F Soumrak (Strážce ztracených měst 6) | Shannon Messenger - Another Dominika

Soumrak (Strážce ztracených měst 6) | Shannon Messenger

Po víc jak půl roce jsem se konečně dočkala a v češtině vyšlo šesté pokračování knižní fantasy série z elfího světa Strážce ztracených měst od Shannon Messenger
Šesté pokračování  s názvem Soumrak stejně jako ty předchozí vyšlo u knižního nakladatelství Ocelot a všechny díly si můžete koupit na e-shopu Megaknihy.cz.
Pokud byste si chtěli připomenout, o čem předchozí díly byly, o prvním s názvem Strážce ztracených měst si můžete přečíst TADY, o Exilliu TADY, o třetím pokračování s názvem Věčnoplamen TADY, o Nespatřeních TADY a o předchozím díle Polaris TADY.


Nespatřeni se stále nevzdávají, naopak volí novou taktiku, aby dosáhli svého zlověstného plánu. Jsou vždy o krok napřed, ale nikdo neví, co doopravdy chtějí a co je pouze hra. Černá labuť přišla o svého hlavního člena, Sophiina přítele, ale to Nespatřeným nestačí a chtějí jí vzít mnohem více. Parta přátel tak musí opět odhalit mnohá tajemství, vymyslet plán a pustit se do bitvy.
Na cestě vedoucí do Soumraku, zlověstného místa, jehož účel sahá hluboko do elfí historie, budou muset věřit i svým nepřátelům. A protože čas běží a chyby z minulosti je dohánějí, musí Sophie a její spojenci spolupracovat způsobem, jakým to ještě nikdy neudělali. 


Dalšího pokračování této knižní série jsem se nemohla dočkat. Jediné, čeho si začínám všímat, je, že tím, jak knihy vycházejí s časovým rozestupem, začínají mi unikat věci, co se staly v předchozích knihách. Celkem se těším, až se jednou zachumlám pod deku a přečtu si celou sérii hezky popořadě. Opravdu mě překvapuje, že na to, že jsem k fantasy nikdy neměla vztah a vlastně mě pořád neláká, tak tuto sérii jsem si naprosto zamilovala. Autorka umí příběh napsat tak, že vás vtáhne do děje, až zapomínáte, že ve skutečnosti svět elfů končí se zavřením knihy.


Líbilo se mi, že příběh přirozeně plynul dál, pořád  se něco dělo a nechyběla akce. Opět jsem se od knížky nemohla odtrhnout a i když už se jedná o poměrně velkou bichli, přečetla jsem ji za pár dní. Stejně tak jsem oceňovala, že se pomalu stírá hranice mezi tím, kdo stojí na jaké straně, už nic není tak černobílé, jak tomu bylo na začátku.
Opravdu se moc těším, kam se příběh bude vyvíjet dál. 


Pokud hledáte čtení, které vás v následujících podzimních a zimních večerech zabaví, tato série bude pro vás ta pravá. A kdo ví, třeba než dočtete tento šestý díl, budeme už mít v rukách i ten sedmý. 
Za knížku moc děkuji Megaknihám, kde si novinku Soumrak od Shannon Messenger můžete i koupit. Knížku najdete TADY v sekci Městské fantasy.

Už jste tuto knižní sérii začali číst i vy?

CONVERSATION

16 komentářů:

  1. Ahoj Dominiko, já tenhle žánr nečtu, přišla jsem Tě jen pozdravit. Přeju hezké podzimní dny, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem taky přečetla a naprosto souhlasím, že jak díly vyhcázejí po takové době, člověk zapomíná co se dělo v předešlém dílu. Nemůžu se dočka pokračování!

    OdpovědětVymazat
  3. Já fantasy v podstatě nečtu (jen kdysi dávno jsem přečetla sérii o Artemisi Fowlovi, kterou četl syn), takže toho nebude úplně můj šálek čaje. Ale on si každý najde to své (já třeba detektivky ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na fantasy kromě této série taky nejsem :) Asi i proto jsem tak překvapená, že mě knížky chytly :)

      Vymazat
  4. Já fantasy četla kdysi, teď mě příliš neláká :).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Dominiko, děkuji za pěknou recenzi. Já už jsem žádnou fantasy nečetla pěkných pár let, ale na tuhle sérii jsem slyšela tolik chvály, že bych si ji přečetla, ale do moji knihovny už by se nevešla. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Série je objemná, ale myslím, že by se na ni místečko našlo :)

      Vymazat
  6. Fantasy a sci-fi není úplně můj čtecí styl, ale knížka vypadá moc hezky, co se zpracování týče! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Presne ako spomínaš aj ty, tiež nie som veľký fanúšik fantasy, ale keď hovoríš, že ťa aj napriek tomu knižka zaujala, tak možno by sa mi tiež páčila :) Knižka určite vyzerá zaujímavo :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nejsem ani na fantasy filmy, ale tato série mě opravdu chytla :)

      Vymazat
  8. Sérii jsem ještě číst nezačala, ale už se mi z tvých článků vryla do paměti :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat