F Temné cesty | Chevy Stevens - Another Dominika

Temné cesty | Chevy Stevens

Temné cesty je druhým thrillerem, který jsem od autorky Chevy Stevens přečetla.  O tom prvním - Nenechám tě odejít, si můžete přečíst tady. Doteď si vzpomínám, jak jsem se od knížky nemohla odtrhnout, proto jsem byla nadšená, když mi přišla od megaknih.cz nabídka, jestli bych si nechtěla i tuto knižní novinku od nakladatelství Ocelot přečíst.


Již po desetiletí řádí kolem hlavní silnice městečka Cold Creek vrah, který útočí na ženy. Svérázná teenagerka Hailey miluje přírodu a díky svému otci v ní umí i přežít. Nyní je Hailey sirotek a žije u příbuzných, kde jí policista Vaughn dělá ze života peklo. Hailey se rozhodne utéct do hor a lesů Britské Kolumbie, ale místní obyvatelé se začnou domnívat, že se stala nejnovější obětí silničního vraha.
O rok později se Beth Chevalier obrátí život vzhůru nohama. Její sestra Amber byla zavražděna, a tak Beth přijíždí do Cold Creek zjistit, co přesně se jí stalo. Čím víc se ale blíží pravdě, tím víc ohrožuje sebe samotnou a postupně odhaluje, proč Hailey utekla.


Kniha je vyprávěná ze dvou pohledů - zhruba první půlka z pohledu Hailey a zbylá z pohledu Beth. Hailey je mladá dívka, která po smrti otce žije u své tety a jejího manžela, který ale není jen tím vzorným policistou, za jakého se vydává. Postupně začne Hailey ze života vytvářet peklo, a tak se Hailey rozhodne utéct do hor alespoň do té doby, než bude plnoletá. Shodou náhod ale při útěku za sebou zanechá stopy, díky kterým to vypadá, že se stala další obětí silničního vraha.
Po jejím zmizením se ale skutečnou objetí stala Amber, její přítelkyně, kterou Hailey sama najde. Po několika měsících se do městečka vypravuje Beth, sestra Amber, aby sama pátrala po tom, se její sestře stalo. A je to právě ona, kdo se má stát další obětí silničního vraha..



Už po přečtení Nenechám tě odejít mi bylo jasné, že thrillery tato autorka bude umět psát. A nespletla jsem se. Knížka se čte sama, děj plyne a příběh má v sobě přesně to, co vás nutí číst dál. Jediné, co mi maličko vadilo bylo, že nám kniha neustále dává jednoznačný pohled na toho jednoho špatného, ale ostatní postavy jsou tak trošku upozaděny a skutečný vrah se nám objeví z ničeho nic.
Jinak ale příběhu nemám co vytknout. Je až děsivé, že je kniha inspirována skutečným místem a událostmi. Celou dobu jsem byla napjatá, kdo tím vrahem je, protože mi bylo jasné, že to nebude tak jednoduché, a konec mě dost překvapil. 



Já ještě jednou moc děkuji Megaknihám, kde si i knižní novinku Temné cesty od Chevy Stevens můžete pořídit. Knížku najdete TADY v sekci Thrillery.

Slyšeli jste už o této knize? Čtete rádi thrillery?

P.S. Všechno nejlepší do nového roku ♥.


CONVERSATION

26 komentářů:

  1. Knihu neznám, ale zní skvěle, rozhodně věřím, že bych se začetla velmi rychle!

    OdpovědětVymazat
  2. Sice toto není můj žánr, ale začala jsem knihy s touto tématikou číst. Zrovna jsem dočetla knihu: Chlapec v lese. A tohle se mi zdá být taky super, takže si ji napíšu na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já thrillery dříve nečetla vůbec, ale postupně jsem si je zamilovala :)

      Vymazat
  3. Já ji mám teprve před sebou a moc se těším

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, kombinace reálných událostí a Britské Kolumbie, tak to zní jako knížka, co si, už kvůli Kanadě, budu muset přečíst! Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu neznám, ale vypadá zajímavě. Děkuji za tip. 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Dominiko, recenze na obě knížky zní dobře. Já se teď ale pídím po něčem, co bude námětem spíš pro manžela (třeba něco špionážního - koupili jsme si na Vánoce stejnou knihu, tak mu chci koupit ještě nějakou další)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrá náhoda, že jste si koupili navzájem stejnou knihu, je vidět, že se dobře znáte :)

      Vymazat
  7. knihu neznám a po pravdě anotace mi přijde trošku zamotaná, ale recenze mi to objasnila :) takže to najednou zní lákavě :D

    OdpovědětVymazat
  8. Thrillery mám ráda. Poslední jsem četla Dívka po hladinou. Autorku neznám, ale vypadá zajímavě :) určitě si tip zápisu, děkuju 🥰

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Já na thrillery úplně nejsem, ale tohle zní celkem zajímavě. :) Aktuálně mám na seznamu především svoje knížky, které jsem dostala k Vánocům a už od té první - novinka od mého oblíbeného Patrika Hartla - se neumím vůbec odtrhnout. :D obávám se, že tenhle rok moc na čtení času nebude, tak se snažím co nejvíc přečíst ještě teď, dokud čas je. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska jsem četla anotaci nové knížky od Hartla a zaujala mě :)

      Vymazat
  10. Taky jsem knihu četla a nebyla špatná. Čekala jsem teda trochu větší krvák a přijde mi že Hailey měla až moc štěstí, nicméně konec je opravdu překvapivý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nad tím přemýšlím, tak máš vlastně pravdu, že Hailey měla až moc štěstí, ale vlastně jsem za to ráda :)

      Vymazat
  11. Tak tuhle jsem nečetla, ale líbila by se mi :) Za mě je to téma na čtené, u kterého bych vydržela.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Sice takové žánry moc nemusím, ale tato knížka mě celkem zaujala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív jsem tento žánr taky nemusela, ale čím víc jsem mu dávala šanci, tím víc jsem si ho zamilovala :)

      Vymazat
  13. Zaujalo mě provedení knihy a že je vyprávěná ze dvou různých úhlů - takové knížky mě moc baví! :)

    OdpovědětVymazat