F Polaris (Strážce ztracených měst 5) | Shannon Messenger - Another Dominika

Polaris (Strážce ztracených měst 5) | Shannon Messenger

 Jedna z nejlepších zpráv v lednu byla, když mi přišel e-mail od Megaknih, že je k dispozici páté pokračování mé snad nejoblíbenější knižní série Strážce ztracených měst od Shannon Messenger. Jedná se o fantasy příběh z (nejen) elfího světa, kde nic není tak ideální, jak to na začátku vypadalo. 
Páté pokračování stejně jako ty předchozí vyšlo u knižního nakladatelství Ocelot a nese název Polaris
Pokud tuto knižní sérii ještě neznáte, tak na mém blogu si můžete o prvním dílu přečíst TADY, o druhém TADY, článek o třetím pokračování je TADY a o čtvrtém TADY.



Sophie a její parta se po důležité misi vrací zpět domů a na Foxfireskou akademii. Odchod jednoho z nich k Nespatřeným zapříčinil mezi kamarády napětí a nejistotu, zda si mohou ještě důvěřovat. Rada je zaměstnána hrozbou války a když se objeví informace o hrůzném projektu zvaném Iniciativa Polaris, nebezpečí ještě narůstá.
Sophie, Biana, Fitz a Dex se společně s Černou labutí snaží rozklíčovat tajemný symbol související s Nespatřenými. Jenže ti, provázeni chaosem a zlobou, se zdají být vždy o krok napřed. Podaří se elfům vrátit do Ztracených měst klid a mír a zastavit Iniciativu Polaris dřív, než dojdou její děsivé plány završení?



Asi není žádným překvapením, že i další díl knižní série Strážce ztracených měst jsem přečetla jedním dechem. Po předchozím díle jsem byla hrozně zvědavá, co se bude dít dál a kam všude nás autorka v příběhu zavede. To, co se všechno stalo, by mě ale nikdy nenapadlo. Můžete se těšit na spoustu nečekaných zvratů a kouzelný svět elfů se opět otřese v základech. 



Čeho jsem si ale na tomto pokračování všimla a co mi i trošku vadilo bylo, že najednou z ničeho nic se objevilo něco, o čem jsme nikdy předtím neslyšeli a na následujících stránkách by se hlavní hrdinové bez toho neobešli. Přišlo mi to jako takové zkratkové řešení, jak se vypořádat s dalším dějem. Ale možná se pletu a vše mi třeba v dalším dílu dá větší smysl.
Mimochodem dalšího pokračování se už nemůžu dočkat, protože nás autorka opět nechala u otevřeného konce, který Vám bude drásat nervy. Já po dočtení dokonce musela googlovat a aspoň trošku zjišťovat, jak to bude dál, protože bych to jinak prostě nevydržela.
Až tak moc si mě tato knižní série získala.



Já za knížku moc děkuji Megaknihám, kde si novinku Polaris od Shannon Messenger můžete i koupit. Knížku najdete TADY v sekci Městské fantasy.

Zaujala tato knižní série i Vás? 


CONVERSATION

14 komentářů:

  1. Tak tohle je žánr, který momentálně jde úplně mimo mne. Kdysi jsem četla klasickou sci-fi, pak se synem Artemise Fowla (což byla fantasy pro větší děti) a pak už jsem se k tomu nevrátila. A zatím mne to asi neláká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, mě to taky niky nelákalo, ale tahle knižní série to úplně změnila :)

      Vymazat
  2. Tuto knihu neznám a přiznám se, že žánr ani moc nevyhledávám. Nicméně vypadá velmi zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavá je, nenechala bych se odradit žánrem, knížky jsou skvělé :)

      Vymazat
  3. Zrovna dneska jsem tento díl dočetla. Je to asi jediná knižní série, která mě tak neskutečně chytla a nemůžu se dočkat dalších dílů. Knihu jsem přečetla během pár dní a trochu zuřila nad otevřeným koncem, ale věřím že se máme na co těšit :D

    OdpovědětVymazat
  4. Fantasy a elfí svět mám také ráda :). Tuto knižní sérii jsem ale nečetla.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto sérii neznám :) momentálně na svou chvíli čekají doma 3 knížky, tak uvidíme, kdy se k nim dostanu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. To jde úplně mimo mě, já tyto žánry nemám moc ráda :-D Teď čtu zrovna Deník Anne Frankové :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je poutavá knížka, sama jsem ho kdysi četla a byl to silný příběh :)

      Vymazat
  7. Není to úplně můj žánr, ale věřím, že tě série baví. Já jsem zase spíše na thrillery a těším se, až nějakou novou knížku rozečtu. :)

    OdpovědětVymazat