F Těšení se a radosti. - Another Dominika

Těšení se a radosti.

V ideálním světě jsem za sebou měla mít všechny zkoušky a užívat si volna. V tom reálném tu jednu poslední před sebou stále posouvám, jelikož jsem nemocná a to poslední, na co mám teď sílu, je učení. Holt nikdo z nás nežije ve snovém světě.
Za začátku jsem z toho byla celkem dost špatná, přeci jen když se několik týdnů/měsíců těšíte na ten jeden den, kdy si budete moc konečně aspoň na chvilku oddychnout a najednou se ten den vzdaluje, není to nic moc. Na druhou stranu se mi aspoň prodloužila doba, po kterou se můžu těšit, až to bude za mnou.
Těšení se.
Já jsem přesně ten typ člověka, který neustále musí mít něco, na co se může těšit. A vždycky to musí být něco konkrétního, něco ohraničeného datumem. A zároveň, když už to něco, na co jsem se tak moc těšila, je za mnou, dokážu z toho klidně následující měsíc žít. Mít radost, neustále někom o tom povídat, nebo se jen tak sama pro sebe smát. Já v tomhle kolotoči vidím jeden ze smyslů života.

Koncerty
Na tento rok mám dokonce už tři lístky a neuvěřitelně strašně moc se těším na každý jeden z nich. Na ten první z nich mám lístek dokonce už od srpna, vůbec nechápu, jak ten půl rok mohl utéct, ale už za pár dnů je tady.


Mnich, který prodal své ferrari
O této knížce jsem povídala kamarádce během podzimu a absolutně jsem nevěřila tomu okamžiku, když jsem si ji rozbalila jako dárek k Vánocům. Jestli tohle čteš, ještě jednou moc děkuju! ♥  Těšila jsem se, až se do knížky po zkouškovém v klidu začtu, místo toho jsem jsem si jí díky nemoci přečetla uprostřed zkouškového a jsem za to moc ráda, protože knížka je skvělá a něco takového jsem si potřebovala zrovna teď přečíst.

Aromalampa & vosky

A jeden z nejlepších dárků, co jsem letos dostala. Mamka mi chtěla udělat radost a k Vánocům mi koupit svíčky, místo toho mi ale nevědomky koupila vosky od YC, a tak jsem u stromečku pořád čekala, kdy vybalím i aromalampu, bohužel jsem ji tam neobjevila, ale koupila jsem si ji o pár dnů později v Praze a od té doby se těším pokaždé, když si nějaký vosk rozehřeju. Nechápu, jak jsem bez toho mohla žít tak dlouho.


Svetr
I když už moc v klasických řetězcích nenakupuju, po Vánocích mě popadla chuť nakoupit si nové hezké věcičky do skříně a po celodenním obíhání obchoďáku se mi podařilo koupit přesně 1 kousek. Ale je to úlovek za 10 dalších, jelikož přesně takhle nějak si představuju svetr mých snů.



Škola
A poslední zkouška v tomto semestru je stále přede mnou. Upřímně jsem hodně zvědavá, jak  dopadne. Jen tak mezi námi, bude to asi ta klíčová zkouška, která rozhodne o tom, co se mnou bude dál. Jednou Vám to nejspíš vysvětlím víc.



A na co se těšíte vy? Co vám dělá poslední dobou radost?



CONVERSATION

68 komentářů:

  1. Tak přeji brzké uzdravení. Taky jsem začala s pár vosky a pálím je každý den. Jinak ten svetr byl opravdu parádní úlovek, je nádherný, taky by se mi líbil. Já byla po Novém roku na nákupech a ulovila jen mikinu. Jinak zatím neplánuji nic tak vyjímečného, na co bych se mega těšila a co by stálo za vzpomenutí. Nebo mě teď spíše nic nenapadá. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak koukám, že s těmi nákupy jsme na tom podobně :D Vždycky se najde něco, na se můžeš těšit a ani to nemusí být nic vyjímečného :)

      Vymazat
  2. Sveter je krasny, všimla som si že to vyšívané teraz ide, mám doma ešte rifle zvonaky s takou vyšitou ružou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyšívání je už delší dobu trendy, pořád jsem pokukovala po nějakém kousku, který by mě zaujal a až tento svetr mi padnul jako ulitý :)

