F Keep Going - Another Dominika

Keep Going

Předešlý článek patřil (opět) do těch stěžovacích a depresivnějších. Ale čtení komentářů mi zlepšilo náladu. Všimla jsem si, že u více z vás je teď takové to špatnější období (a ten znovu napadlý sníh tomu moc nepřidává) a je fajn vědět, že i ostatním se zrovna teď nedaří. Uf, to teda byla formulace, skvělý Domčo, teď si o tobě budou myslet, že jim to snad přeješ (což vůbec tak není!). Ale jde o to, že ať se děje cokoliv, je dobrý vědět, že v tom nejste samy. Že někdo jiný si tím také prošel/prochází a že se to dá přežít.

Občas bych chtěla mít takový ten super motivační blog, kde bych vám ukazovala svůj super život plný super momentů a super všeho možného.
Ale v tom nejspíš nevězí pointa mého blogu. Možná můj blog bude motivační v tom smyslu, že v tom nejste samy. A to se mi líbí mnohem víc. Věřte mi, ať se děje cokoliv, vždycky se to může ještě mnohem víc pokazit, ale to dno přijde, které ale nebude dnem, ale novým začátkem. Ať už ten začátek bude kdekoliv a kdykoliv.

Momentálně čtu knížku, která je dokonalá (čekejte článek!), ve které jsem se dostala k větám, že žádný důvod trpět neexistuje. Že nejdéle za čtyři až šest měsíců přijde pomoc.
Není v tom obsaženo vše? 
Poslední dobou hodně přemýšlím o tom, co dělám. Dříve jsem dokázala prosedět celé odpoledne u videí, přemýšlet nad blbostmi a pak přemýšlet, kam se celý den, týden a měsíc poděl. Což vám na dobré náladě zrovna moc nepřidá. Naopak. Protože když nemáte co dělat, plácáte se v tom všem, zhoršujete se to.

A tak jsem tady s pár tipy, jak se přestat v depkách utápět. Protože si stejně nakonec budete muset pomoc samy.

1. Keep going, keep moving.
Zaměstnávejte se. Pořád. Neodkládejte věci, udělejte je hned. Tím, že věci odkládáte, hromadíte si je a jste ve stresu z toho, že nic neděláte a z toho, že pak nestíháte. 
2. Plánujte.
Vždycky mějte něco, na co se můžete těšit. Ať už to bude cokoliv. Koncert (vidíme se, Mandrage!), exkurze (vidíme se, Poslanecká sněmovno!), výstava (uvidíme se, Titanicu!), nebo i takové maličkosti, které ale paradoxně maličkostmi nejsou a neměli bychom je brát jako samozřejmost, ale radovat se z nich. Třeba to, že jdete s kamarádkou do školy, že ve čtvrtek v 17:00 jedete domů, že na přednášce potkáte známé tváře. Jednoduše se ve všem snažit najít něco pozitivního. Což se mi moc nedaří, ale pracuje se na tom!
3. Kafe. Jídlo. Spánek. Knížky. Úsměv. 
Asi k tomu není potřeba nic psát.

Je to jen depka, která zas uteče,
chce to jen spánek, kterej radost přinese.

P.S. Až vykoukne sluníčko, bude líp!
P.P.S. Zajímalo by mě, kdy na blogu vyjde jiný článek, než tyhle moje random pocity.

CONVERSATION

46 komentářů:

  1. Moc hezký článek! :) Upřímně, já raději čtu blogy lidí, se kterými mám něco společného, a ne ty, které jsou úplně nejvíce dokonalý a jejich autoři se starají pouze o to, že se na ně na ulici někdo hnusně podíval, nebo že se jim zlomil nehet. Ty a tvůj blog jste sympatičtí, lidští a reální. Náhoda je, že si už asi týden plánuji průběh dne, abych nemrhala ani minutu ze svého života. To se však občas nedaří☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásný komentář! :) Jsem moc ráda, že na tebe můj blog takhle působí, tak doufám, že stejné pocity z něj budeš mít i dál! :)

