F Seriály I. - Another Dominika

Seriály I.

Nikdy jsem nebyla fanynkou seriálů. Vždycky jsem si radši pustila film. Ani nevím, proč tomu tak bylo, ale za poslední rok se to ve mně úplně obrátilo a já jsem seriálům celkem dost propadla.

13 Reasons Why
Thirteen Reasons Why je možná právě tím seriálem, který ve mně spustil seriálovou mánii. Z druhé série jsem byla zklamaná a byla jsem zvědavá, jak se autoři popasují s tou třetí. První půlka pro mě byla zklamáním, moc jsem se nedokázala vžít s Ani, ale pak jsem se do seriálu dostala a začal mi dávat smysl. Nevěřila bych, že to napíši, ale Bryce mi začal být sympatický a bylo mi líto, jak to s ním dopadlo. Celá série vlastně byla úžasnou demonstrací efektu motýlích křídel. A už teď se těším na tu čtvrtou.

Zdroj

Euphoria
Po 13 Reasons Why jsem cítila, že si potřebuju od teen prostředí dát oddych. Moc dlouho mi to nevydrželo, jelikož snad všude na mě vyskakoval seriál Euphoria. Hned první díl jsem zhruba v polovině stopla a říkala jsem si, že tohle ani náhodou. Pak jsem seriálu dala druhou šanci a pochopila jsem, proč je tak populární. Myslím, že prostředí teenagerů ukazuje zas z jiného úhlu. Více realistického. Myslím, že kdyby se na něj podívali rodiče, tak by se asi hodně zhrozili. Na druhou stranu možná ale do jisté míry i ukazuje to, jak by rodiče nás mohli více pochopit. Plus se mi líbilo, že seriál poodkrývá další témata, která jsem zatím v jiných seriálech a filmech z teen prostředí neviděla.

Zdroj

Příběh služebnice
Na třetí sérii tohoto seriálu jsem se těšila, ale byla pro mě zklamáním. Celá série mi přišla taková nemastná neslaná, jako kdyby jí něco chybělo. Byla tam pasáže a linky, které se mi líbily, ale nikdy by mě nenapadlo, že to napíšu zrovna u tohoto seriálu, ale po většinu času u mě převládala nuda. Přesto se tvůrcům podařilo ve mně probudit zvědavost, jak to bude dál v další sérii.

Zdroj

Hra o trůny
Tento seriál asi není třeba moc dlouho představovat. Mně se po několika měsících podařilo dokoukat celou Hru o trůny (psala jsem o ní i v mým Oblíbenostech a radůstkách) až do konce a jsem z toho lehce rozpačitá. Upřímně, když jsem četla, že lidé sepisují petice, aby poslední řada byla přetočena, myslela jsem si, co blázní, že to je jenom seriál.. Po shlédnutí prvních čtyř dílů osmé sérii bych tu petici nejradši podepsala taky. V sedmé sérii se mi líbilo, že se jednotlivé příběhy/rody začaly propojovat a těšila jsem se na to velké finále, které alespoň pro mě tak úplně nepřišlo. Přijde mi hrozná škoda, že se několik desítek dílů piplali s jednotlivými postavami, nadpřirozenem a vším možným a asi bych čekala, že alespoň stejnou práci by si mohli tvůrci dát i s poslední sérií. I když chápu, že jen nafilmovat bitvy muselo dát neskutečnou práci, ale jde mi spíš celkově o ten příběh. Přijde mi, že scénáristé si hodně ušetřili práci a použili v ději až moc skoků.

Zdroj

Moc by mě zajímalo, jaký názor máte na tyto seriály vy. Viděli jste vůbec tyto seriály?

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Z uvedených jsem viděla pouze první sérii 13 Reasons Why a celé Game of Thrones. Tu petici chci podepsat taky! :D Příběh služebnice mám na Watch Listu a Euphoria mě nezaujala natolik, abych ji tam přidala. Navíc mám tolik seriálů, na které chci koukat... není vůbec čas! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by Euphoria stála za to, abys ji na svůj seznam přidala :)) ..ale chápu, že toho času moc není, kord teď se začátkem školy už ten čas spíš není než naopak :/

      Vymazat
  2. Hra o trůny je moje srdcovka a 13 reasons why jsem začala sledovat minulý týden, když jsem byla nemocná a nevěděla už co a využila Netflix, který mám a první série bomba, druhá taková nic moc a pak, jsem si říkala co tak může být v 3 sérii a zatím jsem v díle, kde se zjistí, že byl Bryce zastřelen :) a taky souhlasím, že ta Ani mi ze začátku byla taková ne sympatická, ale už ji taky začínám přicházet na chuť.

