F Romantické útěky do Brooklynu, Paříže a na Island - Another Dominika

Romantické útěky do Brooklynu, Paříže a na Island

 Nešlo odolat a musela jsem se postupně začíst do dalších knížek ze série Romantických útěků od Julie Caplinové (článek o prvních třech knížkách najdete tady). Její knížky jsou jako něžné pohlazení po duši, přenesou vás do jiných zemí a vy máte pocit, že tam skutečně s hlavními hrdinkami jste. Nechybí dobré jídlo a samozřejmě muž, do kterého se postupně zamilovávají nejen hlavní hrdinky, ale i vy samy.

Pekárna v Brooklynu
V příběhu se znovu setkáváme se Sophie, s novinářkou z Kavárny v Kodani. Bylo pro mě milým překvapením se dozvědět, jak její příběh pokračoval dál. 
Tentokrát se ocitáme v New Yorku, v místě neomezených možností, ale také na místě, které může být dost osamělé. To na vlastní kůži pocítí i Sophie, má ale štěstí, že bydlí přímo nad pekárnou, kde vždycky najde porozumění a milé slovo.
Čtení jsem si moc užila, fandila jsem Sophie, aby se Brooklynu otevřela a našla znovu samu sebe.


Cukrárna v Paříži
Knížka byla příjemným překvapením. Moc se mi líbilo, jakou skupinu lidí kolem sebe Nina dokázala nashromáždit a jak si navzájem obohatili život. Vlastně mi při čtení došel další důvod, proč mám její knížky tak moc ráda. Nejde totiž jen o hlavní hrdinku, ale i o lidi okolo, na které má vliv a kterým se díky ní promění život k lepšímu. Je to krásné pohlazení po duši. A věřte mi, že se do cukrárny budete při každém otevření knížky rádi vracet..



Hotýlek na Islandu
Na hotýlek jsem se opravdu hodně těšila. Už podle popisu jsem cítila, že se bude jednat o mojí oblíbenou knížku ze série a nespletla jsem se. Od prvních stránek jsem se vmísila mezi personál Polární záře a držela jsem Lucy palce. Líbilo se mi, že se v knížce řešilo i provozování hotelu, vztahy na pracovišti apod., díky čemuž mi knížka trošku vybočovala od ostatních. Samozřejmě nechyběla nádherná islandská příroda a "barman" Alex, do jehož uklidňujících očích jsem se zamilovala, i když jsem je nikdy neviděla...


Další tři romantické útěky jsem si moc užila. Jsou to opravdu krásné, uklidňující příběhy, u kterých si odpočinete. Doporučuju si ale dávat mezi jednotlivými díly trošku odpočinek a nečíst knížky hned po sobě, tak si je užijete mnohem víc.

Už jste se i vy začetli do romantických útěků?


CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Z této trojice jsem četla Hotýlek na Islandu a líbil se mi. Člověk dostane přesně to, co čeká . romantiku, hezkou přírodu (nebo město) a nějaké to jídlo navíc :). Teď jsem dočetla Hrad ve Skotsku a líbil se mi taky.. Určitě si postupně přečtu i další - čtu hlavně detektivky a thrillery, tak musím od těch mrtvol občas vypnout :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to úplně chápu, je potřeba si od těch vrahů odpočinout.. a tyto knížky jsou na to ideální :)

      Vymazat
  2. Dominiko, nečetla jsem ani jednu, ale asi to napravím, slyším jen chválu. Na dovolenou ideální!
    Přeji příjemné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dovolenkové čtení jsou to naprosto ideální knížky :)

      Vymazat
  3. četla jsem od autorky pouze Kavárnu v Kodani a byla to příjemná oddechovka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny tři jsem četla a líbily se mi. Nejméně asi Brooklyn :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nečetla jsem ani jednu, ale jedna z posledních knížek, které jsem dočetla, v sobě spojuje mrtvolu (jen jednu a nejde o nic drastického), romantiku a hlavně hotel a pohled na jeho fungování zevnitř, takže by se tím možná dalo pěkně navázat na ten Hotýlek na Islandu. :) Knížka se jmenuje Pokojská, napsala ji kanadská autorka Nita Prose a ačkoli k hororu i thrilleru má opravdu daleko - spíš je to takový románek s detektivní zápletkou -, chválí ji údajně i Stephen King.... :) Hlavní hrdinka / vypravěčka se moc líbila i mně, je, jak se často říká, "tak trochu jiná", ale není to pojednané tak křečovitě, jak se podle mých zkušeností někdy stává. Rozhodně můžu doporučit, klidně i na odpočinutí od klasických detektivek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip na knížku :) Na klasické detektivky úplně nejsem, toto by mohl být fajn kompromis :)

