F Oblíbenosti (nejen) za květen - Another Dominika

Oblíbenosti (nejen) za květen

Během května jsem moc článků nevydala. Možná i proto píšu tento článek s (nejen) věcmi, které si ke mně za poslední dny a týdny našly cestu a které jsem si oblíbila.

Jarní DM box
Před pár týdny byl v DM dostupný jarní DM box. Byly tři varianty a já jsem ráda, že jsem měla štěstí a koupila jsem si právě ten, který jsem i nejvíce chtěla. Jsem z něj nadšená, jelikož obsahuje produkty, které jsem sama chtěla vyzkoušet. Zatím mám ozkoušený Garnier Fructis SOS Repair 10IN1 a Skin Food Light, oba dva produkty Vám můžu jen doporučit.


Péče o nehty
Vždycky jsem mívala zastřižené nehty hodně na krátko. Přestalo se mi to ale líbit, a tak si je snažím nechat narůst. Bohužel jsou moje nehty slabé a hodně se třepí, a proto se jim snažím dávat větší péči. Mými velkými pomocníky jsou podkladová báze a top coat od Essence. Díky podkladové bázi  se mi nehty tolik netřepí a méně se mi stává, že by se mi nehet zatrhnl. Podkladová báze i top coat fungují skvěle, nehty mi vydrží mnohem delší dobu nalakované a tyto dva produkty si kupuji neustále dokola.
Zamilovala jsem si ale i balzám na nehty od Saloos. Je skvělý na kůži v okolí nehtů, kterou regeneruje a vyživuje.


Cesta na sever
Kniha Cesta na sever byla na mém wishlistu snad od té doby, co vyšla. Možná už o mně víte, že miluju Norsko a Skandinávii celkově, takže knížka o cestování právě do těchto míst si ke mně cestu najít musela.
Cesta na sever je milý román, který Vám zpříjemní den. I přesto, že to je pro mě oddychová knížka, dotýká se kniha i vážných témat a bylo zajímavé sledovat celý příběh ze tří perspektiv - matky a jejích dvou dcer.  Knížka si mě získala i popisem jednotlivých míst, na kterých byly a i ostatními lidmi, se kterými nakonec karavanem cestovaly. Oceňovala jsem i to, že mě příběh neustále něčím překvapoval.


Časopis Telepatie
Nedávno vyšel časopis, kterému jsem dělala korektury (a jsem uvedena i jako spoluautor jednoho článku). Kdyby někoho zajímalo něco z undergroundové (metalové) hudební scény, časopis Telepatie může být přesně pro Vás. Více informací najdete na FB stránce.


Sigrid
Norská zpěvačka Sigrid si mě získala od prvních tónů. Už skoro dva měsíce si ji neustále pouštím každý den a stále se mi neoposlouchala. Její písničky jsou vlastně jednoduché, ale s nápadem a i když je každý song jiný, tak dohromady tvoří celek. Zároveň je Sigrid i neskutečně sympatická, na nic si nehraje a její živá vystoupení jsou prostě úžasná a moc ráda si je na youtube pouštím.


Podcast Zkouškový
Podcast Zkouškový je první český podcastový seriál. Za mě to je úplně skvělý nápad a i když podcasty už moc neposlouchám, tento jsem celý zvládla během jednoho dne. Zpracování je skvělé, postavy jsou reálné a já moc doufám, že bude druhá série.
Najdete ho například TADY.

Zdroj

A co (koho) jste za poslední dobu oblíbili vy?

CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Ten dm box vypadá skvěle. Já na něj štěstí nemám. U nás na Slovensku se dá koupit jen soutěžní formou. Top coat a base coat od Essence mám taky ráda. Krásně lak na nehtech drží.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je škoda. Mně docela vyhovuje, když v ČR dají dopředu vědět, kdy bude box na prodejně v prodeji, když tomu tak nebylo, také jsem na něj štěstí neměla :)

      Vymazat
  2. Saloos na nehty mám taky ráda. Využití najde i jako krém na ruce nebo cokoliv jiného a to balení je do kabelky úžasně praktické.

    Ze skandinávských interpretů mám moc ráda The Dø - znáš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznám, ale už jsem si je našla na youtube a na první poslech se mi zdají super, moc děkuji za tip! ♥

      Vymazat
  3. Dm box vyzerá tak riadne pestro.. A balzam na nechty tak taký by sa mi zišiel na okolie nechtov. Snad raz vyyskušam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem ráda, že v boxu bylo vlastně od všeho něco :)

      Vymazat
  4. Měla jsem taky ten DM box, co ty, a byla jsem spokojená. Vyzkoušet jsem ale zatím nic nestihla.
    V květnu mne příjemně překvapila knížka od J. Deavera Hra na nikdy. Nic jsem od tohoto autora předtím nečetla a tenhle titul se mi líbil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem na tvém blogu, že jsi měla stejný jako já :)

