F Glamping Nebespaní - Another Dominika

Glamping Nebespaní

 Nebespaní - pohlazení na duši v srdci Orlických hor, ze kterého se Vám nebude chtít odcházet. 


Ještě donedávna byl pro mě pojem glamping neznámým. Slovo vzniklo spojením dvou anglických slovíček - "glamorous" a "camping", v překladu okouzlující kempování. Prakticky se jedná o povýšené kempování, kdy sice usínáte za zvuků deště bubnujícího do stanu a ráno vstoupíte přímo do ranní rosy, zároveň však spíte zachumlaní v peřinách a ráno budete rozjímat s hrnkem kávy uvařené z kávovaru a výhledem do přírody.




Už při prvním pohledu na stránky Nebespaní jsem se zamilovala. Když jsem viděla místo na živo, bylo mi jasné, že tahle láska bude celoživotní. Nádherné prostředí, příroda a stany vymazlené do posledního detailu. K tomu neskutečný klid, který doprovázejí zvuky přírody. Ideální místo na vyčištění hlavy, relax a načerpání nové inspirace. 



Na pasece uprostřed sjezdovky najdete tři dánské stany - dva Standard a jeden větší Deluxe stan, ohniště se zázemím, ve kterém najdete posezení, příslušenství ke grilování, ledničku, rychlovarnou konvici a nebo třeba i kávovar. Kousek od stanů je i venkovní sprcha a toaleta. Já si ale možná nejvíc zamilovala houpací sítě, ve kterých jsem se maximálně zrelaxovala.







Na co asi žádný ubytovaný nezapomene, jsou snídaně, které vám v košíku dovezou každé ráno přímo až před stan. Najdete v nich více druhů pečiva, sýry, salámy, občas něco sladkého, jindy třeba i vajíčka, zeleninu, marmeládu, jogurty, džus, mléko, čaj a ještě mnohem víc. Nikdy jsem neměla lepší snídaně než tady, uprostřed přírody s výhledem na krajinu. 




Moc doufám, že se mi podařilo Vám předat z fotek alespoň trošku klidu a pohody, který jsem sama při pobytu načerpala. 
Je to úžasný zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. 
Už teď se těším na další pobyt v této oáze klidu.

P.S. Lišky tu opravdu dávají dobrou noc.


CONVERSATION

39 komentářů:

  1. To je krásné místo, určené přesně pro relax a vypnutí ode všeho 🙂 a příroda okolo je ještě takový bonus navíc! Glamping bych moc ráda někdy vyzkoušela 🤗.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý koncept ubytování, pokud vyjde počasí, musí to tam být úžasné. I když já se přiznám, že už dávám přednosti pohodlí a jistotě hotelu (což je i tím, že jezdíme na dovolené mimo sezónu, většinou na podzim a v říjnu pod stanem už by to nemuselo být ono).

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle místo vypadá opravdu skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak o tom slyším/čtu poprvé a vypadá to parádně! To bych někdy ráda vyzkoušela :) Já mám ráda, když spím s babičkou v zahradní chatce a prší, jak to bubnuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přála bych ti, abys někdy měla tu možnost si glamping vyzkoušet :)

      Vymazat
  5. To je nádhera! O glampingu slyším poprvé a moc ráda bych vyzkoušela. Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je naprosto boží, to bych moc ráda vyzkoušela :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se ti to splní, třeba tady konkrétně to jde i s miminkem, jen tam nesmí pejsci :(

      Vymazat
  7. o ton slyším poprvé :) vypadá to skvěle, pozitivně, famózně :) každé léto jsem jezdívala pod stan a bylo to skvělé, ten už to nejde, ale tohle by mohla být dobrá náhrada za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě :) Já nikdy na stanování nebyla, ale tohle jsem si zamilovala :)

      Vymazat
  8. Tak tohle je naprostý luxus! Tohle bych chtěla zažít :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný, jen u mě by byl problém ten záchod dál než ve stanu. Já strašně courám a lítat ven by mě štvalo :D Ale vypadá to fakt krásně a už jsem o něčem takovém taky přemýšlela. Vlastně jsem si už našla i s toaletou uvnitř stanu, tak snad se mi to splní a to místo navštívíme ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by bylo super, je fajn, že sis našla něco podle svých představ :)

      Vymazat
  10. Wow tak tam je to naprosto dokonalé! Hned bych se tam jela ubytovat, snad se mi někdy naskytne možnost. Nádherně upravené prostředí v přírodě, to musel být perfektní zážitek. :))

    OdpovědětVymazat
  11. Glamping je vážně jedinečná a krásná věc. :) Já to nikdy příliš neregistrovala, ale díky své nové práci jsem se dostala ke klientovi, který jeden takový areál v Česku vlastní a musím říct, že ačkoliv je to poměrně drahá sranda, určitě bych takovou třeba dvoudenní dovču určitě chtěla vyzkoušet. :) Musím se podívat, jestli nějaké glampingy máme i tady v Bulharsku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dražší sranda to je, ale přijde mi, že cena odpovídá :)

      Vymazat
  12. Fotky už jsem obdivovala na tvém instagramu a musím říct, že je to pohádka!

    OdpovědětVymazat
  13. To je krásný místo, muselo se tam skvěle odpočívat! Taky jsem glampování objevila až letos a rozhodně jsem tahle necestovala naposledy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, ale přiznám se, že bych se ráda vrátila přímo na toto místo :)

      Vymazat
  14. Ahoj Dominiko, vypadá to úžasně, musel to být relax... Ukážu to nejmladšímu synovi, on má takové věci rád. Měj se hezky, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Já už jsem o glampingu slyšela, nicméně sama jsem nevyzkoušela. Ale bože, to vypadá tak úžasně. Nemít teď dvouměsíční miminko, tak bych s partnerem hned vyrazila. Takhle máme mimíska ještě malinkýho, ale třeba někdy do budoucna to také zkusíme. Fotky jsou fakt nádherný. Moc povedený článek.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ I s miminkem se dá takto cestovat, tak třeba se takto někam podíváte už příští rok :)

      Vymazat
  16. Wow, tak tohle vypadá božsky!!! O glampingu jsem nikdy neslyšela, ale teď to potřebuju nutně vyzkoušet, pořádně jsi mě na to navnadila ♥ Fakt krásné fotky a pěkně sepsaný článek!

    OdpovědětVymazat
  17. To pro mě je to pořád takové neznámé slovo. Když jsem koukla na jejich stránky jedním slovem nádhera. Rozhodně díky za tip na tohle místo. Letos to už sice nestihnu, ale za rok si myslím, že jo. Musí to být moc krásná oáza klidu právě.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, už dlouho jsem si takto někde neodpočinula :)

      Vymazat
  18. Naprostá nádhera! Tohle bych taky ráda vyzkoušela. Je dobře, že vám vyšlo počasí, to je alfa omega u podobných aktivit. Jsem zvědavá, zda se u nás glampingování rozšíří. Sama jsem ho měla v plánu už před 2 lety, ale my jezdíme většinou last minute a tady je potřeba bookovat hodně dopředu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První večer a noc nám propršela, což nebylo úplně ideální, ale dalo se to zvládnout :) Konkrétně tady u tohoto glamping místa si všímám, že dávají i upozornění klidně den předem, že mají volný stan, takže by to šlo i last minute, kdyby se ti hodil termín :)

      Vymazat
    2. To je super tip, díky za něj. Už je sleduju na Facebooku. :)

      Vymazat