F O minulém týdnu - Another Dominika

O minulém týdnu

Nikdy by mě nenapadlo, že podobný článek někdy napíšu. Ale ten minulý týden byl plný zážitků a když si ho promítám v hlavě, jen se usmívám a jsem ráda, že po tom všem se to teď snad už obrací k lepšímu. Jen doufám, že jsem to teď nezakřikla.
Zároveň je tento článek součástí výzvy Brno bloguje na téma výlety a akce v Česku, tak snad Vám dám aspoň pár tipů, kam se podívat napříč celou Českou republikou.


Valtice
Aneb rychlo výlet s Terkou (která píše skvělý blog Glitter Shard). Ve Valticích jsem už byla před pár lety, ale upřímně jsem si z nich nic moc nepamatovala. Jsem ráda, že jsem mohla zámek znovu navštívit. Navíc po celou sezónu 2020 můžete na zámku navštívit výstavu kostýmu z filmu Marie Terezie II, který se zde natáčel a který jsem sice (zatím) neviděla, ale i jen vidět na vlastní oči kostýmy z něj stojí za to.




Brněnská přehrada
V Brně studuji už téměř dva roky a na přehradě jsem byla poprvé teprve minulý týden. Upřímně jsem si myslela, že přehrada je někde dál za městem a že se tam nedá dojet MHD (tou se tam dá dojet bez problémů). Já jsem z přehrady byla nadšená, miluju takováto místa i přes to, že tam bylo spoustu lidí, cítila jsem klid. Navíc jsme si s přítelem zahráli i minigolf, který pro zpestření a pobavení můžu jen doporučit.



Rožmberk nad Vltavou
A přesouváme se téměř na druhou půlku ČR, konkrétně do Rožmberku nad Vltavou. Město jsem v předchozích letech navštívila díky festivalu Hrady CZ, ale vlastně město jako takové či hrad jsem ani jednou nenavštívila. Na Rožmberku je navíc nově přístupná věž Jakobínka, na kterou ale doporučuju koupit si lístky předem, aby se vám nestalo to, co nám, že tento okruh bude již ráno na celý den vyprodaný.



Český Krumlov
V České Krumlově jsme zažili trošku aprílové počasí, což můžete vidět i na fotkách. Počasí pod mrakem vystřídal déšť, který následovalo slunečné počasí. Pokud jste chtěli navštívit Krumlov bez turistů, nejspíše jste už tu nejlepší dobu prošvihli, jelikož všude bylo opravdu hodně lidí, ale i přes to je město nádherné a za návštěvu určitě stojí.






Něco jako piknik
Po delší době jsem se o víkendu viděla s kamarádkou, což byl ideální čas na vyzkoušení nealko vín, které jsem dostala na vyzkoušení v rámci spolupráce s alkohol.cz. Vybrala jsem si dvě růžová - Carl Jung Rose a Vintense Syrah, která nám s kamarádkou chutnalo o něco více. Co nás ale obě dvě překvapilo bylo, že bychom ani nepoznaly, že nepijeme klasické víno. Takže pokud alkohol nepijete, právě nealko víno může být skvělou alternativou.


Škola
Nejspíš to tak podle tohoto článku nevypadá, ale minulý týden jsem měla i zkoušku z pracovního práva. I přes to, že jsem učení mohla věnovat mnohem více času, jsem zkoušku úspěšně zvládla a možná to byla i moje poslední klasická zkouška na vysoké. Snad už všechny povinné zkoušky mám za sebou a nevím, jestli, popř. jaké předměty si zapíšu na podzimní semestr.
Do toho se stále snažím psát diplomku, což je běh na dlouhou trať a cílovou rovinku stále nevidím.


A kromě tohohle všeho mě Terka vzala i do kočičí kavárny v Brně, o které minulý týden vydala i článek. V sekáči jsem si koupila (další) rifle a rozkoukala jsem sérii filmů Marie Terezie.

A jaký týden jste měli vy?

CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Nechápu, jak jsi to všechno stihla :D!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Krumlov ti děsně závidím! :) Tam jsem se vždycky chtěla podívat, ale mám to jak z Brna, tak z domova doost daleko. Tak snad to někdy vyjde. :) Koukám, že si výzvu brněnských blogerek přijala naplno.. jak si to sakra všechno stihla?! :)
    Ty pruhované kalhoty ti fakt seknou! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krumlov je krásný :) Snad se do něj brzy podíváš :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    to byl pěkně plný týden. Ta brněnská přehrada ve mně vyvolala vlnu nostalgie, často se tam odehrávaly romány Lenky Lanczové, které jsem v pubertě milovala:-) Já jsem celý minulý týden zkoušela u maturit a byla jsem nervóznější než ty moji miláčkové. Ti to nakonec krásně zvládli, tak jsem měla radost. V pátek jsem slavila narozeniny a byla na maturitním večírku, z kterého jsme přijeli domů až v půl čtvrté...Když budeš mít čas a chuť, můžeš se mrknout ke mně na blog, kde zrovna běží soutěž:-) Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romány od této autorky četla kamarádka a doteď si pamatuju, že snad hned první věc, co mi řekla, když jsem jí řekla, že začnu studovat v Brně, byla, že tam je přehrada :D Byla to jedna z mála věcí, co z Brna znala :D
      Páni, tak to jsem ráda, že maturitu všichni krásně zvládli :)

      Vymazat
  4. Páni, krásné fotky! Ale spíš mě překvapuje to množství výletů! Na většině míst jsem byla s přítelem, ale v horizontu let. :D Valtice se nám strašně moc líbily, ten park, ten klid. Úplně něco jiného než Lednice. :)
    A gratuluji k zvládnutí zkoušek! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super výlety! Valtice jsem minulý rok na Moravě bohužel vynechala, snad se do nich podívám jindy.