    OdpovědětVymazat
  3. joo, taky sem dřív byla ten filmovej typ a najednou od netflixu jedu spíš seriály :D
    na 13 reasons why se chci podívat!! zvlášť když už je ta druhá season :D
    jinak hru o trůny mi znechutil ten mainstream a pak mě odradil počet sérií :DDD
    já si letos oblíbila riverdale a sabrinu, takže rozhodně koukni jestli tě to taky zaujme :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netflix je fakt "zlo" :D ..13 Reasons Why už má dokonce tři série ;) Mě ten mainstream okolo Hry o trůny dlouho taky odrazoval, ale s poslední sérií jsem neustále všude četla články o jednotlivých dílech, tak jsem neodolala a začala jsem seriál sledovat taky :D

      Vymazat
  4. Na Euphorii jsem koukala nedávno a jako nevím, byl super, ale chyběl mi tam nějaký ten příběh, kolem kterého by se to odehrávalo :D přišlo mi, že to prostě jen ukazuje život těch teens, což jako není vůbec špatný, i když ten seriál byl docela hroznej v tom, co se tam dělo.
    Co se 13RW týče, tak s tebou úplně soucítím při lístosti nad Brycem, taky mi byl ke konci sympatický a věřila jsem, že by se dokázal změnit. Ten seriál miluju myslím si, že třetí série se jim vyvedla. Je pravda, že Ani je tam ze začátku taková trošičku divná, ale člověk si na ni zvykne :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde, že ten příběh byl právě v tom ukázat život teenagerů :)) Docela jsem tam vidět i pospojitost a to, jak se příběh jednotlivých postav vyvíjel :))

      Vymazat
  5. Já zase nesleduju moc filmy, ale na seriálech ujíždím 😄 teda na zrovna na těchto, neviděla jsem ani jeden 😄

    OdpovědětVymazat
  6. Já na seriálech ujížděla dříve jako blázen, haha. Ted už bohužel nemám tolik času, ale přesto si vždy udělám čas na Američan Horror story a 13 Reason Why. A ted jsem sledovala i Pretty Little Liars The Perfectionist :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  7. 13 Reasons Why teď také sleduji a je to naprostá pecka! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ani jeden z nich som zatiaľ nevidela, takže vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hry o trůny a Služebnice jsou dokonalý. 13 reason why se mi nelíbilo. no a na Euphoriu už se dlouho chystám, takže díky za tip! :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jestli se ti Euphoria zalíbí :)

      Vymazat
  10. Bohužel mi přijde Příběh služebnice jako extrémně nudnej seriál. Viděla jsem pár dílů a dál pokračovat nebudu. Za to ostatní 3 seriály jsou moje lásky❤. 13 Reasons Why si musím pouštět postupně, nějak mě z toho chytá smutná nálada.

    Verča ze Ztracena v Praze I Čas utíká rychleji, když pracuješ... I MŮJ ŽIVOT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě taky padala smutná nálada, když jsem se na 13 Reasons Why dívala, ale tak moc jsem chtěla vědět, jak to bude pokračovat, že jsem všechny série zkoukla až moc rychle :D ..každopádně až si seriál budu pouštět příště, určitě si ho budu pouštět postupně :)

      Vymazat
  11. Seriály vůbec nesleduju. Já si doteď raději pustím nějaký film. Ale jinak super tipy.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  12. Viděla jsem všechny, kromě euphorie. Také jsem viděla upíří deníky, the originals a vřele doporučuji black mirror (mnohdy to dost vystihuje budoucnost - mnohdy to vlastně vystihuje už i přítomnost) a český seriál Vyprávěj. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. O zmíněných seriálech jsem něco málo slyšela, ale nikdy jsem žádný neviděla. K hře o trůny mě to zatím vůbec netáhne, jak to sledovali všichni :D ja nejradši sleduju se scifi tématikou :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to ke Hře o trůny také vůbec netáhlo, ale jak o té osmé sérii všichni mluvili, tak jsem si chtěla pustit aspoň jeden díl a už jsem v té mánii jela taky :D

