F Inspirace | proměň si svou chodbu - Another Dominika

Inspirace | proměň si svou chodbu

 Myslím, že chodba je celkem podceňovanou součástí domova. Hodně lidí říká, že kuchyně je středem domova a já si myslím, že právě chodba tvoří základ domova. 
Je to to první, co člověk uvidí po té, co otevře dveře. A jsem si jistá, že nejsem jediná, kdo už podle chodby si udělá představu o tom, jak to v celém bytě bude vypadat. Je to prostor, ve kterém během dne moc času netrávíme, zároveň je to ale prostor, ve kterém se chceme cítit příjemně. 
A nejspíš proto už několik měsíců bojuju za to, aby i naše chodba prošla proměnou. Současný stav je totiž dost tristní. Aneb nechcete se vracet domů, kde jako první uvidíte křiklavě zelené stěny. A proto jsem ráda, že se mi snad už konečně podařilo přesvědčit přítele, abychom s tím něco udělali. 

Ráda bych se totiž vracela do prostředí, které bude vymalováno neutrální světlou barvou, bude funkční a zároveň příjemné.
A co podle mě potřebuje každá chodba? 
Věšáky, botníky, zrcadlo, nějaké ty doplňky (nejlíp v podobě rámečků s fotkami) a hlavně.. boty!

věšák | zrcadlo |rámeček na fotky boty botník

Neodmyslitelnou součástí chodby jsou i boty a možnosti jejich skladování.
 Jestli je nějaký kousek, za který bez váhání dávám větší částky peněz, tak jsou to právě boty. Myslím, že je to investice, která se vyplatí. Dříve jsem si bez váhání kupovala tenisky za pár stovek, o kterých jsem předem věděla, že je budu mít maximálně na jednu sezónu. Pamatuji si, že když jsem téměř už před šesti lety začala studovat v Praze, říkala jsem mamce, že bych si strašně moc přála mít Conversky (všechny možné motivy najdete třeba na Footshopu). Moje mamka se na mě tak podívala a řekla mi, abych si je koupila, že kdyby ona byla mladá, už dávno by je měla. Tahle věta mi vlastně úplně změnila pohled na boty. Koupila jsem si svůj první pár Conversek, který jsem skoro non-stop nosila až do roztrhání pět let. Od té doby do mého botníku přibylo spoustu podobných, lepších kousků, které mají svoje čestné místo. A vůbec by mi nevadilo, kdybych si je jednou mohla taky takhle podobně vystavit na poličce. 

Poličky - Bonami | Boty - Footshop Věšák na kabáty s botníkem
P.S. Do černých sandálků od Dr. Martens jsem se naprosto zamilovala.

S větším počtem párů bot přichází i problém s jejich skladováním. S přítelem jsme si na podzim koupili nový botník, který je super v tom, že má dvě vyklápěcí části a každá z těchto částí je rozdělena na tři "poličky". Co je horší je to, že poličky jsou úzké, a tak se mi do něj nevejdou boty na podzim a zimu. Zároveň mi ale na všechny moje boty nestačí, a proto musím vymyslet, jak skladování bot vyřešit.
Jelikož úplně nepotřebuji mít všechny boty na očích, přijde mi ideální mít jeden menší otevřený botník s těmi nejčastěji nošenými boty a pak uzavřený se všemi ostatními. Tuto variantu teoreticky máme, jen kvůli omezenému prostoru nejsou botníky pro mě dostatečně veliké. Pro inspiraci jsem se dívala na Bonami, kde mají velké množství různých botníků, takže si jsem jistá, že do jakéhokoliv prostředí najdete ten vhodný.
Já jsem svůj výběr rozdělila do tří částí. Tou první je klasický menší botník pod věšák na bundy na nejčastěji nošené boty, uzavřený botník do chodby a třetím je kovový vyšší botník, který by se mi hodil do jedné z vestavených skříních, které máme na chodbě a který by byl ideální právě na sezónní boty a boty, které nenosím pravidelně. Zvláštní, ale nepostradatelnou kategorii tvoří odkapávač na boty, bez kterého si už nedokážu představit život.


A jak vypadá Vaše chodba? Plánujete v ní nějaké změny a bez čeho si ji nedokáže představit?

P.S. Článek je soutěžním příspěvkem ve spolupráci s Footshopem a Bonami.

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Myslím, že jsi si to hezky sepsala!
    My máme chodbu menší, máme tam botník, věšák na klíče a brýle, a věšák na bundy. Je světle vymalovaná a mám ji ráda, ačkoliv botníků bych taky potřebovala několik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Podle popisu to vypadá na chodbu, jakou bych si přála i já, hlavně tou výmalbou :)

      Vymazat
  2. Dominiko, ahoj. My máme vstupní chodbu menší, než bych si přála, ale s tím nic nenadělám. Jinak je podle mých představ, je totiž levandulová...Vymalovaná světle levandulově, se starou bílou odřenou policí, zrcadlem, obrázky a sušenou levandulí. Ještě tam je veliká bílá skříň se třemi dveřmi. Sice zabere místo, ale vejde se tam všechno - boty, kabáty...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to musíš mít doma nádhernou chodbu ♥ Už dle popisu jsem se do ní zamilovala :)

