F Filmy XI. + Jeden tip na seriál - Another Dominika

Filmy XI. + Jeden tip na seriál

Po kratší odmlce jsem tady s dalšími tipy na filmy. Tak snad si mezi nimi najdete nějaký, který si zamilujete.

Instant Family

Nejlepší film, jaký jsem za hodně dlouhou dobu viděla.
Film je o manželích, kteří se rozhodnout adoptovat dítě, jen nepočítali s tím, že "dítě", které si vyberou, bude v balíčku po třech.
Za mě to je neskutečně dojemná komedie, která je úplně geniální a nepamatuju se, kdy naposledy jsem na konci filmu tak moc plakala.


Zdroj

Zelená kníha
| Green Book
Tenhle film mě podle popisu vůbec nezaujal, ale když vyhrál toho Oskara, chtěla jsem mu dát šanci. Hodně dlouhou dobu jsem nechápala, jak ho mohl vyhrát. Ale pak se to zlomilo a já tomu filmu naprosto propadla. Na konci mi ukápla slzička. A celý příběh je o to kouzelnější, když zjistíte, že je podle skutečného příběhu. Asi se mi moc nechce rozepisovat o tom, o čem film je, protože popis toho, že film vypráví příběh černého pianisty, který si na svoje turné na počátku šedesátých let jako svého řidiče vybere bělocha, asi není úplné terno, ale pusťte si ten film, nebudete litovat.

 Zdroj

 Malá smrt
Originální komedie o sexu, lásce, vztazích a tajných tužbách spořádaných obyvatel poklidného předměstí australského Sydney. Malá smrt, což v australském slangu znamená orgasmus, vypráví o tom, co se stane, když lidé řeknou, po čem skutečně touží.1
Když jsem si přečetla, o čem film je a když jsem si ho proklikala, tak mě moc nezaujal. Ale pak jsem se rozhodla mu dát ještě šanci a celou hodinu a půl jsem se bavila. I když je film o sexu, tak určitě nečekejte nic ve stylu Padesáti odstínů šedi. Spíš je to taková tragikomedie o normálních lidech. Moc se mi líbilo, že se na konci tři příběhy vlastně spojily dohromady, na druhou stranu mě ale zklamalo, že film zůstává s otevřeným koncem.


Zdroj

Štěstí na dosah
Tento film byl natočen už před delší dobou, a tak mi přijde zvláštní, že jsem ho objevila teprve nedávno. Je naprosto dokonalý. Film je o Chrisovi, muži, kterému se rozpadne rodina a on má co dělat, aby uživil sebe a svého syna. Jeho touha po tom, aby ho zabezpečil, je až neskutečná. Je to silný, inspirující příběh, ze kterého se jen tak nevzpamatujete.


Zdroj

Dálnice 60
Tento film byl natočen ještě o něco dříve než ten předchozí. Film je zvláštní a upřímně ani nevím, jak ho popsat. Pro mě je to takový pohádkový až mystický příběh o Neilovi, který si přeje znát odpovědi na otázky, a tak je poslán na cestu po neexistující dálnici I 60, aby doručil tajemný balíček. Během své cesty potkává různorodé osoby a dostává se až do absurdních situací. Celý film jsem čekala, jaký bude vlastně konec. A lepší už být ani nemohl. Dejte tomuto filmu šanci.


Zdroj

Louskáček a čtyři říše
Já jsem možná jedna z mála, která příběh Louskáčka nezná. Jediné, co se mi vybaví, jsou Vánoce. Jestli jsem to správně pochopila, tak toto není přesné přenesení baletního díla do filmu, ale i tak film stojí za zhlédnutí. Svým námětem mi připomíná Alenku v říši divů či Letopisy Narnie - skočíte do díry/projdete skříní nebo kmenem a jste v úplně jiné, až kouzelné říši.
Mně se film moc líbil, vůbec jsem nečekala, že mě příběh až tak moc do sebe vtáhne. Líbilo se mi i to, jak se příběh vyvíjel, když už máte pocit, že je konec a bude happy end, přijde zlom a všechno je jinak.


Zdroj

Bird Box
Schválně, je tady někdo, kdo na tento film neviděl upoutávku v rámci reklam na Youtube?
Mě ta reklama tak moc rozčilovala, až jsem ten film chtěla vidět. Upřímně bych se na film znovu nepodívala. Samotný příběh není špatný, líbilo se mi prolínání dvou časových rovin a byla jsem fakt zvědavá, co se nakonec stalo všem obyvatelům domu, ale celkově se nemůžu zbavit pocitu, že kdyby ve filmu nehrála fantastická Sandra Bullock, byl by to film o ničem, který by zapadl mezi všechny další jemu podobné filmy.


