F Že by konečně nový obývák? - Another Dominika

Že by konečně nový obývák?

 Jestli můj blog čtete pravidelně, tak si možná vybavíte, že si sem tam postěžuju, že s bytem, do kterého jsem se přestěhovala k příteli, nejsem moc spokojená. Kdyby to jen malilinko šlo, nejradši bych většinu věcí vyházela, vymalovala a začala se zařizováním od základu znovu. Což by bylo reálný asi jedině tehdy, když bychom vyhráli sportku a během rekonstrukce se mohli přestěhovat jinam. 
A tak jsme před létem byli postaveni do situace, že buď pojedeme na dovolenou k moři, nebo něco konečně uděláme s obývákem. Moře počká, ale ze současné nepohodlné a částečně roztržené sedačky bych už nejspíš zešílela. 



Vždycky jsem si myslela, že bych chtěla krásný vzdušný prostor se světlým nábytkem v boho stylu. Hodně fancy v pinteresovém stylu. Když jsem ale postavená před realitu, zjišťuju, že bude jiná. Do prostoru by se mi hodil spíše rustikálně laděný nábytek, líbí se mi kombinace dřeva a černého kovu. V hlavě to celkem vidím, ale představit si nábytek konkrétně v místnosti je věc jiná. Kord ještě v kombinaci s tím, jak najít ty vhodné kousky. Ještě štěstí, že existují internetové vyhledávače jako FAVI.CZ, kde na jednom místě najdete přehledně roztříděný nábytek a doplňky z různých e-shopů. 
Přijde mi naprosto skvělé, že díky tomu můžete najít obchod, do kterého se zamilujete a třeba si z něj rovnou objednáte více k sobě laděných kousků.


Já hledala především v kategorii obývák a dekorace. Ráda bych prostor ponechala vzdušnější, myslím si, že není potřeba místnost přehltit nábytkem. Moc se mi sice líbí otevřené regály, ale ta představa, jak bych tam utírala prach, mi od jejich pořízení dost odrazuje.
Zároveň zjišťuju, že není od věci si vytvořit rovnou celé koláže, kde uvidíte jednotlivé vybrané věci u sebe a snadněji zjistíte, jestli se Vám kousky k sobě hodí. Já jsem takto několikrát změnila produkty a celkem dost jsem se u toho zabavila. Pokud zároveň podobně jako já máte problém s prostorovou orientací, doporučuji např. aplikaci Room Planner. Když vypilujete svoje dovednosti, můžete v ní vytvořit návrhy jak od profesionála.


Musím říct, že po prvotních obavách se už moc těším, co s prostorem vymyslíme. Při procházení obchodů totiž pro mě bylo těžké si zasadit různé nábytky do místnosti, vybírat si věci z pohodlí domova je mnohem příjemnější a zábavnější.

Kdybyste mohli začít od znovu, jak byste si obývák vybavili vy? Nějaké rady a tipy?



CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Jako inspirace, co se dá na trhu sehnat jsou podobné stránky jako je Favi fajn, ale já se pak ve finále raději stejně kouknu naživo v kamenném krámě. My jsme znovu zařizovali obývák asi před třemi lety a nakonec jsme sáhli po nabytku z IKEA. Taky jsem nechtěla moc volných polic, protož nerada utírám prach, ale nakonec nějaké máme - na nízké skříňky, které jsme chtěli, bohužel nebyla dvířka. A u sedačky bych si dala dneska větší pozor, aby jí neklouzaly polštáře. A miluju své křeslo Poang (taky z IKEA).
    Zařizování je fajn, i když ve mně se pere takový ten radostný pocit, že to bude nové, a strach z toho, abych to vymyslela dobře :)
    Ať se vám zařizování daří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten strach v sobě taky mám, i proto jsem si chtěla vytvořit podobné koláže a uspořádat si myšlenky :)

      Vymazat
  2. Ten nábytek vypadá hodně dobře! Nás čeká zařizování celého domu, tak jsem zvědavá jak se s tím popereme :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno jsme taky upravovali obývák. Hlavně ho máme spojený s jídelnou, tak jsme různě hledali knihovnu, která by dobře přepůlila místnost a zároveň by ponechala dostatek světla. :D Což se naštěstí jedna taková našla. Ale teď se ještě dodělával dětský pokoj a řekla bych, že ten vypadá snad ze všech místností nejlépe. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jste si upravili byt víc podle svých představ :)

      Vymazat
  4. Kombinace dubového dřeva a černého kovu vypadá hodně dobře. Taky mě baví, když je v místnosti, a obývák je na to snad i nejlepší, jedna stěna vymalovaná nějakou kontrastní barvou nebo vzorem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovou kontrastní stěnu už v obýváku máme a je to můj nejoblíbenější prvek v obýváku :)

      Vymazat
  5. Na Pinterestu mám uloženo hodně inspirací 🙈, ve které převládá světle hnědý, dřevěný nábytek a hodně pokojových rostlinek 🌿. Takže za mě, aby tam hlavně bylo místo pro hodně pokojovek 😁. Ale tvůj výběr - kombinace dřeva a černého kovu nevypadá také vůbec špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokojovky všude by se mi taky líbily, jen se bojím, že bych je hodně rychle zahubila, nejsem dost dobrý pěstitel ;)

      Vymazat
  6. těším se na výsledek :) my jsme se přestěhovali už do zařízeného, ale budeme mít možnost zařídit si snad do tří let své vlastní bydlení :) a po pravdě nevím, jak to dopadne :D vůbec nevím, co bych si přála... snad kromě velké knihovny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zařídit si své bydlení podle sebe je sen, inspirace by určitě přišla :)

