F Předvánoční čas - Another Dominika

Předvánoční čas

Konečně nastal ten čas, na který jsem se těšila celý semestr. Čas vánoční. Moc mi nedochází, že dneska je už 23. prosinec, je večer, všechno cukroví mám nazdobené, dárky zabalené, stromeček ozdobený, pokoj uklizený a z mých tipů na vánoční filmy mi už zbývá jen pár posledních, které jsem ještě neviděla. Nejspíš už jsou Vánoce opravdu tady.
Poslední týdny jsem se opět trošku odmlčela. Měla jsem spoustu povinností ve škole, na poslední chvilku přepisovala celý projekt k bakalářce a když už jsem měla chviličku čas, radši jsem se šla projít ven a načerpat vánoční inspiraci, než abych trávila čas u počítače. Možná i díky tomu jsem letos zvládla navštívit trhy na Staromáku, když stánky byly ještě otevřené, ne jako loni..
Můj prosinec utekl šílenou rychlostí. Upřímně ani nevím, kam se stihl všechen ten čas vytratit. Ale možná jsem za to vlastně i ráda, že utekl tak rychle, u nekterých věcí je lepší, když utečou co nejrychleji.
Přesto bylo pár momentů, které bych nejradši zastavila a prožívala pořád dokola.
Letos poprvé jsem byla na krampusácích, což je takový pekelný průvod čertů a upřímně jsem byla strašně ráda, že nejsem mladší, protože to bych se asi zbláznila strachem, takhle jsem naštěstí pozornost čertů moc neodnesla, takže pokud budete mít někdy šanci podobný průvod vidět, neváhejte.
Začátkem prosince jsem byla i na křtu CD od Lake Malawi a ani jsem nečekala, že bych si to až tak moc užila. Připadala jsem si, jako kdybych se vrátila do mých teen let. Jako předskokany měli anglickou skupinu Banfi, kterou jsem do té doby neznala, ale od koncertu je poslouchám pořád a jsou skvělý.



Vánoční trhy. Asi nic víc typičtějšího před Vánoci navštívit nemůžete. Letos jsem si jich užila až až a ani nedokážu říct, který se mi líbil nejvíc. Ale asi ty na Staromáku, náš vánoční stromeček je bezkonkurenční. Dokonce se mi podařilo jet i vánoční tramvají. Takže pokud jste na zastávce viděli holku, která nadšeně objímala svojí kamarádku, když viděla, že se vánoční tramvaj blíží, nebyl to žádný blázen, byla jsem to já.



A asi největší radost jsem měla z toho, že konečně po dvou a půl letech, co jsem v Praze, jsem se vydala do Drážďan. A ty trhy? Naprosto jsem se zamilovala do všech postaviček na stáncích, ruských kol (na jednom jsem se i svezla) a celkově do atmosféry. Akorát mě překvapilo, kolik tam bylo Čechů, ani jsem neměla pocit, že bych opustila Česko. Ale jela bych zas..





A pát tipů na závěr.
Pokud už nevíte, na jaký film se kouknout, zkuste Noc plnou zázraků 2, Přežít Vánoce, či Trable o Vánocích.
Vánoční koledy vám vždycky zlepší náladu.
Zkuste aspoń na chvilku vypnout mobil, odpojit se od světa a prostě jen být.
A hlavně si ty Vánoce užijte, odpočiňte si, buďte v klidu, buďte rádi, smějte se a těšte se.

CONVERSATION

35 komentářů:

  1. Film přežít Vánoce mam velice rada a koukám na nej každý rok :) Jinak vánoční trhy v Drážďanech jsou opravdu nádherné! :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou! :) Jsem moc ráda, že jsem se tam letos konečně na ně zajela podívat :)

      Vymazat
  2. Tento předvánoční čas mám také moc ráda, trhy v Praze jsou velkolepé :)

    OdpovědětVymazat
  3. Trhy v Prahe musia byť parádne, rada by som sa tam pozrela! :) len škoda, že je to asi 6 hodín cesty. :/ inak krásne fotky a prajem ti príjemné prežitie sviatkov♥

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Snad je jednou uvidíš, stojí za návštěvu :)

      Vymazat
  4. Krásny článok! Vianočné trhy som tento rok vôbec nenavštívila, čo ma aj veľmi mrzí, no na druhej strane som vôbec nestíhala.
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak to je škoda, ale s tím časem je to někdy opravdu špatné, kord takhle před Vánoci..

      Vymazat
  5. V Praze jsem na trzích byla, je to nádhera! Jinak Trable o Vánocích je prostě boží film:D.
    Moc hezký článek!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že jsi je taky viděla, letos byly úplně nádherný :)

      Vymazat
  6. Já jsem na Krampusech ještě nikdy nebyla, bála bych se jich totiž ještě teď. :) já byla na trzích na Staromáku a na Míráku a oba dva trhy měli své kouzlo. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, když jsem viděla některý ty masky, tak jsem měla sto chutí strachem utéct pryč :D Jsem holt trošku srab, ale i tak sjem moc ráda, že jsem to viděla :)

      Vymazat
  7. Ten průvod čertů jsem viděla jen na videu a fotkách a musím říct, že všichni vypadali opravdu děsivě. Trhy jsou nádherné a v Drážďanech jsem ještě nebyla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej :D A na živo vypadají ještě děsivěji :D

      Vymazat
  8. Na vánočních trzích v Drážďanech jsem byla loni a atmosféra prostě úžasná :) tramvaji ti závidím, já ji neviděla nikde ani projet :( :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda.. Já ji vždycky viděla, jak jede opačným směrem, než jsem zrovna jela já, jednou mi přímo před nosem ujela a najednou se stal zázrak a nečekaně mi přijela ona, ještě teď z toho mám šílenou radost :D

      Vymazat
  9. My vždycky na Vánoce máme zakázané být na internetu, aby byla rodina pohromadě :) Ty Drážďany vypadají skvěle. Já letos byla na trzích v Olomouci a Brně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super tradici, nejradši bych ji zavedla i u nás doma :)

      Vymazat
  10. Krásný článek, snad sis Vánoce moc užila. :))

    Můj malý sen

    OdpovědětVymazat
  11. Drážďany a trhy v nich jsou hrozně super! Bych nikdy nevěřila, že se mi tam bude líbit:)
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom podobně, vůbec jsem nečekala, že tam ty trhy budou až tak krásný ♥

      Vymazat
  12. Trhy v Praze jsou moc pěkné, byli jsme na nich asi před rokem a moc se nám tam líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, jsou fakt moc krásný a stojí za návštěvu :)

      Vymazat
  13. Jéééj vianočná Praha :))) Akurát tieto Vianoce som tam bola aj s priateľom a veľmi sa nám tam páčilo. :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super, že jste je taky navštívili :)

      Vymazat
  14. ja letos nestihla ani ty blby trhy v praze :'( a to tam jezdime kazdorocne, kazdopadne letos mi nejak blbe vysly smeny v praci, ze se to proste nedalo, achjo :( natoz drazdany, ale vanocni nemecko vypada skvele, kdysi jsme tam jezdili a bozi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že letos ti to moc nevyšlo, ale není všem dnům konec a příští rok už je určitě stihneš :)

      Vymazat
  15. Super fotky, já rozně ráda chodím na Vánoční trhy kdekoliv :) letos jsem byla v Lysé nad Labem a moc se mi tam líbilo :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Také jsem si letos užila trhy až až :D :D :) Vánoční tramvaj jsem viděla, jak v Brně tak i v Praze, ale neprojela jsem se :D a Drážďany jsem taky navštívila, ale bohužel jsem neviděla ty tradiční trhy :(

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se projedeš třeba příští rok :D Tak to je škoda, trhy tam jsou opravdu kouzelné :)

      Vymazat
  17. Týjo, nedaleko od nás mělo Lake malawi akustický koncert. Váhala jsem, jestli jít, ale nakonec z toho nějak sešlo a když teď čtu tvoje řádky, docela mě to mrzí! :DD No co, příště už určitě vyrazím... Přeji krásný a úspěšný rok 2018 ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že jsi nakonec nešla, příště neváhej! :)
      Tobě taky! ♥

      Vymazat
  18. Všechny vánoční filmy znám a asi si ještě dodatečně některé pustím, letos jsem si jich moc neužila.:) Do Drážďan i na Staromák bych chtěla na trhy, ani jedny jsem neviděla, byli jsme akorát v Brně a ve Vídni a Krampusy jsem pro změnu letos vynechala. Třeba zase za rok.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat