F Time management - Another Dominika

Time management

Začalo září. Pro většinu z nás dříve, nebo později začnou školní povinnosti.A to znamená méně času na to, co bychom chtěli dělat. Začalo období ranního vstávání, hodin prosezených v lavicích, písemek, zkoušeních a zkoušek. A očekávám záplavu článků a videích o tom, jak je to na nic, jak není na nic čas a tím pádem blog i všechno ostatní, co máte rádi, musí jít stranou. A víte co? ..tak to vůbec být nemusí!
Mám pro vás pár tipů, jak si lépe organizovat čas a stíhat všechno to, co jen chcete :).


1. Stanovte si, co všechno chcete stihnout

Každý den má 24 hodin. Bez výjimky. A je jen na nás, jak s nimi naložíme.Takže můžeme sledovat třeba takové holky z A Cup Of Style a nevěřícně kroutit hlavou, jak to všechno dokáží stíhat, a nebo můžeme začít plánovat a sepsat si všechno to, co ten daný den chceme a musíme stihnout.

2. Plánování

Aha. Ale jak to všechno během jednoho dne stihnout? Jednoduše. Učí se vám lépe dopoledne, večer, nebo v noci? Potřebujete si po příchodu ze školy/z práce nejdříve odpočinout? A nebo naopak chcete mít nejdřív všechny nepříjemné povinnosti za sebou? Rozvrhněte si čas přesně tak, jak to nejlépe vyhovuje vám, ale samozřejmě s ohledem na učení, úkoly atd. přeci jenom nechcete třeba teprve až ráno zmateně listovat sešitem, protože se vám den předem nechtělo učit.

3. Čas

Čas jde ruku v ruce s plánováním. Protože jste si už určitě všimli, že ho není nikdy dost. A proto ho využívejte efektivně. Když už se pustíte do nějaké činnosti, věnujte se jen jí. Kolikrát se už vám stalo, že jste otevřeli sešit a najednou z ničeho nic jste opět skončili s mobilem v ruce? Mně asi tak.. ehm pokaždé. A pak to dopadlo tak, že jsem se absolutně nic nenaučila, ale stokrát aktualizovala facebook, instagram, youtube a blogger. A věřte, nic vám neunikne, pokud na dvě/tři hoďky odložíte mobil a zaklapnete notebook.

4. Volný čas

Ale nezapomínejte ani na volný čas. Teď přišla přesně ta chvilka, kdy můžete aktualizovat facebook a zjistit, že jste naprosto o nic nepřišli. Věnujte se tomu, co chcete, co vás dělá šťastnými. Napiště článek, koukněte na oblíbené blogy, uvařte si kafčo, dejte si něco dobrého, a nebo třeba vytáhněte ze sklepa kolečkové brusle a jeďte se projet. Uvidíte, že pohyb vás zbaví únavy, lenosti a všechno vám půjde lépe od ruky.

5. Dodržování, motivace a odměňování

Jasně, všechno tohle je moc hezký, ale jak to dodržet? Zkuste to týden. Rozvrhněte si čas. Když se pustíte do učení, všechno ostatní odložte stranou. Když máte vyhrazenou chvilku na odpočinek, vypuste školu z hlavy.
A nezapomeňte na to nejdůležitější. Motivace je klíč. Stanovte si cíle, kterých chcete dosáhnout. A až jich dosáhnete, nezapomeňte se odměnit!



CONVERSATION

54 komentářů:

  1. Super tipy, já bych se bez svého diáře neobešla :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já také ne, ale příští rok si chci pořídit nějaký větší, jelikož ten co mám teď je menší a spousta věcí se mi do něj bohužel nevejde :(

      Vymazat
  2. Hezký článek! Naprosto s tebou souhlasím, je potřeba plánovat práci a zábavu. Někde jsem dokonce četla, že stejně dlouho, jak se musíme věnovat nějakému úkolu, bychom se měli věnovat sobě a něčemu zábavnému. Takže třeba hodinu učení a nesáhnout na mobil ani počítač a pak hodinu jenom zábava. Já zrovna vyhlížím nějaký super diář, kam bych si mohla právě plánovat i práci, i blogování i další aktivity a vše bylo krásně přehledné! Snad brzy nějaký najdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco podobného jsem četla i já, jen je škoda, že ta "zábavná část" vždycky uteče rychleji. Až nějaký takový super diář najdeš, dej mi vědět - také by se mi hodil :)

      Vymazat
  3. Hezké tipy :) kamen úrazu je právě v tom, jak nejsme shopní odložit aspoň na chvíli ty mobily :D a taky hodně času plýtváme úplně zbytečně... např. na cestách. Chápu, že je někdo unavený, nebo tak, ale já osobně např. využívám čas, i když jedu autobusem ze školy (a ne tak, že sedím se sluchátkama v uších a tupě koukám do blba), ale právě tak, že si např. plánuju zbytek dne :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, mobily se odkládají těžko :D ..jediné co mi pomáhá, je mobil úplně vypnout. To je taky super tip! :))

      Vymazat
  4. Hezký článek :) Já už do školy nechodím, ale kloubím cvičení, brigády, učení na státnice a kamarádky a když se chce všechno jde :) Navykla jsem si vstávat v 7 ráno, i když nikam nemusím a den je najednou mnohem delší a mnohem víc toho stihnu :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já teď také ještě do školy nechodím - začíná mi ale už za týden, tak jsem zvědavá, jak to všechno skloubím dohromady, ale věřím, že právě plánování mi to usnadní :) ..a tohle léto jsem si také zvykla vstávat brzo ráno, a to ikdyž nemusím.. nikdy bych nevěřila, kolik věcí se dá za dopoledne stihnout :)

