F Divočina - Another Dominika

Divočina

Nejsem ten typ, co by napsal článek jen o jednom produktu/knížce/filmu/whatever.. Ale vyjímka potvrzuje pravidlo a dneska to bude celé o jedné jediné knížce.
O Divočině. 
Stane se mi málokdy, že bych kvůli knížce byla vzhůru celou noc jen kvůli tomu, že se od ní nemůžu odtrhnout. Tahle to dokázala. Před půlnocí jsem knížku zavřela s tím, že musím jít spát, abych druhý den nebyla jak zombík. Jenže po hodině usilovného přemýšlení, jak knížka dopadne, jsem to vzdala a četla do rána. Až tak moc mě knížka do sebe vtáhla, a to už od první stránky.


  Celá knížka se v podstatě týká potuvání Cheryl po americké pacifické hřebenovce Pacific Crest Trail. Vyrážím sama. Bez zkušeností, bez předešlého trénování s těžkým Monstrem na zádech a s malými boty na nohách. Všechny svoje zážitky, pocity popisuje do posledního detailu. Zároveň se s ní vracíme i do její minulosti, která je cokoliv, jen ne nudná. 
Upřímně po přečtení mám až panickou hrůzu z malých bot a z odtrhávání nehtů na nohou. Bylo to drsný a na můj slabý žaludek až až. Tak prosím přede mnou nikdy neříkejte, že vás tlačí boty, děkuju.


Pokud si nechcete zkazit zážitek z knížky, nepouštějte si film. Oproti knížce je to NIC. Celou dobu jsem se těšila na nějaké okamžiky z knížky, kterých jsem se bohužel nedočkala. Stejně jako jsem se nedočkala některých (snad většiny) postav, které při svém putování potkala. 

Četli/viděli jste Divočinu? Co jí říkáte?

CONVERSATION

46 komentářů:

  1. Túto knižku som minulý rok v júni donútila kúpiť jednu kamarátku. Ona to už má prečítané a má mi to doniesť (no ono je to tak, že "hej, donesiem ti to zajtra" a dostanem to tak o mesiac :D) trochu mám pred tým rešpekt, lebo to je po anglicky. teraz mám rozčítané už tri knihy z toho jednu po nemecky, čo tiež bude trvať asi tri roky :D a do toho dávať ešte takú hrubú knihu v angličtine, tak to je odvaha. Ale chcem to skúsiť, táto kniha ma už rok neskutočne láka a už už som si raz pozrela film, tak sa ešte musím držať na uzde, aby som najprv dočítala knihu... ale veeľmi sa na to teším ♥
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zvládneš přečíst v angličtině :)) Toho bych se nebála a uvidíš, že potom na sebe budeš pyšná, že jsi to dokázala :)

      Vymazat
  2. Týjo, tak Divočinu jsem nečetla a ani neviděla film. Poslední dobou jsem se kochala ACOS knížkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ACOS knížku mám taky a sice jsem ji už přečetla, ale stále si moc ráda v ní listuju, vždycky mě tak uklidní a nabyje pozitivní energií :)

      Vymazat
  3. Ja som si veľmi chcela pozieť ten film, musím sa už k tomu dohnať :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku se chystám číst už nevím jak dlouho, zatím jsem rozkoukala film a moc mě to nechytlo. Ale chci tomu dát šanci, jak filmu, tak knížce. Jinak s tím nehtem...jak jsem loni trávila měsíc v trekovejch botách v Peru, tak mi právě postupně slejzá nehet. Je to fakt masakr, ale zatím se držím a nezvracím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježišmarja! Vůbec mi o tom nehtu radši ani nepiš... musím to být šílený, drž se dál!

