F Vánoce pro Grinche - Another Dominika

Vánoce pro Grinche

Ten, kdo mě zná, tak ví, že jsem naprostý milovník Vánoc. Vánoční výzdobu sklízím nejdřív v březnu, od léta si pouštím vánoční filmy, v říjnu přemlouvám přítele, že není brzo na výzdobu a koledy si broukám celý rok.
O to větší překvapení bylo, když o první adventní neděli mě veškerá vánoční nálada opustila. Nedokázala jsem ani dokončit výzdobu. Bezradně jsem se dívala na všechny postavičky a nedařilo se mi je kamkoliv umístit. A tak to se mnou bylo celý předvánoční čas. 


Tento rok adventní čas utekl neskutečnou rychlostí. Snažila jsem si ho užít. Nasávala jsem vánoční atmosféru na trzích, jeli jsme s přítelem do předvánoční Bratislavy, zašli jsem na koncert Pavla Callty v rámci jeho vánoční tour, upekla jsem cukroví.. Jen to tento rok nějak nestačilo.




Na Štědrý den jsem se ale přeci jen dočkala a konečně jsem pocítila kouzlo Vánoc. Až do těch letošních jsem snad nikdy nezažila klidný Vánoce a kord Štědrý den jsem měla hlavně spojený se stresem. Až letos jsem zažila jaké to je, mít je v poklidu, nespěchat a nestresovat se, když večeře není přesně v pět. Celkem úleva po všech těch stresech tento rok. 
Neskutečnou radost jsem měla  z dárků od přítele. Neměla jsem žádná velká přání, o to víc mě překvapilo, co všechno jsem si pod stromečkem rozbalila. Nečekala jsem to.



A dárky od rodičů a bráchy.



Moc doufám, že jste si užili krásné a klidné Vánoce, s těmi, které máte rádi. Že jste pod stromečkem našli to, co vám vykouzlilo úsměv na tváři a že na ně budete rádi vzpomínat. 

Budu moc ráda, když mi do komentáře napíšete, co jste o Vánocích dostali vy.

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Také mám ráda Vánoce a vždy se na ně moc těším, jen s příliš brzkými přípravami to nijak nepřeháním 🙂. Výzdobu dělám vždy v půli/ke konci listopadu, záleží jak to vyjde. Z cukroví peču na konci listopadu perníčky a v průběhu prosince zbytek. Letos jsem toho moc nepekla a jsem nakonec ráda, že toho nemám tolik, ale tak akorát 🙂. Za to stromeček jsme letos zdobili týden před Štědrým dnem a máme ho vždy až do Hromnic 🙈🥰. Štědrý večer jsem si moc užila v přítomnosti těch nejbližších ❤🐾🎄, byl to krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda ♥ My stromeček vždycky zdobíme 23., jen tento rok jsme nějak nestíhali, takže jsme zdobili až 24. po poledni :)

      Vymazat
  2. Já poslední roky Vánoce příliš neprožívám. Asi to bude tím, že jsou u mě spojené s odletem do ČR, stresem, že musím stihnout vidět všechny, které jsem x měsíců neviděla a podobně. :D Letos jsem je navíc kvůli situaci slavila bez přítele, takže to nebylo nic extra. I tak jsem se ale pokusila si to užít, což se podařilo hlavně díky jídlu. :D To miluju!
    Přeji i tobě ještě krásný zbytek svátků a úspěšný start nového roku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, ale aspoň že to jídlo zachránilo :D
      Děkuju ♥

      Vymazat
  3. Též mi letos advent přišel nějaký moc rychlý... ani jsme se nenadáli a už abychom balili dárky... ale letošní svátky jsem taky měla poprvé celé v klidu a taky po dlouhé době bez našich - sice s covidem, ale i s přítelem, což bylo skvělý... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že jsi zrovna na Vánoce měla covid, ale možná díky tomu jsi měla aspoň v klidu :)

      Vymazat
  4. Já taky dostala vánoční náladu až na Štědrý den :D. Jinak koukám, že se konečně dočkala těch knížek od J. Caplinové :). A je dobře, že sis to tak v klidu užila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně jo :D Jen jsem zaúkolovala i mamku, aby mi nějakou dala a koupila mi úplně jiné, ale i z těch mám radost :)

      Vymazat
  5. také Vánoce miluji, ale letos jsem to s tou náladou měla stejně... byly jiné starosti, a tak vánoční nálada moc nepřicházela :) ale Štědrý den jsem si užila a stále si užívám vánoční svátky s rodinou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že aspoň Štědrý den a svátky jsi měla hezké :)

      Vymazat
  6. Souhlasím, že letošní Advent nějak rychle utekl - možná je to tím, že rodiče chodí do práce a sestra, která taky našla v létě práci, už pracuje. Bylo to zvláštní, být v ten předvánoční čas doma většinou sama. Ale ani tak mě vánoční nálada neopustila. 🙂 Drží se mě už od října, kdy jsem začala s nakupováním dárků. Na začátku prosince jsme stihly napéct, a i když to vypadalo, že stromeček bude letos umělý, neboť všichni pracují, je živý. 🙂 Vánoce tak byly jako každý rok časem klidu a rodinné pohody.
    Jsem moc ráda, že i ty jsi měla hezké Vánoce. Dárečky jsi dostala krásné a ráda věřím, že tě potěšily. Mě udělal Ježíšek taky velkou radost - dostala jsem knížky, pyžamo, teplé ponožky, hrníček, dva filmy, které si se sestrou pustíme až bude mít dovolenou, krásný polštář s motivem Zvěrokruhu Alfonse Muchy, pouzdro na notebook, podložku pod myš, bezdrátová sluchátka a parfém. Nejvíc ze všeho mě ale potěšilo, že jsem udělala radost tím, čím jsem obdarovala - vidět radost, byl pro mě ten nejkrásnější dárek.
    Přeji ti krásný zbytek roku a ještě krásnější rok následující. ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já prožila druhý rok adventní čas coby pracující a potvrzuji, že je to úplně jiné. Tento rok jsem alespoň ráda, že jsem do práce nemusela jít i mezi svátky :)
      Jsem ráda, že tě dárky potěšily :)

