F Nespatřeni (Strážce ztracených měst 4) | Shannon Messenger - Another Dominika

Nespatřeni (Strážce ztracených měst 4) | Shannon Messenger

Čtvrtého pokračování knižní série Strážce ztracených měst od Shannon Messenger jsem se nemohla dočkat. Z mého blogu už víte, že jsem si tuto knižní sérii zamilovala a přirostla mi k srdci. Proto snad ani nemusím psát, jak moc ráda jsem byla, když mi přišel e-mail od Megaknih, že čtvrté pokračování s názvem Nespatřeni od knižního vydavatelství Ocelot právě vyšlo. 
Pokud tuto sérii neznáte, tak o prvním dílu se můžete dočíst TADY, o druhém  TADY a o třetím TADY.


Sophie Fosterová od svého příchodu do Ztracených měst prožila už řadu dobrodružství. Po bitvě na Mount Everestu zjišťuje, že na ni čekají nové nástrahy, a rozhodne se uchýlit pod ochranu skupiny Černá labuť. Přemisťuje se spolu se svými přáteli do jejich tajného sídla, kde má konečně šanci poznat zblízka společenství, které stojí za jejím stvořením.
Sophie se s přáteli účastní výcviku vedeného Černou labutí, který rozhodně není pouze teoretický. Nespatřeni zůstávají dál na svobodě, po Neutrálních Teritoriích se šíří neznámá choroba a Sophie se stává pro mnoho lidí jedinou nadějí na záchranu.
Zlo číhá na každém kroku a Sophie si více uvědomuje, že svět Ztracených měst není vůbec tak spravedlivý a dokonalý, jakým se zdál.


Čtvrté pokračování z elfího světa jsem opět přečetla jedním dechem. Už od první stránky jsem byla do knížky začtená a prakticky dokud jsem ji nedočetla, nedokázala jsem ji pustit z ruky. Až tak moc je skvělá. Líbilo se mi, jak každou chvilku bylo něco jinak, jak se z klaďasů stávali záporáci a naopak. Opět jsem nestačila zírat, jak komplexní svět Shannon dokázala vytvořit a jak moc otevřený konec nám autorka nechala. 


Celá tato série je skvělá. I když je určená pro mladší čtenáře, užijí si ji i ti starší. Je pro mě fascinující, jak se autorce podařilo dát dohromady tolik světů, které se vlastně doplňují a dohromady dávají smysl. Líbí se mi, jak se dokonalý svět elfů s každou další knihou rozpadá a na povrch vyplouvají věci, které by měly zůstat skryté. A jsem neskutečně zvědavá, jak se s nimi autorka vypořádá a co přinese další díl.


Já za knížku moc děkuji Megaknihám, kde si novinku Nespatřeni od Shannon Messenger můžete i koupit. Knížku najdete TADY v sekci Městské fantasy.

Už jste začali číst tuto knižní sérii? Co na ní říkáte? A máte rádi fantasy?

CONVERSATION

18 komentářů:

  1. O této sérii jsem nikdy neslyšela, ale třeba by mě taky bavila, knihy vypadají moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. O této sérii jsem bohužel nezaslechla ale asi protože je pro mladší čtenáře. Ale jak píšeš, taky bych si ji mohla přečíst. Fantasy asi začnu číst namísto detektivek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn změna si někde přečíst něco jiného než obvykle :)

      Vymazat
  3. Takové pohádkové obaly že? Vypadá to na zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto knižní sérii jsem nečetla, ale vypadá hezky, myslím, že by mě bavila :).

    OdpovědětVymazat
  5. Taky tyto knihy neznám, není to nejspíš můj šálek kávy. Já momentálně čtu: ,,Co když se utopíme" :-) Musím říct, že za tenhle rok jsem toho přečetla slušné množství, tak jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Taky jsem toho přečetla celkem dost, tak mám radost :)

      Vymazat
  6. Tenhle žánr sice moc nemusím a asi bych si knížky na první pohled nevybrala, ale slyšela jsem na ně už jinde samou chválu a věřím, že pro někoho by to mohl být i super tip na dárek. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu :) Taky na ně čtu jen samou chválu :)

      Vymazat
  7. Tyjo, asi to není úplně můj styl, ale třeba bych byla mile překvapena, že by mě to bavilo. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Knihy vypadají hezky a nevím proč, ale působí na mě trochu HP dojmem. Možná po nich sáhnu, dlouho jsem nečetla fantasy a zjišťuji, že mi to docela chybí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato knižní sérii i k HP bývá přirovnávána :) HP sérii jsem nečetla, ale tuto moc doporučuju :)

      Vymazat
  9. Tuhle sérii muluju úplně stejně jako ty. Příběh mě neskutečně chytl a také jsem knihu přečetla jedním dechem. Nemohu se dočkat pátého dílu!

    OdpovědětVymazat