F Detoxikuj život | Barbora Englischová - Another Dominika

Detoxikuj život | Barbora Englischová

 Miluju seberozvojové knihy, problém ale je, že mám tendenci se pro ně nadchnout a přečíst je tak rychle, že mi uniká jejich hodnota. Nemůžu se od nich odtrhnout, nasávám myšlenky jako houba, abych při prvním vyrušení o všechny přišla. A tak mi kolikrát nezůstane nic jiného než jen další zaplněné místo v knihovničce. Život si beze změny plyne dál a já šahám po další rozvojové knížce s domněním, že právě ta mě spasí. A přitom by stačilo poslechnout aspoň jednu radu a číst pomaleji a vědoměji. 
A tak jsem to zkusila.


Moji pozornost si získala knížka Detoxikuj život od Barbory Englischový. Bára je lektorka a koučka s životními zkušenostmi, příjemným hlasem (její Youtube kanál) a především s myšlenkami, které otevírají mysl. 


Odpověď na otázku, proč právě tato kniha by si zasloužila Vaši pozornost, je jednoduchá. Na 150 stránkách najdete vše, co potřebujete k tomu, abyste začali na svět a i na sebe samé nahlížet jinak. Jsou vynechána zbytečná slova navíc, pozornost je zaměřena na gró toho, co nám bere energii a co nás brzdí od plnění našich vizích a snů. Kapitolami se prolíná myšlenka přijetí zodpovědnosti za svůj život. Přijmutí faktu, že ať už se rozhodneme jakkoliv, nebo se zdánlivě nerozhodneme nijak, je to tak jako tak naše zodpovědnost a naše rozhodnutí. Že bychom se měli naučit přestat dávat vinu ostatním a zaměřit se sami na sebe.


Pokud máte už všechny seberozvojové finty v malíku, nejspíš Vám knížka nepřinese nic moc nového. Jestli se ale plácáte v tom, co vlastně dělat či nedělat, po jaké knížce šáhnout, či byste jen chtěli všechny základní rady mít shrnuté na jednom místě, tato knížka bude pro Vás ta pravá. Na knížce především oceňuji, že Bára jde rovnou k věci, nesnaží se nás uchlácholit a vynechává zbytečnou omáčku kolem.


Já za knížku moc děkuji e-shopu Megaknihy.cz, kde si knížku můžete pořídit i vy.
Najdete ji TADY a moc Vám doporučuju se na ní aspoň podívat. 

Čtete podobné typy knížek? Kterou byste mi doporučili?

CONVERSATION

26 komentářů:

  1. Já seberozvojovou literaturu v podstatě nečtu. Stejně se pak těmi doporučeními neřídím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám problém se pak doporučeními řídit, ale chtěla bych to napravit :)

      Vymazat
  2. Já na takový druh knížek musím mít náladu, už jsme jich pár přečetla :). Tuto neznám ,ale líbí se mi, že je krátká a jak říkáš „bez zbytečné omáčky“.

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, zdravím. Děkuju za představení knížky. Já to mám tak nějak jako Stáňa, občas nějakou knihu tohohle typu přečtu, ale nějak to neumím jet pak podle toho... Měj se hezky, ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to tak mívala, ale snažím už se podobné knížky číst vědoměji :)

      Vymazat
  4. Mám moc ráda typ těchto knih. Opravdu se mi líbí a vypadá zajímavě. Téma je pro mě trochu protikladné, protože jsem zastáncem spíše pravidelné stravy a DETOX vnímám jako trochu nebezpečnou věc, myslím si, že člověk musí přemýšlet zdravým selským rozumem a dávat pozor. :) Ale věřím, že kniha dá jen další cenné rady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto případě je detox brán spíš jako zbavení se toxických myšlenek, ale chápu, jak to myslíš :)

      Vymazat
  5. Já mám moc ráda seberozvojové knihy, ale musím je střídat s jinými žánry, abych to měla čas vstřebat, než se vrhnu na jinou seberozvojovou. Tuto popravdě vůbec neznám, což je divné, mám už celkem přehled, jaké přibližně knihy v tomto odvětví jsou, takže děkuji moc za představení :) mně se moc líbily Atomové návyky, Síla mysli nebo Tajemství, takže takové známé klasiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak mám, že je musím střídat s klasickými knihami :)

      Vymazat
  6. Vím, že jednu dobu taťka Báru "hodně žral" :D Byl po rozchodu a myslím, že mu ty její myšlenky hodně daly. Je super ho vidět po dlouhé době šťastného :) Já jinak rozvojové knížky moc nemusím.. Nejradši mám thrillery :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Já nikdy rozvojové knížky nečetla, tak nemohu říct zda by mě bavily nebo ne. Je ale super, že autorka jde v knížce hned k věci bez okecávání 🙂.

    OdpovědětVymazat
  8. občas si ráda přečtu něco rozvojového, ale musím mít na to správnou náladu :) ještě mám v knihovně sama nějaké resty na toto téma, ale líbí se mi, že kniha je útlá a autorka jde rovnou k věci, jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já si taky dřív seberozvojové knihy kupovala, ale nakonec jsem si řekla, že to nemá smysl. Stejně se těmi radami nikdy neřídím. Za mě člověk musí žít tak, aby byl spokojený. Jaké cesty ho k tomu vedou, to už je na něm.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Částečně s tebou souhlasím, ale myslím, že je fajn, když mu někdo tu cestu ukáže :)

      Vymazat
  10. Já mám ráda seberozvojové knihy :-) Tuto jsem neznala a celkem se mi líbí, tak uvidíme. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já teda vůbec nechápu, jak někoho mohou tyhle seberozvojové knížky bavit. :D Snažila jsem se dát asi dvěma šanci, ale přišla mi to jako hrozná snůška nesmyslů, který si člověk přece tak trochu dokáže odvodit sám od sebe, pokud se nad věcmi zamyslí a přijde mi zbytečné za to někomu jinému platit. Ale jo.. možná že když je jeden kompletně lost a neví co dál, tak možná ho i nějací rádoby odborníci z toho můžou vysekat. No nevím. Podle mě je lepší začít sám u sebe než číst jednu takovouhle knihu za druhou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si naopak myslím, že podobné knížky můžou člověka nasměrovat, pomoc mu se dál rozvíjet a podívat se na život z jiného úhlu :)

      Vymazat
  12. Seberozvojové knížky mám moc ráda, ale musím na ně mít náladu. :) Tahle vypadá zajímavě, i podle popisu mě zaujala, tak třeba dám na tvůj tip a někdy se do ní začtu. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Knihu mám doma a akorát na poličce čeká na přečtení. Báru znám z jejího Youtube kanálu a mamce se knížka moc líbila, ačkoliv seberozvojovou literaturu normálně nevyhledává. Já mám u podobných knížek problém prokousat se už jen úvodem (zpravidla ve stylu "kniha, co tě spasí a úplně změní život.." kéž by to bylo tak snadné :D), tak jsem na Báru moc zvědavá, zda bude opravdu jiná.

    OdpovědětVymazat