F Romantické útěky do Tokya, Švýcarska a Skotska - Another Dominika

Romantické útěky do Tokya, Švýcarska a Skotska

 Knížky od Julie Caplinové ze série Romantických útěků mě provázely celý první půl rok tohoto roku. Jak se mi líbily poslední tři tituly se dozvíte právě v tomto článku.

Čajovna v Tokyu
Přiznávám, že příběh z Japonska mě lákal ze všech nejmíň. 
Příjemným zjištěním bylo, že se nám rozvíjí příběh Fiony, se kterou jsme se seznámili v Kavárně v Kodani. Zamilovala jsem si majitelku čajovny Haruko a její dceru Setsuko. Samotný příběh mě ale úplně nenadchl, holt nejsem fanynkou japonské kultury. Nejvíc mě nadchl konec, vyústění příběhu leč trochu klišé, se mi líbilo moc. 



Chata ve Švýcarsku
Další příběh, který mě také příliš nelákal. Hory v zimě a lyžování mi nic moc neříkají. Jak už ale bývá zvykem, Caplinová umí příběh vykreslit tak, že se do dané země/města stejně zamilujete. 
Nejinak tomu bylo i v případě Miny, která si vás svojí chutí do života naprosto získá. Oblíbíte si ale i další postavy včetně Luky, který mi byl ze všech mužských hrdinů asi i nejsympatičtější. Po dočtení mi bylo opravdu líto, že se jedná jen o smyšlený příběh, v opačném případě bych totiž do penzionu a kavárny z knížky moc ráda vyrazila. Byla bych zvědavá, jakou zkratku bych od kmotry Miny dostala.


Hrad ve Skotsku
K mé velké radosti jsme se v této knížce znovu setkali s Izzy - účastnicí kuchařského kurzu z Domku v Irsku. Příběh je zasazen na skotský hrad v předvánočním a vánočním obdobím, což dodává knížce ještě větší kouzlo. 
Moje dojmy z knížky jsou ale tak půl na půl. Zamilovala jsem si postavy s jedinou výjimkou - Rosse. Líbilo se mi, jaké skrýval překvapení, jinak mě ale jeho váhavost spíš otravovala. Stejně tak jsem měla trošku problém s tím, jak šlo všechno hladce. Jednoduše jsem nedokázala uvěřit tomu, že starý hrad, který potřebuje spoustu oprav, by se tak rychle dokázal přetvořit do provozuschopného stavu. Ale myslím si, že u těchto knížek jde spíš o celkovou atmosféru než o přesnou realitu.
Je ale vidět, že se autorčin styl posouvá ku předu a oproti první knížce ze série - Kavárna v Kodani, je znát obrovský posun.



Z celé série se mi asi nejvíc líbil Hotýlek na Islandu, Chata ve Švýcarsku a Domek v Irsku. Nejméně pak díly, které se odehrávaly mimo Evropu - Čajovna v Tokyu a Pekárna v Brooklynu. 

Taky už máte celou sérii přečtenou? Který díl se Vám líbil nejvíc?

P.S. Na podzim vyjde už desátý díl ze série Romantických útěků - Vinice ve Francii, nemůžu se dočkat. Do té doby na mě čeká ještě Útek na venkov.



CONVERSATION

30 komentářů:

  1. Dominiko, to jsou tituly, které se teď hodně čtou. Asi si na dovolenou některou z knih taky pořídím.
    Děkuji za tipy a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je vídala na blozích hodně minulý rok a moc jsem si je chtěla přečíst, na letní dovolenou ideální četba :)

      Vymazat
  2. Kromě Hradu ve Skotsku jsem četla všechny její knihy! A miluji je! Nejvíce mám ráda Chorvatsko a Švýcarsko! :-) A jsem zvědavá tedy na to Skotsko. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko nečetla ani jeden titul, a docela mě to láká. Takové prázdninové čtení, děkuju za ukázku. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem z Řady romantické útěky četla Hotýlek na Islandu, Pláž v Chorvatsku a Hrad ve Skotsku, výhledově si chci postupně přečíst všechny. Zatím se mi nejvíc líbil Hotýlek na Islandu.

    OdpovědětVymazat
  5. přečetla jsem jen Kavárnu v Kodani :) byla to příjemná oddechovka, ale k dalším dílům jsem se už nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, i takovéto oddechové knížky jsou potřeba :)

      Vymazat
  6. Dobrý den.Mám doma knihy Domek v Irsku a Chata ve Švýcarsku.Musím říct,že jsem je přečetla jedním dechem.A teď se chystám koupit knihu,o které tady píšete a moc se na ní těším,Hotýlek na Islandu.Děkuji za tip,už se těším,až se začtu.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si jistá, že se vám i Hotýlek na Islandu bude líbit, je to moje snad i nejoblíbenější knížka z celé série :)

      Vymazat
  7. Nádherný set knih, věřím, že se do nich dá lehce začíst a je to opravdu odpočinková četba

    OdpovědětVymazat
  8. Kromě Skotska, které sice vlastním, ale momenrtálně jsem ho půjčila, jsem už četla všechny a miluji její knížky :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Domčo, já už mám též přečteno vše, co dosud vyšlo, odkonce už i ten Útěk na venkov. Z Romantických útěků nejvíc top je asi Skotsko a Irsko, přesně jak říkáš je vidět posun autorky. Pak bych dala asi Švýcarsko a Island.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme se skoro shodly :) Než jsem vydala článek, tak jsem stihla přečíst už i Útěk na venkov ♥

      Vymazat
  10. Kromě Islandu a té nejnovější jsem již také přečetla všechny. Mě se nejmíň líbil Hrad ve Skotsku. Která se mi líbila nedokážu přesně určit. Ale moc se mi líbilo Chorvatsko, Paříž, Kodaň i Brooklin :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chorvatsko se mi taky moc líbilo, ale přeci jen se mi některé příběhy líbily ještě o něco více :)

      Vymazat
  11. Musím se přiznat, že knížky nečtu, ale už delší dobu mám zálusk právě na knihy od Julie Caplinové, protože vím, že ty jediný by mě moc moc bavily. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus aspoň jednu, třeba díky ní začneš aspoň trošku číst :)

      Vymazat
  12. Domčo, už dlouho plánuju, že autorku zkusím - všichni ji tak chválí a je všude, ale marně čekám, až bude skladem Útěk na venkov. Tu bych opravdu ráda zkusila. 🙂
    Děkuji za tipy - my teď máme doslova obří hromadu knih - dvakrát jsem nakoupila v knižním klubu - podruhé jsem právě doufala, že ukořistím Útěk na venkov, ale nic, tak jsem si koupila Jeho a její a další knihy. A protože jsem toho měla opravdu "málo", nemohla jsem vynechat ani Black Friday u Dobrovského.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Útěk na venkov už jsem stihla přečíst a je to Caplinová z trošku jiného úhlu, ale příběh se mi moc líbil, knížku jsem přečetla jedním dechem, tak snad se ti jí podaří ukořistit :)
      O obří hromadě knih mi ani nemluv, taky se mi to trošku začíná vymykat kontrole :D

      Vymazat
  13. Chatu ve Švýcarsku mám doma a chystám se na ní na podzim, moc se na tohle čtení těším. :))

    OdpovědětVymazat
  14. Všechny tři knihy naprosto perfektní!

    OdpovědětVymazat
  15. Celou sérii úplně ne, ale zatím u mě vedou díly Hotýlek na Islandu a Chata ve Švýcarsku.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat