F Blíž ke třiceti než ke dvaceti - Another Dominika

Blíž ke třiceti než ke dvaceti

 Už se stává takovou tradicí, že na svoje narozeniny vydávám článek o tom, jaké to je být zase o rok starší, co se u mě změnilo a jak se vlastně mám. Myslela jsem si, že tento rok bude výjimka, necítila jsem, že bych měla potřebu podobný článek psát. Pak mi ale došlo, že by mi bylo líto, kdyby tady nebyl. 
Ke konci článku z minulého roku (tady) jsem psala, že vím, co bych ideálně chtěla, aby za rok bylo. A ta nejšílenější věc je, že se to všechno vyplnilo. Školu jsem dodělala, bydlení jsem našla a práci taky. Tři věci, které se ještě před rokem zdály neskutečné, se staly realitou. Šílenost.
Netvrdím, že je všechno perfektní a bez problémů, ale vím, že se snažím. Že na sobě pracuju a nic nevzdávám. Že se snažím věci řešit, moc se nestresovat a zažívat i něco jiného než jen pracovní stereotyp. Vlastně tak nějak poprvé za všechny ty moje narozeninové články cítím, že jsem o narozeninách v pohodě. Věc se má totiž tak, že já svoje narozeniny nikdy neměla ráda a ten jejich osudný den byl pro mě utrpením. Vždycky jsem měla pocit, že bych měla něco dělat, něco s někým podniknout a hlavně nebýt sama.
Dneska jsem si vzala dovolenou jen kvůli tomu, abych byla sama.
Zvláštní, jak se věci mění. 
Asi dospívám. 
A nebo mi konečně došlo, že mi nevadí být o narozeninách sama, protože stejně nesnáším nucené veselí. Kdo ví. Ať už je to ale jakkoliv, tak vím, že sama nejsem. Což je pocit, který jsem o narozeninách taky nikdy nezažívala. 




A co vy a Vaše narozeniny? Řešíte je nějak, nebo je to pro Vás den jako každý jiný?


CONVERSATION

42 komentářů:

  1. V prvom rade ti chcem popriať všetko najlepšie k narodeninám. ♥ Veľmi sa teším, že sa ti splnili veci po ktorých si túžila a že sa nevzdávaš. Tiež som mala na svoje narodeniny pocit, že by som mala niečo a s niekým podniknúť a niekde ísť, ale postupom času som zistila, že ma to iba viac stresuje a radšej trávim čas sama v pokoji s knihou v ruke, alebo s rodinou. A je to tak v poriadku.

    Maj krásny narodeninový deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ A děkuju i za krásná slova, je fajn vědět, že to někdo má stejně :)

      Vymazat
  2. Všechno nejlepší, Domi! Snad budeš mít příští rok plný klidu a pohody.

    Poznávám na fotce správně Rosa Coeli v Dolních Kounicích? Nebo je to někde jinde focené? Nádherné místo, moje oblíbené. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To, že se člověk přestává nutit do věcí, které by se tak nějak všeobecně měly, mi připadá jako jeden z největších benefitů dospělosti :-) Tedy všechno dobré a krásné a ať se tvoje přání plní i dál!

    OdpovědětVymazat
  4. Dominiko, moc Tě zdravím. Přeju všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdraví, lásky, klidu, pohody a radosti. Dělej si vše tak, jak to sama cítíš a chceš a plň si dál své sny. P.S. Jó, druhýmu já poradím...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dominiko, všechno nejlepší a ať se ti i v tom dalším roce života, co začínáš, vyplní všechno, co si přeješ

    OdpovědětVymazat
  6. Přeji krásné narozeniny a ať se i nadále plní všechna Tvoje přání! Nikdy nebude nic bez problémů a rozhodně nebude nikdy nic perfektní (co to vlastně znamená perfektní?), ale dokud se kvůli tomu člověk nehroutí, postaví se tomu čelem a životem proplouvá dál, tak je to přece vlastně krásné!

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno nejlepší! <3 Gratuluji, že se ti podařilo splnit všechny tři velké "cíle" a doufám, že i další rok přinese jen to nejlepší. Nemusí být všechno vždycky růžové, ale důležité je, aby ses dokázala dostatečně radovat i z maličkostí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Domčo, jsem strašně ráda, že už se máš dobře <3 Chtěla bych Ti samozřejmě popřát všechno nejlepší, v téhle době hlavně hodně zdraví a pohody jak v soukromém, tak pracovním životě :) <3 Se ségrou jsme se narodily 20.12. Pravidelně pořádáme sedánek s rodinou - teta, strejda, babička, děda, nic velkého, ale je to vždy krásné setkání :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥ To je moc hezké, tak ať se sedánek vydaří i tento rok :)

      Vymazat
  9. Dodatečně vše nejlepší! Já slavila z kraje července 24, takže já jsem naštěstí ještě pořád o kousek blíže 20 :D ale za rok už si budu říkat to co ty.. :D Každopádně ti naprosto rozumím a mám to stejně. Hold stárneme a 30 za krkem už taková prdel asi nebude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Sranda to moc není, ale zatím to asi ještě jde :D

      Vymazat
  10. Přeji ti všechno nejlepší. Jsem moc ráda, že se ti splnily sny. Užij si svůj den a čas se sebou :)

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  11. Přeji ti opožděně všechno nejlepší! Doufám, že si narozeninový den užila, i kdyby sama, co je na tom! Také nemám ráda nucené veselí a různé rodinné oslavy, ostatně toho jsme se u nás doma nikdy neúčastnili. Lepší být sám a cítit se dobře, než naopak. Také budu brzo slavit a už to bude docela velké číslo, tak z toho mám takové zvláštní pocity :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Taky jsme doma nedělali nikdy žádné rodinné oslavy, trošku mě to mrzí, ale zároveň bych je vlastně ani nechtěla ;)

