F Travel - Another Dominika

Travel

S jarem, s létem a s celkově hezčím počasím se ve mně vždycky probouzí touha po cestování. Po dobrodružstvím, po tom poznat něco nového. 
Cestování jsem vždycky milovala, ale abych byla upřímná, poslední dobou neustálým pendlováním mezi Prahou a domovem, mám cestování plné zuby a jen tak mě někdo nikam nedostane. A tak se aspoň kochám fotkami z cest, z míst, kde jsem již byla a docela bych někam vyrazila, tak kam to jen bude?

Londýn
Londýn je moje srdcovka. Navštívila jsem ho už dvakrát a myslím, že ho nikdy nebudu mít dost. Dokázala bych prosedět celé dny v jednom z londýnských parků, obdivovat místní památky od rána až do večera, nebo stepovat před Buckinghamským palácem, jestli se neukáže Harry.


Německo
V Německu jsem navštívila už více míst, ale rozhodla jsem se vám napsat o Heidelkřápu Heidelbergu, kam jsem před víc jak rokem vyrazila sama na dva týdny do jazykové školy. Nebudu vám lhát, byl to masakr. O mých zážitcích se můžete dočíst v archivu blogu (klepněte na květen ;)).


Paříž
Mám takové podezření, že jsem asi jediný člověk, kterého Paříž neokouzlila. Možná to bylo tím, že jsme měli suprovýho průvodce, za kterým jsem musela neustále běhat, jinak by se mi ztratil v bludišti ulic. Eiffelovka v Paříži sice hrdě stojí, ale zblízka je vážně ošklivá, stejně tak Mona Lisa, malinkatý tmavý obrázek, co si všichni fotí jak zbláznění. Ale Louvre byl jinak nádherný, stejně tak Sacre Coeur. A netvrdím, že kdyby se mi naskytla příležitost, že bych se tam nevrátila zpátky a nepokusila se změnit názor :). A mimochodem fotky z Paříže asi jako jediné dokazují, že jsem kdy měla dlouhé vlasy (ale to vidět nemusíte).


Rakousko
V Rakousku jsem se už plavila po Dunaji, navštívila vánoční trhy v Linci a ve Vídni, zanakupovala jsem si v Primarku, nebo se třeba procházela ve Schönbrunnských zahradách (s rukou kompletně od zápěstí po rameno v sádře, klasická Domča).

Španělsko
Ve Španělsku jsem byla tuším dvakrát. U moře. Konec příběhu.


Itálie
Moře a Řím. Dokonalá kombinace. Ikdyž upřímně k moři bych do Itálie už nejela.
Vatikán
Řeknu vám jeden příběh. Mám bráchu. Bojí se výšek. Rozhodli jsme se jít na kopuli a brácha se rozhodl, že půjde s námi. V půlce cestě to vzdal a vrátil se. To jsme ale netušili, že z kopule se vychází někde jinde, než se vchází. Ztratili jsme bráchu a začali panikařit. Z Vatikánu jsme už neměli nic a už to vypadalo, že nebudem mít ani jeho. Bohužel Naštěstí se našel, jak si v klídku seděl kdesi ve stínu. Klasický brácha.
(Bohužel nemám žádné fotky ani z Itálie, ani z Vatikánu v digitální podobě.)

Chorvatsko
Jo, jsem typická Češka, co nedá na Chorvatsko dopustit. Moře, městečka, hory - to je moje.


Turecko
Aneb příběh číslo dva. Bydleli jsme ve velkém hotelovém komplexu a mamka mi řekla, že nafukovací madračky jsou pro všechny. S jednou jsem si to teda vesele vykročila do moře. Plavím se na ní, dokud za mnou nepřiběhne jedna Němka a nespustí na mě s tím, jestli mluvím německy/anglicky/whatever. Zásadně to popřu. Nicméně pochopím, že madračka je její a já jsem úplná buranka a trubka, že jsem ji vzala. Po pár minutách přijdou rodiče a ptají si, kde je madračka, že si ji chtěli také půjčit. Good joke. Mému požadavku na okamžitý odlet domů nebylo vyhověno, naštěstí jsem se dotyčné Němce úspěšně až do odletu vyhýbala.


