F Wishes | 2017 - Another Dominika

Wishes | 2017

Tenhle rok chci pojmout v duchu minimalismu. Přestat zbytečně nakupovat a hromadit věci, které mě spíše než čímkoliv jiným zaujaly svou cenou. Pak mám totiž narvané dvě skříně a přitom neustále dokola nosím svých pár oblíbených kousků. A u zbytku věcí si říkám, že jsou přeci fajn, že jsou hezký, že bych si je někdy mohla chtít vzít.. Ale vždy mě od toho, abych si je oblékla, něco odradí. A proto všechny takovéhle kousky šly z mojí skříně pryč. Najednou je skříň podivně prázdná. Dřív bych nejspíš šla a okamžitě zaplnila volná místa, teď jsem si ale dala nohy nahoru a zapřemýšlela co a jestli vůbec něco potřebuju. A překvapivě toho ani moc není.


Knížky
Vy, co mě už sledujete dýl, určitě víte, že miluju knížky. Kdybych mohla trávila bych v knihkupectvích snad každý den a tvořila si sbírku do mojí vysněné velké knihovny. Bohužel mi na to chybí peníze a místo, kam bych si knížky dávala, a tak jsem můj knižní wishlist omezila na jednu jedinou - Norština (nejen) pro samouky. Norsky se chci začít učit už strašně dlouho, ale pořád to odkládám. Je na čase začít.

Oblečení
Oblečení letos nakupovat moc nechci. Spíš ho chci třídit a dávat pryč. Ale jsou věci, které mi v šatníku chybí a pak jsou věci, které bych si opravdu moc přála.
Mezi věci, které mi v šatníku chybí, patří bílá košile. Ta je podle mě základem v šatníku a letos bych si nějakou, která mi bude perfektně sedět, moc ráda pořídila.
Boom okolo Calvina Kleina (ostatně jako drtivá většina trendů) mě naprosto míjel, dokud Not So Funny Any ve videu tolik nevychválila jejich podprsenky. V tu chvíli to na mě naprosto zapůsobilo a od tý doby patří mezi těch pár věcí, které bych si opravdu moc přála koupit.
A další věcí není překvapivě kabátek, který vidíte v koláži (i když tenhle by se mi taky líbil), ale spíš jde celkově o značku Alchymi. Plánuju se o ní trošku rozepsat v některém z dalších článků, ale je to značka, která mi je sympatická a věci od ní miluju (i když je tedy spíše obdivuji jen na fotkách).

Doplňky
Na doplňky moc nejsem. Jediný, po čem se letos budu dívat, je hnědá kabelka. Měla jsem jednu, kterou jsem nosila snad non-stop, taky se to na ní už podepsalo a musela jsem ji vyhodit, tak doufám, že ještě letos objevím nějakou, která by mi ji nahradila.
A druhou věcí jsou Nike Air Max. Absolutně nejsem maniak do tenisek, ale tyhle se mi fakt moc líbí a místo X a Y nekvalitních tenisek bych si konečně chtěla koupit nějaký kvalitnější pár.

Kosmetika
Kokosový olej a bambucké máslo. Nic víc, nic míň.

P.S. A co jsou Vaše hmotná přání pro tento rok?
P.P.S. Už se moc těším, až vám tady na konci roku napíšu, jak jsem tenhle wishlist (ne)dodržela. Něco mi říká, že by to klapnout mohlo.
P.P.P.S. Tak nenakupujme žádný nesmysly, jo?

CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Bílou košili jsem si teď konečně pořídila. Není taková ta klasická, ale když ji zkombinuji se sakem, je i do společnosti. Jedinou její nevýhodou je, že je extrémně dlouhá(dobře, asi byla brána jako šaty), ale šikovná holka si s tím poradí, no ne?
    Svůj 1. wishlist jsem si také vytvořila, ale na celý rok ho rozhodně mít nebudu.:D To by mi nevydrželo. Ale pravdou je, že čím jsem starší, tím víc nad koupí různých věcí přemýšlím a potom je opravdu nosím pořád.
    Hodně štěstí s tou norštinou. Já jsem v tomhle ohledu hrozná. Neumím se k tomu dokopat takže ve své italštině jsem furt poměrně na začátku Jenže já se neučím gramatiku. Drtím do sebe fráze a budu spoléhat, že se domluvím anglicky-snad-doufám.
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový olej mám zrovna ve vlasech v turbanu - alá zkouším ho použít jako masku na vlasy :D Uvidíme nechám to tam tak 2 hodinky cca ;) a bambucké máslo mam od Sportique, to má vyšší tepotu tání než kokosový olej tak se mi s tím hůře pracuje, ale také ho ráda používám. Jinak košilí mám spoustu ze sekáčů, ale štve mě, že teď je tam zimní zboží tzn. samé kabáty a bundy a minimum triček/tílek a košilí. Takže čekám na jaro/léto, abych saze mohla vyrazit na pořádný lov´:) Jinak norština musí být pěkně těžký jazyk ne? :O každopádně pokud by ses to naučila, tak klobouk dolů, chce se tomu jen věnovat. Ale nevím zrovna úplně jestli existují i kurzy norštiny kam bys mohla chodit? U nás v Ostravě jsem žádné neviděla, ale možná je to tím, že jsem je nehledala ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt super článek, takhle by to určitě mělo dělat víc lidí! A i když s tebou souhlasím, tak já jsem se naopak rozhodla, že chci nakupovat trochu víc. Nevím, jak to vysvětlit, aby to neznělo hloupě, ale do téhle doby jsem zase tak často nenakupovala... a zjistila jsem, že už skoro všechno, co mám ve skříni je staré, už se mi to nelíbí nebo je to prostě úplně jiný styl. No a protože módu miluju a jednou bych v ní i chtěla pracovat, řekla jsem si, že je na čase, aby to tak i trochu vypadalo. Ale chci se zaměřit hlavně na second handy a nestárnoucí kousky (viz tvoje bílá košile!)... rozhodně neplánuji nějaké šílené nákupy ve slevách! Jinak spodní prádlo od CK už je na mém wishlistu taky pěkně dlouho! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně štěstí s tou norštinou, bude to mazec, ale věřím, že ti to půjde :) Já teď moc neutrácím vlastně ani za oblečení ani za kosmetiku. Knížek jsem dostala dost na Vánoce a ještě jsem ani pořádně nezačala, takže to u mě taky nehrozí. Spíš se zaměřím na šetření peněz na léto, abychom mohli s přítelem na pěknou dovolenou k moři :))
    My cozy corner

    OdpovědětVymazat
  5. do Air Maxov určite choď, ja mám jedny a zbožňujem ich nosiť, najme do práce kde 8 hodín behám horedole, ja sa tiež snažím nenakupovať blbosti, len ono to občas nejde :D hlavne keď pracuješ s oblečeníma máš na to riadnu zlavu :D :)) ale tento rok musím šetriť, nakolko chcem kúpiť gauč a zaplatiť si dovolenku :) takže často krát sa sama seba spýtam či to fakt potrebujem, a či radšej neodložím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc se mi tvoje přání líbí :) Kabelku bych taky potřebovala, nejen jednu. Moje klasická školní už je mírně jetá a ani ze zbytku své kolekce nejsem vyloženě odvařená, tudíž stejně střídám tak dvě. Ale mám pár malých kabelek, které moc nenosím a to je škoda, tak je musím dát někam, abych je měla víc na očích. Bílou košili taky nemám, takže bych si ji měla pořídit. Na gymplu jsme nosila různé košile, ale pak jsem úplně přestala. Můj cíl je konečně oblečení vytřídit, protože třeba trika s obrázky už fakt nenosím. Můj problém je, že nevím, kam s nimi. Nemám komu je dát a do nějaké charity se mi taky úplně nechce. Ale budu se muset rozhoupat a nějak se jich zbavit. No a nakupovat plánuju, ale právě univerzální, kvalitní a elegantní oblečení. Z kosmetiky mám velkou stopku, hlavně s dekorativkou (krom doplňování řasenek nebo BB krému a podobně).

    OdpovědětVymazat
  7. S těmi skříněmi jsem na tom úplně stejně, mám 2 plný skříně a nosím pár svých oblíbených kousků :D Ale už jsem na to prostě přišla, že si nebudu kupovat každou blbost, kterou stejně nevynosím.. :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  8. S tou bílou košilí to máme obdobně, já sice jednu mám, ale s krátkým rukávem a je to dost nepraktický, takže bych raději spíše delší a základ to je, s tím souhlasím. S knížkami to máme podobné:) A tu podprsenku u Not so funny s Anny jsem také viděla, hrozně moc se mi líbilo, jak ji chvílila, tu pohodlnost a tak.:)
    Moje přání? Zatím žádné, uvidíme, co objevím.

    Somethingbykate

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych si tento rok chtěla pořídit Nintendo 3ds a džínovou bundu! :D :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
  10. Kokosák i bambucké máslo mám a opravdu skoro nic jiného není potřeba! Naprosto jsem se do této dvojky zamilovala:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  11. Jojo, taky mám plnu skříň, šuplíky, ale nosím taky furt to stejný, klasika :D Kabátek je nádherný ♥ Já jsem si bílou košili koupila minulý rok, ale nakonec jsem ji teda moc nenosila. Já jsem si dneska splnila koupit jarní šaty a černý pásek, tak snad bude na chvilku klid :D

    OdpovědětVymazat
  12. Ja nenakupujem tento rok oblečenie, takže s tým sa chváliť nemôžem... no pred týždňom som rozbila mobil, takže budem mať nový :D Inak, super wishlist.

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  13. Domk krásny wishlist! :) Calvin Klein podprsenku mám a je naozaj veľmi pohodlná ako aj airmaxy :))) Chodí sa ako v bavlnke potom ;))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Nad Air Maxy jsem hrozně dlouho ohrnovala nos, protože je měli všichni, ale nakonec jsem taky podlehla a miluju je:)

    Jinak já měla jen jedno hmotný přání a to byl nový objektiv a už je na cestě ke mě a nemůžu se dočkat :) Spíš doufám v tom, že nám vyjde všechno cestování, co jsme si naplánovali:)

    OdpovědětVymazat
  15. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný wishlist :) Bílá košile mi v šatníku chybí také, a také bych si jí měla pořídit, vzhledem k tomu, kolik akcí vyžadujících podobný dress code navštěvuji :D Nad spodním prádlem od Calvina Kleina přemýšlím už dlouho, ale asi bych spíš podlehla značce Victoria Secret. Zatím jsem nad hmotnými věcmi, které bych chtěla nepřemýšlela :) Přeji ti, ať se ti tvá přání splní ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  17. Bielu košelu som mala dlho dlho na wishliste aj ja. Konečne sa mi ju pred nedávnom podarilo zohnať v Tchibe za priateľnú cenu, a k tomu ešte aj s mašličkou okolo krku, ktorá sa dá dať v prípade potreby dole.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  18. Super wishlist, Domi :) Doufám, že si všechny položky z něj splníš :) Bílá košile v mém šatníku chybí, taky bych si ji měla pořídit. Spodní prádlo od CK ti můžu doporučit, já mám z od kalhotky, přesněji tanga a řadím je mezi to nejpohodlnější co v mém šuplíku najdu. Přitom mi tanga vždy přišla strašně nepříjemná a hrozná, ale ty od CK jsou skvělé a strašně pohodlné. Nejradši bych měla všechno spodní prádlo od této značky :D
    Kokosák si taky chci pořídit.

    Kosmetické radosti za poslední dobu

    OdpovědětVymazat
  19. Ja by som brala.len nejaké nové tenisky na jar :)

    OdpovědětVymazat
  20. Bílá košile je naprostá nutnost, bez ní by to nešlo :) jinak tvůj wishlist a celkově přístup k oblečení je mi sympatický :) je to už dlouho, co jsem si řekla, že si raději budu kupovat sice dražší, ale kvalitnější kousky. Od té doby jsem nebyl v New Yorkeru, takže mne se mé předsevzetí drží, tak snad se to povede i tobě :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  21. No ja by som toho chcela urcite viac :)), ach vravim si ze by som sa mala krotit, ale je to tazke. tiez si mnohokrat poviem, ze presadnem na minimalizmus, ale nejak to nejde....:(
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  22. Ja som si nedávno kúpila svoj oficiálne prvý kokosový olej - a nič viac mi teda naozaj ani netreba. Bála som sa, že vôňa kokosu (ktorú v kozmetike veľmi rada nemám) mi bude prekážať, no práve naopak!
    A chápem tvoje problémy s knižkami, tiež nemám dostatok miesta (čo je ten menší problém) a ani peňazí. :( No snáď nejaké počas tohto roka do mojej knižnice pribudnú.

