F Dekorování bytu s Bonami - Another Dominika

Dekorování bytu s Bonami

 Jak už nejspíš moji pravidelní čtenáři ví, na konci srpna (teď už minulého roku) jsem se přestěhovala ke svému příteli. Pro mě to byla a vlastně i pořád je obrovská změna. Vždycky jsem se těšila, až se odstěhuji do vlastního, jen jsem vždycky měla představu, že až se tak stane, tak si celý byt zařídím od začátku podle sebe. Nevěděla jsem, že se přestěhuji do bytu, který bude kompletně zařízený a tak prostoru na nějaké změny moc nebude. Upřímně s tím pořád bojuju a občas mi to tu ještě pořád připadá cizí, i proto jsem nevydala žádné články o tom, jak si to tady zařizujeme apod. Jednoduše nebylo o čem moc psát. 
Přesto se neustále (a nenápadně) snažím tady přetvářet věci podle sebe a zároveň tu zůstává stále i dost věcí, které mám(e) v plánu ještě zvelebit. 
I proto jsem byla nadšená a neváhala jsem ani vteřinu, když mi přišla nabídka spolupráce s e-shopem Bonami, kde najdete spoustu inspirace pro krásné bydlení. Nejspíš ani nemohla přijít v lepší čas a jsem moc ráda, že jejím prostřednictví jsem si mohla náš byt zase o něco více zútulnit.


Kobereček k posteli
Kobereček k posteli je věcí, kterou jsem si chtěla už dlouho pořídit a jen jsem čekala, až znovu otevřou obchody. Když mi přišla nabídka spolupráce s Bonami, byla to první věc, kterou jsem začala na jejich stránkách hledat. Naštěstí mají na Bonami široký výběr a bylo pro mě těžké si vybrat ten, který by nejvíce vyhovoval mým potřebám. I na základě recenzí od ostatních zákazníků jsem si vybrala tento šedý, který je perfektní a přesně splňuje moje požadavky.
Přesto mám tak trošku pocit, že nejvíce si ho oblíbil náš pejsek, který si nejspíš myslí, že to byl dárek pro ni ♥. I jen co toto píšu, mám ji na koberečku vedle sebe.


Polštářek
Další z věcí, které jsem si po karanténě tak jako tak plánovala koupit, byl menší polštář do postele. Abych se přiznala, tak v posledních týdnech trávím v posteli poměrně dost času, je to totiž pro mě to nejpohodlnější místo, ze kterého píšu diplomku a články na blog. Pro úplnou dokonalost mi ale chyběl polštářek, o který bych se mohla opřít a který by mi zpříjemňoval moje dny. Hned, jakmile jsem uviděla tento, zamilovala jsem se do něj. Má nádherný design, je neskutečně příjemný a jako bonus je od české značky Butter Kings. 
K našemu šedému povlečení sedí dokonale a krásně dokresluje moji oázu klidu.


Andělíček
Nikdy jsem andělíčky záměrně nesbírala, ale za poslední roky si jich spoustu ke mně našlo cestu a já tak mám doma zcela nečekanou, ale krásnou sbírku andělíčků. Podobná náhoda to byla i s tímto mým nejnovějším přírůstkem do sbírky. Doteď nevím, jak se to stalo, ale najednou se mi na stránce zobrazil, asi osud. Jednoduše jsem ho musela mít.
Je nádherný, něžný a vzbuzuje ve mně spoustu emocí.


Jaké bylo Vaše první bydlení po odstěhování od rodičů? Jak dlouho trvalo, než jste si ho přizpůsobili podle sebe? Vyžíváte se ve vybírání dekorací?


CONVERSATION

61 komentářů:

  1. Ten kobereček je perfektní, líbí se mi i ta barva :) Tak ať se ti se zařizováním bytečku daří a dělá ti to pořád radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. The ding and the angel are so cute! Really love it! <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ten kobereček je krásný, přesně takový by se mi do pokoje taky hodil. :) Já osobně jsem se vlastně nedávno k rodičům po rozchodu vrátila, takže to zařizování něčeho vlastního mám spíš před sebou... Ale už vím, kam se podívám. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten kobereček miluju, také se mi perfektně do ložnice hodil :) To mě mrzí, snad bude lépe :)

      Vymazat
  4. Osobně moc nedekoruji, spíše mám všude kytky a jako dekorace využívám knihy, parfémy, kalamáře s inkousty nebo pohledy z cest. Zrovna ten kobereček nebo polštářek mi ale přijdou jako věc ryze praktická. Krásný výběr a jistě i moc příjemná spolupráce! Snad to teď budeš mít doma útulnější. O stěhování někam jinam, kde by ses cítila lépe, jste neuvažovali?