A moje vysněná místa, která chci navštívit do budoucna?
V první řadě určitě Norsko. Téměř nikdo tuhle mojí vášeň nechápe, ale viděli jste někdy norské fjordy? Norskou krajinu? Norská města? Norský cokoliv? Láska na první pohled! ♥
Mým vysněným městem je Berlín. Ohromně mě láká místní architektura a kultura.
A rozhodně nesmím zapomenout na Slovensko, konkrétně hlavně tedy na Bratislavu. Ale nepohrdnu ani Tatrami.

A jak jste na tom s cestováním vy? :)

CONVERSATION

99 komentářů:

  1. Nórsko je krásne... bola som tam na pár dní a veľmi sa mi páčilo... fakt! Okrem toho som bola vo Viedni, Kolíne nad Rýnom, Krakove, Prahe... (: Tento rok sa chystám do Berlína.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to Norsko ti moc závidím, musel to být skvělý zážitek! :)

      Vymazat
  2. Tvoji vášeň pro Norsko naprosto chápu - je to kouzelná země, byla jsem tam i ve Švédsku a obě země mě učarovaly ♥
    Máš toho ale teda procestované dost.
    Já když to vezmu, tak jsem byla v CHorvatsku, v Londýně, v NOrsku, ve Švédsku, na Rhodosu, v Rakousku na vánočních trzích a v PRimarku :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? ..tak to ti věřím a zároveň moc závidím, že už jsi tam byla :)
      Tak to jsi toho teda taky procestovala víc než dost! :)

      Vymazat
    2. Norsko bylo právě mamčin sen, takže když jí bylo 40, tak jsme tam spolu jeli na poznávací zájezd, dohromady jsme tam byli 14 dnů :)

      Vymazat
  3. Tiež pendlujem medzi domovom a mestom, kde študujem a to neznášam, ale cestovanie za niečím novým je úplne niečo iné a urobila by som tak aj keby som mala niekam ísť mesiac! :D Juj a na Slovensku je Bratislava asi to najškaredšie, čo sa tu dá navštíviť, aj keď nájdu sa tam super miesta. Ale Banská Bystrica, Žilina či Košice sú oveľa krajšie mestá :). O prírode netreba hovoriť, tá je tu krásna všade ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, že cestovat jen tak, za poznáním je něco úplně jiného :) ..ale teď jsem nejradši, vždycky když docestuju doma :)
      Vážně? ..tak proč mám o Bratislavě takovou zkreslenou představu? :D Každopádně děkuju za doporučení :)

      Vymazat
  4. Mňa veľmi láka Holandsko♡ už dlhšie sa tam chcem ísť pozrieť:) a Nórsko by som si tiež rada pozrela, musí tam byť krásne!
    Dúfam, že sa ti tieto sny splnia:)
    Chceka by som ťa pozvať na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holandsko také musí být nádherné.. ostatně každá země je něčím krásná a zajímavá :)

      Another Dominika

      Vymazat
  5. Cestování je neeeeej <3 Já mám teď na seznamu Španělsko :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný článek! Taky bych se chtěla podívat do Norska a nikdo se mnou nechce protože "a co jako v Norsku?" Nikdo to taky nechápe, tak když nebudeš mít s kým jet, tak se hlásím:-D Jinak bych ráda navštívila Japonsko, Aljašku, USA a Island:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tom úplně stejně :D Taky se nikomu do Norska nechce, tak kdo ví, třeba tam nakonec vyrazíme spolu :D

      Another Dominika

      Vymazat
  7. Krásná místa! V této době také mám chuť zase někam vyrazit!