      Vymazat
  6. Island mám taky doma, čeká na poličce na přečtení spolu se Skotskem :) Nejvíc se mi zatím ale líbila Irská knížka :) Autorčin styl se mi ale moc líbí, jsou to takové milé oddychovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irskou jsem četla jako první a nastavila laťku hodně vysoko :)

      Vymazat
  7. Ahoj, já už četla všechny, zrovna včera mi dorazila i její nejnovější kniha :-D

    OdpovědětVymazat
  8. O těchto knihách jsem hodně krát slyšela, už se na ně také chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já si je naprosto zamilovala! Kamarádka Terezka je má doma všechny, tak mi je postupně půjčuje :) Zrovna teď jsem dočetla Brooklyn a bylo to naprosto boží, srdíčko mě bolí ještě teď. Já je čtu teda za sebou, vůbec teď nemám chuť na nějaký thriler :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tu mám další milovnici těchto knížek! :) Já už mám doma taky všechny a těším se, až se pustím do čtení dalšího příběhu :)

      Vymazat
  10. No .. já tomu jejímu stylu prostě na chuť nepřišla. Četla jsem Kodaň, která mě strašně nudila a dočetla jsem jí po šíleně dlouhé době celkem z donucení, protože jsem si říkala, že prostě musím zjistit, co na téhle autorce všichni mají. :/ Za mě šíleně předvídatelný děj, který mě vůbec nechytil. Pořád přemýšlím, jestli jí dát ještě šanci a zkusit něco dalšího. Co bys ze všech těch knížek doporučila jako nejzajímavější? :) Co by mě mohlo přesvědčit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u těchto knížek děj předvídatelný je, takové prostě jsou.. Fajn romantické oddychovky, u kterých člověk vypne :) Mně se nejvíc zatím líbil Domek v Irsku a Hotýlek na Islandu :)

      Vymazat
  11. Mám Romantické útěky v plánu, ale ještě jsem s nimi nezačala. Ráda bych si koupila Útěk na venkov - četla jsem, že je to samostatná kniha, a tak si myslím, že bude fajn, když se takhle seznámím s autorkou, kterou všechny tak chvíli. 🙂
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě každá knížka je samostatná sama o sobě, ale chápu, jak to myslíš :) Útěk na venkov už mám doma koupený a těším se, až se do tohoto příběhu začtu :)

      Vymazat
  12. Zrovna tyto jsem zatím nečetla, ale čekají na přečtení

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky,
    četla jsem všechny díly a i další knihy autorku, které píše pod pseudonyme Jules Wake. Mám tuto sérii moc ráda, je to skvělý odpočinek. Taky si myslím, že je fajn mít mezi knihami pauzu, protože jinak bude mít člověk pocit, že čte pořád to samé.
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi velká čtenářka této autorky :) Já si zatím chci přečíst všechny knížky od ní coby Caplinové, na knihy pod jejím pseudonymem se vrhnu poté :)

      Vymazat
  14. Už si budu muset od Julie Caplinové konečně něco přečíst, její jméno na mě skáče snad všude. :) Mám teď období, kdy bych něco podobně lehkého a romantického vlastně i uvítala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to tak minulý rok a jsem moc ráda, že tento rok už můžu články o knížkách vydávat já sama :) Mám to stejně, poslední dobou nic jiného než oddychové čtení nezvládám :)

      Vymazat
  15. Doma máme všechny knihy z romantických útěků. Já osobně četla 5 knih ( Cukrárnu v Paříži, Hotýlek na Islandu, Pláž v Chorvatsku, Pekárnu v Brooklynu a Chatu ve Švýcarsku ) a nejvíc se mi líbil právě Hotýlek na Islandu. Čtu je převážně když potřebuji vypnout hlavu a rozhodně je doporučuji všem kdo chtějí nějaké oddechové čtení ať už na doma či na dovolenou.

    Epilepsyylife


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) Já takové oddychové čtení potřebuji teď často, zrovna mám rozečtenou Chatu ve Švýcarsku :)

      Vymazat
  16. Caplinová je láska! U mě zatím stále vede Domek v Irsku, ale z tvé zmíněné trojice mě nejvíce bavil Island :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domek v Irsku jsem četla jako první a laťku nasadil hodně vysoko :)

      Vymazat
  17. Jo toto by se mi asi líbilo :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. Tuhle sérii knížek miluji, teď v létě se chystám přečíst Pláž v Chorvatsku a moc se na to těším! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já četla zatím jenom Kavárnu v Kodani, ale na Pekárnu se moc těším :D Sophie byla sympaťanda :D A Hotýlek na Islandu zní taky fantasticky :)

    OdpovědětVymazat