      Vymazat
  5. Pěkné tipy! :) A diář mi ještě chybí! :D Musím pořídit teď na nový školní rok :D.
    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ..tak koukám, že nás, co schání diář, je tady víc :)

      Vymazat
  6. super článok! :)
    ja plánovanie a všetko okolo toho zbožňujem :D priznávam, nie vždy mi všetko výjde, ako by som chcela, ale hlavne, že som si to naplánovala. Na zdokonalení popracujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Tak ať ti to zdokonalování jde co nejlíp! :)

      Vymazat
  7. Dělám to podobně jako ty a funguje to. Nejraději mám plánovací část :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  8. Super - super tipy :) Toto je prvý rok, kedy som si zakúpila diár a neviem si ho vynachváliť :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Tak to je fajn, já už si bez diáře nedokážu představit život :)

      Vymazat
  9. Super tipy☺ rada si plánujem rôzne veci, aby som v tom nemala potom myš-maš. Takže diár je určite veľmi potrebný:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Skvelé tipy. Bez môjho diára nechodím ani na krok. Rada si všetko zapisujem a plánujem :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný článek a svělé tipy! Já si vše značím do kalendáře:)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
  12. No to je skvělý článek! Zrovna teď se mi takové rady hodí, protože co začala škola, já nestíhám... Můj diář se teď nezastaví a pořád tam něco píšu a píšu :D

    Bio aroma roll-on Sladké spaní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím no.. na začátku roku toho bylo vždycky hodně :( Ale snad se to brzo zlepší a budeš mít víc času :)

      Vymazat
  13. Myslím, že bych se měla okamžitě zvednout a konečně se začít učit. Tenhle víkend (původně jsem to napsala weekend-už mi hrabe) jsem na to opravdu pekla. Dočtu pár článků, dokoukám Deník zasloužilé matky a jde se na to :) Dobrý článek ;)
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek <3 Já mám akorát hrozný problém v tom, že přesto, že si něco naplánuju, tak to nikdy nedodržím a jsem schopná třeba celý den proválet v posteli :D
    Srdečně zvu tebe i všechny tvé fanoušky na giveaway o rtěnku Maybelline Color Drama ve výrazném podzimním odstínu :)
    I am clarella ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, válení v posteli je vždycky lákavé :D
      Děkuju, určiě se mrknu :)

      Vymazat
  15. To je super, vo všetkom s tebou súhlasím. Ďakujem ti za tipy, velice!♥

    my DIARY/klik/

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný článek, máš to moc hezky napsané! :) Já se přesně tohle snažím dodržovat a zatím se mi to daří, tak si držím palce ať to tak jde dál!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  17. super článok :) u mňa je prvoradé to plánovanie a odmeňovanie sa ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  18. Naozaj užitočný článok! Mnohokrát sa mi stalo, že som nestihla spraviť všetko, čo som chcela, no začala som si všetky aktivity zapisovať na malý papierik a naozaj mi to pomohlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to právě stávalo snad pořád, ale když si to napíšu, tak mě to donutí to udělat :)

      Vymazat
  19. Výborný článek:-) Souhlasím, že organizování je základem úspěchu:-)

    fitnesslamka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Díky za článek! Souhlasím s tím, že organizování je základ úspěchu. Já jsem během studia doučovala jazyky a velmi mi to pomohlo naučit se zvládat time management. Jednak jsem si musela vymyslet, co budeme těch 90 minut dělat (aby toho nebylo moc ani málo), jednak to, jak vtěsnat maximum studentů mezi přednášky a semináře. :-) Teď jsem v time managementu ještě o krok dál. Používám time trackingovou aplikaci na měření času a koncem týdne dělám takové malé vyhodnocení, jestli svůj čas trávím smysluplně a nezdržuju se zbytečně blbostmi. Time trackingových aplikací je celá řada, mně třeba vyhovuje český primaERP. Vřele doporučuju, holky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti moc děkuju za komentář! :)) O podobných aplikacích slyším poprvé, ale věřím, že se stanou mými společníky, děkuju za tip :))

      Vymazat
  21. Tohle je mega článek, teď, na začátku roku, skvěle načasované, kdybych mohla, dám palec nahoru!

    Klára
    NARA blog CZ
    www.natalieklara.blogspot.cz
    narablog54@gmail.com

    Zveme Vás k naší cupcakové giveaway, tyhle cupcaky ale radši nejezte!:
    http://www.natalieklara.blogspot.cz/2015/09/sweet-next-50-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek, sama tohle plánováni musím praktikovat často, a taky si všechno zapisovat jinak bych dopadla jak sedláci u Chlumce ;).
    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  23. Pěkný článek, svůj diář miluji, v organizaci mi také hodně pomáhají barvičky :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  24. moc hezký článek, tohleje přesně můj problém:/

    OdpovědětVymazat
  25. Skvělý článek! Také teď musím hodně plánovat, abych vše stíhala tak, jak mám :/ The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  26. our hair is fab. It looks so natural and glossy X


    http://www.2015louisvuittonshop.com

    OdpovědětVymazat
  27. so nice girl and hot girl,make us so happiness

    http://www.monclershopitaly.com

    OdpovědětVymazat