      Vymazat
  3. presne ako píšeš! musím mať tiež niečo z čoho sa teším a "žijem z toho" :)))) nech ti skúška dobre dopadne...ja som na bode mrazu a neviem či zvládnem doskúškovať :/ inak krásne vecičky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ať se ti u zkoušky daří! Já mám před sebou ještě tři :) a myslím, že jsme se včera viděly na buddy meetingu, říkala jsem si, že jsem tě už někdy viděla a doma jsem si vzpomněla :D BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, držím palce, abys zbytek zkoušek zvládla :) Tak to jsem já nebyla, nejspíš to musel být jen někdo mně podobný :)

      Vymazat
  5. Já už mám naštěstí zkoušky za sebou, je to PARÁDNÍ pocit !! :D
    Držím palce !! :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce, ať se zkouška vyvede, hlavně, ať už máš po zkouškovém. :D Já se ho jen tak nedočkám, mám toho tento semestr vyloženě kotel, moc dobře to znám, když si člověk něco oddálí (už se mi tak podařilo odsunout dvě zkoušky)... Duševní zdraví máme jen jedno :D, takže se nemůžeme bránit i oddychu, to samé platí i tom fyzickém v případě nemoci - zrovna do sebe hážu coldrex. :D

    S tím těšením to máme stejně. :) Když mě čeká něco nepříjemného, snažím se vybavit to potom, těšení na to, až to bude za mnou, nebo cokoliv, na co se prostě ten den těšit dá... Ideální je, hledat to každý den. Protože to jsem slyšela už od jednoho pána, měl tehdy přes 100 let, byl stále vitální, usměvavý... zeptali se ho, jak to dělá. A řekl přesně toto: "Důležité je se pořád na něco těšit."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Tobě taky moc držím palce, abys zkoušky zvládla :)
      S tím pánem naprosto souhlasím, mám to nastavené stejně :)

      Vymazat
  7. Tak skoro sa uzdrav a prajem ti nech je to skúškové obdobie čo najrýchlejšie za tebou. ;) Veľmi sa mi páči ten svetrík. <3 Prajem ti ešte krásny deň. :)

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Tobě taky přeji krásný den a celý víkend :)

      Vymazat
  8. Tak ať jsi bzdy zdravá a zkoušku zvládneš! Mě už zkouškové naštěstí skončilo :) vždy mi udělá radost něco dobrého k jídlu :) nebo když udělám někomu jen tak radost :)


    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a tobě gratuluju k úspěšnému konci zkouškového! :)

      Vymazat
  9. Tak lístek na Mandrage (a celkově) celej koncert ti moc závidím! Mandrage poslouchám a miluju už od jejich úplných začátků, kdy je ještě nikdo neznal, ale bohužel k nám se svým tour nepřijedou. Nejblíž to mám do Brna a to je i tak hoďka a půl cesty :( A Mirai ti taky závidím. Měly jsme na ně jít s kámoškou na podzim, jenže jak bubeníkovi zemřela manželka, tak z toho padlo.
    Jinak s koncertama jsem na tom dost podobně! V únoru se chystám na ŠKWORy, v březnu na Cocotte Minute a v dubnu na Noel Gallagher's High Flying Birds - tenhle lístek mám doma už od září, takže taky pěknej půl rok :D :D
    A se školou držím palce! určitě to zvládneš :)

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)
      Já Mandrage taky poslouchám už šíleně dlouhou dobu a každý jejich koncert je pro takovým návratem do mých teen let :D Jsou skvělý. Koukám, že taky už máš pěkných pár koncertů naplánovaných, tak si je moc užij! :)

      Vymazat
  10. I loved the sweater... have a wonderful weekend...
    xoxo

    marisascloset.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem v tomhle úplně stejná jako ty. Když se na nic netěším, mám pocit, že jen přežívám a pořádně si ten život neužívám. Já se momentálně nejvíc těším, až dodělám všechny zkoušky, chybí mi ještě dvě. Držím palce, ať se ti ta zkouška povede :)
    A skoro bych ti zapomněla říct, že ten svetr je boží ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky moc držím palce, aby si zbylé dvě zkoušky zvládla :) Snad už to nějak zvládnem :)

      Vymazat
  12. Super! Já se ted těším na muzikál IAGO, tak doufám, že se bude líbit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti maličko závidím, na tento muzikál bych se taky chtěla podívat :) Snad se bude líbit! :)

      Vymazat
  13. Hodne stesti u zkousky! Co studujes?