Zdroj

7 životů
Tenhle film je přesný opak filmů, na které se obvykle dívám. Jedná se o sci-fi z nedaleké budoucnosti, kdy je do praxe uvedena politika jednoho dítěte. Sourozenci jsou dle oficiální politiky zmrazeni a budou do života opět uvedeni, až se podmínky na planetě zlepší. Jedné matce se narodila sedmerčata, sama při porodu zemřela a její otec se rozhodl všechny sourozenci ukrýt tak, aby mohli žít všichni společně. Vybuduje důmyslný plán, kdy každý den chodí ven jen jedna ze sester a společně mají vytvořenou jednu identitu. Celý plán funguje až do doby, kdy se jedna ze sester nevrátí domů..
Já jsem z tohohle filmu byla celkem dost vyřízená. Nemám ráda vraždění, krev a násilí, takže tenhle film mi dal dost zabrat, na druhou stranu se mi dost líbilo, že jsem až do poslední chvíle vlastně nevěděla, jak to celé je.



Zdroj

After Life

Od prvního dílu jsem se do tohohle seriálu naprosto zamilovala. Když napíšu, že seriál je o Tonym, kterému zemřela manželka na rakovinu a který od té doby má depresy a sebevražedné sklony, asi to nezní jako něco, co byste si chtěli pustit během jarních večerů. Ale Tony je ve skutečnosti opravdový sympaťák, všechny postavy v seriály jsou neskutečně dobře napsaný a celkově myšlenka, kterou se seriál ubírá, je povzbuzující a i když je příběh na jednu stranu místy až neskutečný, tak je to vlastně seriál opravdu ze života. A já strašně moc doufám, že bude druhá série.


Zdroj

A co jste za poslední dobu viděli vy?

CONVERSATION

15 komentářů:

  1. Jeej ďakujem hlavne za ten názor na Green Book. Akurát včera som ten film odsunula stranou kvôli popisu aj keď ma lákal preto, že vyhral Oskara. Dám mu teda šancu a pozriem si ho. Inak ma zaujal aj ten prvý film a potom aj Malá smrť. Určite pozriem :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, tak většinu filmů z tvého článku znám, ale ani jeden sem neviděla. Jinak u mě to je rozhodně seriál Game of Thrones a bohužel na filmy teď není čas, můžu tam tak maximálně započítat Captain Marvel, na které jsem byla v kině. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No to je skvělé, díky za tipy, já snad ani jeden film neznám :D teď jsem taky dělala článek o seriálech a filmech, takže tenhle styl článku oceňuju. Určitě se na ně podívám.

    OdpovědětVymazat
  4. skvelé tipy, ani jeden film som nevidela takže mám čo robiť :) najviac ma zaujal ten prvý :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za tipy, ani jeden film jsem neviděla a seriál taky ne, tak někdy ráda mrknu :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy! Hlavně Instant Family. Viděla jsem jen 7 životů.

    OdpovědětVymazat
  7. Fajn tipy, zaujala mě Instant family, na tu určitě kouknu:) 7 životů jsem už párkrát viděla na YT jako ukázku a přišlo mi to zajímavé, tak na to asi taky mrknu, i když krváky nemusím:D

    OdpovědětVymazat
  8. Bird Box mě úplně nezaujal, přišlo mi takové nemastné neslané :) A s těmi reklamami máš naprostou pravdu. Mě to taky tak moc vadilo až jsem se na to podívala. Zaujala mě ale Malá smrt. Už dlouho jsem neviděla žádnou vtipnou oddechovou komedii, takže film moc ráda stáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sedm životů jsme viděli s přítelem a film se mi líbil. Louskáček měl nádherný kostými, parádně propracovaný, ale film, tedy děj mě moc nezaujal, na mě možná až moc pohádka, čekala jsem trochu více reality. :) Ostatní filmy neznám, ale určitě postupně mrknu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Bird Box se mi líbí, na takové filmy se moc často nedívám, takže mi přišel fajn :)

    OdpovědětVymazat
  11. Super článok :) Nevidela som ani jeden film, ale tá Diaľnica 60 vyzerá zaujímavo :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělé tipy :) Pořád hledám nějaké nové filmy, na které bych mrkla, takže super inspirace :) Zaujala mě After life a nový seriál Green Book :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zaujímavé filmy :-) ja som skôr na horory, takže v poslednej dobe som nejaké pozerala :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  14. O Zelené knize jsem toho už hodně slyšela, takže určitě budu muset shlédnout :) A Louskáček.. No já pohádky miluju O:)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat