F Filmy IX. - Another Dominika

Filmy IX.

Články s tipy na filmy jsou jedny z nejoblíbenějších, a tak jsem se dneska rozhodla sepsat další z nich.

Adrift | Než přišla bouře
Je krásný film o lásce, ve kterém se prolínají dvě roviny - tou první je samotný vztah hlavních hrdinů, tou druhou je současnost, kdy vidíme hlavní hrdiny po tom, co uprostřed oceánu přečkali bouři.
Mně se film líbil, ale zároveň mě zas až tak moc neuchvátil, podle toho, o čem jsem četla, že film je, jsem od něj čekala trošku víc, na druhou stranu mě ale konec překvapil a velké plus u mě je za to, že film je podle skutečné události. 



Zdroj

Adventures in Public School | Poprvé na střední
Poprvé na střední je odlehčený film o klukovi, kterého vyučuje mamka doma a se kterou má hodně blízký vztah, tak blízký, že se prakticky s nikým jiným ani nevídá. Když jde ale do školy napsat závěrečný test, uvidí tam jednu dívku, do které se zamiluje a kvůli které pokazí celý test jen, aby mohl začít chodit do školy a poznat ji.
Já jsem byla ráda, že hlavní roli ve filmu hraje Daniel Doheny, který hrál i ve filmu Alex Strangelove, o kterém jsem minule a který mi hrozně připomíná Kovyho. Mně se film moc líbil, je takový odpočinkový, bavila jsem se tím, jak je hlavní hrdina nemotorný v interakci s ostaními lidmi a překvapivě se mi líbil i konec.



Zdroj

Book Club | Dámský klub
Film je o čtveřici kamarádek v pokročilém věku, které se pravidelně scházejí v jejich knižním klubu, v rámci kterého vždy všechny čtyři čtou stejnou knížku. Jejich životy se změní po té, co jedna z nich určí, že jako další knížku budou číst Padesát odstínů šedi.
Tenhle film mě překvapil a moc se mi líbil. Je zábavnej, milej a úsměvnej a ukazuje, že věk je opravdu pouze číslo. 


Candy Jar
  Je film o dvou outsiderech, kteří jsou na střední, nemají se rádi a jsou spolu v debatním kroužku. Kvůli neshodě jejich matek se ale stane, že musí spolu utvořit tým v rámci debatního kroužku a spolupracovat spolu.
Mě tento film nadchnul, je to zase trošku jiný teen film, moc se mi líbil vývoj dvou hlavních hrdinů a určitě si film pustím ráda znovu. 



Zdroj

Irreplaceable You | Nenahraditelný
Je film o Abbie a Samovi, kteří se do sebe zamilovali již v dětství a teď se plánují vzít a založit rodinu. Bohužel je ale Abbie diagnostikována rakovina, na kterou umírá a má strach, co bude s instrovertním Samem potom, co zemře. A tak se mu rozhodne najít přítelkyni pro dobu, až tady nebude.
Film svým tématem je smutný, je v něm ukázáno, jak se lidi vyrovnávají s tím, že Abbie umírá, na druhou stranu mi film přišel něčím zvláštní, možná mi v něm chybělo víc emocí, nebo mi chybělo něco v samotném příběhu, takže úplně nevím, jestli bych si film pustila znovu.



Zdroj

Sierra Burgess Is a Loser

Já myslím, že si tenhle film zamilujete. Sierra a Veronica jsou přesným opakem. Sierra je nenápadná, silnější, ne příliš hezká dívka, zatímco Veronica je typickou středoškolskou kráskou. Veronica se drží zásady, že s loserama nechodí, a tak, když ji jeden osloví, dá mu číslo na Sierru.
Mně se film moc líbil, líbil se mi konec v tom smyslu, že povrchní krása není všechno.