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  8. Páni to Španělsko a Tureckoo♥ nádheraa! Strašně ráda bych se tam podívala! A musím říct, že si toho už hoodně viděla:) máš štěstí.
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím, že mám štěstí :) Věřím tomu, že se tam také jednou podíváš :)

      Vymazat
  9. Super článek! Já se chystám na jaře do Holandska a v květnu na trošku dobrodružnější cestu :) Taky jsem si minulý týden stihla pořídit průvodce od Lonely Planet. Mám v plánu i Barcelonu.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, kam ta tvoje dobrodružnější cesta povede :)

      Vymazat
  10. Tento článok sa mi od teba naozaj veľmi páčil, páčili sa mi lokácie, tvoje poznámky k tomu. Môj sen je Paríž, už dva krát som tam mala ísť no dva krát som to musela zrušiť. Tak snáď v budúcnosti! :)

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  11. Vatikán ♥ Nórsko by som veľmi chcela navštíviť :) Mojim najväčším snom je však rozhodne Machu Picchu :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem tedy byla v Turecku a byla jsem naprosto nadšená ♥. Miluju tu zemi a ty lidi tam. Tedy alespoň v té oblasti, kde jsme byli, to bylo skvělé :). Strašně moc mi Turecko chybí a určitě bych se tam ještě někdy podívala :). Jinak můj vysněný je Nový Zéland a Austrálie ♥. Tak se uvidí, co mi výjde :D.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak Tvojí touhu navštívit Norsko naprosto sdílím. Doufám, že se nám to jednou splní! :-) A o té Paříži, jsem slyšela už od více lidí, že byli zklamaní. Já tam nebyla, tak nedokážu posoudit. :-D Ale třeba měli všichni stejně špatného průvodce jako ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je možné :D ..ten náš průvodce byl fakt šílený, ale když jsem tam byla poprvé, netroufla jsem si se oddělit ;)

      Vymazat
  14. Ja som asi typická "Slováč" ja mám tiež moc rada Chorvátsko! a nikdy ma neprestane baviť, tie ich klasické mestečká, nervy na kamienkové pláže, lacné jedlo či nádherné parky, to je moje :) Rakúsko je krásne, hlavne Aply ma berú :) Londýn a mesto tiež, presne sedieť v parku a len pozorovať ludí, krása.. Môj sen je Paríž, Španielsko, a také tie nereálnejšie Austrália a Rovníková AFrika :D inak u nás je omnoho vyše krásnych miest! aj Trenčín stojí za návštevu :) pozn.spravím ti sprievodcu! :D .. no cestovanie je vďačná téma, a sen skoro každého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chorvatsko jsi vystihla dokonale! Je nádherné :) Rovníková Afrika? Páni, to zní moc zajímavě! ..ale rozhodně to není nesplnitelný sen :)

      Vymazat
  15. Krásný článek, který dělá chutě. Miluju Paříž a chci ji navštívit ještě stokrát. Bez průvodce. Berlín určitě stojí za vidění. Letos plánuju Španělsko, už máme letenky. Norko bych ráda viděla. Strávila jsem nějaký čas ve Finsku a je to jako pohádka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci Paříž příště taky určitě navštívit bez průvodce :D Jéé, tak to si výlet do Španělska moc užij ♥

      Vymazat
  16. Norsko je moje sdrcovka. Líbí se mi na něm snad všechno od jazyk až po přírodu. Snad se tam někdy podívám. Musím! :D A nemůžu si pomoct ale i přesto že Chorvatsko je pro Čechy dosti ohrané tak mně se ta země strašně líbí :D :)
    Simma Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně s tvým komentářem souhlasím! :) Taky na Norsku miluju snad vše, a to jsem tam ještě ani nebyla :D

      Vymazat
  17. V Paříži hrozně záleží, kam se vypravíš. Není to místo, které je nejlepší proběhat s průvodcem, ale spíš s někým, kdo Paříž zná z pohledu domácího.
    Když jsem tam byla poprvé, tak mě to taky nenadchlo, ale po roce života už je to úplně jiné město.

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím.. ale přeci jenom, když jsem tam byla poprvé, netroufla jsem si jen tak si vyjít po vlastní ose.. a zároveň ani v Paříži nikoho neznám, aby mě tam provedl ;)

      Vymazat
  18. Pěkný článek, fotky a hlavně příběhy :) Norsko mě taky docela láká, teď mám možnost jet na výměnný pobyt do Finska, ale ještě jsem se nerozhodla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to je skvělá příležitost! Pokud tě to aspoň trochu láká, tak bych vyrazila :)

      Vymazat
  19. V prvom rade ti chcem napísať, že tvoj posledný komentár na mojom blogu sa mi veľmi páčil. HIMYM je seriál, v ktorom je podľa mňa ukrytých veľa krásnych myšlienok, len nie dú vyjadrené tak nápadne. S Tedom a Empire State Building je to tak nejak podobne. Mne sa to vždy páčilo, že sa ide zveriť budove, no nikdy som v tom nenašla také to prepojenie možno aj s človekom, ako si to písala ty - ale bolo to fakt krásne napísané, aspoň na mňa to teda rozhodne zapôsobilo.