      Vymazat
  12. Dodatečně všechno nejlepší k narozeninám 🤗🎈. Já měla narozeniny 12.července (pondělí) takže jsem je strávila v práci 😅 a nijak víc jsem je neslavila (zatím). Furt tedy přemýšlím, jestli alespoň něco malého uspořádat a pozvat pár nejbližších, něco napéct atd. ale zatím ještě nejsem rozhodnutá.. Nějakou velkou narozeninovou oslavu (párty) jsem už dlooouho nedělala 😅🙈.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Já je právě v práci trávit nechtěla, tak jsem si vzala raději dovolenou :) Tak uvidíš, jak se ti do toho bude chtít :)

      Vymazat
  13. Vše nej, ať ti vyjde i příští rok to, co si plánuješ! :) Moje narozeniny bývají skromné - nemám ráda velké oslavy nebo podobně, když se jedná o mě. Ráda přijímám gratulace, jsem ráda, že si někdo vzpomene, ale vůbec na tom nelpím.

    OdpovědětVymazat
  14. Opožděně vše nej a jsem moc ráda, že se ti splnilo vše, co sis loni říkala, že bys chtěla. Já si na poslední narozeniny říkala, že bych taky chtěla za rok už být na nějaké stabilnější pozici, ale osud tomu chtěl nějak jinak. Následující dvacátépáté narozky tak budu nejspíš slavit na Erasmu, stále bez titulu a práce a stability v životě, ale i to je v pořádku. :D Člověk to musí brát tak, jak to je a nestresovat se moc. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Já svoje dvacátépáté narozeniny slavila v podobném rozložení, jen jsem nebyla na Erasmu ;) Ale všechno chce svůj čas a věřím, že to bude dobré :)

      Vymazat
  15. To je dobře, že jsi dospěla k tomuto! :) Já je moc ráda nemám. Nikdy jsem se teda nuceně neveselila, ale vždycky jsem měla pocit, že mi musí všichni popřát a když mi nepopřáli, byla jsem zklamaná. Dodnes mě to od některých lidí mrzí. A tak je lepší ten narozeninový den nemít, bohužel už mi ale přijde za míň jak 14 dní. Tentokrát ale budu někde pryč, na dovolené, tak si toho možná ani nevšimnu! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že svoje narozeniny strávíš v jiném prostředí a aspoň nad nimi nebudeš tak moc přemýšlet :)

      Vymazat
  16. Přeji všechno nejlepší ♥ Já narozeniny moc neřeším už dlouho, naposledy možná někdy ve 13, kdy jsem měla ještě pořádnou rodinnou oslavu se vším všudy, než se naši rozvedli a s oslavama byl konec :D Samozřejmě i teď si třeba sednu s mamkou a prarodiči na zahradu a dáme si kafe a dezert jakožto symbolickou oslavu, ale nějak už necítím tu výjimečnost toho dnu, jakou jsem cítila jako dítě... je to zvláštní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Já nikdy výjimečnost toho dne necítila a pořádnou oslavu jsem neměla snad nikdy ;)

      Vymazat
  17. S větším zpožděním ti přeji také všechno nejlepší k narozeninám. Já svoje narozeniny slavím, ale v rámci možností - mám je totiž 21. prosince, takže těsně před Vánoci, a to má většina lidí už úplně jiné starosti. Takže o nějakých párty si většinou mohu nechat jen zdát. Rodina a přítel však se mnou slaví a tak to mám já i ráda :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      To chápu, v tu dobu asi nikdo nemá moc čas na narozeninové oslavy, ale alespoň to třeba můžete spojit i s Vánocemi :)

      Vymazat
  18. Opožděně ti přeji jen to nejkrásnější k narozeninám, ať se ti splní vše, co si přeješ! :) Také už mám blíže ke třiceti, ale nějak to neřeším. Čas šíleně letí. :D :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já taky na nějaké oslavy nejsem. Měla jsem 25.7. taky narozeniny, ale nijak extra jsem to neprožívala. Třeba se to někdy změní, ale momentálně to neřeším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti přeju opožděně všechno nejlepší k narozeninám :)

      Vymazat
  20. Také opožděně přeji všechno nejlepší. :) Já narozeniny řeším tak půl na půl. Malá oslava s rodinou a panák s přáteli :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  21. Dodatečně přeju všechno nejlepší!
    Já mám narozeniny zítra a letos se na ně opravdu netěším. Nejenom, že už jsem dávno překonala hranici 18 a později i 21 ... zítra překonám 23 a budu se blížit k 25. Ano, je to zatím ještě docela málo, ale necítím, že bych ten svůj život žila tak, jak bych si představovala. Mám spoustu trápení a tím víc se na další narozeninový den netěším. Nějak nedokážu přijít na to, jak to co nejrychleji obrátit k lepšímu.
    Taky budu zítra sama a poslední roky dělám to, že úplně vypnu telefon a odmlčím se. Zítřek strávím velkým úklidem u sebe doma :D A budu se snažit nesmutnit!
    Takže tě naprosto chápu a na tom - být sama - není vůbec nic špatného :) Naopak.
    Jsem Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opožděně ti přeju všechno nejlepší :)
      Nevím, jestli si někdy člověk řekne, že žije ten život, co si představoval, asi vždycky bude mít člověk nějaký ty trápení, nejspíš to už k životu patří.. ale alespoň bych ti přála, aby to hezké převládalo a trápeních ubývalo :)

      Vymazat