Zdroj

Tag
| Máš ji 
Film je o pětici přátel, kteří každý rok jeden měsíc hrají na babu, ale v jejich podání hra na babu má úplně jiný rozměr.
Já i když takovýhle "blbosti" úplně ráda nemám, tak si mě film získal a neskutečně jsem se u něj bavila. Jediný, co bych mu vytkla, je konec, který se mi vůbec nelíbil a byla jsem z něj hodně zklamaná.


 Zdroj


Thoroughbreads

Film je o dvou dospívajících dívkách - Lily a Amandě, které obnoví svoje přátelství a společně začnou plánovat vraždu nevlastního otce Lilly.
Thoroughbreads byl na mě už trošku moc, není to úplně ten typ filmů, co bych si běžně pouštěla, ale na druhou stranu to úplně zas až tak špatný nebylo a pokud máte rádi drama, tak by se Vám film mohl líbit. Hodně se mi líbilo to, jakým způsobem se vyvíjely hlavní postavy. 
Zdroj

To All the Boys I´ve Loved Before
Tento film je o nenápadné Lare Jean, která když byla do někoho zamilovaná, tak mu napsala dopis, který ale nikdy neodeslala. Jednoho dne ale krabici s jejíma dopisama našla její sestra a rozhodla se je za ni poslat.
Mně se moc líbí samotný nápad, ale asi jsem od filmu čekala něco víc, přišlo mi, že by se z filmu toho dalo vytěžit mnohem víc, na druhou stranu je film sám o sobě povedený a ráda si ho pustím znovu. 



Zdroj

Disenchantment
Je nový seriál od Netflixu, který je jiný než typické seriály a já bych nikdy nevěřila, že by se mi mohl líbit. Je o princezně Bean, která má dotypické princezny hodně daleko. Společně s elfem Eldo a jejím osobním démonem Luci tvoří nerozlučnou trojici. Seriál je směsicí všech možných dobrodružstvích, místy je to i v rámci tohoto seriálu až moc nepravděpodobný a chviličku mi trvalo, než jsem si  navykla na seriálový humor, ale jakmile se tak stalo, chtěla jsem vědět, co bude dál a celou sérii jsem zkoukla za 4 dny. A upřímně nutně potřebuju druhou, protože chci vědět, jak to celý pokračuje.


Zdroj

Viděli jste nějaký z filmů? Na co jste se naposled dívali vy?

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Tý jo tolik neznámých filmů. :) Docela mě zaujal Dámský klub :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dámský klub je skvělý, jsem ráda, že jsem ti předala inspiraci, na co se podívat :)

      Vymazat
  2. Než přišla bouře mám pocit četla kamarádka a prej to byla moc pěkná knižka, tak se na to možná mrknu a to Poprvé na středni musí byt takové odpočinkové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poprvé na střední je hodně odpočinkový film, takový pohodový na podzim :)

      Vymazat
  3. kazdy jeden z tychto filmov vyzera super a az na prvy a posledny, som este o ziadnom z nich nepocula. Disenchantment mi prisiel ako trochu divny serial, ale tiez som si ho pozrela asi tak behom 4 dni a miestami som sa aj zasmiala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi ten seriál přišel takový zvláštní, ale právě tou svojí zvláštností se mi líbil :)

      Vymazat
  4. Na většinu filmů se chystám podívat, díky moc za další tipy, apoň vím na co koukat :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé filmy, říkám si, že poslední dobou vymýšlí opravdu zajímavé příběhy. :D Na některé bych se ráda podívala, Máš ji jsem viděla, ale zas tolik mě to nebavilo, přestože to byl docela dobrý film. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ten pocit, že poslední dobou i třeba v těch teen filmech jsou ty příběhy zajímavější než dřív :)

      Vymazat
  6. Z týchto filmov poznám len book club ten ma veľmi bavil. A tie čo nepoznám pripisujem na môj pomyselný list filmov,ktoré ai chcem pozrieť! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ze seznamu mě rozhodně zaujalo Thoroughbreds, to je přesně můj styl :) To All The Boys I've Loved jsem vdiěla nedávno a je to sice fajn oddechovka, ale rozhodně nic, na co bych koukla znova