    Jinak jestli tě to potěší, tak stěhování do již zařízeného mládeneckého bytu aktuálně taky řeším a trochu u toho skřípu zubama, ale co se dá dělat. U nás to bude jen na chvíli, oba chceme z Prahy pryč, takže nemá smysl řešit stěhování na půl roku/rok do nájmu a můj hezčí byt je finančně bohužel nevýhodné držet... Tak se psychicky odhodlávám a neustále přemýšlím, co kde předělat, abychom se do jeho bydlení oba vlezli. Ale ten pocit "jako na návštěvě" jsi vystihla přesně. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké :) Já knihy jako dekorace mám také moc ráda, jen jsem si bohužel ještě nestihla většinu mých knih do Brna přestěhovat :)
      Neuvažovali :) Obou se nám v této části města líbí a vzhledem k tomu, jaký máme byt, tak nájem vychází skvěle a lepší byt bychom za tu cenu nesehnali :) Ale kdo ví, smlouvu máme na dobu určitou a není jisté, jestli nám ji prodlouží :)

      Držím palce, aby nastěhování k příteli proběhlo co nejvíc hladce a brzy sis v jeho mládeneckém bytě zvykla ♥

      Vymazat
    2. Díky moc a nápodobně! :)

      Vymazat
  5. Já se do prvního samostatného bydlení stěhovala v 25, tenkrát byly byty ještě na pořadník, takže můj první byt byl v lokalitě, kterou jsem úplně nechtěla (ale bylo to buď ber, co je, nebo nech a nebudeš mít nic). Takže moje první aktivity směřovvaly nikoliv k zařizování, ale ke shánění výměny :). A ani potom jsem moc nedekorovala (jen jsem občas dotáhla odněkud nějaký šutr, který jsem šoupla do knihovničky před knihy), s tím tak lehce začínám až na stará kolena :)).
    Jinak sis vybrala hezké věci - jak kobereček, tak polštářek se mi líbí. Já nedávno u Bonami objednávala taky (měla jsem voucher za spolupráci, ovšem utratila jsem jednou tolik).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musela to být náročná doba, ale snad jsi už teď s bydlením spokojená :)

      Vymazat
  6. Krásne dekorácie, Bonami má skvelý výber :) Ja som do dekorovania úplny blázon a chcela by som snáď všetko, čo len v obchode zbadám, avšak dnes už dekorácie kupujem oveľa menej často, ako to bývalo kedysi :)
    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem na tom podobně, taky bych vždycky nejradši nakoupila vše :D

      Vymazat
  7. Ahoj,
    já jsem před deseti lety stěhovala do vlastního bytu 3+1 a musela jsem ho kompletně zrenovovat a zařídit. Naši mi na to něco přispěli, ale přes rok jsem žila od výplaty k výplatě a podle peněz jsem zase něco opravila, zvelebila nebo zařídila. Když jsem se tam v září stěhovala, měla jsem akorát postel a skříň v ložnici. Nebyla hotová ani koupelna a WC, musela jsem v paneláku běhat o patro výše k našim (ano, odstěhovala jsem se jen o patro níže:-D). Dneska mám byt plný, ale pořád ho nějak vylepšuji, zařizuji apod. Z tvých nákupů se mi moc líbí ten polštářek, má pěkný povlak. Měj se krásně!
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To muselo být náročné a kdybych se nenastěhovala do zařízeného bytu, nejspíš bych na tom byla dost podobně ;)

      Vymazat
  8. Ten koberec je skvělý a už má taky svého kámoše :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  9. Ten polštářek je moc pěkný! :) je fajn, že si byt postupně vybavuješ i podle sebe. Přece jenom tam bydlíte oba, tak by ses tam měla taky cítit "jako doma". :) Ve vybírání dekorací se vyžívám někdy až moc. Sice ještě nebydlím ve vlastním, ale v září jsem se napůl odstěhovala kvůli škole (kterou pak zavřeli) do Plzně, tak jsem si zařizovala aspoň pokojík. Škoda, že tam teď nemůžu trávit tolik času. :/
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      To mě mrzí, že to takto dopadlo, ale doufám, že si svůj pokojík ještě užiješ :)

