F Zaujalo mě I. - Another Dominika

Zaujalo mě I.

Vždycky mě moc baví články a videa s měsíčními oblíbenci, ale vím, že já bych asi nedokázala dát každý měsíc dohromady článek s těmi mými. A proto jsem se rozhodla alespoň sem tam dát dohromady článek s mými oblíbenci a oblíbenostmi za nějakou dobu, jelikož je spoustu věcí, které bych s Vámi chtěla sdílet, jen se mi do žádných jiných článků nevejdou.

Dokumetny - Avicii, Lady Gaga
Já nejsem typ člověka, co by se rád díval na dokumenty jakéhokoliv typu. Ale zvláštní náhodou si mě poslední dobou našly hned dva - o Aviciim a o Lady Gaga.
Oba dva dokumenty jsou zajímavými pohledy do soukromí těchto hvězd a při jejich sledování jsem si víc a víc uvědomovala, že bych ten jejich na první pohled úžasný život nechtěla.
Dokument Avicii: True Stories byl hodně emotivním zážitkem, i vzhledem k tomu, že Avicii už mezi námi není, a i proto bych ho doporučila o něco víc než ten o Lady Gaga.

Zdroj
Zelený a bílý jíl
Zelený a bílý jíl od Saloosu jsou produkty, které jsem si neskutečně moc oblíbila a na obličej jako masku už nepoužívám nic jiného. Přijde mi, že k mojí pleti (mám aknózní, mastnou pleť) je zelený jíl agresivnější, pleť mi víc vysuší a stáhne, zatímco bílý jíl pleť více zjemní a osvěží. Oba dva mi ale pleť dokonale vyčistí a zbaví přebytečného mazu.


Fausto Brizzi - 100 dní štěstí & Máš mě vůbec rád

Na tyto dvě knížky jsem narazila v Levných knihách za 89 Kč a zaujaly mě hned na první pohled. Příběhy obou knížek se odehrávají v Itálii, hlavními postavami jsou muži ve středním věku, kteří procházejí těžkým životním obdobím. Ve 100 dní štěstí je hlavnímu hrdinovi diagnostikována rakovina v pokročilém stádiu a jsou mu dány přibližně tři měsíce, kdy bude moc ještě normálně žít, než mu to nemoc znemožní. V Máš mě vůbec rád je hlavnímu hrdinovi diagnostikována jiná nemoc - deprese. I přes to, že témata knížek nezní vesele, knížky nevyznívají tragicky, spíš naopak. Hlavní hrdinové reflektují svůj život, hodnotí ho, snaží se přijít na to, co mohli udělat jinak a lépe a nejdůležitější je, že nezahořknou, naopak se snaží svůj život, ale i život ostatních změnit k lepšímu.
Je to zajímavý čtení, který mě donutilo přemýšlet. Doporučuju.


Youtube
Upřímně se poslední dobou na Youtube nedívám tak moc jako dřív a máloco a málokdo mě tam dokáže zaujmout. Nedávno jsem ale objevila youtuberku Monique R., která je jiná, svá, v tom nejlepším slova smyslu zvláštní a její tvorba mi sedla. Hodně mě zaujalo i video od Weef - Nejsem dost ECO, BIO, RAW a nikdy nebudu, ze kterýho je mi pořád tak nějak smutno, protože zrovna Weef je pro mě člověk, který toho dělá hrozně moc, dělá věci jinak, nezavírá oči před věcmi, co se dějí a přijde mi líto, že lidi mají tendenci neustále ostatní kritizovat za to, že něco nedělají dost dobře...


Hudba
Už jsem kdysi kdesi psala, že mám vždycky období, kdy poslouchám jednoho a toho stejného interpreta dokola, dokud nepřijde období, kdy dokola poslouchám někoho jiného.
V posledních měsících jsem tak měla období Mandrage, Alana Walkera, Divokýho Billa a nebo třeba Lady Gagy.


Článek od Rozzlobené
Článek od Rozzlobené Někdy si říkám, že bych zase chtěla jíst maso je pro mě nejlepším článkem, jaký jsme tento rok četla. Vystihla moje myšlenky dokonale. A neustále se k němu vracím.


"Co bych ale chtěla nejvíc je zažít ten pocit. Ten klid v hlavě. To že je vám všechno jedno."

 Myslím si, že je úplně jedno, na co ve svém životě si tento článek vztáhnete, ale nejdůležitější je, abyste vytrvali a dělali to, co Vám dává smysl, i když v očích ostatních budete za blázny.

A co poslední dobou zaujalo Vás?

CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Miluju nejruznejsi typy dokumentů a rozhodne verim ze i dva vyse zminene by mohly stat za to :) diky za tipy. Ja ti doporucim ten s nazvem That sugar film, je to o tom co dokaze cukr a pojidani kalorickych jidel. a je to mazec.
    Saloos uz jsem zkousela ale jil teda jeste ne vypada to dost dobre :) urco na to v obchode mrknu :) 100 dni stesti jsem cetla a bylo to dojemne i vesele zaroven, ale prislo mi to hodne nerealne v nekterych momentech, ale jako cetlo se to dobre, ale asi jsem od toho cekala trosku neco jineho, neradila bych to k nejlepsim kniham a sem tam to bylo opravdu smutne :) kazdopadne jo proc ne :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! :) Musí to být zajímavý dokument a je pravda, že už dlouhou dobu plánuju si o tomhle tématu zjistit toho víc :)
      Je fakt, že i mě to přišlo v některých částech dost nereálný, ale já jsem od té knížky vůbec nevěděla, co čekat a celkově mě knížka fakt mile překvapila :)

      Vymazat
  2. Weef obdivuju, ale lidi jsou boužel přílis kritičtí. Ale má i velkou podporu, protože každy, kdo chvíli přemýšlí, ví, že nejde vše najednou. :)
    Ten článek vyoadá zajímavě, mrknu na něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde, že místo toho, aby lidi ocenili, že se někdo snaží, že dělá něco, co ho naplňuje a dává mu smysl, tak radši kritizují.. je mi z toho docela smutno..

