F Epilátor Braun Silk-épil 5 5-500 SensoSmart - Another Dominika

Epilátor Braun Silk-épil 5 5-500 SensoSmart

I když to tak úplně dle počasí venku nemusí vypadat, je léto a jsem si jistá, že nejsem jediná holka, která během tohoto období více řeší to, aby měla dokonale hladkou pokožku. 
Dlouhé roky jsem používala klasickou žiletku. Nebylo to sice nejideálnější, ale za to to bylo rychlé a bezbolestné řešení. Postupem času mi ale čím dál tím více vadilo, že jsem se v podstatě nikdy nemohla spolehnout na to, že budu mít hladké podpaží a nohy. Během karantény jsem se proto rozhodla si objednat epilátor a vyzkoušet, jak mi bude vyhovovat. Jelikož jsem se hodně bála bolesti a toho, jestli ji vydržím, nechtělo se mi hned investovat do nějakého drahého, a proto jsem volila zlatou střední cestu v podobě Braun Silk-épil 5 5-500 SensoSmart. S využitím slevového kódu jsem za něj dala 800 Kč.
A jelikož si myslím, že nejsem jediná, kdo kdy nad používáním epilátoru přemýšlel, rozhodla jsem se, že zrecenzuji tento produkt s Arecenze.cz.


Jak jsem psala již v úvodu, bála jsem se, jestli epilace na mě nebude až moc bolestivá a jestli tedy zvládnu epilátor vůbec používat. Proto se mi nechtělo kupovat si hned jeden z těch nejlepších a nejdražších, co jsou momentálně na trhu. Rozhodla jsem si koupit takový, který se dle recenzí zdál v pořádku a poměr cena/výkon ucházející. 
Samotné balené obsahovalo epilátor, dva nástavce (jeden základní a druhý masážní), nabíječku a štěteček na čistění. Bylo pro mě důležité, aby se epilátor dal použít namokro i nasucho. Tento epilátor má navíc i protiskluzovou rukojeť a dvě rychlosti.
Když jsem měla epilátor poprvé použít, byla jsem vystrašená a vůbec se mi do toho nechtělo. Nebudu vám lhát, první použití šíleně bolelo. Věřím, že tento článek budou číst především holky, takže to můžu napsat na rovinu. Pokud stejně jako já, používáte klasickou žiletku, chloupky pouze seřezáváte, a tak vám stále zůstávají všechny. Tím pádem je první epilace extrémně bolestivá, jelikož při ní vytrháváte všechny chloupky i s kořínky. Upřímně jsem to vůbec nezvládala, ta bolest byla natolik šílená, že jedno podpaží jsem si epilovala tři dny. Můžu vám ale slíbit, že pokud to jednou vydržíte, každé další epilování bude snazší a snazší a méně bolestivé.
Epilátor se navíc příjemně drží, neklouže z ruky a oceňuji, že se dá použít jak ve sprše, tak na sucho. Navíc jeho čištění i díky přiloženému štětečku je opravdu rychlé. Jen bych mu vytkla jeho vyšší hlasitost.

Ohledně samotné funkčnosti epilátoru, jsem asi spíše na rozpacích. Co se týká podpaží, nemám mu co vytknout. Na nohách mi ale nevytrhává jemné chloupky a ani ty velice krátké, a to ani tehdy, pokud přitlačím a napnu kůži. Tím pádem se mi snad ještě ani jednou nepodařilo nohy dokonale oholit a stále raději šahám i po klasické žiletce. Zároveň si ani nejsem jistá, jestli senzor tlaku SensoSmart plní svoji funkci tak, jak má. Pokud na pokožku až moc tlačíte, začne svítit červeně, mám ale podezření, že červená barva se rozsvěcuje náhodně a do jisté míry mi jeho funkce přijde úplně zbytečná. 


A jestli bych si ho koupila znovu? Myslím, že pokud bych znovu stále před tím, abych si koupila první epilátor, klidně bych si ho koupila znovu. Myslím si, že na takové to první seznámení s epilací je ideální, za ty peníze svůj účel splní a pokud vám tato metoda nebude vyhovovat, alespoň zbytečně neutratíte tolik peněz. 
Ale teď, když jsem sama na sobě poznala, že bolest při epilování zvládám a že je vlastně hrozně osvobozující neřešit každý večer a každé ráno, jestli mám pleť hladkou, určitě bych si vybrala nějaký výkonnější, který by vytrhal i drobné chloupky, byl o něco tišší a měl širší epilační hlavu. 
Za tu cenu mu ale určitě není moc co vytknout a já se jen sama sobě divím, že jsem si ho nepořídila už dávno. 

A co vy a epilátory? Používáte je, nebo zůstáváte věrní klasickým žiletkám?

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Mám taky strojek od Braunu, jen o něco starší model. I po dvou letech jsem z něj pořád na rozpacích. Zarůstání chloupků, strojek zdaleka nevezme všechno, bolí to pořád a podpaží jsem teda nedala ani po zchlazení. :D

    Co je ovšem super, že pak chloupky rostou výrazně méně, takže i když se epilátor střídá se žiletkou, není třeba holit tak často. Čistění je taky fajn, nabíjení i po 2 letech OK. Osobně dost zvaužuji zainvestovat do Lumei. Ta bolest mě od pravidelného používání epilátoru hrozně odrazuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že to vypadá, že s ním máš ještě negativnější zkušenost než já.. Je pravda, že první pokusy bolely hodně, ale teď už spíš cítím jen štípání, které se dá v pohodě vydržet :) Ale také jsem si všimla, že chloupky rostou méně, což je super a tak mi už ani používání žiletky nepřijde tak otravné ;)

      Vymazat
  2. Ja som rozmýšľala že by som si kúpila epilátor ale bojím sa tej bolesti lebo na škole sme sa učili depilovať a bolelo to jak fras ale potom to prestalo bolieť. Ale chcela by som ten od Philipsu ktorý majú asi všetky blogerky sveta :D

    CHLAPEC ALEBO DIEVČA? BUDE TO 5 CHLAPČEK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolest je ze začátku velká, ale dá se vydržet a postupem času se jen a jen zmenšuje :)

      Vymazat
  3. Ja som teda stará škola a používam stále žiletky. Kedysi dávno som mala aj epilátor... no aktuálne nejak po nom netužim.
    A teda obdivujem ta s tým podpazuším... do toho by som nešla.. Ale na nohy je podla mna v pohode.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podpaží bylo ze začátku kruté, ale nic, co by se nedalo vydržet.. a kord u podpaží oceňuji, že si ho nemusím holit obden ;)

      Vymazat
  4. Epilátor mě popravdě vůbec nezaujal. Já mám nejraději žiletky.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem taky příznivec žiletek a o epilátoru sjem nikdy neuvažovala. A musím říci, že mne ani tvoje recenze nepřesvědčila. Takže zůstanu u těch žiletek - holt starého psa novým kouskům.... :D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsi mě nepřesvědčila. :-D Zůstávám u žiletek, i když jsem už několikrát nad epilátorem přemýšlela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jedině hnedka zainvestovat do nějakého lepšího ;) Ale podle mě za zkoušku stojí :)

      Vymazat
  7. Ahoj, vím že tyto epilátory jsou opravdu velmi oblíbené. Kdysi dávno jsem zkoušela u švagrové, ale sama stále používám mokrou metodu břitů. ☺ Krásnou neděli přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také stále tuto metodu používám, ale jsem ráda, že jsem si pořídila i tento epilátor :) Krásnou neděli i tobě :)

      Vymazat
  8. No co si budeme povídat, nad epilátorem uvažuji už dlouho a to víceméně ze stejných důvodů jako ty. Používám celý život pouze klasickou žiletku, která mi tedy oholí nohy i podpaždí do hladka, ale je to otrava to pořád dělat dokolečka každý třetí den, obzvlášť teď v létě. Takže díky za tip na celkem levnou variantu, i když ta tvoje upřímnost ohledně bolesti mě stále odrazuje.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíš mi z duše, také to je pro mě otrava, proto hledám jiné metody ;) ..a bolesti se tolik neboj, nejhorší je to napoprvé, ale pak už je to jen a jen lepší ;)

      Vymazat
  9. Takový podobný mučící nástroj jsme měli kdysi doma taky. :D Už ani nevím, kde skončil.