      Vymazat
  10. Krásné věci sis vybrala. Hodně se mi líbí kobereček. Taky u postele jeden mám a nejvíce si ho užívá taky náš pes. :-D Líbí se mi i polštářek.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  11. Ten kobereček je skvělá věc, taky bych ho brala, akorát tedy u postele nemám moc místa, bohužel máme ložnici takovou dost těsnou. :D Sice jsme si tenhle byt zařizovali společně a mohla jsem do toho kecat, jak jsem chtěla, ale byli jsme docela omezeni rozpočtem a navíc jsme věděli, že tu budeme maximálně dva tři roky, tak se nám nechtělo si s tím dělat takové starosti. Pořád si ale říkáme, co a jak budeme mít, až budeme mít něco vlastního a dlouhodobějšího/trvalého. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ale hezké, že společně plánujete, jak si jednou co zařídíte :)

      Vymazat
  12. Ten polštářek je krásný! :) úplně ti rozumím, já se stěhovala v Brně už několikrát, ale vždycky ze studentského bydlení na další studentské bydlení, což znamená spolubydlení a často do zařízeného, které si zkrátka nemůžu předělat, protože přece jenom to studentské bydlení není nic dlouhodobého. Už se vážně nemůžu dočkat, až se také jednou dostanu do toho svého. Na jedné straně si člověk říká, jak to chce mít podle sebe, ale pak taky zjistí, jak finančně náročné to je si všechno vybavit podle sebe. Ale věřím, že se ti podaří to postupně alespoň dodekorovat do obrazu svého. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Finanční náročnost hodně pociťuju i já, ale doufám, že snad dodělám školu, najdu si práci a bude to lepší :)

      Vymazat
  13. Super věcičky, ten polštářek má krásný vzor, kytičky se nikdy neomrzí :)). Během svátků jsem po Bonami brouzdala taky, už v minulosti jsem si do záložek vždycky uložila něco, co jsem si chtěla koupit, a stále na to ještě nedošlo. Když jsem se s přítelem před třemi lety nastěhovala do nájmu, spousta věcí už v bytě byla zařízená, a věci jako nádobí, rohožku do koupelny apod. jsme tenkrát sfoukli jedním nákupem z Ikey :D. Těším se ale, až si v budoucnu budu moci zařídit bydlení zcela podle svého. Ačkoliv s mou nerozhodností, to, hádám, nebude vůbec jednoduché :))...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Také jsme spoustu věcí nakupovali v Ikee :D A doufám, že si třeba taky nějakou radůstku z Bonami pořídíš :)

      Vymazat
  14. Ja som sa zatiaľ k bývaniu sama ešte nedostala, ale veľmi sa na to teším. Vyžívam sa v dekorovaní, ladení a v týchto drobnostiach. A ten tvoj vankúš vyzerá skvelo! Moc sa mi páči taký štýl
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Doufám, že si to zařizování a dekorování jednou užiješ :)

      Vymazat
  15. Vybrala jsi si nádherné kousky a sama vím, že i malé dekorace/detaily nakonec dokážou utvořit ten pocit útulna. Ještě jsem se do svého nestěhovala, ale taky mám ''strach'' z toho, že se dřív budu stěhovat k někomu, než do svého vlastního. O vlastním bytě, kde budu sama kdykoliv se mi bude chtít a zařídím si ho dle svých představ sním už od 17 let, a asi bych to taky nesla hůř, kdybych se nakonec stěhovala do bytu, který už je vybavený a někdo už je na všechny jeho části zvyklý. Přeji ti, aby ses v bytě cítila jako doma co nejdřív a byla spokojená <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Věřím, že si jednou ten svůj sen o vlastním bydlení splníš ♥

      Vymazat
  16. Mě taky baví dekorování bytu a naštěstí jsem si to i u prvního stěhování, tak i u druhého mohla užít :D. Myslím, že u nás y kobereček využívali také hlavně pejsci :). A ten andělíček je krásný <3.

    OdpovědětVymazat
  17. Na Bonami mají opravdu krásné doplňky, moc se mi líbí ten kobereček, ale i andílek. Poslední dobou jsem na podobné dekorace přímo ujetá! :D :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já jsem poprvé od rodičů bydlela v 1+kk s přítelem při VŠ, ale podle nás to tam asi nebylo nikdy, nejvíce se asi realizuji teď, kdy předěláváme celý byt :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, že si to teď můžeš udělat podle sebe :)

      Vymazat
  19. Krásné dekorace. Kobereček i ten andílek jsou cute <3

    OdpovědětVymazat
  20. Moc krásné věcičky! :-) Já se jednou těším, až budu s přítelem bydlet ve vlastním a hezky to tam zútulním podle nás... teď bydlím v baráku po sestře a prostě to není ono, když si člověk nemůže uspořádat nábytek podle sebe - chápu tě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Tak to ti přeju, aby se ti to jednou splnilo a zařídila sis to podle sebe/vás :)

      Vymazat
  21. Všechny ty věci, které jsi vybrala, jsou úžasné! ♥
    Já jsem se od rodičů stěhovala v červnu a pořád nemám zařízeno podle sebe..:D ale to je tím, že jsem přišla do již vybaveného pokoje a ani si nemyslím, že tu budu nějak extrémně dlouho.. tak jsem prostě líná a oddaluji to, jak jen to jde :D A nechce se mi do toho cpát moc peněz -.-"

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      To chápu, na tvým místě bych to asi vnímala stejně :)

      Vymazat
  22. Krásné kousky. :) Už to budou dva roky od stěhování od rodičů z domu na vesnici. V bytě ve městě nejsem vůbec spokojena, nemůžeme tady ani nic měnit, takže děs. Snad brzy začneme řešit domeček, už to moc nezvládám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      To mě mrzí.. snad se to brzy zlepší a budeš spokojenější :)

      Vymazat
  23. No vybrala jsi úplně super věci! Moc se mi líbí polštářek. A andělíček, miluju andělíčky. ♥

    Já když jsem se odstěhovala od mamky, měla jsem v bytě jen gauč a skříň. Na gauči jsem i spala.. Ledničku jsem neměla, jen jsem si od kamarádky půjčila takový ten chladící box. Pračku jsem taky neměla, prala jsem si u mamky nebo nějaké menší oblečení v ruce.. Byly to těžké začátky, ale postupně jsem si to docela vybavila. Ikdyž stále ještě nemám všechno, a to už bydlím sama skoro 6 let. Ale tak to prostě je.. je toho spousta, co člověk potřebuje a většinou to nejsou levné věci.. takže to jde pomalu. :))
    Pokud už máte byt zařízený, tak chápu, že ti to přijde trochu cizí. :( Ale snad vaše nastěhované věci a nové doplňky ti s tím trochu pomůžou. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Věřím, že úplné začátky jsou těžké, v tomhle jsem měla štěstí, že jsem nemusela komplet všechno kupovat, na druhou stranu s tím ale pořád i bojuju a v podstatě ani moc nevím, kam si ty věci mám dát.. holt všechno má svoje pro i proti ;)

      Vymazat
  24. Přesně vím, o čem mluvíš. Taky jsem se těšila, kdy si budu moct konečně vše zařídit podle sebe, protože jsem v dětství neměla ani vlastní pokoj. Ten polštářek je krásný! :) Teď budu řešit podobné téma, takže sem s inspirací. :) :)
    Chtěla bych tě pozvat na Giveaway o spoustu delikates https://corculum.blogspot.com/2020/12/novorocni-giveaway-2021.html
    Měj se hezky, Š

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, aby sis to zařídila podle sebe a byla spokojená :)

      Vymazat
  25. Krásní doplňky. Mám pocit, že podobné andílka jsme jednou kupovaly mamce. Jinak já bydlím stále u našich a dělím se o pokoj se ségrou a to ve svých 27 letech a mám spoustu kamarádek, co na tom jsou obdobně, i když touha po vlastním by byla... :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že v dnešní době to je úplně normální bydlet ještě u rodičů :)

      Vymazat
  26. Andělíček je krásný, maminka je miluje. Co se týče koberečku, moc by se mi líbil barevně

    OdpovědětVymazat
  27. Andělíček je krásný. :) Já sama je až tak překotně sice nesbírám, ale všichni ostatní většinou považují za "vtipné a chytré" dát Anděle andělíčka. Tak se mi jich pár sešlo. :)
    Jinak sis vybrala moc pěkné věci! Přeji ti, ať si postupně byt zařídíš podle svého. Je to super pocit. My se s (tehdy ještě) přítelem (dnes už manželem) stěhovali do nového bytu společně. Byl to holobyt. takže jsme si ho zařídili pěkně podle sebe. :)

    Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Tak to ti trošku závidím, že jste si byt mohli zařídit podle sebe, ale chápu, že to zas muselo být finančně náročné :)

      Vymazat
  28. U přítele přebývám už přes rok a přijde mi hrozně vtipné, že tu máme méně dekorací než sestra, která se do nového přestěhovala před Vánoci :D Jsem spíše zastánce "minimalismu" a jednoduchosti, takže dekorací tu máme minimálně, ale jsme tak spokojení :)

    OdpovědětVymazat
  29. This is a different sort of opinion that many people dont usually talk about. Usually when I find stuff like this I stumble it. This article probably wont do well with that crowd. Ill look around and find another article that may work.
    Amazing info really appreciate you sharing


    Cyprus real estate for sale

    OdpovědětVymazat
  30. Ďakujem za inšpiráciu ten koberček pre môjho psíka musím mať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude mít z něj určitě radost, náš pejsek ho pořád úplně miluje :)

      Vymazat