F King | T. M. Frazier - Another Dominika

King | T. M. Frazier

Když mi přišla nabídka od e-shopu megaknihy.cz, jestli bych nechtěla napsat recenzi na knížku od T. M. Frazier - King, kterou jako novinku vydalo nakladatelství Ocelot, chvilku jsem váhala. Když jsem si o knížce četla, neznělo mi to jako knížka, po které bych sama dobrovolně sáhla. Na druhou stranu nerada něco odsuzuju předem, a tak jsem se do knížky začetla.
A nemohla jsem se od ní odtrhnout.



V knížce se prolíná vyprávění z pohledu Kinga a z pohledu Doe. Těžko byste našli dva větší protiklady. King - drsný potetovaný kriminálník a Doe - na první pohled nevinná dívka, která po ztrátě paměti neví, kým vlastně je. Jejich osudy se protknou a Doe se stává jeho majetkem. A i když je to nepravděpodobný, tak se do sebe zamilují. Vášnivě. Co ale Doe neví, je to, že King celou dobu ví, kým ona ve skutečnosti je. A King neví, že Doein otec nepatří mezi ty, kteří plní sliby.




Knížka Vás do děje vtáhne od první stránky. Upřímně ze začátku jsem si musela hodně zvykat na vulgární výrazy a všudypřítomný sexuální podtext. Ale celý příběh by bez toho nebyl kompletní a něco by mu chybělo. Při čtení jsem se nemohla ubránit k porovnání ke slavné Twilight sáze. Nebezpečnost a zároveň ochranitářský vztah Kinga k Doe mi připomínal vztah Edwarda a Belly. Na rozdíl od tohoto příběhu, King nemá happy end. Ale tento příběh se Vám dostane pod kůži mnohem víc. Nebudete se moc od knížky odtrhnout. Byla jsem hrozně zvědavá, jak knížka skončí. Akorát jsem ten konec čekala úplně jiný.
Konec v knížce? Jedno velký WOW. Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký konec, ať už knížky nebo filmu, tak zasáhl. Nutně si potřebuju přečíst druhý díl.
Tahle knížka se Vám dostane pod kůži.
A i když se Vám King bude zdát jako ten nejodpornější chlap, na konci do něj budete zamilovaní. A ani by Vám nevadilo, kdyby kvůli Vám někoho zabil.
Taky bych ještě v průběhu čtení nečekala, že se to stane.



Znáte tuto knížku? Líbila se Vám?

CONVERSATION

20 komentářů:

  1. Tuto knížku neznám a slyším o ní poprvé, ale tobě se ta recenze povedla udělat tak lákavě, že mám teď hroznou chuť si to přečíst :D Tento typ knížek mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku neznám, ale vypadá fakt hodně zajímavě!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že aspoň teď už o knížce víš :)

      Vymazat
  3. Tak na tuhle knížku jsem ještě zatím nenarazila, ale hrozně ráda čtu a v tomto roce jsem si řekla, že chci číst ještě více. Přidávám si jí na seznam, jelikož vypadá opravdu zajímavě dle toho co píšeš a už jen ten obal se mi zalíbil. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten obal zaujal hned :) Taky bych tento rok chtěla číst více, tak snad nám to půjde :)

      Vymazat
  4. Zajímavá knížka, takové já mám velmi ráda. Určitě se po ni podívám, děkuji za tip:-).

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu vidím poprvé a ani mě moc nezaujala. Mně se moc nelíbí její obal a to je základ knihy, abych si jí přečetla.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že každého zaujme jiný obal :) Tento obal není úplně typický, ale ke knížce se hodí mně se líbí moc :)

      Vymazat
  6. Moc pěkná recenze :) Taky mi přišla nabídka od megaknih, ale kniha se někde po cestě ztratila. Takže mě to mrzí a počkám si na ni až bude v knihovně :) Vypadá to, že za přečtení stojí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že se knížka někde zatoulala :/ Tak až bude v knihovně, tak si ji určitě půjč, nebudeš litovat :)

      Vymazat
  7. Ahoj Domco, taky jsem akorat psala na blog recenzi a mam stejne dojmy jako ty a nemuzu se dockat dalsiho dilu:). Kinga miluju:)))
    Mej se krasne!
    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se Ti knížka taky tak líbila :)) Už aby byl druhý díl :D

      Vymazat
  8. Tak teď si mě hodně nalákala k přečtení této knížky! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju přesně tenhle typ knížek, který hned zaujme! :)

    OdpovědětVymazat