F Pláč zavržených předků | A. G. Slatter - Another Dominika

Pláč zavržených předků | A. G. Slatter

 Vždycky jsem milovala čtení, ztrácet se a nalézat v různorodých příbězích. Byl to můj únik z reality, vždy jsem ale unikala do realistických příběhů, fantasy a horory šly mimo mě. Paradoxně si ale k tavýmto knihám nacházím cestu v dospělosti.
Naposled se mi oba prvky protnuly v gotickém románu Pláč zavržených předků od A. G. Slatter.


Anotace:
Před dávnými časy rodina Miren O´Malleyové prosperovala díky dohodě uzavřené s mořskými lidmi: ochrana jejich lodí výměnou za jedno dítě z každé generace. Rodina však mnoho let nebyla schopna svou část dohody dodržet a postupně upadala. Mirenina babička je pevně rozhodnutá slávu rodiny obnovit i za cenu Mireniny svobody. 
Okouzlující příběh o temných rodinných tajemstvích, magii a čarodějnicích, o mýtických a mořských bytostech, o silných ženách a o mužích, kteří se je snaží ovládnout.



Když jsem si četla anotaci, nebyla jsem si knihou jistá. Přišlo mi, že je v knize až moc prvků, kvůli kterým bude kniha překombinovaná. K mému překvapení jsem si toto během čtení ani jednou nepomyslela. Autorka zvládla skvěle zkombinovat příběh Miren, nadpozemské bytosti, magično a vyprávění rodinných příběhů. Zároveň se celou knihou prolíná napětí a akce, knížka je čtivá a těžce se vám bude odkládat z ruky, protože co stránka, to nové překvapení a zvrat. Miren jsem celou dobu fandila, aby její únik z rodinného sídla dopadl bez jejího dopadení a ona našla to, co hledala.
V hodnocení knihy se často objevují slova jako krásný, mrazivý, skvostný či děsivý a já nemůžu jinak, než s těmito skoro až protikladnými slovy souhlasit. Na můj vkus tam sice bylo až moc vražd, na druhou stranu ale do příběhu zapadaly a dokreslovaly mrazivou atmosféru. Během čtení jsem i přemýšlela nad tím, jak by kniha mohla skončit, přišlo mi až nemožné, že by příběh šel během posledních pár stránek uzavřít. Ale i s tímto si autorka poradila a za překvapivý happy end jsem byla ráda.


Pokud i vy byste si chtěli dopřát tento čtenářský zážitek, můžete si knihu koupit na e-shopu Megaknihy.cz, kterým i děkuji za zaslání výtisku. Knižní novinku Pláč zavržených předků od nakladatelství Ocelot najdete TADY v sekci fantasy

Máte rádi knihy s prvky napětí a hororu? Jaké knihy čtete nejčastěji?

CONVERSATION

22 komentářů:

  1. Já knihy s magičnem a nadpozemskými bytostmi nevyhledávám - nějak mne tenhle směr neláká. Já čtu hlavně detektivky a thrillery - nějak si u nich nelíp odpočinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To pro mě není zrovna odpočinkové čtení, ale taky mám thrillery ráda :)

      Vymazat
  2. Knihu jsem nedávno taky přečetla a moc se mi líbila. Velmi mile mě překvapila. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem asi ve třetině a až teď jsem se dokázala začíst. S tím začátkem jsem docela bojovala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem se začetla hned, ale jsem ráda, že ses dokázala nakonec začíst :)

      Vymazat
  4. Kniha vypadá zajímavě, tohle je přesně můj styl! Miluju fantasy, nadpřirozené bytosti, magii a tak... prvky hororu v knihách nevyhledávám (celkově horory nečtu), ale ráda bych se tomu trochu víc otevřela, takže možná tuhle knihu zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já tedy na děsivé knihy příliš nejsem, ale z popisu knihy se mi to nezdá až tak hrozné a naopak mě právě anotace dost zaujala. :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem už hroznější knížky :D Mohla by se ti knížka líbit :)

      Vymazat
  6. Ja nemám rada strašidelné knihy, ani horory dokonca nepozerám ale zato podcasty o vraždách a takých veciach počúvam neustále :D Ale čo sa týka knih tak mám rada niečo o móde alebo kde sa odohráva aspoň niečo s tou móda.

    AKO KOMBINOVAŤ FARBY PODĽA OSVALDOVÉHO KRUHU?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na horory se také nedívám a ani podcasty bych nezvládla poslouchat, jsem v tomto celkem srab :)

      Vymazat
  7. Zrovna jsem jí dočetla a byla fajn, mám ráda strašidelné knihy, ale musím je číst přes den :D

    OdpovědětVymazat
  8. O této knize jsem ještě neslyšela, ale zní zajímavě :-) Já dočetla Pekárnu v Brooklynu a moc hezké a oddechové čtení. :-) Poslední dobou jsem se do knížek opravdu začetla a nevím, kterou číst dřív.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle oddychové knížky bych si moc ráda přečetla :)

      Vymazat
  9. Knížka vypadá moc dobře! Anotace mě zaujala! Jen škoda, že teď nemám vůbec čas číst. Doufám, že si na knihy zase najdu svojí rutinu !

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když je hezky, tak čtu taky méně, není třeba se do toho nutit :)

      Vymazat
  10. Vypadá to na zajímavou knížku, přesně takové žánry mám nejraději! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi takové knížky začínají čím dál tím víc líbit :)

      Vymazat