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím používám žiletku, ale nebaví mě holení každý týden. Jak dlouho to vydrží s epilátorem?? A co si budem, taky jsem celkem srábotka a všechno mě hned bolí :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že zatím tak cca tři týdny, ale myslím, že to je způsobené i tím, že mi nevytrhá i t úplně malinké chloupky ;) Ale řekla bych, že i měsíc by byl bez problému :)

      Vymazat
  11. vypadá velice dobře a cena taky příznivá ale já radši klasiku ♥ je to dost bolestivé :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kord ze začátku to bolestivé je dost, ale teď už to ani jako bolest nevnímám, spíš je to takové štípání ;)

      Vymazat
  12. Nad epilátorem jsem nikdy neuvažovala upřímně.. Ale teď mě to zaujalo, asi by to bylo lepší, než jen žiletkou, i když to bolí. :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to lepší určitě je, jen k žiletce bych se už nevrátila, vůbec mi nechybí holení ob den ;)

      Vymazat
  13. Bolesti se tedy bojím vždycky taky a jak píšeš, že to fakt bolelo, tak to nemám odvahu ani zkusit :D Já někdy používám žiletku a někdy depilační krém. Na podpaždí většinou krém, protože pak nemám podráždění jako kolikrát od žiletky a na nohy žiletku. Kupuji si náhradní žiletky od Wilkinson s bambuckým máslem a jsem s nimi hodně spokojená. Tenkrát bylo to balení v nějakém boxu od DM tuším a od té doby nesáhnu po jiných :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Depilační krém jsem používala ze začátku, ale co si vzpomínám, tak jsem vždy měla pocit, že mě nezbavil všech chloupků a celkově mi ta metoda nevyhovovala ;) Ty žiletky s bambuckým máslem mě ale zaujaly :)

      Vymazat
  14. Asi zůstanu u žiletek, mě ta bolest od toho zkrátka odrazuje, i když věřím, že to je jen ze začátku :D :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem k tomu byla vždycky skeptická :D nikdy mě to nějak moc nelákalo. Tenkrát mi přítel koupil epilátor, ale já ho mockrát nepoužila :D takže taky zatím zůstávám u žiletek :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tyjo, tak musím říct, že po tvé recenzi bych do něj asi nešla. :D Za což ale děkuji!! Protože já si nedávno přečetla super recenzi na tento holící strojek https://www.philips.cz/c-p/BRL140_00/satinshave-advanced-damsky-holici-strojek-pro-mokre-a-suche-holeni (za 1000 Kč) a jsem dost zklamaná.. vůbec neoholí do hladka. Chápu, že když jen holí a nevytrhává chloupky, tak druhý den už něco cítit bude, ale že ani ten první den to není hladké?! :D Takže teď mi leží v šuplíku a já stále používám žiletku. :D Ale chtěla bych Philips Lumea, ten by mohl být fajn! Jen ta cena.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že ti ten holící strojek nevyhovuje a jen si za něj zbytečně vyhodila peníze :/ Philips Lumea by lákal i mě, ale ta cena je hodně odrazující :D

      Vymazat
  17. Obdivuju tě, já jsem zkoušela a nedala jsem to, radši vosk :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému víc vyhovuje něco jiného ;) ..ale není to nakonec tak hrozné ;)

      Vymazat
  18. Úplně stejný mám také a nemůžu si ho vynachválit! :)

    OdpovědětVymazat