      Vymazat
  5. Podcasty vůbec neposlouchám, ale o tom Zkouškovém jsem přemýšlela :-) Mimo jiné na tu knihu se také podívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už podcasty taky moc neposlouchám, respektive vůbec ne, ale myšlenka podcastu Zkouškové se mi líbila a určitě stojí za poslech :)

      Vymazat
  6. Dm box vypadá super! Co se týče ostatních produktů, tak sdílím tvé nadšení z Bio balzámu na nehty, který používám pokaždé, co si dělám nehty. <3
    O podcastu jsem také slyšela, ale tak trošku si ho "nechávám na potom", protože teď maturuji a téměř denně poslouchám třeba Vinohradskou 12 - tu fakt nejvíc doporučuji! :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som ešte nikdy nemala DM box ale chcela by som raz. Minule mi susedka ponúkla lebo si objednala omylom tri ale vtedy ma nezaujal obsahom, no teraz to vyzerá super.

    VIKTORIÁNSKA MÓDA V MODERNOM ŠATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, aby se ti ho jednou také podařilo ulovit :)

      Vymazat
  8. Ze všech DM boxů, které jsem viděla, tenhle opravdu vypadá nejlépe :) Ty jo a ať přemýšlím, jak chci, nemůžu si vzpomenout, jestli jsem si minulý měsíc oblíbila něco nového :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,
    já jsem si v poslední době hodně oblíbila Prima Krimi, protože je tu minimum zpráv o současné situaci, které mě už nějak vyčerpávají. Tady běží detektivky, které mě baví a kterých si v klidu pracuji. Z knih jsem četla znovu hokejovou sérii od Elle Kennedy a detektivky Helen Fields, které jsou skvělé. Cesta na sever se mi taky líbila a připomněla mi to moje putování Skandinávií.
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě už zprávy o současné situaci vyčerpávaly, vlastně jsem je už přestala úplně sledovat, to nejdůležitější se stejně dozvím :)

      Vymazat
  10. Zkouškový jsem objevila asi předevčírem a celá natěšená jsem si pustila první díl a popravdě si nejsem úplně jistá, jestli mě to chytlo nebo ne. Zkusím dát šanci ještě druhýmu dílu a uvidíme. Ale nápad je to rozhodně skvělý! :)
    Pokud ty produkty na nehty pomůžou, tak mi to prosím dej vědět. Já bojuju s lámavými a třepícími se nehty celý život a kvůli tomu, když chci mít nehty dlouhé a hezké, tak musím na gelovky :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že i pro mě ten první díl byl takový zmatečný, ale pak jak už člověk rozeznával jednotlivé postavy, tak mě podcast vážně chytnul :)
      Pomáhají! :)

      Vymazat
  11. To je věciček! O podcastu jsem neslyšela, ale jdu i ho poslechnout, už dlouho hledám něco, co můžu poslouchat :)

    OdpovědětVymazat
  12. Na Sigrid jsem taky jednu dobu ujížděla a její písničky mi hrály každý den. :) Je to skvělá zpěvačka a její písničky jsou takové chytlavé.

    OdpovědětVymazat
  13. Saloos kosmetiku zbožňuji, doma mám balzám na rty, ale o péči na nehty jsem vůbec nevěděla to je super! Hlavně já mám pořád nějaké záděry, takže super tip! A DM box nevím, kde žiju, ale také nevím, že něco takového dělají. Musím zase co nejdřív vlítnou do drogerky, už mě to chybí :D :)

    https://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na záděry také trpím, ale tento balzám na nehty je pro ně úplným zázrakem :)

      Vymazat
  14. Vůbec se nedivím, že máš v oblíbencích top coaty od Essence. Také je používám a jsem s nimi maximálně spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ten top coat od Essence je skvelý. Mám už asi tretie balenie a som moc moc spokojná. Neviem prečo som nikdy nepoužívala aj base coat, ale asi by som mala začať.
    Ja som si moc obľúbila krémové produkty ako je krémová tyčinka na kontúrovanie a blush. A to mám mastnú pleť ale moc ma to baví!
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také top coatu mám už několikáté balení :) Base coat jsem začala používat až nedávno, taky nevím, proč jsem ho nezačala používat už dříve ;)

      Vymazat
  16. Ten DM box vypadá skvěle, já ho bohužel nestihla. Nevadí. Já si doma dělám Gelové nehty sama, protože svoje mám strašný a nic mi na ně nepomáhalo.
    Já si momentálně moc oblíbila korejskou kosmetiku :-)
    Michaela Blog

    OdpovědětVymazat
  17. To je super, že jsi takhle mohla korektovat časopis! :) Já ani nevím, jestli jsem si za květen něco oblíbila - první dva týdny jsem byla na praxích a druhý dva jsem se šprtala na zkoušky :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super to bylo, jen doufám, že jsem tam nenechala moc chyb ;)

      Vymazat