F Proměna "mého" pokoje - Another Dominika

Proměna "mého" pokoje

 S přítelem žijeme v poměrně velkém bytě 4+1, ale i přes to mi tu chybělo místo, které by bylo jen moje. Na první pohled celkem jednoduchý úkol, na ten druhý nesplnitelná mise.
Trošku lituju, že nemám fotky pokojíku ještě před tím, než jsme ho začali vyklízet. I když možná je to lepší, stejně jediné, co byste viděli, by byla kopa věcí. Místnost totiž byla narvaná vším možným a najít si cestičku ode dveří k oknu byl téměř nemožný úkol. Jednoduše se do pokoje odkládalo vše, co nebylo potřeba. A tak začalo třídění a vyhazování věcí, aby vznikl prostor, se kterým by se už dalo pracovat dál. 



První fáze tedy byla jasná, vyklidit místnost alespoň do podoby, jakou vidíte na fotkách. Z toho všeho, co v pokoji bylo, zůstala nakonec jen postel a jedna polička. Věděla jsem, že bych do pokoje chtěla stůl, u kterého bych mohla být na notebooku tak, abych neměla problém s chytáním signálu na internet. Ten jsem nakonec koupila za pár stovek z druhé ruky. Ve stejném období jsem si koupila i dekorační polštářky a deky v Pepcu, aby uklizenější část pokoje působila útulněji.
O pár týdnů později přišlo na řadu vystěhování všech věcí, malování a koupení nového koberce. To byla pro mě trošku výzva, protože jsem neměla úplně představu, jaký bych chtěla a v obchodě mě ani žádný nezaujal. Hlavně jsem byla i dost nemile překvapená z cen. Nakonec jsem uviděla zabalený poslední kus koberce, do kterého jsem se hned zamilovala. Láskou na první pohled byla i klasická knihovnička z Ikei, u které se mi líbí, jak je variabilní a že se k ní dá pořídit spoustu různých výplní jednotlivých políček. Na úplný závěr jsem si pořídila židličku ke stolu, která je spíš takovým pohodlným křesílkem a vše doladila mými oblíbenými obrazy z Poster Store (článek tady).



Moje dva oblíbené kousky z Ikei - knihovna Kallax a židle Skruvsta. Jsou to první dva větší kousky do domácnosti, co jsem si v Ikei koupila a jsem příjemně překvapená, jak jsou věci kvalitně zpracované a jak se pohodlně používají.


Jelikož je to menší prostor, nechtěla jsem ho ze všech stran zbytečně zaplnit nábytkem, proto druhá strana pokoje zůstává prázdná a na zeď jsem si dala jen dekoraci v podobě něžných obrazů.



Prochází i vaše bydlení teďka nějakou proměnou? Zvelebujete si své domovy?


CONVERSATION

48 komentářů:

  1. Ty bláho, tak to je úžasná změna!! Přestože tam skoro vše zůstalo stejné. :D Zajímavé. To křeslo je moc hezké. :) Určitě se tam teď budeš cítit skvěle. :)) Povedlo se to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ale asi to trošku zkresluje to, že nemám tu úplně prvotní fotku před, když byl pokoj narvaný ode dveří až k oknu věcmi ;)

      Vymazat
  2. Vau, to ju úžasná premena! Celá izba teraz vyzerá svetlo, vzdušne a veľmi útulne 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Tonikum na zmiešanú pleť Citrusová rosa od Mylo

    OdpovědětVymazat
  3. No moc hezky sis to vytvořila! Krásné místo, kam se začít a mít klid, to asi každý potřebujeme.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tak to je nádhera! Pokojíček ti opravdu prokoukl a určitě se tam cítíš útulně. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Mám tyhle články ráda... Hezký sis pokojík upravila. My jsme před dvěma roky předělali obývák a ráda bych v budoucnu pohnula s bývalým dětským pokojem. Syn už s námi dávno nebydlí, pokoj je teď kombinace sušárny, žehlírny, pracovny a skladište :). Chtělo by to nějakou pořádnou změnu (včetně vymalování).
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Snad se proměna podaří :) My máme teďka v plánu obývák, jen to bude trošku vyšší investice, tak musíme nejdřív našetřit :)

      Vymazat
  6. Dominiko, zdravím. Super proměna, jak z časopisu. Mám tyhle před a po strašně moc ráda. Zvelebovat bydlení mě celoživotně baví, bohužel tuhle vášeň mám z rodiny jen já... Naposledy jsem dělala změnu v kuchyni, nechala jsem přetřít hnědá dvířka na bílo a koupila si starý kredenc, jaký mívala moje babička v kuchyni a po kterém jsem dlouho toužila. Ještě chci pokračovat a koupit keramický nový dřez a vyměnit desku u linky, je už špatná. Měj se hezky a užívej nového pokoje ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme stejné, taky bych ráda neustále něco zvelebovala, ale přítel se moc na to netváří, tak je to vždycky boj ;) Snad zbytek kuchyně budeš mít podle svých představ :)

      Vymazat
  7. Domi, pracovna je krásná a určitě se v ní musíš cítit dobře. Povedená proměna! Čistění podobných "skladovacích" prostor je pokaždé zlo, a tím spíše, pokud se nejedná o tvoje věci. Takže klobouk dolů už jen za tento výkon. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Zlo to bylo a ještě bude, skladovacích prostor je tady pořád na můj vkus až moc ;)

      Vymazat
  8. To tedy pořádně prokouklo! Moc pěkná práce :) trochu mě ale zarazilo na co máš v pokojíčku postel, když předpokládám, že spíte s přítelem spolu v ložnici? :D ale jestli to má zároveň fungovat jako pokoj pro nějakého hosta, tak to pak dává smysl. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Ano, pokoj je zároveň i pro hosty, kdyby u nás někdo přespával :) Navíc už postel v pokoji byla (i když zaskládaná věcmi :D), tak by byla škoda se funkčního kousku zbavovat, když bychom stejně místo pro přespávání pro ostatní chtěli :)

      Vymazat
  9. Tak tohle je pecka! Mám tyto články ráda, protože sama jsem s přítelem předělávala bydlení. A musím říct, že ten pokoj teda opravdu prokoukl, jsi šikulka! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto nádherná a příjemná změna! Opravdu to prokouklo a místnost se hezky prosvětlila 🤗. Moc ráda bych také udělala nějakou změnu v našem pokoji, ale velkou část nám zabírá vestavěná skříň (se kterou nemůžeme nijak hnout) a pak velká postel 😅, takže moc změn udělat bohužel nemohu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To chápu, ale i doplňky udělají hodně :)

      Vymazat
  11. Ta proměna je perfektní, to se musíš u přítele cítit úžasně ♥♥

    OdpovědětVymazat
  12. Perfektní proměna :) My po rekonstrukci stále dozažizujeme, ale už jsou to jen menší položky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  13. Mit takovou svou pracovnicku musí být splněny sen :) moc se ti přeměna povedla, vypadá to krásně :) jen úplně nechápu tu postel, hádám, že máte s přítelem normálně ložnici 😅😊 já se těším, až to doma zutulnim vánoční výzdobou ✨

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Postel máme pro návštěvy, kdyby u nás chtěl někdo přespat :) Plus už v pokoji postel byla a byla by škoda ji vyhodit :)

      Vymazat
  14. nádhera to je velká změna :-O paráda

    OdpovědětVymazat
  15. Páni, to sis moc hezky vybavila a vyladila! :) A závidím byt 4+1 :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ..na úklid to ale moc k závidění není :D

      Vymazat
  16. Krásné!! Vypadá útulně, hezké barvy :) Moje proměna bydlení je už asi ukončena :)) Bydlím ve svém bytečku už asi tři roky, mám nově vymalováno, nový nábytek, koberce... Naposledy jsem si koupila super křeslo/židli ke stolu a jinak už mi asi nic nechybí. Možná něco na zeď. Dostala jsem krásnou kresbu mého pejska, tak tu bych si ráda někam dala. A asi nějaké fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Tak to se máš, snad se ti tam dobře bydlí :)

      Vymazat
  17. Krásně sis pokojíček zútulnila <3 já jsem se v září stěhovala na byt, takže jsem ho také trošku zútulňovala - svíčky, fotky.. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Wow moc krásný ! krásně sis to vylepšila, určitě se v pokoji budeš citít dobře :)
    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  19. Hodně luxusní. My ted přestavovali celý byt a už jsme nechtěli žádné tlumené barvy, vše jsme rozsvítili bílou a tapetami. Za mě super Domčo!

    OdpovědětVymazat
  20. To je tak nádherná proměna! Máš vkus a vše to k sobě naprosto pasuje. Moc se mi to líbí a působí to na mě útulně ♥️

    OdpovědětVymazat
  21. No tak to je pořádná proměna! Úplně ten pokoj prokoukl...
    4+1 bych taky brala. :D

    Ela

    OdpovědětVymazat
  22. krásná proměna, vypadá to útulněji a vzdušně :)

    OdpovědětVymazat
  23. Máte to moc pěkné. Moderní nábytek, vzdušnost, dostatek prostoru. Je vidět, že to hodně prokouklo a máte to opravdu moc pěkné. :) Je z toho cítit pozitivní energie. Gratuluji vám! :) Sám bych si v podobném stylu chtěl zařídit byt, ale bohužel teď na nějakou velkou rekonstrukci není čas.

    OdpovědětVymazat