šálu..no, asi z toho taky bude článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky ne, ale děkuju :) Budu se těšit na článek! :)

      Vymazat
  10. Moc hezké úlovky, velmi se mi líbí ty elegantní černé kalhoty, vypadají zároveň velmi pohodlně, už dlouho sháním podobné.

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, naprosto super úlovky. Já si letos na sebe ještě nic nekoupila (alespoň si teď nevzpomínám :D). V sekáči jsem už nějakou dobu nebyla, ale při posledních návštěvách mi do oka nic nepadlo, tak mě to celkem odradilo :/

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si letos už toho koupila celkem dost, v únoru jsem si dala stopku a doufám, že si to protáhnu ještě minimálně na březen :)

      Vymazat
  12. Ulovila jsi moc pěkné kousky 🙂. Nejvíce se mi líbí ten kabát, jen já bych si pro sebe vybrala černý, hnědou totiž nenosím. Dříve u nás byl taky sekáč a prodávali to přesně takto taky na kila, ale tam jsem si nikdy nic nekoupila. Do sekáčů moc nechodím 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Černý je univerzálnější, ale já jsem si přála hnědý, kratší černý už mám :)

      Vymazat
  13. Ahoj Domčo, nádherný kousky. Hlavně ta sukně, kabát a svetřík ty se ti moc povedly. Do sekáčů já příliš nechodím u nás jediný, co tu byl zavřeli navíc. Spíše využívám Vinted, kde nakupuji z druhé ruky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já Vinted využívám spíš na prodej, když jsem si tam něco koupila, tak jsem moc štěstí neměla :)

      Vymazat
  14. Ta cena je fakt super a ještě za krásné kousky. 🙂
    Já v sekáči ještě nenakupovala, ale máme poblíž jeden, do kterého jsme hezké, ale už nenošené oblečení zanesly.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkný úlovky. Já tedy úplně neholduju sekáčům, ale zase hodně navštěvují swapy a měním za své nepotřebné věci i oblečení...

    OdpovědětVymazat
  16. Podle toho, co vždy ulovíš, musím souhlasit, že máte ty nejlepší sekáče ever :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  17. Ten kabátek je perfektní, skvělý výběr. :))

    OdpovědětVymazat