      Vymazat
  14. tyjo zrovna bych chtěla nějaký začít sledovat, tak moc děkuju za tipy:)) (už přes rok jsem žádný neviěla, haha)

    OdpovědětVymazat
  15. Z uvedených jsem viděla všechny seriály.U služebnice a 13 reasons jsem nyní začala 3. série, takže vidím, že koukáme na to samé. :) U Euphorie jsem si také říkala, tak to nebude ono, ale nakonec bylo a bavil mě a také mě bavili herci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti herci nakonec byli skvělí :)) Snad se ti budou 3. série líbit :))

      Vymazat
  16. Já to mám zase naopak a mám ráda mnohem víc seriály než filmy :) Z těchto jsem viděla 13 Reasons Why a Příběh služebnice. Game of Thrones mě zase neláká vůbec :D Podobná tématika mi prostě není úplně blízká. Ale tu Euphorii bych mohla zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tématiku jako má GoT taky nikdy neměla v oblibě, ale občas je fajn zkusit něco trošku jiného :))

      Vymazat
  17. Tak já na seriály taky vůbec nejsem.. V poslední době jsem začala ale sledovat Zpřítomnělí.. Upřímně jen proto, že se to odehrává v Oslu :D :D a na Euphorii jsem se taky chtěla podívat, ale pořád to odkládám :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  18. Asi jsem jedna z mála, kterou Game of Thrones vůbec nechytlo. Dala jsem tomu několikrát šanci, ale bohužel, bylo to pro mě nudné a strašně předvídatelné. Za to Příběh služebnice je můj oblíbený, čekání na každý díl trvalo snad věčnost :D
    Na 13 reasons why jsem koukala pouze na první sérii, pak na pár dílů z druhé, ale bohužel mě to již nezaujalo, možná mají některé seriály skončit v tom nejlepším...
    A na Euphorii bych se ráda brzo podívala, tak snad se najde chvilka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle komentářů je Vás takových víc :)) Ale je zajímavé, protože pro mě (alespoň tedy první série) vůbec předvídatelné nebyly :D
      Je pravda, že mě taky trošku zarazilo, že se rozhodli u 13 Reasons Why pokračovat i dalšími sériemi, když dle knižní předlohy je jen ta první.. ale jak jsem psala, druhá série byla nic moc, ale ta třetí se (alespoň) podle mě povedla :)

      Vymazat
  19. Já jsem se taky nikdy nepovažovala za seriálového člověka. Před tím, než jsem se seznámila s přítelem, jsem příležitostně koukala na Once upon a time nebo Odložené případy. :D Ale s přítelem jsme pak začali koukat na Doctora Who, The Middle, The Scrubs, Suits, Stranger Things, Dark, Travelers a já nevím, co ještě. Takže hádám, že teď už vlastně seriálový člověk jsem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no myslím, že teď už seriálový člověk určitě jsi :D

      Vymazat
  20. Druhá série 13RW mě moc nechytla, ale Euphorii jsem shlédla snad za dva dny. Bohužel takhle dnešní doba fakt funguje (možná to tam je ještě vyobrazený docela střídmě) a mělo by se víc poukazovat na to, že to není nejlepší cesta..

    GrünHauz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu! :) Taky mi přijde, že o tématech, která v seriálu byla nastíněna, by se mělo mluvit víc :)

      Vymazat
  21. S 13 důvody to mám naprosto stejně, ale 4. sérii bych už nedělala, připadá mi, že to zbytečně natahují a to samé služebnice, i když už ní poslední díly byly docela zajímavé.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co si budeme, 13RW natáhli už v podstatě tou druhou sérií.. ale chápu, že ta 4. série je celkem logická - měla by to být ta poslední série, kdy hlavní hrdinové budou ukončovat střední :) A upřímně jsem celkem i zvědavá, o čem bude :)

      Vymazat