F Nenechám tě odejít | Chevy Stevens - Another Dominika

Nenechám tě odejít | Chevy Stevens

Když mi knížní novinka Nenechám tě odejít od nakladatelství Ocelot  díky spolupráci s e-shopem MegaKnihy.cz uprostřed zkouškového přišla, říkala jsem si, že takhle tlustá knížka se zkouškovým nejde moc dohromady. Ale stačila jedna cesta vlakem, já knížce naprosto propadla a za tři dny ji celou přečetla.


Před jedenácti lety uprchla Lindsey s dcerou Sophií před svým násilnickým manželem, který se ji pokusil zabít. Našla si nový domov, začala s podnikáním a snažila se odstřihnout od svého starého života. Myslela si, že unikla temné minulosti a že je v bezpečí. Po jedenácti letech je však exmanžel Andrew propuštěn z vězení a Lindsey se začínají dít strašidelné věci. Někdo se jí vkrade do domu, pokusí se otrávit psa a napadne jejího přítele. Andrew tvrdí, že to není on. Že se změnil. Může mu věřit? Nebo za útoky stojí někdo, kdo je Lindsey blíž než si sama myslí? A jak se může drobná lest, kterou Lindsey před lety provedla, změnit v její největší noční můru? Psychologický román Nenechám tě odejít popisuje rodinné drama založené na efektu motýlích křídel. Kniha zachycuje majetnickou lásku, která se jednoho dne vymkne kontrole.1


Knížka je rozdělana do tří částí. V té první se střídá retrospektivní vyprávění se současností a právě tato část mě bavila nejvíc. Pro mě bylo až fascinující pozorovat, jak se příběh Lindsey a Andrewa vyvíjel. Jelikož mám takovou povahu, že opravdu nemám ráda násilí a týrání - ať už psychické, tak fyzické, tak to pro mě bylo docela náročné čtení, ale přijde mi, že právě tato část byla nejvíce dynamická. Od druhé části už jsme čistě jen v přítomnosti a střídá se příběh z pohledu Lindsay a Sophie. Musím se přiznat, že mi tohle vyprávění ze dvou pohledů možná trošku vadilo a do jistý míry mi přišlo zbytečný, na druhou stranu mu ale naprosto rozumím - jako dílek skládačky doplňoval příběh.


Upřímně jsem ani nečekala, že mě knížka až tak moc chytne a nebudu ji moc přestat číst, protože tak strašně moc budu chtít vědět, co bude dál. Možná je to i tím, že jsem knížek s podobným tématem moc nečetla, ale takovýhle konec jsem nečekala. Moc se mi líbilo zpracování efektu motýlích křídel. Mně celkově tahle samotná myšlenka přijde úplně dokonalá a ve spojení s tímto příběh je to úplná pecka.
Pokud hledáte knížku, do které se od první stránky začtete a nebudu moc přestat, tak tahle knížka je přesně pro Vás. A i když při jejím čtením budete ztrácet naději v dobrý konec, tak nakonec všechno dopadne tak, jak má.

Nenechám tě odejít - Chevy Stevens, 400 stran

Znáte tuto knížku? Zaujala Vás? Jakou knížku si chcete během léta přečíst?

CONVERSATION

16 komentářů:

  1. Tuhle knížku neznám, ale vypadá zajímavě! :)
    Já se chystám číst něco z povínné četby k maturitě od Čapka a You are a badass od Jen Sincera. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Čapka jsem měla k maturitě Matku a R.U.R. - obě knížky doporučuju :)

      Vymazat
  2. Knihu sice neznám, ale tenhle styl mám moc ráda, takže bych ji taky měla během pár dnů přečtenou.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobný typ knížek umí vtáhnout od děje a přečte se opravdu za chviličku :)

      Vymazat
  3. Tvoje recenze není první pochvalná, kterou jsem na tuhle knížku četla. Takže pokud na ni narazím v knihovně, určitě si ji půjčím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si všimla toho, že když se někde objevila recenze na tuto knížku, tak se snad každému líbila - ani se tomu nedivím :)

      Vymazat
  4. podobné žánre síce nečítam, ale musím napísať že tvoje spracovanie recenzie sa mi páči :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už som o nej počula a celkom ma zaujala; ale iba si ma presvedčila, že ju musím prečítať čo najskôr :D ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "HOW TO ACHIEVE YOUR GOALS"

    OdpovědětVymazat
  6. Zní zajímavě. Mám ráda knížky, které mně chytnou a nepustí :D

    OdpovědětVymazat
  7. Psychologické romány mám docela ráda, ale musí se číst s mírou, jinak je z toho člověk leda sám zralý na psychiatra. :D Já se v létě chystám dočíst čtvrtý díl Cizinky a snad si přečtu něco v němčině, bylo by to potřeba. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :D Přečíst víc psychologických románů za sebou, tak asi nemám úplně klidné spaní.. Ale jendou za čas proč ne :)

      Vymazat
  8. Taky jsem jí četla, nic od ní neočekávala a byla překvapená :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat