F Films I. - Another Dominika

Films I.

Mít nový notebook znamená rozloučit se s tím starým. A s tím souvisí přesouvání všech souborů, co jsem tam za pět let nashromáždila a které už opravdu nepotřebuju do koše. A mimo jiné jsem udělala i čistku filmů a objevila takové, které se mi moc líbí, ale už jsem na ně v tom závalu všech ostatních filmů úplně zapomněla.

S láskou, Rosie
Když jsem film viděla poprvé, brečela jsem snad už od půlky filmu. V následujícím týdnu jsem film viděla snad každý večer. Miluju ho. A vy si ho zamilejete taky.



50/50
Mám pocit, že poslední dobou se s filmy o rakovině roztrhl pytel. Většinou se v nich objevují teenageři, kteří by měli mít život před sebou a místo toho je čeká jiný osud. Přijde mi, že takových filmů bylo už dost. Proto jsem ráda za tento, ve kterém rakovina zase z jiného pohledu. Takové možná místy tragikomické. Dojemné. Milé.



500 Days of Summer
Pokud vám bude hlavní hrdina povědomý, tak ano, je to ten samý herec jako z 50/50.  Do tohohle filmu mi pasuje snad ještě více, než do toho prvního. O lásce zase trošku jinak. Není to žádná typická love story, ani happy end nečekejte. Jednou si nahoře a všechno je fajn, podruhé jsi dole a pomalu se škrábeš zas nahoru.



Neklid

O nemoci a o umírání zase krapet jinak. Když jsem tenhle film viděla poprvé, moc jsem nevěděla, co si o něm myslet. Duch, lehce vyšinutá holka, o poznání vyšinutější kluk. Ale všechno to do sebe zapadá a tvoří dohromady úžasnou podívanou.


Něco jako komedie
Občas asi každý cítí, že je toho na něj prostě moc. Má depresy a nejradši by se vším skončil. A právě tohle přivedlo hlavního hrdinu do blázince. Ale zažeňte ve své hlavě všechny stereotypy o blázincích. Tenhle film a příběh je jinačí. Někdy je nejlepší všechno tolik neřešit a nechat věci plynout. Nic není tak vážné, jak to vypadá.



Now is good
Miluju tenhle film. Asi nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem ho už viděla. Kdyby vám zbývalo posledních pár měsíců života, co byste udělali vy? Co by stálo na vašem seznamu posledních přáních?
+ všímněte si, jak chodí Tessa oblékaná


Navždy spolu

Když jsem tenhle film viděla poprvé, nechápala jsem, jak mi tak dlouho mohl unikat. Kord když mimo úžasný příběh v něm hraje Channing Tatum ♥.  Pokud se chcete podívat na příběh o lásce, kterou ani ztráta paměťi nepřekoná, tak tenhel film je jasná volba. Nikdy neztrácejte naději.

CONVERSATION

34 komentářů:

  1. Všechny filmy mám ve své sbírce zatím jsem viděla: S láskou Rosie, Neklid, 500 Days of Summer a Now is good a z těch mě nejvíc zaujal poslední zminovaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Now is good je skvělý :) Určitě se podívej i na ostatní :)

      Vymazat
  2. S láskou, Rosie je jediný, který jsem z tohoto seznamu viděla. Je to vážně silný příběh! Podívám se po ostatních, třeba mě také osloví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S láskou, Rosie mě úplně dostal, sice je tak nějak jasný, že to skonší happy endem, ale u tohohle filmu mi to ani nevadilo, naopak.. :)

      Vymazat
  3. vďaka za tipy! videla som iba 500 days of summer a JGL je výborný, takže si istotne musím pozrieť aj 50/50 :)
    pozývam na giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý film je s Láskou Rossie♥:)

    OdpovědětVymazat
  5. Love Rosie je nádherný film ♥ Toľko zvratov a predsa krásny koniec. Ja osobne veľmi nemám rada filmy na štýl Na vine sú hviezdy, pretože som z toho stále smutná. Nejde o to, že ignorujem realitu a to, že je veľa chorých ľudí na svete, ale jednoducho sa nerada pozerám na také filmy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já takový typ filmů mám celkem i ráda, ale musím mít na něj náladu.. ale třeba Hvězdy nám nepřály není zrovna můj oblíbený film, ani knížka.. moc nechápu ten boom okolo toho ;)

      Vymazat
  6. nevidela som iba S láskou Rosie, ale asi to napravím, vďaka za tip :) všetky ostatné sú ináč super a asi pri každom som revala ako malá :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě naprav, je to skvělý film, určitě se ti bude líbit :)

      Vymazat
  7. S láskou Rosie je též můj oblíbený, byla jsem na něj s kamarádkou v kině a brečela jsem jak želva. :D Jinak děkuji za tip určitě juknu na Now is good. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že jsem na něm v kině nebyla já, protože pak by ostatní měli zážitek akorát ze mě :D

      Vymazat
  8. Tak už vím, co si zítra pustím na odpočívání po noční - Navždy spolu. Mám pocit, že jsem to viděla, ale vůbec si na to nemohu vzpomenout :(
    500 Days of Summer - skvělý!
    S láskou, Rosie - přesně jako Ty, brečela jsem jako želva :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti film budu líbit a po noční si u něj odpočineš :)

      Vymazat
  9. S láskou Rosie je překrásný film, brečela jsem úplně stejně, jako ty :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem nebyla jediná, kdo u filmu brečel :D

      Vymazat
  10. některé filmy jsem viděla a některé si půjdu stáhnout, děkuju za tipy :) ja doporučuji film Navždy mladá s Blake Lively, to by se ti mohlo líbit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Navždy mladá jsem už četla, zajímavý námět, určitě se na to podívám :)

      Vymazat
  11. now is good som videla o 3 ráno so spolubývajúcou a plakali sme ako malé :DD veľmi prkný článok a ďakujem za inšpiráciu ) Dnes som akurát rozmýšľala čo si pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak z týchto filmov som videla len Navždy spolu a 500 dní so Summer, čo ma naozaj zaujalo, ale už som povedala priateľovi nech stiahne Love, Rosie, takže na toto sa určit pozriem;)

    OdpovědětVymazat
  13. Viděla jsem jen Něco jako komedie a Navždy spolu. Jsem ráda za tento článek, protože jsem nějáké filmy tohoto typu hledala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem tě tímto článkem inspirovala na co se podívat :)

      Vymazat
  14. S láskou, Rosie je naprosto nejkrásnější film, co jsem kdy viděla ♥

    OdpovědětVymazat
  15. asi nič z toho som nevidela :D ale aspon mam typy co si pozriet, dik ;)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. love rosie je moje srdcovka :)

    OdpovědětVymazat
  17. viděla jsem všechny ty filmy a byly úžasný ale nemáš ještě nějaké v záloze na zkouknutí ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano mám, stačí kouknout na kategorii "Tips" tady na blogu :) A kdyby ani to nestačilo, další tipy na filmy určitě budou přibývat :)

      Vymazat