      Vymazat
  7. Jé, tak to je moc krásný a moc se mi to líbí. Já jsem s naším obývákem velice spokojená :-) Až se nám zničí dosavadní gauče, tak pořídíme jiný, to už víme teď, ale i tak bych nic neměnila :-) Na většinu nábytku jsem koukala na netu a hodně jsme objednali přes Jysk :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsi spokojená a bydlí se ti hezky :)

      Vymazat
  8. Ty koláže jsou šikovné a na dekorace určitě super řešení. Větší nábytek ale raději vybírám osobně, abych si mohla ověřit stabilitu, kvalitu zpracování, funkčnost otevírání (zvlášť u velkých šatních skříní jsem byla až překvapená, jak děsivě nepraktické některé systémy jsou!). Kvůli nové posteli jsme zrovna minulý týden jeli z Vysočiny až do Ostravy...

    Na doplňky nebo drobný nábytek je ale internet super, o tom žádná, a na Favi taky chodím často nakukovat. Líbí se mi, jak je vše na jednom místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že je lepší si nábytek ošahat, ale na druhou stranu jsem nikdy moc neřešila např. právě to otevírání, spíš asi dávám na celkový dojem :)

      Vymazat
  9. Já miluji rustikální styl a dřevo v kombinaci s černou :). Mám ráda takové přírodní doplňky a vše :).

    OdpovědětVymazat
  10. Kombinaci dřeva a černého kovu na detaily miluju! Působí to na mě mnohem víc útulně než takový ten čistě bílý styl... Náš obývák se mi docela líbí, ale potřeboval by rozhodně větší knihovnu, protože z té stávající už knížky trochu přetíkají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s knihovnou taky bojuju :D Ale už jsem se aspoň naučila knížky třídit a posílat dál :)

      Vymazat
  11. Moc se těším na výsledek, my máme kombinaci bílé a dřeva sheesham v rustikálním stylu a miluju to, i když bych potřebovala ještě nějaké doplňky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavá kombinace, tak ať ještě poladíš ty doplňky :)

      Vymazat
  12. Mame obyvak tak jak to jde a jsem spokohena. Nemenila bych 👍

    OdpovědětVymazat
  13. Máš moc hezký styl! :) Koláže jsou určitě super. Na jednom místě vidíš, jak k sobě všechno pasuje :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vybavování bytu nebo jakékoliv místnosti je vždycky radost, ale i spoustu nervů. :D Máš krásný vkus a přeji ti, ať se vám vše podaří podle představ - hlavně ta sedačka, ta je podle mě nejpotřebnější kousek v obývacím pokoji a pohodlí nadevše! :D :))

    OdpovědětVymazat
  15. Obývák (spojený s kuchyní) jsme si zařizovali před rokem a půl, máme světle hnědou dřevěnou plovoucí podlahu, stejně tak futra a dveře, takže jsme volili nábytek bílý (knihovny, stolek pod televizi, jídelní stůl a židle...) a k tomu velký kontrastní modrý koberec a šedý gauč. Rozhodně doporučuju mrknout se na doporučení ohledně použití koberců - jak velký, kam a proč. Udělá to zázraky s prostorem. Bílý nábytek je prý tenhle rok už z módy, ale za mě je to super. Proti tmavému nábytku není vidět prach a ladí se vším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My koberec neplánujeme, maximálně nějaký maličký pod konferenční stolek :) Ale jinak mám kontrasty v interiéru ráda :)

      Vymazat
  16. Moc pěkné inspo obrázky, myslím si, že tohle jde dost do mého stylu :) Osobně bych volila asi spíše tmavší barvu dřeva s jemnější texturou a pohovku spíše ve světlejší šedé, ale záleží, já bych musela vidět všechny kousky dohromady na místě, abych věděla, jestli mi to bude sedět nebo ne... neumím si to úplně představit takhle z hlavy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě takhle z hlavy si to představit je těžké, proto mi i pomohla tato koláž :)

      Vymazat
  17. Krásne veci si si vybrala, hoc to nie je môj vkus ale páčia sa mi. Ja som skôr za ten biely, lesklý nábytok :D


    NEW DRESS

    OdpovědětVymazat
  18. Chápu, že realita je kolikrát úplně jiná, než si člověk vždy představoval. Já to mám stejně. S přítelem žijeme v baráčku, ale není to žádná novostavba, takže si spoustu věcí nemůžeš udělat tak, jak by sis představovala, ale musíš prostě pracovat s tím, co máš. Než se nám narodilo miminko, tak jsme právě rekonstruovali obyvák, protože jsme ho měli dost velký, takže jsme ho dělili na dvě místnosti, čímž nám vznikl i dětský pokojíček. Nakonec to budeme asi řešit tak, že nám nábytek bude dělat truhlář, protože je to tak atypická místnost, že bychom ani nábytek asi nesehnali, aby nám vyhovoval. Ale musím říct, že sis vybrala fakt pěkné věci. My budeme ladit asi do šeda + dub sonona.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  19. Tak tady se něco pěkného rýsuje, ať se ti to podaří

    OdpovědětVymazat
  20. My jsme předělávali obyvák nedávno. Volili jsme tmavé dřevo s černými prvky. A regály u nás nesměli chybět. Takže tvůj styl na fotkách se mi moc líbí. Máme obyvák plný kytek. Což mě osobně moc na obyváku baví. A také to, že není přeplácaný. Jediné dekorace co u nás nesměly chybět jsou obrazy ze starožitnictví a moje milované difuzéry, svíčky a aroma lampy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obývák plný kytek by se mi taky líbil, jen nejsem úplně moc dobrý pěstitel ;)

      Vymazat