      Vymazat
  5. Divočinu neznám, ale ráda se po knížce podívám :) Já teda na filmy u raději ani nekoukám, pak jsem akorát zklamaná :D

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se ti knížka bude líbit! :) Já se na filmy ráda podívám, ale vždycky jsem rozčarovaná z toho, jak se film a knížka liší.. :/

      Vymazat
  6. Viděla jsem jenom film, ale asi si to budu muset přečíst, když o tom takhle píšeš :D

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna jsem psala v článku ze potrebuju nejakou inspiraci na knížky :) dekuji moc a hezky clanek

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek :) teda musím říct, že se mi ještě nestalo, že bych četla celou noc, ale díky za tip na knížku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to stalo asi jen dvakrát/třikrát, je to zvláštní, ale skvělý pocit zároveň :)

      Vymazat
  9. Knihu jsem nečetla, ale dost mě zaujala, ještě když si ji tak chválíš :)
    Simma Blog

    OdpovědětVymazat
  10. Túto knihu som ešte nečítala, ale asi si ju pôjdem kúpiť/požičať ! Nie som veľmi veľký fanúšik kníh. Väčšinou si vždy prečítam len knihy o ktorých sa hovorí aké sú skvelé. Avšak toto vyzerá byť fakt super kniha pri ktorej sa človek nenudí. :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk se vážně nenudí, spíš přesně naopak, věřím, že se ti bude líbit :)

      Vymazat
  11. Tuto knížku bych si hrozně ráda přečetla, stejně jako bych se podívala na film. Ae mám takový dojem, že dokud neodstátnicuju, moje jediné knihy, které kdy uvidím, budou bud ty k diplomce nebo zákony :D

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ber to tak, že až odstátnicuješ (držím palce!), budeš mít na všechno spoustu času! :)

      Vymazat
  12. Já neznám ani film ani knížku, ale poslední dobou o tom slyším tolik pozitivních věcí, že bych si ji měla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  13. O knížce jsem nevěděla, že existuje, jen o filmu a dle kladných názorů okolí to bude asi vážně moc fajn :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  14. Knížku jsem nečetla, ale už jsem ji zaregistrovala. Ale musím říct, že z tvého popisu mě zaujala a jestli budu mít možnost určitě ji přečtu!:)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  15. Táto kniha vyzerá velmi zaujimavá,dokonca som už dávnejsie o nej počula a chystám sa si ju kupiť :) tento žaner ma baví :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tuhle knihu si budu muset přečíst, jen nevím jestli si jí chci koupit nebo jen půjčit...těžko říct, zda se mi do bude chtít aspoň dvakrát..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíš, pro začátek si ji můžeš půjčit a když tě zaujme, tak klidně pak koupit :)

      Vymazat
  17. Určitě piš podobné články víc! Ráda si přečtu jaké máš názory na různé knížky :) Já si Divočinu akčně koupila minulý rok v dubnu, četla jsem ji v létě, ale byla jsem zklamaná. Řekla bych, že to bylo kvůli tomu, že jsem od této knížky čekala fakt hodně a nějak mě nezaujala. Některé části mi přišly strašně zdlouhavé a prostě mě to moc nebavilo a celkem dlouho mi trvalo, než jsem ji přečetla. Každopádně oproti filmu byla knížka 100x lepší :)

    Novinky v drogériích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit! :) Ono je občas lepší neočekávat vůbec nic a pak být jedině příjemně překvapená.. Třeba já od této knížky nečekala vůbec nic a možná i proto mě tak dostala :)

      Vymazat
  18. Práve hľadám nejakú dobrú knižku, takú menej "mainstream". Určite sa poobzerám aj po tejto, veď kníh nikdy nie je dosť. ♥
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  19. To vypadá na dobrou knížku :) Tohle úplně miluju, když tě to prostě nenechá spát a musíš furt číst a číst :D
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat
  20. Miluji, když mě ta knížka tak chytne, že nedokážu jít spát a prostě musím číst a číst ♥. Párkrát se mi to už taky stalo :). Jinak Divočinu jsem nečetla a tedy ani neviděla,ale třeba se k ní někdy dostanu :).

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuji ta typ! Teď, před státnicemi, se do ní pouštět raději nebudu :D Ale jakmile opadne učící období, určitě si ji přečtu :)
    Just Be Bonita

    OdpovědětVymazat