    Nórsko a celá Škandinávia ma láka už dva roky. A stále každý len TAM chceš ísť? Veď tam je chladno. A čo tam je také zaujímavé? A ja len nechápem týchto ľudí. Už si potom len v hlave poviem: Pretože architektúra, fjordy, príroda, polárna žiara, mestá, životný štýl, VŠETKO.♥Ale mojím snom je ešte k tomu Portugalsko a Amsterdam.
    S Londýnom som na tom, do Paríža sa chystám v júni. Veľa ľudí hovorí, že to nebolo až také, ako očakávali, tak uvidím. U mňa je to ale tak, že nikdy si nevážim to, že sa niekam dostanem. A tak to bolo ešte nejaké tri-štyri roky dozadu. Drážďany? Ale ja som chcela ísť do Paríža. Rím? Nič lepšie? Hoci teraz by som čo dala za to, ak by som sa do Ríma, Drážďan, hocikde mohla vrátiť...
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi jaká zlatá! ♥ Jsem ráda, že tě můj komentář potěšil :)
      Přesně tak jsem na tom i já.. když jsem byla mladší, tak jsem hodně cestovala a fakt jsem byla už všude možně, ale nikdy mi moc nedocházelo, jaké to mám vlastně štěstí, že tam můžu být.. až teď s postupem času si to uvědomuji a jsem šťastná za to, kde všude jsem už byla :)

      Vymazat
  20. S Londýnem jsem na tom úplně stejně, taky jsme ho navštívila dvakrát a taky nikdy nebudu mít dost, snad se tam brzy zase podívám. :)
    Mimochodem, nejsi jediný člověk, kterého Paříž neokouzlila...já jí míním dát druhou šanci někdy v budoucnu a uvidím. :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na to úplně stejně! Také bych se chtěla do Londýna znovu co nejdřív podívat, je to krásné město! :) A Paříži bych také chtěla dát určitě ještě druhou šanci, ale určitě bez průvodce :D

      Vymazat
  21. Moje srdcovka je Francie a Itálie, také píši články z cest, za přečtení budu vděčná:) Jinak moc hezký článek, určitě bych Norsko brala!
    http://praguestyle1.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Tiež som už bola 2krát v Londýne a som rovnako nadšená z toho mesta ako ty! :) Len tak si sedkať v Hyde Parku a papat nejaké dobré jedlo. :) V Nemecku som ešte vôbec nebola a veľmi rada by som to chcela napraviť! :) A taktiež, keď je vonku krásne a svieti slnko dobíja ma to strašnou energiou! :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  23. Z tvých krajin jsem bohužel zatím navštívila jen Turecko, ale doufám, že se podívám i do Londýna a jiných zemí. Jinak my jsme několikrát byli v nízkých Tatrách a musím říct, že jsem si to tam zamilovala, takže bych se tam kdykoliv vrátila! ♥ Moc hezký článek :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Určitě se nejen do Londýna jednou podíváš :)

      Vymazat
  24. Berlín!! Nikdy jsem tam byla a také bych ho chtěla vidět!!!

    Fashion Journey

    OdpovědětVymazat
  25. Teda už jsi toho stihla hodně, ráda bych cestovala víc, ale boužel zatím nejsou finance! Jinak už jsem byla ve Francii, Itálii, Chorvatsku, Slovinsku, Slovensku, Polsku, Rakousku a ve Vatykánu.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  26. awesome post :)
    Have a nice weekend! Kisses :

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  27. Cestování to je moje :) ted jsem na Erasmu a i tady dost cestuju. Není 2 týdny, abych někam nevyrazila :)

    OdpovědětVymazat
  28. Cez leto by som si vybrala Španielsko a Londýn kľudne aj teraz :)

    OdpovědětVymazat
  29. veľmi by som chcela navštíviť nórsko, fínsko .. :) v londýne som bola raz a bolo to úžasné! ♥ držím palce, nech sa ti splnia všetky cestovateľské sny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Já tobě též držím palce, aby jsi se podívala do Norska, Finska, nebo kamkoliv, kam jen budeš chtít :)

      Vymazat
  30. Ty jo, už toho máš procestovanýho hodně :) Heh, Němci u moře :DD
    Zkoušela jsem dneska přijít na to, proč ti nejde to GFC u mne. Sice jsem na to nepřišla, ale zkus se tam dostat jinak než "připojit k této lokalitě". Vpravo nahoře nad tímto jsou takové dva růžové čtverečky, jestli je tam taky vidíš. Tak na to klikni, vyjede ti seznam mých čtenářu a nahoře vpravo "sledovat". Tak to dyštak zkus, jestli to nepude tam.:)
    eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Němci u moře jsou zlem :D
      Děkuju za radu, ale nakonec jsem to vyřešila jinak :)

      Vymazat
  31. Paráda ! Strašně ráda cestuji, doufám, že v následujících letech toho obědu hodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podíváš všeude tam, kam budeš chtít! :)

      Vymazat
  32. You have such great photos! They look stunning!!

    I write Mademoiselle Meets Maquillage and Macaroons and I would love for you to give it a read, maybe we can follow each other on Bloglovin?

    www.mademoisellemeetsmaquillageandmacaroons.com

    Deepti xx

    OdpovědětVymazat
  33. Tak to je úžasnej článek! Jinak sdílím tvou lásku k UK a Harrymu ^^

    OdpovědětVymazat
  34. Vôbec sa nečudujem tomu, že chceš ísť do Nórska - ich príroda má svoje čaro :) Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super, že je nás tady tolik, co tak obdivujeme Norsko ♥

      Vymazat
  35. S tím Londýnem to mám úplně stejně, také jsem tam byla 2x a vůbec by mi nevadilo tam jet zase :D Taky se mi moc líbí ve Španělsku, ikdyž jsem neměla ještě možnost ho více poznat :)
    Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ze Španělska v podstatě znám jen moře, také jsme tam nikam moc necestovali.. ale jednou bych se chtěla určitě podívat alespoň do Barcelony :)

      Vymazat
  36. Procestovala jsi toho už dost :-) Ve většině destinacích se shodujeme, Londýn taky naprosto zbožňuju ale začal mě lákat i New York :-)

    - Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky! Ale pořád to není pro mě takovou tou top destinací, kam bych se chtěla podívat :)

      Vymazat
  37. Norsko je naprosto krásné:)
    Já naprosto miluju cestování:)
    Jinak začala jsem blogovat a byla bych moc ráda, kdyby ses podívala na můj blog:) Děkuju:)
    http://clarabrunette.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  38. Do Nórska určite choď! To je aj jeden z mojich plánov :)

    OdpovědětVymazat
  39. super článek! a ty fotky achhh.. tesim se na další
    určitě mrkni ke mě na blog o modelingu http://bephmodel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  40. V Londýně jsem byla se školou a upřímně, hned bych se tam vrátila. Pro mě měl neskutečné kouzlo Stonehenge, zatím jsem nebyla na žádném místě, které by působilo tak mysticky. Minulý víkend jsme byli v Maďarsku, a kdybych nevěděla, kam jedeme, tak si asi chvíli myslím, že jsme v Londýně, strašně mi ho to připomínalo, ty domy, mosty, metro atd.
    Nevím proč, ale Paříž a Francie celkově mě moc neláká, možná Disneyland, tam byla sousedka s dětmi a moc si to chválila. Moje mamka jezdívala do Francie s jejím tátou a milovala to tam, možná bych změnila názor, kdybych se tam taky koukla. Do Itálie jsme jezdili pravidelně od mých pěti let, ale musím říct, že moře nikdy nic moc. Naše obvyklá destinace bylo Bibione a já si loni díky rojům komárů (každoročním) vysloužila 63 (a to nekecám) štípanců. Nikdy víc, tam už nejedu. Mámin přítel na léto koupil dovolenou na Gargánu, ale tam to je super, voda krásná, prý skoro žádní komáři.. Třeba si to i užiju :D V Chorvatsku jsem nikdy nebyla.. A co se týče Norska, tak naprosto sdílím tvé nadšení.. Strašně bych se tam chtěla podívat, jednak na přírodu a památky, ale hlavně na polární zář.. Třeba se nám to jednou splní :) V červnu jedu se školou do Švýcarska, tak se dost těším.
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stonehenge jsem také navštívila, ale zrovna tam bylo strašně moc lidí, takže to na mě zas až tak mysticky nepůsobilo..
      Mě Paříž už také moc neláká.. ale jiné části Francie bych navštívila ráda.. třeba Provence musí být nádherné :) V Bibone jsem byla taky :D ..bylo to vlastně první destinace, kde jsem kdy u moře byla :)
      Wow, tak to si Švýcarsko moc užij! :)

      Vymazat
  41. Do Norska bych se ráda podívala, celkově mě Severní země lákají. Každopádně na prvním místě je Londýn, to je opravdu můj sen.


    Jarní Soutěž

    OdpovědětVymazat
  42. Německo, Rakousko a Chorvatsko jsem byla a můžu se tam vracet stále dokola, miluji cestování, jen je škoda, že to většinou přijde na balík, pokud chce člověk si pořádně místo projít.:( Norsko by mě také lákalo, ty fjordy a jejich architektura <3. V Bratislavě jsem byla a popravdě nic moc, na Slovensku (apsoň podle fotek) jsou lepší místa, co by stály za to. Jinak v plánu na léto Španělsko, autotrip - pokud se s přítelem domluvíme a určitě voda se školou (Slovensko a Polsko. Snad ti to vyjde a někam brzy vyrazíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to máš velké plány! Kord to Španělsko může být skvělý :)

      Vymazat
  43. Taky ve mně blížíce se jaro vzbuzuje dobrodružnýho ducha a nejradši bych se zbalila a jela procestovat svět! Já se letos chystám do Londýna a Rakouska. Teď jsem akorát potvrzovala rezervaci na Aribnb, tak už se moc těším! A Norsko je jedna velká nádhera, taky bych se tam někdy ráda podívala. :) Hezkou neděli, Lucka.

    www.sleepy-cat.com

    OdpovědětVymazat
  44. skvelý článok ! Do Paríža a Londýna by som sa tento rok chcela ísť pozrieť :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  45. Skvělý článek. Londýn je i má srdcovka, hrozně ráda se tam vracím :) Před měsícem jsem se z Londýna vrátila a už teď mi chybí :D :) Naopak třeba Paříž mě nenadchla vůbec, nevím zda to bylo ošklivým počasím, které jsem tam celý týden měla, ale zkrátka mi jednou výlet tam stačil :) Já letos chci do Amsterdamu, Barcelony a Říma... a dalších měst, ale tyto asi nejvíce :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi velkou cestovatelkou! Všechny výlety si moc užij :))

      Vymazat
  46. Norsko je krásná země, vůbec jako celá Skandinávie! Pokud jsi člověk obdivující přírodu, rozhodně ti doporučuji po Norsku navštívit Island, to ti budou oči přecházet! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírodu miluju, tak že by se z Islandu stala další vysněná země? :)

      Vymazat
  47. Super článok. :) Ja mám momentálne akési obdobie vnútorného nepokoja a mám neskutočné nutkanie niekam utiecť.

    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se to co nejdřív zlepší :) ..kdo ví, třeba někam skutečně vyrazíš ;)

      Vymazat
  48. Skvělí článek, nemohu se dočkat až budu sedět v letadle a směr pryč :-)
    Můj sen je Afrika (asi jakýkoliv stát) a Indie ale ta je méně reálná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti tvůj sen vyjde :) ..Indie není nereálná! :)

      Vymazat
  49. ja som v Londyne každy polrok. Viem čo mysliš, ked hovoríš že ho nemáš nikdy dost:) www.laviealexandras.blogspot.com

    OdpovědětVymazat