      Vymazat
  7. To se tak občas sejde, že není nálada slavit, dekorovat nebo chystat. Nemyslím si, že by bylo nutné se do toho nutit. Sama třeba koledy neposlouchám, vánoční filmy/pohádky nesleduji, vlastně "vánocuji" v malém a úplně mi to tak vyhovuje. Něco málo si upeču, zastavím se na trhy, letos jsem si šila vánoční sukni... Ale jen tak, aby to bavilo. Jako důležité vnímám sejít se s rodinou a užít si pár dnů klidu. :) Krásný vstup do nového roku, Domi!

    OdpovědětVymazat
  8. Já v předadventním čase ulovila nějakou virózu, ze které jsem se hrabala skoro do půlky prosince, takže pak to bylo hodně hektické jak doma, tak v práci. Takže jsem se těšila hlavně na volno - škoda, že letos bylo tak krátké.
    O dárečcích chystám článek, tak se pak můžeš kouknout ke mně na blog.
    Ty jsi podle fotky dostala krásné dárky :)
    Hezké povánoční dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, že už jsi zdravá :) Snad leden budeš mít klidnější :)

      Vymazat
  9. Jsem moc ráda, že sis ty letošní Vánoce užila hezky v poklidu <3 Bez stresu, přesně tak to má být :) Je vidět, že tě přítel zná, když se ti trefil hezky do vkusu :) Já si dárečky vybírám sama, ale letos mě přítel překvapil stříbrnými náušnicemi, stříbrným řetízkem a setem na výrobu svíček :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dostala moc hezké dárky :) Já přítele aspoň trošku nasměrovala, tak věděl, co by mi asi tak udělalo radost :)

      Vymazat
  10. Tak to já se letos těšila, protože já naprosto miluji Vánoce. Ovšem jediné, co jsem neřešila, byly dárky. Většinou jsem je měla už v září a teď prosinec a já nic! Nakonec jsem se rozhodla, že letos si dávat dárky s nikým nebudu (jen dětem a rodiče). Přítel nakonec řekl, že si dáme aspoň maličkost, tak jsme si dali maličkost. A byla jsem spokojená. Přeci jenom říkám, že jsme dospělí, co chceme si koupíme během roku a raději si dáme ty peníze na stranu na cestování :-) A i bez dárků to byly nádherné Vánoce! Po boku rodiny a nejbližších ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je moc dobře ♥ Taky jsem ve fázi, že co chci, to si pořídím sama během roku, ale snažím se neutrácet zbytečně, proto jsem ráda, když pak dostanu něco, co jsem třeba chtěla, ale je mi líto za to tolik utrácet (viz třeba knížky :))

      Vymazat
  11. Ahoj, já si myslím, že od dětství už ty Vánoce nejsou takové vánoční až pak možná když má člověk děti, což já neposoudím. Letošek mi celý utekl hrozně rychle a advent jakbysmet. Je dobře, že tobě se alespoň na Štědrý den podařilo naladit na vánoční vlnu. Dostala jsi krásné dárečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Vnímám kolem sebe, že kamarádky, co už mají děti říkají, že teď ty Vánoce mají úplně jiné kouzlo :)

      Vymazat
  12. Nejsi první, kdo se tento rok nemohl na vánoční náladu naladit. Já to měla stejně tak. A dalších hromada lidí, se kterými jsem se bavila říkali, že letos ty Vánoce jsou takové nijaké. Jinak jsi dostala moc pěkné dárky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Nevím, čím to tento rok bylo, ale něco tomu předvánočnímu času chybělo :)

      Vymazat
  13. Dominiko, já to chápu - stres a únava nás dovedou připravit i o radost, těšení... Ale dobře to dopadlo a Vánoce sis určitě užila.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný stromeček 🙂 přeji hezký Nový Rok a užij si Silvestra

    OdpovědětVymazat
  15. Také miluji Vánoce, adventní čas a celkově prosinec :) ale bylo to kouzelnější, když jsem ještě věřila. Teď se vánoční prázdniny spíš točí kolem učení a nadcházejících zkoušek. Moc krásné fotky :) já mám 4 dny před Vánocemi narozeniny, takže moc nerozděluji, co jsem dostala na Vánoce a co k narozeninám. Největší dárek byla tenisová raketa, kterou jsem vůbec nečekala :) příští týden vyjde na mém blogu vánoční článek, tak srdečně zvu :) jaký byl koncert Pavla Callty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře si vzpomínám, že když jsem ještě studovala, vánoční prázdniny jsem měla spojený i s učením, nebylo to nic moc, ale aspoň měl člověk před sebou ještě nějakou vidinu volna :)
      Koncert byl super, uvolněný a bylo to moc fajn :)

      Vymazat
  16. My měli Vánoce bohužel hektické a stresové, na Štědrý den nám dědu odvezli do nemocnice se zápalem plic. :( Nakonec ale vše dobře dopadlo a to je hlavní! :) Měla jsi koukám krásné Vánoce, já jsem naopak byla naladěná celý prosinec a během jediného dne, toho nejdůležitějšího, se vše muselo pokazit. :D

    OdpovědětVymazat