    Muj blog
    http://www.shop-it.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Taky už mám dost lístků na koncerty. :D Na Majáles, Magnetic, Mácháč. :) .. Mnich, který prodal své ferrari si chci taky přečíst. Čtu teď knížku Muž, který chtěl být šťastný a moc se mi líbí. :)
    Hodně štěstí ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že se podíváš na tolik akcí :) Děkuju za tip na knížku :)

      Vymazat
    2. Nemáš vůbec za co, snad se ti bude líbit. Ještě mohu doporučit Továrna na sny, Promrhané dny, Den, kdy jsem se naučil žít. :)

      Vymazat
    3. Továrna na sny je úžasná, moc ráda se k ní vracím :) Zbytek knížek neznám, takže ještě jednou moc děkuji za tipy :)

      Vymazat
  15. Skvělý článek, mám to podobně - taky potřebuju nějaké datum, ke kterému se můžu upnout, obzvlášť, když mi třeba není nejlíp, nedaří se mi, nejsem zrovna motivovaná... To si pak vždycky řeknu, že mám alespoň tenhle cíl. Ale zase se to snažím nepřehánět - přeci jen je nejlepší žít v přítomnosti. Mně udělal radost například film, na kterém jsem včera byla - Nejtemnější hodina - naprosto skvělý!
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu článku a krásný komentář :) Souhlasím, že je třeba mít rovnováhu mezi tím těšením se a žitím v přítomnosti :) Děkuju za tip na film, ještě jsem o něm neslyšela :)

      Vymazat
  16. Hezký článek, je rozhodně důležité mít v životě nějaké ty malé i větší radosti :) ten svetr je boží! Chápu, že vydá za 10 kousků a taky se mi často stává, že jsem několik hodin v obchoďáku a nevyberu skoro nic. :D Já se asi v poslední době vždy nejvíc těším na zkoušky s kapelou a víkendy.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že nejsem jediná, která i po nekonečném běhání po obchodech nesežene nic, holt už jsem vyrostla z fáze, kdy jsem si kupovala každou blbost :D

      Vymazat
  17. Zkouškový je hrozný období. Taky už jsem to měla mít za sebou ale opakuju jednu zkoušku tak se mi to prodloužilo až do 31.Ale potom naštěstí budu mít volno, díky bohu. Na to se těším teď momentálně asi nejvíc. Jo, je důležitý mít se na co těšit :). Já mám druhého února ples a taky mám spoustu knížek, seriálů a filmů ke kterým se chci dostat :).
    https://michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, aby si zkoušku na druhý pokus už zvládla :)

      Vymazat
  18. Ten notes je nádherný! :) Krásny svetrík

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  19. Chystáš se na Mirai a Poetiku jo?:) Kluci z Poetiky jsou od nás a ten raper chodí se spolužačkou.:) Nevím proč, moc je nemusím, ale na druhou stranu jsem hrdá, že od nás někdo se takto proslavil. :) Jinak ten svetr je nádherný!:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Poetiku taky moc nemusím, na koncert jdu kvůli Mirai :) Ale pár písniček jsem od Poetiky slyšela a jsou celkem fajn, ale úplně to není něco, co bych si pouštěla pravidelně :)

      Vymazat
  20. Ach jo, s těma zkouškama je to na zabití :D :/. Jsme docela rozčarovaná, když jsem zjistila, že někdo má třeba jen 4 zkoušky a mně čeká 9 (ústních i testů), takže si jednu (pokud to půjde) dám až do března, protože prostě nějak nezvládám - což se dá připočítat i tomu, že je to moje první zkouškový. Přeju ti, ať ti ta tovje nejdůležitější zkouška vyjde a ty budeš co nejméně vystresovaná (i když musím říct, že mě zatím zabralo být vystresovaná, a to jsem ani nemusela hrát :DD).
    Aspoň se máš opravdu na co těšit, ty koncerty budou určitě skvělý a super odreagování ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, 9 zkoušek je opravdu dost, ale v některém zkouškovém se to takto bohužel sejde :( Příště už jich bude určitě méně! :) Držím palce, aby si je všechny zvládla :)

      Vymazat
  21. Též mám v plánu koncert - Enrique Iglesias tu bude znovu ! <3 :D Jsem do něj blázen už od základky, od 1.stupně. Ten notes je krásný a yankee vosky mám moc ráda, máme dma ten, co voní jako právě vyprané prádlo :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Skvelý článok! Na nejaký ten koncert by som išla aj ja, ale nejako nestíham teraz do mája, a ani som nič nenašla čo by ma zaujalo :/ :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak třeba tě letos nějaký koncert ještě zaujme :)

      Vymazat
  23. Ten svetr je moc pěkný a o čem je ta knížka?:O Doufám, že se ti zkouška povede!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Knížka je o seberozvoji, o tom, jak si uvědomit, co je pro nás důležité, jak si uspořádat život a vlastně o tom, jak si splnit sny :)

      Vymazat
  24. Knížka Mnich, který prodal své Ferrari na mě kouká na každém rohu a teď ji najdu i u tebe - asi si ji budu muset vážně přečíst! :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je znamení, že si ji musíš taky pořídit! :)

      Vymazat
  25. O tej knižke som veľa počula a musím si ju určite kúpiť. Aromalampy som nikdy moc nemusela ale odkedy v práci používame samé aromalampy tak sa to na mňa nejako nalepilo a prešlo to aj na moju maminku, ktorej sme k Vianociam kúpili elektrickú :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těch aromalamp jen tak nezbavíš :D Ale třeba jim přijdeš na chuť :)

      Vymazat
  26. Úplně s tebou souhlasím, já to mám taky tak, že se pořád na něco musím těšit, přes to vlak prostě nejede.😁 Také mám hodně snů, na které občas jen tak myslím třeba ve škole, když musím poslouchat nějaký nudný výklad o řecko-perských válkách😂a baví mě takhle aspoň na chvilku uniknout z reality a představovat si takovej ten můj vymyšlenej svět.
    A ohledně toho, na co se teď těším, tak to asi bude jaro a první teplé a slunečné dny, kdy vyběhnu na zahradu a budu si to sluníčko tak užívat😊
    Přeju hodně zdraví a štěstí u zkoušek!👊
    nekonecnaknihovnicka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na jaro se těším taky strašně moc, už teď ho trošku cítím ve vzduchu :) ..nudné výklady ve škole jsou na snění nejlepší :D

      Vymazat
  27. Já naopak těšení nevyhhledávám, teda, pořád něco plánuji do budoucna a tak, ale nerada se upínám k nějakému datu, abych nezklouzla k tomu, že to bude TO ono, a teď to do té doby musím jen nějak přežít. Ale na všechny své naplánované cesty se už teď opravdu těším, to jo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý postřeh, já to úplně nemyslela tak, aby se člověk upnul k nějakému datumu, ale spíš aby tak úplně nezklouznul k negativitě a do stereotypu a každý den si našel něco, na co se může těšit :)

      Vymazat
  28. Jé na Mirai&Poetiku jdu taky :) určitě se nám to bude líbit :) a knížku Mnich, který prodal své ferrari jsem také četla a rozhodně si ji plánuju přečíst ještě jednou :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! :) Věřím, že si to určitě užijeme :)

      Vymazat
  29. S tým tešením sa to máme rovnako! Hlavne čo sa týka tej školy...tiež mám pred sebou poslednú skušku tú najťahšiu s chcela by som to už mať úspešne za sebou 🙏🏻 držím palce Domii❤️
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  30. Myslim si, že maličkosti robia život najkrajším :)
    Vera

    OdpovědětVymazat
  31. To je zase taaak krásný článek! Já se teď neskutečně těším na operu Romeo a Julie. S vosky jsem taky začala, no a je to láska na první pohled:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  32. Hodně štěstí se zkouškama, to vypadá na právo na VŠE? :D

    OdpovědětVymazat
  33. Mňa tiež čaká ešte jedna skúška, no v podstate mi je jedno, ako dopadne... ach tá prokrastinácia po celom skúškovom už. Veci, ktoré mi robia radosť mám najradšej, haha... v poslednej dobe je to moje odhodlanie cvičiť a chodiť na tréningy no matter what a som na seba pyšná za to, ako to dodržiavam. Je to naozaj krásny pocit. Čiže najväčšiu radosť mi v poslednej dobe robí cvičenie a hlavne to, že mám možnosť a príležitosť cvičiť. Potom samozrejme veci, ktoré si raz za čas kúpim - nejaký nový kúsok do šatníka, niečo nové do kozmetickej taštičky a tak :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  34. super článok :) koncerty si uži!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  35. Taky už v klasických řetězcích moc nenakupuju, ale myslím, že když he to vážně jen sem tam tak to nevadí :)
    A aromalampy jsou super, ty vosky od yankee candle mám taky a voní to naprosto skvěle.
    No a s tím těšením se tě taky chápu, psychologové tvrdí, že samotné těšení na něco nám většinou dává víc radosti než ta samotná věc, když pak přijde (dovolená/koncert...), tak na tom asi něco bude :D

    OdpovědětVymazat
  36. Krásný článek :) Mně vždy dělá největší radost, když mohu udělat radost někomu jinému. Napsat třeba jen milou krátkou zprávu. Nebo mi dělá radost, když si večer po všech přednáškách a seminářích jdu koupit něco dobrého k jídlu nebo si dojdu do své oblíbené kavárničky :)

    OdpovědětVymazat