      Vymazat
  2. Tyhle random pocity jsou mnohem lepší než ty strojený články o tom, čím se ráno maluješ. To nemyslím konkrétně na tebe, ale je to takové neosobní a nic neříkající. A tohle je mnohem lepší :) s tím utrpením je to asi pravda... minulý rok se mi potvrdilo, že nakonec i ta hrůza co se děje odezní a i když to trvalo fakt dlouho, třeba i přes ten půl rok a pořád to tak nějak v sobě mám a občas to najdu, už to není to, co ti denně svítí v hlavě jako jeden velkej křiklavej billboard, co tě nenechá žít...
    A na sluníčko se teda taky těšim, je to prostě takovej signál pozitivní nálady, kterej všichni potřebujem.
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! :) Tak to je mi moc líto, že jsi prožila něco nepěkného, co tě nejspíš i pořád trápí.. uvidíš, nakonec se přes to přeneseš :)

      Vymazat
  3. Krásný článek ♥ Zrovna teď jsem na tom nějak podobně. Už mě nic nebaví a nejraději bych někam vypadla, kde mě nikdo nezná. Snad nás to brzo přejde všechny a svět bude zase mnohem hezčí a lepší. Miluji motivační články, jinak strašně moc se těším na tu knížku!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky nejradši někam vypadla, ale na to asi holt nemám povahu ;)

      Vymazat
  4. Já tyhle tvoje články mám tak ráda!:)
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
  5. Také tipy, ako si tu uviedla, dosť pomáhajú. Tak sa snažím žiť dlhšie a už to ide tak nejako samo. Každý deň si nájdem aj viacero vecí, z ktorých sa môžem tešiť. Ak to ráno nevyzerá nádejne, ako dnes, tak som si na seba dala aspoň pekné šaty, že ma to trochu "rozptýli"(?). No snáď vieš, čo myslím. S takýmito článkami nemusíš končiť, teda to ani netvrdíš... ale veľmi dobre sa čítajú a sú skutočne motivačné. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím přesně, co tím myslíš! :) To, co si zrovna ten den obleču hodně ovlivňuje moje nálada a mám takové ty svoje oblíbené kousky, které když si vezmu, zlepší mi celý den :)

      Vymazat
  6. Nádherný článek, opět! :) Já jsem takovouhle "náladu" měla nedávno, ale teď je to zase lepší - a v podstatě jsem se k tomu dostala přesně přes tyhle body. Miluju plánování a když pak splním i ty nejmenší body z mého seznamu, mám pocit, že jsem udělala něco pro sebe a jsem šťastnější. To stejné i se sledováním videí - taky jsem dost často jen tak nic nedělala, nic mi to nedalo a tak se to snažím omezit. Krásný článek :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) Jsem moc ráda, že jsi se přes tu špatnější náladu přenesla :)

      Vymazat
  7. tipy sú trefné, presne, hladať aj v tých maličkostiach to pekné:) držím palce! bude lepšie :) a Mandrage ti veľmi závidím :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tak, ať už vykoukne to sluníčko! :D Tohle počasí je jak na Apríla prostě, ve dvou se to opravdu táhne lépe, i když jsem nemocná tak i moje nejlepší kamarádka je a tak si aspoň společně můžeme sdělovat si pocity co nás bolí :D Ale věřím, že už vše míří k lepšímu, tak ať už se ti také lépe daří kočko! :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej! Naštěstí aspoň dneska bylo hezky :) Děkuju, snad se brzo uzdravíš! :)

      Vymazat
  9. Super článek :). Já měla včera strašnej depka den - hnusný počasí, musela jsem zůstat dlouho v práci, celkově se nic nedařilo. Dneska je to mnohem lepší, ale bůhví na jak dlouho. Tenhle článek mi taky pomohl k lepší náladě, hlavně jsem si musela zapsat tu myšlenku z knížky, co čteš. "Neexistuje žádný důvod k tomu, proč trpět" ... často propadám nějakým pocitům provinění, který jsou naprosto neopodstatnělý a mám výčitky svědomí kvůli ničemu. Už si fakt říkám, jestli nejsem magor :D. Těším se na tu recenzi, abych si pak tu knížku třeba mohla přečíst :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Tak to mě mrzí, že jsi měla takový den blbec.. ale neboj, bude líp! :) Výčitky svědomí kvůli ničemu znám až moc dobře, bohužel.. ale vážně nemá smysl se kvůli tomu trápit a trpět :)