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fajn oddechovka to je, ale přeci jen jsem od filmu toho čekala víc :)

      Vymazat
  8. Najprv ti chcem poďakovať za komentár k môjmu poslednému článku, veľmi si ma potešila <3 A tieto filmové tipy vyzerajú skvelo. Nevidela som síce žiaden z nich, ale pár ma už oslovilo :)
    WOLF CHILD

    OdpovědětVymazat
  9. Všem klukům, které jsem milovala jsem četla knihu a také jsem viděla film a musím říct, že někdy se filmy nepovedou podle knihy, ale tady mě to překvapilo, že to bylo skoro úplně přesný.
    Než přišla bouře mě zklamal spíš,že tam byly scény z přítomnosti a pak z minulosti bylo to matoucí, kdyby to bylo možná chronologicky, tak je to lepší. Na konci jsem, ale popravdě byla v šoku.

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že bych asi zrovna u tohohle filmu byla taky radši, kdyby příběh byl chronoloicky, to prolínání mě spíš rušilo :)

      Vymazat
  10. Ty jo díky za tipy! Ani jeden film jsem neznala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti předala inspiraci na co se podívat :)

      Vymazat
  11. Na ten první film se chystám docela dlouho a stále jsem se k němu nedokopala, jinak ukládám si typy, ty máš vždycky dobré :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  12. Netflix prostě nezklamal, Sierru jsem viděla a mám naprosto stejný názor :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že Netflix má poslední dobou skvělé projekty :)

      Vymazat
  13. Videla som BookClub, ale aj ostatné filmy vyzerajú dobre :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  14. Z techto filmů jsem videla pouze dva, a to Sierra Burges a To all boys I loved before, a oba se mi moc libily , no jsou to klasicke romanticke ze stredni z USA :D na tom se neda nic zkazit. ale libily se. super oddechovky, i pritel se dival :D dal me laka Adrift ale i ty ostatni vypadaji slusne. diky kazdopadne za tipy. :) doufam, ze postupne se podivam na vsechny zbyle. :))) ja za sebe doporucuju treba filmy "Na chesilske plazi" a nebo moje velka laska s nazvem "Brooklyn" se Saoirse Ronan v hlavni roli :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba dva filmy se Saoirse Ronan jsem viděla a byly skvělý :) Brooklyn jsem četla i jako knížku a taky ji můžu doporučit :)

      Vymazat
  15. Chtěla jsem se podívat na Než přišla bouře. Už jen kvůli upoutávce se budu chtít určitě podívat na celý film. Jsem na něj zvědavá. Z ostatních filmů, co zde zmiňuješ mi přijde zajímavý ten Dámský klub, určitě si udělám čas i na něj.

    OdpovědětVymazat
  16. Znáš opravdu hodně filmů a hodně z nich mě zaujalo! :) Žádný ani neznám! :D Hodně mě právě zaujal ten Nenahraditelný, musím se na něj podívat a jsem zvědavá, jestli budu mít stejné pocity :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že filmů jsem už viděla spoustu, ale vždycky, když se mě někdo zeptá, jestli bych mu nějaký doporučila, tak se mi žádný nevybaví :D

      Vymazat
  17. Díky za typy, skoro žádný neznám :)

    OdpovědětVymazat
  18. Musím sa priznať, že som po dlhej dobe na tvojom blogu a je super kam si sa posunula, si veľmi šikovná :)
    ..ďakujem za inspo, akurát je piatkový večer a idem mrknúť na Book Club :)

    Accessoriesforbeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥
      Book Club je skvělý, tak snad ti zpříjemnil páteční večer :)

      Vymazat
  19. Ani o jednom z týchto filmov som ešte nepočula a niektoré ma zaujali. Ja osobne som skôr na horory, takže ak mám čas, tak väčšinou pozerám tie 😉

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba až nebudeš mít náladu na horor, tak si nějaký z nich pustíš :)

      Vymazat