      Vymazat
  3. Jílové masky plánuju už déle vyzkoušet, snad se k tomu dostanu :) Jinak já na dokumenty taky moc nejsem, ale přemýšlela jsem nad tím o Lady Gaga, jelikož jsem četla samé pozitivní reakce, tak uvidíme :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se k nim dostaneš co nejdřív, jsou fakt skvělý :)
      Určitě film o Lady Gaga můžu doporučit, aní ti nepřijde, že se díváš na dokument :)

      Vymazat
  4. Na dokument o Lady Gaga se chystám podívat. Ten o Aviciim jsem ani nevěděla že je, ale rozhodně ho musím vidět, měla jsem ho fakt moc ráda. Díky za tip :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co! :) Já jsem taky o něm nevěděla, narazila jsem na něj úplnou náhodou, ale jsem za to ráda :)

      Vymazat
  5. O dokumentu o Lady Gaga jsem neměla ani ponětí. Děkuji za tip. :-) O jílu jsem slyšela, ale ještě jsem ho neměla možnost vyzkoušet O:-) A Weef sleduji už dlouho a mám jí moc ráda. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že díky mě víš, že dokument je, snad se ti bude líbit :)

      Vymazat
  6. mna tento mesiac zaujalo urcite vela veci, ale aktualne si neviem na ziadnu z nich zpomenut :D z tychto tu, o ktorych pises, ma zaujal ten clanok na konci, myslim, ze si ho pojdem precitat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi taky stává, že mě toho zaujme spoustu, ale když si mám vybavit jednu konkrétní věc, tak mě nic nenapadne :D

      Vymazat
  7. Na dokument Lady GaGa se chci taky poodívat, jelikož jsem jifakt zbožňovala na základce a dokonce jsem byla na jejím konzertě :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Páni, tak to musel být zážitek! :) Já Lady Gaga nikdy moc neposlouchala, ale potom, co jsem si pustila dokument, tak si ji pouštím skoro každý den :D

      Vymazat
  8. Weef je naprosto boží, ne se vším se stotožním, ale líbí se mi jak si na nic nehraje, je přirozená a žije. :) Jsem ráda, že jsem na ní narazila. Chtěla bych vidět film s Lady Gagou a zkusit zelený jíl, ten bílý je moc fajn.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky s ní třeba ve všem nesouhlasím, ale celkově ji mám moc ráda, je moc sympatická :)

      Vymazat
  9. Aj mňa veľmi bavia články a videá o obľúbencoch a som rada, že po dlhej dobe som takýto formát videa v blogovej forme :) Knižky ma veľmi zaujali, ďakujem za inspo :)

    Accessoriesforbeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti udělala článkem radost :)

      Vymazat
  10. Jo, to video od Weef jsem taky viděla a bylo mi z toho smutno -.-"
    Mě nejvíc zaujala youtuberka a blogerka Marketa Frank, kterou mohu jen doporučit :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétu Frank jsem si poslední dobou taky oblíbila, je to jedna z mála youtuberek, co sleduju :)

      Vymazat
  11. Na ty dokumenty se určitě podívám. Baví mě nahlížet do života lidí a zjistit, jak to funguje a nefunguje. Jinak já byla v kině na Po čem muži touží a to je super odreagovačka :) Pobavilo mě to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip na film! :) Určitě se na film podívám, odreagovačky mám ráda :)

      Vymazat
  12. jedny nejlepší- nejinspirativnější oblíbenci, které jsem za poslední dobu četla ! A to nepřeháním opravdu jsi mě na hodně věcí navnadila. Zaujal mě jíl, protože mám mastnou pleť, ty knihy by mě na první pohled asi nezaujaly, ale když jsi psala o čem jsou tak mě zaujaly a možná se po nich na internetu kouknu :) videa od weef občas sleduji, toto jsem neviděla, ale hned jak dopíšu komentář tak si ho pustím :). Pěkný článek, ahoj :)
    http://timewithjanii.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥
      Já mám taky mastnou pleť a fakt mi na ni jíly fungují skvěle :)
      Knížky jsou svým tématem určitě zajímavý, je to zas něco trošku jinýho :)

      Vymazat
  13. Na dokument Lady Gagy se už musím podívat. Všude o něm slyším! :-)

    Jinak děkuji za Tipy na knihy, podívám se po nich! :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad sis ho už pustila, určitě stojí za to si ho pustit :)

      Vymazat
  14. Chci se podívat na ten dokument o Aviciim :) ten o Lady Gaga jsem viděla a je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I dokument o Aviciim je skvělý, akorát bylo docela zvláštní ho sledovat, když člověk ví, jak to celý dopadlo :(

      Vymazat
  15. Aviciiho hudbu jsem měla a mám moc ráda. Určitě na ten dokument kouknu :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad sis ho už pustila, kord jestli máš Aviciiho hudbu ráda, tak to stojí za to si ho pustit :)

      Vymazat
  16. Díky za tip na dokumenty, zrovna o Avicii se něco ráda dozvím :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  17. Jíly a celkově produkty na pleť s obsahem jílů mám velmi ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si teď tyhle dva jíly úplně zamilovala, už jsem si objednala k Vánocům od "Ježíška" další balení :D

      Vymazat