F Přeskočte pořadí | James Altucher - Another Dominika

Přeskočte pořadí | James Altucher

Nedávno mi přišel e-mail od e-shopu Megaknihy.cz, ve kterém psali, jestli bych neměla zájem přečíst si knihu, která asi nebude úplně pro každého. Jedná se o knižní novinku od nakladatelství Ocelot s názvem Přeskočte pořadí od Jamese Altuchera. Kniha o tom, jak najít pracovní uplatnění v měnících se dobách a zároveň jak umět i sám sebe lépe prodat. 


 Myslela jsem si, že tato kniha bude přesně pro mě. Jsem v pozici, kdy přemýšlím o změně práce v dost jasných obrysech a po přečtení obsahu knížky jsem získala dojem, že mi pomůže v tom, abych se na trhu práce lépe uplatnila a přijali mě i na takovou pozici, na kterou nemám potřebnou praxi a zkušenosti. Nemohla jsem být dál od pravdy. A zároveň ani blíž.


První desítky stránek byly pro mě utrpením. Vůbec mi nešlo se do knížky začíst, přišla mi velmi chaotická a nechápala jsem, jak by mi někdo, kdo několikrát zkrachoval i přes to, že prodal úspěšné firmy, mohl v něčem poradit. Trvalo mi dlouho, než jsem se prokousala prvními stránkami. Postupně si mě ale knížka získávala. Z neuspořádané roviny chaotických odstavců tak nějak o ničem se přesunula k praktickým tipům, radám a osobním příběhům. Tato rovina knížky se mi líbila moc, byla inspirující a k zamyšlení. 


 Jak už mi psali v mailu, tato kniha není pro každého. Doporučila bych ji spíše lidem, kteří přemýšlejí o tom, že začnou podnikat nebo aspoň mají podnikavého ducha. Spousta rad je o rozvíjení svých nápadů a o tom, jak je přetvořit v podnikání.


I přes to, že si mě nakonec knížka získala, čekala jsem od ní něco jiného. Líbilo se mi, že mě dokázala povzbudit ohledně času tráveného v práci (i tento článek píšu v ní, abych využila čas) a namotivovala k psaní. Myslím si ale, že bych potenciál knížky více ocenila, kdybych o podnikání vážně uvažovala. 

Za knížku moc děkuji Megaknihám, kde si novinku Přeskočte pořadí od Jamese Altuchera můžete i koupit. Knížku najdete TADY v sekci Pracovní motivace.

Zaujala Vás tato kniha? Čtete takovouto literaturu? 

CONVERSATION

24 komentářů:

  1. Tuto knihu neznám, ale vypadá hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Právě tuto spolupráci jsem odmítla z důvodu toho, že kniha pro mě byla zbytečná.. :)
    Ale pro člověk, co se chystá podnikat, proč ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přišlo, že jsem si právě nějakou takovouto knížku potřebovala teďka přečíst, jen jsem nečekala, že bude až tak zaměřená na podnikání :)

      Vymazat
  3. Já osobně takovéhle knihy vůbec nevyhledávám, takže by to asi nebylo nic pro mě. Než knihu to si raději poslechnu nějaký edukativní podcast nebo zaplatím seminář. :) Každopádně chápu, že v rámci spolupráce to mohla být zajímavá nabídka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že jsem si knížku mohla přečíst :) Na podcasty teď už moc nejsem, knížka mi dá mnohem víc :)

      Vymazat
  4. Já motivační knížky nějak nevyhledávám, naposledy jsem četla nějakou o organizaci času a to už je takových let, že to ani radši nepřiznám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dřív motivační knížky četla hodně, teď už jen jednou za čas a stačí mi to :)

      Vymazat
  5. Dominiko, díky za představení knihy. Já knížky o motivaci ani o podnikání nečtu. Jednou jsem si koupila knížku od M. Kondo o úklidu, stejně jsem se nic nového nedozvěděla, jen že se mám všeho zbavit a všechno vyhodit. Měj hezký víkend. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží, já mám knížky o motivaci ráda, ale musím si je dávkovat postupně :)

      Vymazat
  6. ja přemýšlela o změně práce v únoru, ale nějak se toho semlelo, že jsem zůstala :) ale o podnikání nepřemýšlím, takže nic pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také zatím zůstávám, ale není to definitivní :)

      Vymazat
  7. Podobné knížky nečtu a ani nijak nevyhledávám. Také by mi trvalo dlouho, než bych se jí prokousala :) Ale hezky podaná recenze.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Já o podnikání moc neuvažuji, takže by knížka asi nebyla úplně pro mě, ale věřím, že sis z ní něco odnesla, zvlášť k tvé situaci :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by si z knížky něco odnesl každý :)

      Vymazat
  9. Tak tohle není knížka pro mě, ale kdo se o to zajímá, tak to je určitě super :-) Snad ti kniha byla přínosem. Já teď čtu Zůstaň se mnou od Ayobami Adebayo a teda naprostá pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přínosem byla, jen jsem čekala něco trošku jiného :)

      Vymazat
  10. Super recenze, já na takovéto knížky nejsem, ale někomu určitě můžou pomoct a třeba se i člověk k něčemu rozhoupe.

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá na hodně zajímavou knížku, určitě bude obohacující a k zamyšlení..

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tip na knížku ! Vypadá zajímavě a asi si ji zkusím sehnat :)

    OdpovědětVymazat