      Vymazat
  3. U nás, když sem člověk vstoupí, asi jako první vidí, že jsme tu zařízeni zcela funkčně a ne příliš elegantně. :D nicméně máme botníkolavičku, věšák na bundy, zrcadlo a v rohu skladujeme nějaké věci, tašky, mléka a tak, protože je to nejtmavší část bytu. :D

    Držím palce, ať to s tou přestavbou dopadne podle tvých představ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně, že tam máte místo na vše, co potřebujete :)
      Děkuju :)

      Vymazat
  4. Super inspirace. Nad touto částí bytu jsem ještě vlastně ani nepřemýšlela a upřímně ani nevím jak uspořádat.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké, mně na chodbě chybí fotky, ale mám tam obraz, tak by se to snad dalo považovat za podobnou náhradu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že tam máte aspoň obraz :) My tam zatím fotky taky nemáme, ale už jsem si aspoň koupila rámečky :)

      Vymazat
  6. Hezky jsi to shrnula a napsala 🙂. My máme chodbičku menší, máme tam zrcadlo, otevřený botník na nejčastěji nošené boty, věšák na bundy a pak věšáček na klíče a pár obrázků. V další místnosti (chodbě) máme skříň a tam všechny ostatní boty. Jinak krásná inspirace 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ To vypadá, že to máte zařízené podobně, jak bych si to přála mít i já :)

      Vymazat
  7. Vypadá to hezky, hezký styl no :) Já mám bohužel společnou chodbu s babičkou a pratetou, takovou chladnou a temnou. A když se jde ke mně do bytečku, tak je hned kuchyně a přes tu se vchází do obývacího pokoje a přes obývací pokoj do ložnice :D Není to úplně ideální, ale zvykla jsem si :) Jinak jsem spokojená. Boty mám v kuchyni za takovou malou zídkou a závěsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Ono si člověk zvykne asi na všechno a kord, když bydlíš ještě s babičkou a pratetou, tak to asi ani jinak zařídit nejde :)

      Vymazat
  8. Já už mám také jasnou představu o naší předsíni a bude to první, co v domečku vybavím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Máš to moc hezky rozvržené. Také si myslím, že předsíň dost vypovídá o samotném bytu. Jinak mamky přístup na Conversky je skvělý :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  10. My se akorát přestěhovali do domečku, takže zatím předsíň prázdná :D Mám v plánu jednu větší skříň na bundy, uzavřený botník a nad nim velké kulaté zrcadlo. Určitě i nějakou tu fotku :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že si to tam zařídíš podle svých představ :)

      Vymazat
  11. Moc hezky sepsané, my si plánujeme chodbu v bytě uspořádat, protože bude docela velká a botník už jsme dokonce vybrali :D A s tou investicí do bot naprosto souhlasím, zrovna si potřebuju asi dva další páry koupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Doufám, že si ji uspořádáte tak, aby vám to vyhovovalo a bylo v ní vše potřebné :)

      Vymazat
  12. Asi už starnem, ale odkvapkávač na topánky je podľa mňa mega super vec. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  13. Dlouho jsem bydlela na bytě, kde se vcházelo rovnou do kuchyně v chodbě, a tak se prostor předsíně smrskl na malou poličku na boty a věšák na několik bund. Boty jsem se holt naučila skladovat jinde a co si kdo pomyslí, když vejde dovnitř a první, co uvidí, je pračka vedle lednice? Inu, nejčastěji jsem domů chodila já a já jsem na to byla zvyklá. :)

    Moc se mi líbí byty a domy, kde je v předsíni zrcadlo a dostatek místa na boty pro všechny obyvatele, ale přiznám se, že často vnímám vstupní chodby jako zbytečně zabírající poměrně velkou část obytné plochy, což je dle mého naprosto nevyužitý prostor. A pak babo raď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že si člověk zvykne i na toto uspořádání :)
      Takto mě nad chodbou nenapadlo přemýšlet, podle mě to je prostor, který se dá krásně využít a je to pro mě i takové spojovací místo bytu :)

      Vymazat
  14. Pěkné :) My bydlíme v nájemní městském bytě a v chodbě je doslova hnusná a velká vestavěná skříň a nesmí se s ní hnout :D takže naše chodba nevypadá nic moc.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To bohužel znám, mám to totiž teď stejně ;)

      Vymazat
  15. Moc hezky podaný článek. Naše chotba je tak 0,5X0,5, takže se tam víceméně nic jiného, než boty na zemi a bundy na věšáku nevejde... Jinak za mě, až budeme bydlet jinde, tak tam nesmí chybět zrcadlo, botník, obrázky, květina a nějaké dekorace :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak to je mini chodbička, ale hlavně, že aspoň nějaká je :)

      Vymazat
  16. Ja momentálne v byte chodbu veľmi nemám, respektíve je to len maličký priestor, kde mám miesto na jeden malý botník s topánkami, ktoré v danú sezónu nosím, a na dverách mám vešiačiky na bundy 😅😅 Ale vybrala si veľmi pekné kúsky, spolu to vyzerá nádherne!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Dlho očakávaný projekt — kolekcia oblečenia SIMPLYBERENICA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Ale je fajn, že aspoň něco se ti na chodbu vejde :)

      Vymazat
  17. Nějaký botník mi chybí, to je věc, kterou jsem si zatím nestihla pořídit. Skvělé tipy! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak snad si botník stihneš brzy pořídit :)

      Vymazat