      Vymazat
  10. Super článek Domčo :) ty tipy přesně sedí, tohle mi taky moc pomáhá :) jinak se těším na tu knížku, tak at je tu článek co nejdřív!:)
    Jinak s tím sluníčkem je to pravda, už aby tady bylo!:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Přesně tak, už sluníčko fakt potřebuju :)

      Vymazat
  11. Podle mě je super, že nemáš takový blog, kde ukazuješ jak je všechno super, jasně je to fajn, ale kolikrát nic z toho nemusí být reálné. A tvůj blog mám velice ráda, protože vím, že v tom nejsem sama - doufám, že moje vyjádření je alespoň trochu pochopitelné :D :D .. super motivační článek Domčo :) ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek Domi! Dle mého gusta! Já jsem teď ve fázi plánování. Před pár dny jsem koupila letenky, tak se těším, že zas na chvíli vypadnu a poznám nová místa :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Já se zase moc těším, až se dočtu, kam jsi vyrazila! :)

      Vymazat
  13. Krásny článok a máš super blog. Nechcela by si sledovať navzájom? Ak áno daj mi vedieť.
    http://andreanalens.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Ja sa snažím veci neodkladať. Napríklad sa učím hneď keď prídem domov a potom sa teším na čas pre seba, či už na knižku alebo seriály a je to super pocit mať všetko hotové a nerobiť veci na poslednu chvíľu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Je mnohem lepší věci udělat hned a pak mít zasloužený odpočinek :)

      Vymazat
  15. Strašně se mi líbí Tvůj styl psaní. Jde vidět, že si na nic nehraješ a baví tě to. To je to nejlepší, co může bloger dělat ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Blog a psaní mě moc baví a jsem ráda, že to je i vidět :)

      Vymazat
  16. je super, že sa snažíš proti depke bojovať, presne tak to má byť! :) ja sama som prišla na to, že pevnou vôľou sa tieto veci dajú poraziť a už dlho sa toho držím. ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti daří se pevné vůle držet! :)

      Vymazat
  17. S tím plánováním naprosto souhlasím :) držím palce, ať se z toho špatnýho období dostaneš :)

    eL

    OdpovědětVymazat
  18. Ráda čtu tyhle články, mám ráda když slečny jako ty nehrají na drahou kosmetiku kterou musí o život nahrát na blog jinak se zboří svět. I když teď jsem chytla taky trošku deep chvilku, ale jdu spát tak mi ráno bude lip, haha:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D První věta nemá chybu :D Tak snad jsi si z té deep chvilky do rána dostala :)

      Vymazat
  19. Dominičko, zbožňuji takovýto typ Tvých článků :).
    Jak píšeš, špatné a dobré časy se střídají a vždy může být hůř. A vlastně bez těch špatných by to podle mě byla i více méně nuda :D. Prostě to k životu patří a vždy to tak bude. Jinak Mandrage plánuji taky a nemůžu se už dočkat! :3 Už jsem je delší dobu neviděla :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neskutečně moc děkuju! ♥
      Máš pravdu, že to tak nějak k životu patří, ale bylo by fajn, aby těch lepších chvil bylo více než těch špatných.. ale snad už se to teď všechno zlepší :)

      Vymazat
  20. Skvelý článok ! Občas mám aj ja dni, keď sa len sťažujem a som zo všetkého zničená, ale vtedy viem, že musím ísť ďalej a zadať si znova priority, ktoré sú dôležité :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přesně tak, je důležité vědět, co vlastně chceme, stanovit si priority a jít si za nimi :)

      Vymazat
  21. Krásny článok, si skvelá a ďakujem ti za tento článok, úplne som ho zhltla :-)
    Patty

    OdpovědětVymazat
  22. Tvoje tipy přesně vystihují o co se posledních pár dnů snažím. Takové motivační články mě vždycky dokáží nakopnout. Krásný článek :)
    Evii Journal

    OdpovědětVymazat