    OdpovědětVymazat
  6. Nadherné fotky! Nejvíce mě láká Český Krumlov a Valtice, jednou bych se tam chtěla podívat! :)

    Littlethingsforem

    OdpovědětVymazat
  7. Haha, jaká náhoda, nepotkaly jsme se? :D Já tam totiž byla taky, jak v Krumlově, tak i na tom hradě. Měli jsme to štěstí, že na věž jsme se dostali úplně v pohodě, vlastně jsme byli hned první a byl super výhled! :-) To mě těší, že jsme navštívili stejná místa, taky o tom budu psát článek. Takhle vycestovat je prostě super! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaký den/dny jsi tam byla? :D Tak to jste měli štěstí! :) Těším se na tvůj článek :)

      Vymazat
  8. Wááu v Česku je toľko krásnych miest, ktoré môže človek navštíviť...♥
    Nafotila si naozaj krásne fotky!

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Do Valtic bych se letos v létě chtěla podívat taky :) Už kvůli dokonalýmu vínu, který je tam odsud :D :D Jedno z nich jsem ochutnala taky právě díky spolupráci s Alkohol.cz, ale je fakt, že ty nealko vína mě nahlodávaly taky. Tak třeba příště :)<3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se tam podíváš! :) Tak třeba příště ochutnáš i ty nealka, jsou skvělá :)

      Vymazat
  10. Wak, krásne miesta ste navštívili ♥ Ja už by som tiež rada vybehla niekam na výlet ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  11. Tybrďo to je výletničení, to bych si taky přála :D Jediné co, tak na brněnskou přehradu chodím skoro každý den, mám ji téměř za domem :D krásné fotky :))

    www.lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš, že ji máš takový kousek :) Je to tam fakt krásný :)

      Vymazat
  12. Ve Valticích jsem nebyla, pouze u Lednice, ale někdy bych chtěla tento areál projít celý. :) Na brněnské přehradě jsem také byla a líbila se mi! :) A Český Krumlov, tam se chci moc podívat! :D Všechny výlety ti závidím, moc pěkné fotky! :) A gratuluji ke zkoušce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) I Lednice je nádherná, celý areál určitě za návštěvu stojí :) A snad se podíváš i do Krumlova :)

      Vymazat
  13. Krásne miesta ste navštívili. :) Brnenskú priehradu mám veľmi rada, je tam úžasný pokoj. Chcela som vyskúšať letné opaľovanie a kúpanie na tomto mieste, ale kamoška mi hovorila o nepríjemnej skúsenosti, ako ju tam nejaký muž pri podobných aktivitách obťažoval, čo ma dosť vydesilo a asi to nakoniec skúšať nebudem.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že kamarádka má takovýhle nepříjemný zážitek.. Vyděsilo to teď i mě, taky jsem přemýšlela, že by to tam bylo fajn v létě na opalování, ale radši to riskovat nebudu :)

      Vymazat
  14. Páni, to jsi jela napříč republikou, ne? Určitě to byl úžasný týden :) My jsme byly loni s mamkou na brněnské přehradě a je tam krásně :) Jak je vidět na fotce ta kotva, tak tam máme fotky :D :D Česky Krumlov vypadá krásně podle fotek, takže doufám, že se tam také jednou podívám. Máme to totiž daleko :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě to je napříč republikou :D Já tím, že studuju na druhé straně republiky, tak mám i prostor objevovat místa všude možně :) Snad Krumlov navštívíš, je to tam nádherné :)

      Vymazat
  15. Mně právě pomalu končí dovolená, takže týden veskrze poklidný. Trávili jsme ho na chatě a kromě údržby, posezení s kamarády a lenošení s knížkou i na nějaký výlet došlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, snad sis dovolenou užila a odpočinula sis :)

      Vymazat
  16. Tak koukám, že také docela dost cestujete. :) To je skvělé užívej. Jinak ta Marie Terezie je prý úžasný zážitek, kolegyně mi to neustále doporučuje. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš se mi to sešlo takto během jednoho týdne :) Marii Terezii jsem už dokoukala, první dva díly byly super, zbylé dva mě už tak moc nebavily :)

      Vymazat
  17. Český Krumlov je nádherný, vždycky se tam ráda vracím! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Domi, tak ti nevím, jestli byl tento článek zamýšlený do naší červnové výzvy. Ale pokud ne, rozhodně by se tématicky hodil! Nechceš do něj přidat zmínku o výzvě Brno bloguje, abychom jej mohli sdílet ve shrnujícím redakčním článku a případně i na Facebooku?

    Jinak jsi navštívila krásná místa a nealko vína vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aničko, vidíš, to mě při psaní článku vůbec nedošlo, že bych ho vlastně mohla zařadit do výzvy :) Jdu tam přidat zmínku a odkaz :)

      Vymazat
  19. Rožmberk ještě neznám, ale na tvých fotkách vypadá báječně - díky za inspiraci na výlet! Do Krumlova se taky chystám, chci využít, že ještě nejsou takové davy zahraničních turistů a město si pořádně projít. Brněnská přehrada je i moje oblíbené místo. Rodina bydlí kousek odsud, tak tam a kolem obory často jezdím na kole a chodím na procházky, když mám víkend v Brně.

    Gratuluji k úspěšné zkoušce i k příjemnému zahájení léta! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Taky jsme si chtěli užít Krumlov bez davů turistů, ale bylo jich tam víc než dost, což mě osobně tedy dost překvapilo :)

      Vymazat