    OdpovědětVymazat
  23. Pěkný wishlist :) já se přiznám, že oblečení nekupuji moc často a když už, tak ho pak většinou nosím, ale spíš jsem často kupovala zbytečnosti z drogerie především z výprodejů, většinou jsem po škole čekala na autobus a měla jsem ještě třeba čtvrt hodiny času, tak jsem si ho prostě zkrátila návštěvou drogerie, ale tento školní rok jsem začala chodit spíš pěšky a do drogerie jdu jenom, když něco potřebuji :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja som v nakupovaní nepotrebných vecí expert. A tento rok som si dala predsavzatie, že si nové kozmetické veci kúpim až vtedy, keď sa mi minú tie staré a zatiaľ sa držím slušne :D Tak isto musím začať predávať svoje veci na oblečenie, pretože ich už nemám kam dávať a to som niektoré mala na sebe tak max raz.
    World of Nicol | Narodeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  25. Taky potřebuju bílou košili :D a k tomu nějaké jednoduché a hezké šaty :)

    OdpovědětVymazat
  26. Krásný wishlist! Bílou košili v šatníku mám, nedávno koupenou :) Já jsem si zamilovala výšivky a momentálně se mi líbí jedny jeansy ze Zary a taky jedny zlatý tenisky na jaro :D Njn, já to radši rozepisovat nebudu :D Ale podprdu od CK bych brala taky! ,-)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  27. Kokosový olej ti můžu jedině doporučit, mám s ním samé dobré zkušenosti. Co se spodního prádla od CK týče, tak s tím mám také jenom samé dobré zkušenosti, rozhodně se do toho oplatí investovat :)

    OdpovědětVymazat
  28. Bílou košili si určitě pořiď, nedám na ni dopustit! :)

    OdpovědětVymazat
  29. super veci..prádlo od CK mám a môžem odporúčiť..Nike air max mám tak isto nejakú dobu..a sú to super boty..ale dobre sa nosia napríklad aj Nike air max thea :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  30. Ja som tiež začala riediť šatník a snažím sa, keď nakupujem, vyberať ženskejšie kúsky a najmä také čo využijem a nebudú stáť v skrini..😊

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
  31. Knížky, těch není nikdy dost a potřebuju jich taky ještě kopu!
    Bílou košily nemám vlastně žádnou - jen jednu takovou po někom, která se sama rozespíná, což neni moc dobrý a tudíž by se mi taky nějaká hodila, jenže sehnat bílou košily, která sedí je fakt těžký!
    CK chci taky někdy zkusit, protože právě už jen to spodní prádlo vypadá dost pohodlně, tak si někdy taky udělám radost:) A NotSoFunnyAny umí věcem dělat reklamu :D
    A sháním se i po bambuckém másle a kokosovém oleji, které si snad zítra už konečně pořídím:) A jinak osobně teď hodně sháním boty na běhání a jedny boty na chození (nejlépe ještě jedny k nějakým šatičkám - balerínky nebo tak) :) není toho málo a co si tak čtu svůj komentář, vzala jsi mi téměř celý wishlist z hlavy :D jak ty to děláš?

    Tak ti přeju, aby se ti povedlo sehnat všecičko, co si přeješ <3
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Calvinku si také moc přeji, akorát mě pořád odrazuje svojí cenou. Mé věci na letošním wishlistu tvoří převážně kosmetika, hlavně highlightery a paletky očních stínů, které bych si chtěla pořídit kvalitnější. Samozřejmě vím, že se nezdržím pouze u kosmetiky a budu nakupovat mnohem více, ale tohle jsou věci, které si plánuji koupit. Tak snad nějaké zázraky najdu! ♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat